Dodaj do ulubionych

ciechanowskie gimnazja

11.02.06, 13:56
Chyba coś xle się dzieje w ciechanowskich gimnazjach. najpierw na wątku o
gimnazjum TWP były kłótnie o to kto ma kogo przepraszać i kto kogo obraził
TWP czy STO. teraz znowu czytam o pobiciu Kamila S w gimnazjum nr 4. nie
dawna w prasie czytałem o pijanym uczniu w gimnazjum nr 3. W całym mieście
głośno się mówi o aferach w gimnazjum nr 1, w gimnazjum nr 2 chyba bez
zmian...
Coś strasznego! Które z ciechanowskich gimnazjów jest normalne?
Obserwuj wątek
    • biskwit_z_makiem Re: ciechanowskie gimnazja 11.02.06, 16:19
      No własnie które?
      Ja chciałem powiedzieć, że odwiedziłem dziś stronę gimnazjum TWP w Ciechanowie.
      Zainteresowałem się planem lekcji. Bo jest to jedna z ważniejszych rzeczy przy
      zapisywaniu dziecka do szkoły. i co zastałem? Zaledwie 3 godziny angielskiego w
      każdej klasie. To tyle co w szkole państwowej. W III klasie gimnazjum gdzie
      trzeba się uczyć do egzaminu tylko 4 godziny matematyki polskiego i jedna
      godzina fizyki. Słyszałem, że gimnazjum TWP ma profil sportowy. Przy dwóch
      godzinach wuefu???
      Za co tam się czesne płaci? Nie rozumiem!
      • renia-28 Re: ciechanowskie gimnazja 11.02.06, 17:11
        teraz rozumiem dlaczego maja takie słabe wyniki na egzaminach. Ale tak samo jak
        Ty nie rozumiem za co to czesne?
      • ildarian Re: ciechanowskie gimnazja 13.02.06, 23:17
        Szkoda, że nie umiesz liczyć. Współczuję. Angielskiego może i masz trzy lekcje,
        tak jak w szkole państwowej. Ale w niej nie masz dwóch godzin drugiego języka
        obcego. Jedna godzina fizyki w trzeciej klasie? Ja naliczyłem dwie... 4 godziny
        polskiego? Ja naliczyłem 5... Jedynie co do matematyki masz rację, ale taki
        program jest w większości szkół. Piszesz, że w TWP są jedynie dwie godziny WF.
        No pewno, zajęcia na basenie są z plastyki. A gimnazjum TWP nie ma już od dawna
        profilu sportowego, 2 czy 3 roczniki temu zrezygnowano z takiego pomysłu.
        Jeżeli nie jesteś w stanie zrozumieć za co płaci się czesne, trwaj dalej w
        sowjej niewiedzy. Będzie zabawnie, może znów napiszesz jakieś głupoty.
        • anyone_x Re: ciechanowskie gimnazja 15.02.06, 19:22
          A dlaczego strona gimnazjum TWP się nie wyświetla. Chciałem sprawdzić ten plan,
          a tu nic z tego. Wstyd wam czy co?
          • ildarian Re: ciechanowskie gimnazja 15.02.06, 19:53
            Lol, czy ktoś, kto nie obrazi TWP, od razu musi należeć do "Niego", być
            uczniem, nauczycielem czy kimkolwiek innym związanym z tą szkołą? Nie, nie
            musi. Dlatego nie odpowiem ci, dlaczego strona nie działa. NIe mam takich
            informacji. Ale cierpliwość jest cnotą, korona z głowy ci nie spadnie jezeli
            troche poczekasz.
            • anyone_x Re: ciechanowskie gimnazja 15.02.06, 19:58
              Miły/a jesteś, nie ma co. Pewnie jestes jednym z uczniów tego gimnazjum... Oni
              już pokazali klase na innym watku
              • ildarian Re: ciechanowskie gimnazja 15.02.06, 21:10
                Naucz się czytać ze zrozumieniem, taka mała rada ode mnie. A etap gimnazjum
                skończyłem już dawno temu, bynajmniej nie w TWP.
                • matis78 Re: ciechanowskie gimnazja 15.02.06, 21:39
                  człowieku, jaki ty nerwowy jesteś
          • paul18 Re: ciechanowskie gimnazja 16.02.06, 22:00
            Bez sensu z ta stroną TWP. Była i znikła. A teraz jakiś Bem sie wyświetla i
            logowanie. Co to za bzdura! Strona internetowa na hasło... ha ha ha

• nauczyciel10 Re: ciechanowskie gimnazja 13.02.06, 22:06
      Uważam, że niektóre opinie na temat publicznych gimnazjów są bardzo
      przesadzone. Pracuję w Gimnazjum nr.2. Uczniowie to normalna młodzież wcale nie
      gorsza od innych, są normalni. Uczą się w zależności od swoich mozliwości. Jest
      coraz więcej dobrych klas i chętnych do pracy uczniów. Uważam, że jeżeli ktoś
      chce posłać dziecko do gimnazjum to może przyjść na dni otwarte i sam
      sprawdzić.
    • biskwit_z_makiem Re: ciechanowskie gimnazja 14.02.06, 06:40
      O przemocy w szkołach nie będe się wypowiadał bo trudno w tej sprawie prowadzić
      statystyki. Ale szkoły mogą przeciez pochwalić się wynikami nauczania nie tylko
      poprzez informacje o wynikach egzaminu ale też poprzez informacje o
      absolwentach.
      Przeglądałem wczoraj strony warszawskich gimnazjów i wiele z nich podaje
      statystki dotyczące losów absolwentów. W procentach -ile osób poszło do jakich
      szkół średnich. W Ciechanowie żadno gimnazjum tego nie zrobiło! CO? Wstyd?

Rodzice mają prawo wiedzieć jakie wynika ma szkoła! NA dniu otwartym tego nie
      zobaczą!
      • barracuda2 Re: ciechanowskie gimnazja 16.02.06, 13:04
        Na przykład na stronach www gimnazjum STO sa pięknie podane losy absolwentów i
        to jest najlepsza reklama (lub antyreklama) dla kazdego gimnazjum. Losy
        absolwentów własnie.
        • blondi33 Re: ciechanowskie gimnazja 16.02.06, 13:28
          W przypadku Gimnazjum STO to chyba REKLAMA. Widać, że absolwenci tej szkoły ida
          do najlepszych szkół w mieście. Prawie 100% do krasiniaka, niektórzy do Warszawy
          • matis78 Re: ciechanowskie gimnazja 16.02.06, 13:39
            Byłem u nich na stronie zainteresowany wynikami zawodów pływackich STO z
            ubiegłego roku. Niezłe czasy mają te dzieciaki. Wogóle chyba niezła impreza te
            zawody STO. Kiedy w tym roku?
          • barracuda2 Re: ciechanowskie gimnazja 16.02.06, 13:44
            Jasne , ze Reklama!!!!!
            Dlatego mysle, ze publiczne gimnazja nie publikują takiego wykazu, bo bardzo
            blado by na tym tle wypadły.
            • blondi33 Re: ciechanowskie gimnazja 17.02.06, 09:46
              W "Czasie Ciechanowa" fajne relacje z walentynkowych imprez w ciechanowskich
              gimnazjach: w Gimnazjum nr 1 i Gimnazjum STO.
              Duży plus dla Czasu - istotą lokalnej prasy powinna być informacja o tym, co
              sie dzieje w mieście, w tym w ciechanowskich szkołach!
              Dla nas rodziców to bardzo ważne!
        • biskwit_z_makiem Re: ciechanowskie gimnazja 18.02.06, 15:57
          Dzięki za informacje,własnie przejrzałem stronę Gimnazjum STO.
          Informacje o absolwentach są rzeczywiście imponujące. A jakie fajne zdjęcia w
          aktualnościach!
          Próbowałem znaleśc aktualnośic na stronie gimnazjum nr 3 i 1 i się
          rozczarowałem .
          Niemówiąc już o gimnazjum nr4 kóre niema strony czy o gimnazjum TWP.
        • nicos_d Re: ciechanowskie gimnazja 21.02.06, 10:50
          Zauważyłem że strona gimnazjum TWp już sie wyświetla. I mają
          zakładke "ABSOLWENCI". Tylko że nic oprócz zdjęc tam nie publikuja.
    • paul18 Re: ciechanowskie gimnazja 19.02.06, 12:29
      A mi się podoba strona gimnazjum nr 4:
      www.skevier.cnow.pl/index.htm
      Dyrektorka: Jennifer Lopez
      Dyrektor: Darek Mlejonek
      Vice dyrektor: Cezary Pazura
      A jeśłi linki do projektu Socrates pokazują jakość waszej pracy w tym
      projekcie, to już wkrótce komisja Europejska pozbawi was dotacji na projekt.
      WSTYD! WSTYD! WSTYD! WSTYD! WSTYD!
      • renia-28 Re: ciechanowskie gimnazja 19.02.06, 14:19
        Jennifer Lopez to nie dyrektorka, to jedna z nauczycielek, które były na
        wizycie z okazji Socratesa. Przeczytaj sobie informację wyżej... Widzisz, jakie
        szkołą ma kontakty. Jennifer Lopez byłą u nich w zeszłym roku, a w mieści eo
        tym zupełna cisza. To pewnie jakaś prywatna wizyta była. :)
        • biskwit_z_makiem Re: ciechanowskie gimnazja 20.02.06, 16:14
          To nie jest ani dyrektorka ani nauczycielka z zagranicy. Tylko przewodnicząca
          rady rodziców. Wiem bo mam dziecko w siódemce i często ją tam widuję... :D :D :D
      • blondi33 Re: ciechanowskie gimnazja 24.02.06, 07:03
        Zobaczcie co się wyświetla w pasku na samej górze:
        www.skevier.cnow.pl/aktualnosci.htm
    • masiulka3 Re: ciechanowskie gimnazja 19.02.06, 21:45
      Trochę mnie zaniepokoiło twoje stwierdzenie "w gimnazjum nr 2 chyba bez zmian".
      Moje dziecko chodziło do G2, zadowolone, nie miało kłopotów ani z
      nauczycielami, ani z kolegami. Skończyło szkołę, poszło do krasiniaka, daje
      sobie nieźle radę, zreszta tak jak i nni absolwenci dwójki, którzy również sa w
      krasiniaku (jest ich niemała grupa). Czy coś jest nie tak z dwójką? Ja mam
      bardzo dobre zdanie o szkole. Incydenty zdarzaja się jak wszędzie, ale chyba w
      dwójce najrzadziej.
      • internauta_kb Re: ciechanowskie gimnazja 25.03.06, 08:43
        uwierz mi masiulko, że nie do końca masz racje. Wśrod uczniów dwójki jest
        najwięcej "łysych" i "dresów", tak samo jak w jedynce, a niestety powoli tak
        też się robi w trójce. Może i są tam "normalni", ale boją się im podskoczyć i
        dlatego robią co tamci sobie życzą. "Dresy" rządzą w jedynce, w dwojce i w
        trójce!
        Przykra to prawda ale prawda!
        • belfer44 Re: ciechanowskie gimnazja 27.03.06, 07:02
          Niestety, ciechanowskie gimnazja robią się coraz bardziej podobne do
          zawodówek:styl bycia młodzieży i poziom wiedzy ich do tego zbliża. Czasami
          strach!
          • pppppp7 Re: ciechanowskie gimnazja 28.03.06, 22:58
            ludzie ludzie stop DOŚĆ Wy tu o TWP gadu gadu Wy tu o 2 o 4(4- chyba
            najpoządniejsze) a wy niewiecie co sie dzieje w Szanownym Gimnazjum Numer 3 przy
            orle to sie włos na głowie jerzy i czapka staje. Jest rządzone przez panującą
            tam miłościwie Hojnacką ktora jest bardziej politykiem niz dyrektorem ale nie o
            tym, zenujący poziom nauczania (np Glowala ucząca 10X lat przyrody w podstawówce
            nagle zaczyna uczyć matematyki w klasach gim rozwiązując zadania na lekcji Z
            KARTKI, dam sobiw glowe uciąć ze byle uczeń z kracha czy lo2 uczeszczający na
            prof matematyczno informatyczny posiada większą wiedze z dziedziny matematyki)
            efekt taki ze polowa niewie jak dodawać ułamki zwykłe. Inny przykład na tydzień
            przed tym jak mial byc pies przyprowadzony przez policje <w poszukiwaniu
            narkotyków> p. szanownie i łąskawie panująca Hojnacka nakazala aby wszyscy
            uczniowie przynieśli podania o rodziców"czy zagadzają sie na przeszukanie"
            śmiech na sali trzeba było ostrzec zeby zielicha nie przynosili no bo jak
            elitarna 3 i narkotyki pff no kto by pomyślał wszyscy nauczycie ganiają za
            makijaż za byszczyk do ust za paznokcie ale ze telefony kradną ze pieniądze
            wymuszają ze narkotyki na kazdym kroku to nieee no gdzież by 3 nie moze sobie na
            to pozwolic. wiec kazdy brud i smród wydobywający sie z tej szkoly jest
            zasłaniany niczym tluszcz szanownie nam panującej Hojnackiej jej zgrabnym
            poczem. HOWK jesli masz dziecko w wielku gimznazjalnym zdala od 3 dobra rada..
            przykladów mozna wymieniac w nieskonczonosc...ale po co moze kiedys napisze co
            sie dzieje na dyskotekach...
            • matis78 Re: ciechanowskie gimnazja 29.03.06, 06:30
              Alkohol i narkotyki były zawsze, a nauczyciele zawsze uważali że nie widzą
              problemu. Także za moich czasów! I poziom nauczania też był niski. Nie wiem z
              kąd wzieła się opinia że trójka to dobra szkola?
            • renia-28 Re: ciechanowskie gimnazja 30.03.06, 21:10
              "Kadra pedagogiczna jednej z .................... szkół średnich poprosiła
              władze o zlikwidowanie owej szkoły, w której nauczyciele w żaden sposób nie
              potrafią sobie poradzić z aktami przemocy ze strony uczniów.
              Ciało pedagogiczne skarży się, że uczniowie rzucają w nauczycieli różnymi
              przedmiotami, albo po prostu nie zwracają na nich uwagi. Wielu nauczycieli nie
              odważyłoby się wejść do klasy bez telefonu komórkowego, z którego w razie
              potrzeby można szybko wezwać pomoc.
              Dyrektorka szkoły jest na zwolnieniu lekarskim od początku roku, na jej
              zastępstwo nie ma chętnych..."

O jakiej szkole mowa? Taki mały quiz! :) :)
              • 06-400c Re: ciechanowskie gimnazja 30.03.06, 21:28
                Hmmm.. to ciekawe...
                Jeżeli można to zadam pytania pomocnicze?
                Za kim cytujesz ten tekst?
                To ciechanowska szkoła?
                • flyguy71 [...] 31.03.06, 22:28
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • belfer44 Re: ciechanowskie gimnazja 31.03.06, 08:24
                Ten opis mógł by pasować do każdego z ciechanowskich gimnazjów tylko że w
                żadnej szkole nie ma takiej sytuacji żeby dyrektorka była na zwolnieniu i nikt
                nie chciał objąć jej stanowiska. U nas nie wiedzieć czemu tłumay pchają się na
                dyrektorskie stołki.
                Pozatym wszystko pasuje! "nauczyciele w żaden sposób nie
                > potrafią sobie poradzić z aktami przemocy ze strony uczniów" - zkąd my to
                znamy...
                • flyguy71 Re: ciechanowskie gimnazja 31.03.06, 23:51
                  u was? nie wiedzieć czemu? na dyrektorskie stołki? dobre, naprwdę dobre - co
                  za gniot :-) wiem przyłącz sie do mnie - zaraz mnie oplują
                  • 06-400c Re: ciechanowskie gimnazja 01.04.06, 11:21
                    BTW:
                    Gdzie się podziało Twoje drugie ja w postaci g_roszka?
              • 06-400c Re: ciechanowskie gimnazja 01.04.06, 11:22
                To nie o szkole średniej tylko o gimnazjum jest ten tekst... w Berlinie :-/.
                Nie wiem czemu go tu zamieściłaś.
                • renia-28 Re: ciechanowskie gimnazja 01.04.06, 13:52
                  ...bo pasuje jak ulał do naszej szkolnej (polskiej i ciechanowskiej)
                  rzeczywistości. Może ktoś powie że nie?
                  • 06-400c Re: ciechanowskie gimnazja 01.04.06, 13:53
                    Szczerze to ja pojęcia nie mam jak teraz jest w szkołach. A jest tak źle?
                    • renia-28 Re: ciechanowskie gimnazja 01.04.06, 16:07
                      Fatalnie! Ja mieszkam na Kargoszynie. Moi sądziedzi to na ogół uczniowie szkoły
                      nr 5 i gimnazjum nr3. Są tak zdemoralizowani że aż strach pomyslec, co się może
                      dziać w ich szkołach. Matka jednej z uczennic gimnazjum nr 3 opowadała mi co
                      nieco na temat tej szkoły. Skandal. teraz jest taki ternd w tej szkole, że
                      nauczyciele robią cos co się nazywa "nauczyciel z klasą" i dlatego od początku
                      roku nie mają czasu na uczenie dzieci. Pni od polskieg, od muzyki, od
                      niemieckiego itp... W szkole od miesięcy trwają przygotowania do wizytacji
                      lekcji przez panią dyrektor. Dzieci nie uczą się niczego nowego tylko trenują
                      przed wizytacją (jak w PRL-u). Nauczyciele totalnie sobie wszystko olewają,
                      adzieci piją alkohol nie tylko na szkolnych wycieczkach ale normalnie w ciągu
                      dnia, pala trawkę itp... Przemoc fizyczna jest na porządku dziennym
                      • belfer44 Re: ciechanowskie gimnazja 01.04.06, 17:50
                        z tym nauczycielem z klasą to prawda. Nikt nie ma czasu na uczenie jak to się
                        robie. Ale sami dyrektorzy szkół wymuszają na nauczycielach żeby to robili
    • biskwit_z_makiem Re: ciechanowskie gimnazja 23.04.06, 11:48
      Czy ktoś może mi powiedzieć, kiedy jest dzień otwary w Gimnazjum STO? Bo
      wydawało mi się, że będzie w maju a w "Czasie Ciechanowa" czytałem, że w środę
      19 kwietnia był dzień otwarty.
      • renia-28 Re: ciechanowskie gimnazja 23.04.06, 15:51
        w środę 19 kwietnia był na pewno dzień otwarty w podstawówce STO. kiedy w
        gimnazjum nie wiem. Pozdrawiam.
        • dyrsto Re: ciechanowskie gimnazja 25.04.06, 19:55
          Dzień otwarty w Gimnazjum STO będzie 10 maja o godz. 13.00.
    • renia-28 Re: ciechanowskie gimnazja 29.04.06, 11:42
      Teraz, przy całym tym zamieszaniu z egzaminami w gim3 to nawet tzw "ranking"
      ustalony na podstawie wyników egzaminów nie będzie wiarygodny. Ech..
      • paul18 Re: ciechanowskie gimnazja 29.04.06, 14:04
        A kiedy był??? Widziałaś wyniki z ubiegłego roku??? Np w Gimnazjum TWP cz.
        humanistyczna - najniższy wynik w mieście (na egzaminie jest pani z kuratorium
        w charakterze obserwatora), w częśći mat-przyr. wynik najwyższ w mieście (na
        egzaminie nie ma nikogo z zewnątrz)
        I Ty bys chciała wiarygodności??? Opamiętaj się kobieto!!!
        • adwiota Re: ciechanowskie gimnazja 29.04.06, 15:22
          Własciwie, to ja się zastanawiam po co są te całe egzaminy jeśli nie sa
          wiarygodne.. tylko niepotrzebny stres.. a co do szkół... to jak zauważyłam,
          nikt nie... nie ma takich przekrę skarży się na gim4... bo tak naprawde
          uczniowie są dobrze wychowanitów jak w innych gimnazjach, uczęszcza tam
          porządna młodzież, która mysli o swojej przeyszłości.. może dzieje, się tak
          dlatego, że to szkoła na peryferiach... a może dlatego, że wiekszość z nich
          uczęszcza do tej szkoły już 10 rok... no i najwiecej uczniów z gim 4 jest
          przyjmowanych do krasiniaka, oczywiście po STO :)
          • biskwit_z_makiem Re: ciechanowskie gimnazja 29.04.06, 18:41
            Skąd masz te dane o absolwentach gimnazjum nr4? Chyba nie ze strony
            internetowej... :)
            • renia-28 Re: ciechanowskie gimnazja 30.04.06, 15:16
              Ze stron internetowych innych ciechanowskich gimnazjów też się niewiele
              wyczyta. Wyjątek stanowi tu Gimnazjum STO. Bo choć jedynka i dwójka maja
              całkiem porządne strony, to nie ma na nich żadncyh aktualności ani informacji o
              absolwentach!
    • magda162 Re: ciechanowskie gimnazja 01.05.06, 17:36
      droga "pppppp7" po pierwsze (Hojnacka pisze sie prze Ch a nie H) nie weim skąd
      posiadasz takie informacje ale w wielu sprawach się mylisz i to bardzo! ja w tej
      szkle jestem na codziennie bo uczę się tam! i bardzo dobrze wiem co sie tam
      dzieje! Jest kilka rzeczy które nie podobaja mi się w tej szkole ale Ty to juz
      grubo przesadzasz! np. podania o psie... tak kazdy uczeń miał przynieść zgode
      ale wcale nie dostaliśmy ich tydzień przed wizytą tego psa u nas! tego psa tam
      jeszcze nie było i nikt z uczniów nie wie kiedy będzie... o telefonach też
      słyszałam ale nic o wymuszaniu piniędzy za narkotyki! jak chcesz kogoś ośmieszyś
      i zniszczyć mu opinie i tej szkole to nie wymyślaj sobie nie stworzonych
      historii ani nie ubrwiaj niczego bo to są tylko zywkłe pomówiena
      • zuzia_twp Re: ciechanowskie gimnazja 01.05.06, 20:10
        Hm.. Myślałam , że po ostatnim "wątku" , który dotyczył Gimnazjum TWP, czyli
        aktualnie tego , do którego uczęszczam , nie będę musiała zabierać
        głosu.Jednakże to, co jest wypisywane obecnie na jego temat przekracza już pewną
        granicę dobrego smaku.

Zacznę pokolei.
        Po pierwsze.. nie porównójmy się poziomem do Warszawskich Gimnazjów.. z
        pewnością wyszukanych, bo do tych jeszcze nam wszystkim daleko.

Po drugie... Absolwenci naszego gimnazjum uczęszczają do renomowanych szkół w
        całej Polsce, międzyinnymi do Gdańska , Płocka , Warszawy.

Po trzecie..Nie tylko po absolwentach i wynikach ezgaminów powinniśmy oceniać
        pracę i trud włożony przez nauczycieli i uczniów w danej szkole. Każdy stara się
        być indywidualistą , mieć własne zainteresowania niekoniecznie związane z
        lekcjami. Nie wszyscy chcą dostać się do Krasiniaka pomimo , iż maja 5 i 6 na
        świadectwach , tak jest i w naszej szkole. Nie przypominam sobię sytuacji aby
        ktoś z naszych absolwentów nie dostał się do krasiniaka, jeżeli chcial, mało
        tego , niektorzy wybrali Orylska, pomimo ,iz do krasiniaka się dostali.Bez
        względu na to , gdzie się dostali doskonale sobie radzą. Nasza dyrekcja gromadzi
        o nich informację. Myślę , że o pracy szkoły świadczy też atmosfera, klimat
        panujący , wzajemne relacje dyrekcja - nauczyciel - uczen - rodzic, a takze to ,
        że wiekszosc z nas wstając rano pomimo czasami nienauczenia.. chce isc do szkoły.

Po czwarte. Wątek dotyczący naszej "sprzeczki" z gimnazjum STO został już dawno
        zażegnany, a ja osobiście, jako przewodnicząca Samorządu Uczniowskiego przed
        Świętami Wielkiej Nocy , udałam się do gimnazjum STO w celu złożenia życzeń.
        Kartę oraz symboliczne życzenia przekazałam do rąk własnych Pani Dyrektor
        Gimnazjum STO. Uważamy , iż żadne drobne konflikty, podburzane przez osoby
        postronne , nie powinny wpłynąć na stosunki między naszymi placówkami(ktoś mowi
        o konflikcie , my do społeczności Gim. STO nic nie mamy, uważamy ich za takich
        samych uczniów , jak wszystkich pozostałych gimnazjalistow).

Po piąte. Uważam ,że bardzo dobrze świadczy o uczniach ,absolwentach , iż dbają
        o autorytet swojej szkoły, ale jeszcze lepiej świadczy jakim jesteśmy
        człowiekiem , i jak nas wychowała szkoła, jeżeli nie ubliżamy, i ciągle nie
        czepiamy się innych szkół. A proszę sprawdzić kto wiecznie zaczyna wątek o TWP i
        odpowiedzieć sobie na to pytanie. Nasze osiągnięcia będą dla wszystkich niebawem
        udostępnione na naszej stronie . Stronę tę prowadzą nasi uczniowie i robią to
        najlepiej, jak potrafią. Jeżeli ktoś nie może do niej dotrzeć znaczy , że ma zły
        sprzęt. Na tym kończę wątek naszej strony. Wygląda tak , jak my chcemy, a nie na
        pokaz.

Po szoste. Dni otwarte.. czym własciwie są? Dla rodziców, rozmowa z dyrekcją lub
        nauczycielami. Dla nas, dla dzieci? Nic ważnego.. przychodzimy.. pobłąkamy sie
        po korytarzach i wracamy do domu. Tam konsultujemy z rodzicami wrażenia odnosnie
        szkoły. Czasem czegoś się dowiemy.. Czasem nie. A wielki " dym" wokół tego.U nas
        dni otwarte są na codzień, kiedy to , każdy może przyjść i w dzień powszedni
        zobaczyć jak wygląda praca uczniów, nauczycieli,atmosfera , a nie jeden
        wyreżyserowany dzień.

Podsumowując. Zaczął się okres "werbowania" do szkół. Zastanawia mnie jedynie..
        komu zależy na tym , aby w konsekwencji "deptania" innych szkół wywyższyć swoją.
        Pytanie jest następujące.. Po co? My nie czepiamy się innych... Dlatego proszę i
        nas zostawić w spokoju. Niewiele czasu zostało do końca roku.. niech będzie to
        czas spędzony w miłej atmosferze, bez wyścigów o "pozycje" , bo nie o to w tym
        chodzi. Skoro rozumiem to ja, gimnazjalistka, to dziwi mnie , że nie rozumieja
        tego dorośli.

Z wyrazami szacunku
        Przewodnicząca Samorządu Uczniowskiego Gimnazjum TWP

P.S Jak zwykle, wszelkie niejasności możemy wyjaśnić w szkole. Lub na naszym
        Forum, tam jest miejsce na takie wątki. Z góry dziękuję
        • blondi33 Re: ciechanowskie gimnazja 01.05.06, 21:14
          Wiesz co Zuziu? Wiele lat już przeżyłam, niejedno widziałam, ale Twojej
          wypowiedzi nie rozumiem. A propos czego jest ten twój wywód??? Chyba
          też "werbowania" do szkoły (jak sama to ujęłaś).
        • internauta_kb Re: ciechanowskie gimnazja 01.05.06, 22:09
          Nie masz racji Zuzanno! Wkład pracy nauczycieli przekłada się na sukcesy szkoły
          tzn. jej uczniów i absolwentów oraz samych nauczycieli. Oczywiście atmosfera w
          szkole też jest ważna i wierzę, że w waszej szkole jest miło. Ale nie ma się co
          chwalić ani absolwentami (niby dlaczego nie wybierają krasiniaka?) ani
          sukcesami (nie wyczytałem o nich na stronie internetowej) ani waszym
          forum ,które blado wypada np przy forum gimnazjum STo nie mówiąc już o
          krasiniaku.
          dla porównania:
          www.gimnazjumtwp.fora.pl
          drugagimnazjum.xt.pl
          www.grzesiek.on.com.pl/forum
          inne szkoły w Ciechanowie nie mają for
          • internauta_kb Re: ciechanowskie gimnazja 01.05.06, 22:25
            W dodatku na forum gimnazjum TWP wkurzające jest to, że trzeba się logować żeby
            czytać posty! Czytać chyba każdmeu wolno! Po co zapraszasz na wasze forum skoro
            nie można na nim ani czytać ani bezpośrednio wyrażac swoich opini????
            • kolek123456789 Re: ciechanowskie gimnazja 02.05.06, 18:25
              Witam wszystkich.Jestem administratorem zarówno forum jaki i strony gimnazjum
              twp (Moj login to KOŁEK3). Nie widzę konkretnych przyczyn ogólnej frustracji
              naszymi dobrami internetowymi. Po pierwsze,niejaki internauto_kb , czy wielkim i
              uciazliwym problemem jest dla ciebie zalogowanie się na naszym forum? Trwa to
              przecież niespełna 30 sekund, a w znacznej mierze pomaga naszemu serwisowi.
              Zwiększa liczbę uzytkowników i zachęca do pisania postów. Po drugie, wybacz
              mi,że póki co jestem aż takim słabym informatykiem, że nie mogę przebic forum
              chociażby krasiniaka, nad którym pracują nauczyciele oraz uczniowie klas MI. Nie
              rozumiem twojej ironii, forum i strona działają sprawnie, a ja nie mam sobie nic
              do zarzucenia. Oczywiście można polemizowac, kto ma lepsze przedstawicielstwo w
              internecie- tylko po co, w jakim celu?

Tak więc proszę więcej nie pisać takich bredni, które wskazują tylko na ukryte
              kompleksy ich autora. Ja oczywiście rozumiem krytykę, ale jeżeli jest poparta
              konkretnymi argumentami. Już od dawna czytam co się wypisuje na forum.gazeta,
              dopiero teraz zdecydowałem się coś napisać- bo zaczęło mnie to drażnić.

Podsumowując, ja więcej nie odpowiadam na każde prowokacje, zaczepki- bo tylko
              tak to mozna nazwac.Można powiedzieć, że pomijam szczegół, iż człowiek
              inteligentny nie krytykuję pracy innych z ukrycia, samemu w dodatku robiąc nie
              wiele.

POZDRAWIAM WSZYSTKICH. MAM PROŚBĘ O NIE ŁAPANIE MNIE ZA SŁÓWEK- HUMANISTĄ NIE
              BĘDE- darujcie sobie.

Ps. Zapraszam do dyskusji, chociażby na www.gimnazjumtwp.fora.pl
              • kolek123456789 Re: ciechanowskie gimnazja 02.05.06, 19:04
                Aha żeby było wszystko jasne, pisalem tylko i wyłącznie w swoim imieniu. Drugi
                administrator- mój dobry kolega wolał póki co nie komentować idiotyzmu i
                tchórzostwa innych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka