Dodaj do ulubionych

Krach czy 2LO?

07.05.06, 19:23
Wiem, że ten temat u niektórych budzi straszne emocje, ale ja naprawde nie
wiem co wybrać. Z jednej strony słysze, że w krachu trzeba ostro się uczyć i
zarywać noce, a za to w 2LO, wiecej jest dresiarzy. Tolerancyjny dla ubiory i
różnych stylów napewno jestem, ale jeśli ktoś jest agresywny to odrazu dla
mnie jest zerem.
Obecnie chodze do GIM nr. 1 poziom w mojej klasie jest kiepściutki, ale za to
ja osiągam bardzo dobre wyniki i nawet na egzaminie, który przecież każdy
pisał taki sam miałem naprawde ładny wynik. U mnie, więc mam wybór pomiedzy
byciem dobrym wśród średniaków albo bycie najgorszym wśród najlepszych.
Powiedzcie może troche o nauczycielach. Gdzie bardziej sprawiedliwie oceniają?
Obserwuj wątek
    • marog6 Jeszcze jedno. 07.05.06, 19:27
      Może ktoś z was uczył się łaciny? Bo na hum-dzienn. w krachu łacina jest a w 2Lo
      juz nie ma. I to tez może być argument.
      • sandrra4 Re: Jeszcze jedno. 17.05.06, 08:13
        łacina jest podstawą wszystkich języków europejskich. warto się jej uczyć.
    • brian_griffin Re: Krach czy 2LO? 08.05.06, 00:04
      Polecam Krasiniak. Super wspominam lata liceum. Nauczyciele wymagający (nie wszyscy) ale nauczyć potrafią (chociaż też nie wszyscy). Jeśli będziesz SYSTEMATYCZNY (ja nie byłem :) ) to maturę masz w kieszeni, jeśli zadowalają cię tróje to nauka w Krachu będzie czystą zabawą :D
      PS. Za "moich" czasów (tj. 6 lat temu) dresów w Krachu nie było, ale może i to się zmieniło...
      • ciastko3 Re: Krach czy 2LO? 08.05.06, 21:52
        Jestem tegorocznym absolwentem 2LO i odradzam wybór tej szkoły. Nie prawda ze
        jest tam duzo dresiazy, nikt sie nikogo o nic nie czepia. Ale polecam Ci zebys
        wybrał Krasiniak lepiej na tym wyjdziesz. 2Lo jest strasznie specyficzna szkołą...
        • kozzz Re: Krach czy 2LO? 08.05.06, 23:28
          Moja opinia wygląda tak: W Krachu musisz się dużo uczyć, ale maturę zdasz
          łatwiej. W LO2 nauki mniej, ale z maturą przez to ciężej. Nauczyciele... Jak w
          każdej szkole jedni spoko, drudzy nie. Co do drechów... LO2 spokojna szkoła,
          naprawdę nikt się nikogo nie czepia. Ludzie są spoko. Niewiem jak w Krachu,
          chodzę do LO2, słyszałem, że sporo jest jakiś dziwaków, ale są też spoko ludzie
          oczywiście. Szkoły się w sumie różnią tylko poziomem nauczania i wymagania, w
          Krachu ciężej. LO2 za to specyficzny klimat ma, mi się on podoba.
          • fever18 Re: Krach czy 2LO? 09.05.06, 15:12
            muhahuahuauha dresy w lo2 :D:D:D:D no nie moge:D chodze do lo2, jest w porzadku,
            matury sie nie boje ale tylko z jednego wzgledu - miałem wymagajce gimn(4),
            gdzie sie po prostu musialem uczyc:> jak jestes mega ambitny to do kracha, jesli
            wierzysz w swoj talent to lo2 zaprasza;)
          • marog6 Re: Krach czy 2LO? 09.05.06, 17:29
            Powiedzcie mi jeszcze o co chodzi wam z tą maturą. Teraz w GIM chociaż mam
            raczej dosyc kiepski poziom a egzamin napisałem naprawde ładnie. Dlatego się
            dziwie czemu miałbym miec problemy z maturą.
            • brian_griffin Re: Krach czy 2LO? 09.05.06, 17:43
              Matura to jednak trochę inna bajka...
            • aberaber Re: Krach czy 2LO? 28.05.06, 18:17
              Dlaczego miałbyś mieć problemy?? Maturka to troszke inna sprawa... Po krachu to
              tylko zabawa, choc trzeba sie przyłozyc... Mam brata w 2lo, w gim był dobry ale
              deklaracje maturalną musiał zmieniać, bo sie bał ze nie zda... To nie jedyny
              przypadek. Po Krachu w głębi ducha nawet nie zakładasz ze nie zdasz..
      • martensik18 Re: Krach czy 2LO? 18.05.06, 10:40
        Ja chodziłam do Kracgha własnie teraz pisałam mature:):)Spoko szkoła tyle sie
        słyszy ze ludzie z kracha to chodzące kujony ze zarywa sie noce.Ja nie zarywam
        ani jednej nocy.Tutaj zdaje każdy.Zalezy od nauczycieli jak Cię naucza ale tez
        od Ciebie czy potrafisz dobrze słuchac.Wiem jedno że tej szkoły nie zapomne do
        końca życia i będę mile wspominac:)Pozdro
    • sylwia_181 Re: Krach czy 2LO? 11.05.06, 15:48
      nie powinienes myslec ze matura to to samo co egzamin. To jest całkiem inna
      bajka. Jestem uczennicą LO2 i jestem zadowolona z tej szkoly. Polecam. Nie wiem
      jak jest w Krasiniaku ale moge Cie zapewnic ze dwojka tez ma wysoki poziom. Ja
      rowniez chodzilam do gimnazjum nr 1. Pozdrawiam
    • onken Re: Krach czy 2LO? 11.05.06, 18:31
      Zależy jaką osoba jesteś.
      Jeżeli uważasz, że młodość nie kończy się na dziobaniu, a w szkole można
      rozmawiać o czyms innym niż o lekcjach to idź do 2.
      Jeżeli chcesz aby twoje życie obracało się tylko wokół dziobania i chcesz
      obracać się w gromadzie dziobaków to polecam kracha.
      • anyone_x Re: Krach czy 2LO? 11.05.06, 21:21
        Otóż, mój drogi Onkenie, skończyłem Krasiniak i nie pamiętam, żebym kiedyś -
        jak to kolokwialnie ująłeś - dziobał. Za to poznałem wielu bardzo wartościowych
        ludzi, absolwentów rzceczonego Kracha. Pozostańmy przy swoich doświadczeniach -
        ja przy moich, Ty przy swoich:)
        • kozzz Re: Krach czy 2LO? 11.05.06, 22:59
          Po głębszym zastanowieniu i niejednokrotnym spotkaniu z Aliną szczerze odradzam
          LO2... UCIEKAĆ!!! ssssss <hahaha> OMG... Ta szkoła to cyrk jest jeden wielki jak
          drugi rok już do niej chodzę... A na profil IM to już wogóle... Jak ktos tam
          złożył papiery to współczuję... Ale nie jest za późno... UCIEKAĆ!!! Alina
          grassuje... sssss
          • mala888332 Re: Krach czy 2LO? 11.05.06, 23:48
            Kozzz ale przynajmniej jest ciekawie hehehe =)
            Watch out, ...ssssss... on your way ;P
      • aga19825 Re: Krach czy 2LO? 12.05.06, 00:02
        spadaj ja skończyłam krach bez dziobania i z elegancką maturką szkoła jest the
        besta szkołę tworzą uczniowie dwójka zawsze była specyficzna nie mówię że zła
        ale Krach jest lepszy!!zawsze
        • marog6 Re: Krach czy 2LO? 12.05.06, 18:23
          No z tego co czytałem na forum Kracha istnieją tam takie prawdziwe młodzeżówki
          polityczne, a to mnie ciekawi. Ciekawy jestem bardzo czy bede żałował póxniej
          swojego wyboru, bo jak narazie skłaniam się na 2LO, bo razem ze mną idzie mój
          najlepszy kolega.
          • ildarian Re: Krach czy 2LO? 13.05.06, 09:31
            Koledzy kiedyś cie opuszczą... Czasami nie warto się na nich oglądać, lepiej
            pomyśleć o sobie. A to, że Krasiniak jest lepszą szkołą widać po wynikach
            zeszłorocznych matur oraz po rankingach, prowadzonych bodajże przez
            Rzeczpospolitą. Chciałbym przy okazji znieść stereotyp, według którego ucząc
            się w Krasiniaku nie masz czasu nawet na skonsumowanie obiadu, bo musisz non
            stop wku..ć i dziobać regułki. To nieprawda. Oczywiście, że uczyć się trzeba,
            ale nie jest to bezczelne wkuwanie, tak jakby chcieli tego uczniowie innych
            szkół, którzy notabene z Krasiniakiem nie mieli za wiele do czynienia, a
            słyszeli to wszystko z piątej ręki. Część z nich pewno do ów szkoły się nawet
            nie dostała.
          • kozzz Re: Krach czy 2LO? 16.05.06, 23:33
            marog6 napisał:

> No z tego co czytałem na forum Kracha istnieją tam takie prawdziwe młodzeżówki
            > polityczne, a to mnie ciekawi.

OMG O_o OMG!!! Brak słów... U nas pewnie połowa szkoły umie machać uszami i
            bardziej mi to imponuje... (ironia...) "Młodzieżówki polityczne" OMG... <sciana>
            • aberaber Re: Krach czy 2LO? 28.05.06, 18:21
              No tak jezeli machanie uszami to jest to co Ci imponuje to sie nie dziwie ze w
              2lo sie znalazłeś...
    • wioletta99 Re: Krach czy 2LO? 12.05.06, 15:53
      Krach czy 2LO?? skąd ja to znam??miałam identycny dylamat... wybrałam 2 LO i
      tego nie załuje..nie wiem jak jest w krachu ale dla mnie Dwojka to zajebista
      szkola!!Ten klimat, Ci ludzie...Nauczyciele spoko (zazwyczaj :) Polecam...

i wcale tylu drechow nie ma...krach ma za to fuuul metali... wiec Twoj
      wybor... :P
      • czarownica_88 Re: Krach czy 2LO? 14.05.06, 00:33
        nigdy nie mialam takiego problemu z wyborem szkoly bo zawsze wiedzialm,z e
        Krasiniak...;) ucze sie tu drugi rok, jetsem bardzo zadowolona, owszem zdarza
        sie, ze jest naprawde sporo nauki,ale w koncu to szkola itego nie da sie
        unioknac ;) klimaty szkoly mi odpowiada, nie wiem czy jest taki ogrom metali bo
        szczerze mowiac nie wiem czy w tej szkole znalazlo by sie chciaz kilku
        prawdziwych metali ;) dla niektorych jezeli ktos slucha ostrzejszej gitarowej
        muzyki od razu jets metalem , smieszne ;) ja naprawde polecam Krasiniak, tutaj
        przynmajmniej co jakis czas zmienia sie dyrektor :D :P
        • roxy91 Re: Krach czy 2LO? 16.05.06, 16:29
          Ja dopiero za rok będę się martwić wyborem szkoły, ale juz sie zastanawiam. O
          naukę sie nie martwię. Chodzi mi głównie o klimat. Czy w Krachu pierwszaki są
          bardzo tępione?? A może w LO2 jest z tym problem??
          • ola2209 Re: Krach czy 2LO? 16.05.06, 19:55
            ja w pierwszej klasie nie zauważyłam nic nie przyjemnego ze strony starszych
            kolegów i koleżanek. Nic a nic. Ludzie sa tam pozytywnie nastawienie,a słynne
            "kocenie".. hmm, dziewczyn to w ogóle nie dotyczy, chłopak w sumie też. Ja się
            ebzpośrendio z żadnym przypadkiem nie spotkałam. a w dwójce mam koleżankę,
            ktorej kazali zapałką parapet mierzyć i kolegę, który notorycznie musiał
            śpiewać. Twoja nauka, Twój wybór. Wg mnie w krasiniaku ejst bardzo fajny klimat.
            I nie ma tam wielu metali i "czarnuchów" jak Ci zaraz dwójka napisze. Wiele się
            tu zmieniło. Zresztą, jak przyjdziesz w przyszłym roku na dzień otwarty to sama
            zobaczysz. POZdrawiam.
            • never90 Re: Krach czy 2LO? 16.05.06, 22:50
              no nie, tylko co drugi w Krasiniaku to metal ;)
              • ildarian Re: Krach czy 2LO? 17.05.06, 00:32
                Nawet jeżeli, to CO Z TEGO?
    • kozzz Re: Krach czy 2LO? 16.05.06, 23:21
      Co z tego, że metale? Dla mnie brudasy to drechy.. Brud na twarzy i pod
      paznokciami, pusta, łysa bania, troche koxu i jazda do Gawry :D Brudasy w sensie
      metale częściej się myją od tych, których ja wyżej opisałem ;] Beka... Ludzie
      się o szkołe pytają, a wy na muzykę wjeżdżacie. Muzyka jakiej słucha, nie do
      końca świadczy o człowieku... Jak pisałem wcześniej chodzę do LO2, muzy słucham
      różnej, przeważają cięższe brzmienia, lubię szerokie ciuchy i co, już mnie
      znasz? Wiesz o mnie wszystko? Heh... W dwójce różni ludzie, zajebiści i mniej,
      ale to tworzy świetny klimat. Ale szkoły nie polecam pod względem nauki, oj nie!
      • never90 Re: Krach czy 2LO? 27.06.06, 00:28
        a czy ja sie metali czepiam??? ja tylko stwierdzam fakt ;]
    • sandrra4 Re: Krach czy 2LO? 17.05.06, 08:12
      tylko KRACH!!!
      Właśnie napisałam egzamin maturalny. Dzięki moim nauczycielom tylko raz będę musiała to robić. Raz a dobrze. bez żadnych poprawek, sesji zimowych ...
      Nauczyciele są lepsi niż dobrzy. Warto być nawet najgorszym wśród najlepszych, bo nawet najgorszy wśród najlepszych jest lepszy od dobrego wśród średniaków. Przez trudy do gwiazd.
      • daisy84 Re: Krach czy 2LO? 17.05.06, 15:23
        Ja chodziłam do Krasiniaka i myślę, że jest zarówno dużo "za", jak i "przeciw",
        żeby wybrać tę szkołę. Uczyć tak naprawdę nie trzeba się dużo - raczej średnio
        (przynajmniej ja nie musiałam a maturę zdałam bardzo dobrze :)). W zasadzie to
        uczyłam się w 4 klasie, wcześniej różnie to bywało, ale na pewno się nie
        przemęczysz. Myślę, że najważniejsza jest opinia, jaką sobie wyrobisz na
        początku szkoły.
        Minus Krasiniaka jest taki, że niestety niektórzy nauczyciele wybierają sobie
        uczniów i gnębią, żeby chodzili na korki. Niestety jest to przypadek nagminny,
        poza tym uważam, że większość tej kadry powinna już przejść na emeryturę.
        Jeśli chodzi o dresy, to za mojej kadencji dużo ich tam nie było :)
        Wybór więc należy do Ciebie.
        Powodzenia!
      • never90 Re: Krach czy 2LO? 27.06.06, 00:30
        tylko LO2 ;]
    • 1000marcin Re: Krach czy 2LO? 17.05.06, 23:24
      Czym Wy się przejmujecie.
      Jak ktoś sie nie chce uczyć to jakby nawet dostał sie do najlepszej szkoły to i
      tak z niego bedzie głąb, bo nauczycie i rodzice nie zmusz nikogo do nauki a do
      następnej klasy i tak wszystkich przepuszczają.
      A z innej beczki to współczuje wszystikm którzy muszą zdawać nową mature. Dla
      mnie to jest totalna głupota żeby dostać sie na porządne studja trzeba zdać
      maturę na samych 6 ze wszytkich bardzo różniących sie przedmiotów. Jak ja
      zdawłem na PW to wystarczyło dobrze napisać wstęne z maty i coś z fizy i można
      było sie bez problemu dostać a na mature wogóle nie patrzyli i można było olać
      wszystkie głupie (dla mnie:) ) przedmity oprócz kochanej matematyki( w trakcie
      studjów przeszło mi, totalna głupota).

Pozdrawiam
      Marcin
      • kozzz Re: Krach czy 2LO? 18.05.06, 07:28
        No z tym nie można się chyba nie zgodzić...
      • aberaber Re: Krach czy 2LO? 29.05.06, 21:32
        No ale na pw trzeba tylko mate i fize... tyle ze na maturze.
    • roxy91 Re: Krach czy 2LO? 26.05.06, 13:09
      Niech się ktoś jeszcze z krasiniaka wypowie na temat kocenia i nauczycieli.
      Coraz bardziej skłaniam sie ku tej szkole. Musze jeszcze się czegoś dowiedzieć.
      • ildarian Re: Krach czy 2LO? 26.05.06, 14:12
        Kocenie w Krasiniaku?? A co to takiego?? :P
        A nauczyciele.. z jednymi lepiej, z jednymi gorzej, jednak wszyscy sa w miare
        OK.
        • czarownica_88 Re: Krach czy 2LO? 27.05.06, 16:07
          kocenie w Krasiniaku praktycznie nie istnieje;) a co do nauczycieli to kilka
          dinozaurow sie zegna w tym roku ze szkola :) jest naprawde przyjaznie;)
          nauczyciele, ktorzy nigdys budzili taki postrach juz sa na emeryturze
    • aberaber Re: Krach czy 2LO? 28.05.06, 03:24
      Krach czy 2lo?? Dla mnie to nie było pytanie. Bałem sie ciezkiej nauki ale...
      pomyślałem, że warto będzie... i co?? Przeleciało szybko, nigdy sie nie
      przeuczałem, przed klasówami chodziłem na imprezy ze wspaniałymi ludźmi... i co
      z tego wyszło...- PW. Nigdy nie zapomne tych lat a straszni nauczyciele to
      tylko mit...
      • 1000marcin Re: Krach czy 2LO? 28.05.06, 18:40
        Ale pewnie zdawałeś jeszcze starą mature. A jaki wydziął i kierunek na PW
        • aberaber Re: Krach czy 2LO? 29.05.06, 21:31
          Maturke zdawałem jak najbardziej nową. Dostałem się na EiTi, na informatyke.
    • fififi5 Re: Krach czy 2LO? 27.06.06, 16:39
      Jak pójdziesz do Krasiniaka będziesz musiał sie uczyć a jak pójdziesz do IILO
      to możesz trafic do p. Trojana który uwielbia tortury psychiczne stosowane na
      młodych, zależnych od niego ludziach.Wogóle stara kadra w IILO jest do
      niczego...
      • kozzz Re: Krach czy 2LO? 27.06.06, 18:27
        Stara kadra potrafi nauczyć, a młoda to banda kretynów. Chodzę to wiem.
      • migliora Re: Krach czy 2LO? 28.06.06, 22:36
        Oj fififi5 nie przesadzaj! Właśnie sor Trojanowski to bardzo dobry nauczyciel.
        Jeśli ktoś ma jakieś plany związane z chemią to tylko u niego się naprawdę
        nauczy. I wcale nie mówię tak dlatego, że mam u niego 5. Bo nie mam :-)
        Nauczyciele w "dwójce" są jak wszędzie - czyli różni. Są tacy, którzy dużo
        nauczą i inni też :-) Wszystko zależy na kogo trafisz. Ja sobie chwalę, bo
        akurat z tych przedmiotów, które będą mi potrzebne na studia, mam naprawdę
        dobrych nauczycieli.
        • nicos_d Re: Krach czy 2LO? 02.07.06, 10:13
          skoro masz 5 u Trojanowskiego to pewnie jesteś tą jedną z 20 osób które miały
          świadectwo z wyróżnieniem na koniec roku.
          Jak przeczytałem w jednym z ostatnich nr.Czasu Ciechanowa, że w 2LO na ponad
          500 uczniów zaledwie 20kilku ma świadectwo z czerwonym paskiem to o mało z
          krzesła nie spadłem. To są dopiero geniusze pomyslałem!!!
          Pytanie która szkoła: krasiniak czy 2LO pozostawiam Wam do rozstrzygniecia...
          • migliora Re: Krach czy 2LO? 02.07.06, 19:32
            Matko, gdzie ci wszyscy ludzie uczyli się czytać? :-/ nicos_d, napisałam
            wyraźnie, że NIE MAM 5 u sora trojanowskiego. A Ty mi piszesz, że mam ;-P
            A poza tym, od kiedy liczba świadectw z wyróżnieniem jest
            wykładnikiem 'geniuszu' uczęszczającego do szkoły? Na to wpływ ma nie tylko
            intelekt uczniów, ale też poziom, sposób nauczania i jeszcze kilka innych
            czynników.
            • 0nikt0 Re: Krach czy 2LO? 03.07.06, 11:42
              moze ktos wreszcie powie sensownie, w ktorej szkole lepiej i dlaczego???
    • piwo_16 Krach czy 2LO? 13.07.06, 10:43
      Mi jako uczniowi 2LO wydaje się, że jeśli chodzi o szeroko pojętą inicjatywę
      uczniowską i nauczycielską oraz wykształcenie ścisłych umysłów rządzi krach.
      Ale jeśli bierzemy pod uwagę atmosferę i nauki humanistyczne to górą jest 2LO.
      A poziom nauczania chyba jest taki sam ale przy zdrowszej atmosferze u
      Mickiewicza
      • stepen_wolf1 Re: Krach czy 2LO? 13.07.06, 13:30
        To chyba na innych planetach żyjemy:). Jakie wyniki na maturze z polskiego,
        historii i wosu miała dwójka, a jakie krasiniak? Krach bije na głowę dwójkę w
        humanistyce, przypomnę tylko oprócz matury olimpiady z polskiego, historii i z
        wosu, których krach miał ostatnio wiele, a dwójeczka sporadycznie.
        Co do atmosfery się nie wypowiem, bo to kwestia subiektywna. Ale faktów nie da
        się zmienić. Krasiniak górą i w ścisłych, i w humanistycznych!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka