Dodaj do ulubionych

Prostactwo + Egoizm = Liberalizm

20.08.06, 22:37
Prostactwo + Egoizm = LIBERALIZM.
Czy ktoś się z tą tezą nie zgadza i dlaczego?
Obserwuj wątek
    • addhoc Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 21.08.06, 12:34
      ograniczony umysł + uwstecznienie + love for PIS= dziadostwo w kraju
      • mlody2001 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 21.08.06, 17:06
        Wedlug mnie prostactwo to w czystej wersji chamstwo, natomiast egoizm to
        myślenie o sobie, liberalizm to inaczej wolność przeważnie w sferze finansowej
        ale nie tylko więc te hasła nie pasują do siebie. Uważam, że człowiek liberalny
        to taki, który podąża za nowoscią, porzuca historię i tradycję liczy się bieg
        do przodu, brak spojrzeń w przeszłość. Czasami to jest dobre ale w życiu
        potrzebna jest równowaga np. pomiędzy pracą a lenistwem. I jedno i drugie jest
        potrzebne ale w umiarze. Co do upolitycznienia tego wątku to uważam, że jest to
        głupota.
        Pozdrawiam mlody
      • phk1 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 21.08.06, 20:27
        [phk1-37623] a czemu to adhocu o policji już nie odpisałeś mi i nam tam w innym
        poście i to dość skandalicznym ? sam szef policji takie numerki za całokształt
        WYDZIWIł?
        DZIADOSTWO w kraju jeśli już kombinujesz od końca tego działania matematycznego
        wzięło się nie z miłości do pisu ,ale pis to odziedziczył w spadku po
        dziadostwie liberałów z uw,sld....Ani skrajny ani neo liberalizm nie przyniósł
        wzrostu w żadnym kraju świata.poluzowanie warunków gospodarowania taki efekt
        przynosi na krótką mętę ,ale nie rozwiązuje żadnych problemów biednych i
        rozwijających się krajów świata.Liberalizm zaczyna się kojarzyć ze swobodą
        erotyczną,opluwaniem innych,szczekaniem na innych,brakiem hamulców
        obyczjowych,religijnych....i to przemawia do konsumenta ,któremu takie tematy
        kojarzą się z postępem natomiast rynek UE,USA, jest dość regulowany,ale o tym
        mało kto już wie ale zwany JEST LIBERALNYM i ten zbitek słów ma kojarzyć
        gospodarkę z LIBERALIZMEM
        addhoc napisał:

> ograniczony umysł + uwstecznienie + love for PIS= dziadostwo w kraju
    • ciechanowiaczek Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 22.08.06, 18:56
      No i się zaraz zacznie gadka-szmatka o tym jaki to liberalizm jest zły . Coś
      wam przypomnę : JESTEŚCIE 200 lat za Japonią ,100 lat za USA i 50 lat za
      Europą . Przestańcie mędrkowac tylko zacznijcie wreszcie rozwijac ten kraj !!!
      • mlody2001 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 22.08.06, 19:52
        Łatwo powiedzieć, trudniej wykonać.
        Widzisz gdyby przyjąc kryterium, że jak włodarz się nie sprawdzi przez jedną
        kadencję to rezygnuje, wtedy byłoby troszkę łatwiej. Rozwijać kraj mogą tylko
        ludzie o otwartych umysłach, odważni i "mocni w szare komórki". Tego
        mieszkańcom naszego miasta życzę w nadchodzących wyborach. Nie partie tylko
        tegie głowy i charaktery, które będą potrafiły przeciwstawić się układom i
        układzikom.
        • addhoc Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 23.08.06, 01:52
          Widzisz młody tak sobie życzą już trzy pokolenia polaków i ja tez sobie życzę ale z tego życzenia-sobie nic nie wynika i nic nie wyniknie!Jak wymrze te pospólstwo polityczne być może coś z tego będzie ale ja już luxusów na tej ziemi to nie doczekam! Taka jest okrutna prawda a obecnie zamiast iść do przodu uwsteczniamy się prawie jak za PRL a wszystko dzięki tępocie umysłowej na wiejskiej!
          • phk1 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 23.08.06, 19:00
            [phk1-37672] NO addhocu a kto tam taki tępy tam w sejmie? odpisz nam ile lat
            siedza tam?PAWLAK I FERAJNA ,TUSK,NIESIOłOWSKI,KOMOROWSKI,WALTZ I
            FERAJNA,PROFESOR IWINSKI I SLD Z SENESZYN Z FERAJNą? PRAWDA ZAWSZE JEST
            SUBIEKTYWNA ,NAWET W SąDZIE TOCZY SIE KILKA APELACJI W SPRAWIE BANALNEJ
            NIERAZ.NO I CZEKAM NA ODPOWIEDZ NA POSTY O POLICJI,więcej odwagi nasz pośle
            nowej ery z ciechanowa >,napisał ADHOC:

>Taka jest okrutna prawda a obecnie zamiast iść do przodu uwsteczni
            >amy się prawie jak za PRL a wszystko dzięki tępocie umysłowej na wiejskiej!
            • guciu83 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 23.08.06, 19:09
              Użytkownik phk1 proszony jest o poskromienie swoich skłonności do pisania
              WIELKIMI literami.
              w Internecie oznacza to, że krzyczysz. Nie nadużywaj także wykrzykników. Jeśli
              chcesz wyróżnić jakieś słowo lub zdanie, możesz użyć *gwiazdek* lub
              _podkreślenia_
              • mlody2001 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 23.08.06, 20:22
                I po Twojej wypowiedzi nie pozostaje już nic innego jak tylko pochylić głowę i
                czynić tak jak chce władza. A ja uważam, że poza partie się na arenie krajowej
                się nie wyskoczy, ale partia może mieć kompetentnych ludzi. Medialny fałsz
                dotyczący np.PiS-u spowodował, że pokazywali się bracia Kaczyńscy a głosy
                dostali ludzie, którzy nie nadają się na posółow. Za to dzisiaj mamy to co
                mamy.Jako przykład podam ordynację wyborczą do samorządów, która w praktyce nie
                pozwoli wygrać wyborów lokalnemu komitetowi. Pomomo tego adchoc-użyczę i Tobie
                i sobie i wszystkim innym aby było normalnie i po ludzku.
                Pozdrawiam.
                • guciu83 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 23.08.06, 20:36
                  Do mnie te słowa?
                  • mlody2001 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 23.08.06, 21:22
                    Nie kieruję tych słów do Ciebie Guciu tylko do addhoc'a.
                    Z innej beczki pozwolę sobie zadać Tobie Guciu jedno pytanie. Czytałem posty o
                    ZSZ nr 1. Ja tam kończyłem Technikum Mechaniczne a Ty?
                    • guciu83 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 23.08.06, 21:34
                      No to mamy wspolną rzecz :).
                      Ja LO
    • yano75 prostactwo = nazi socjaliści (moherowa koalicja) 25.08.06, 17:36
      Ja się nie zgadzam z twoim durnym twierdzeniem ponieważ jest ono nieprawdziwe i
      mogło paść z ust tylko kogoś kto głosował na konserwatywnych narodowych
      socjalistów (PiS/Samoobrona/LPR/NSDAP).

Liberalizm = wolność gospodarcza + wolność obyczajowa i światopoglądowa

Wolność = odpowiedzialność za swoje czyny i zaniechania + wyciąganie korzyści
      ze swoich czynów lub zaniechań bez przymusu dzielenia się tymi korzyściami z
      kimkolwiek a zwłaszcza z państwem.

Zapraszam liberałów: www.forumliberalne.pl
    • phk1 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 26.08.06, 16:10
      [puchatek1-37753] Proszę o nie stosowanie NEPOTYZMU wszystkich po szkole BEMA?
      GUCIO małe literki coraz częściej piszę .NAPISZ że to prawda i fakt ze sie staram.
      MLODY PODAJ recepte jak ty to widzisz ; mlody,trzezwy umysł, i inne takie tam
      duperele,pisałem o tych Z LPR i jaki maja PR? a na naszym podwórku w
      ciechanowie jak to ma wyglądać?
    • phk1 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 26.08.06, 16:17
      phk1] a wszystkim polecam historię ginteragrasa jego fascynacje faszyzmem w
      takim wieku 18-30 lat,a potem wstyd za to po latach i przemilczanie tego
      epizodu,byl mlody,bezkompromisowy,postepowy,europejczyk,wyksztalcony,.....i inne
      takie tam duperele a na nasze podworko przekladajac takie fascynacje
      lewica,liberalizmem,wolny rynek,wolnosc za wszelka cene.MOZE WIECEJ UMIARU
      • flyguy71 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 29.08.06, 23:14
        a ja tobie polecam: "fascynacje wiekiem 18-30 lat" - jeszcze w niej trochę
        posiedzisz. A konkluzja twojej wypowiedzi "wolność za wszelką cenę": coś
        mylisz - nie masz pojęcia jakie tematy podejmujesz. Liberalizm - lewica: w 6
        klasie jesteś?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka