moherowyberecik1 20.08.06, 22:37 Prostactwo + Egoizm = LIBERALIZM. Czy ktoś się z tą tezą nie zgadza i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
addhoc Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 21.08.06, 12:34 ograniczony umysł + uwstecznienie + love for PIS= dziadostwo w kraju Odpowiedz Link Zgłoś
mlody2001 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 21.08.06, 17:06 Wedlug mnie prostactwo to w czystej wersji chamstwo, natomiast egoizm to myślenie o sobie, liberalizm to inaczej wolność przeważnie w sferze finansowej ale nie tylko więc te hasła nie pasują do siebie. Uważam, że człowiek liberalny to taki, który podąża za nowoscią, porzuca historię i tradycję liczy się bieg do przodu, brak spojrzeń w przeszłość. Czasami to jest dobre ale w życiu potrzebna jest równowaga np. pomiędzy pracą a lenistwem. I jedno i drugie jest potrzebne ale w umiarze. Co do upolitycznienia tego wątku to uważam, że jest to głupota. Pozdrawiam mlody Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 21.08.06, 20:27 [phk1-37623] a czemu to adhocu o policji już nie odpisałeś mi i nam tam w innym poście i to dość skandalicznym ? sam szef policji takie numerki za całokształt WYDZIWIł? DZIADOSTWO w kraju jeśli już kombinujesz od końca tego działania matematycznego wzięło się nie z miłości do pisu ,ale pis to odziedziczył w spadku po dziadostwie liberałów z uw,sld....Ani skrajny ani neo liberalizm nie przyniósł wzrostu w żadnym kraju świata.poluzowanie warunków gospodarowania taki efekt przynosi na krótką mętę ,ale nie rozwiązuje żadnych problemów biednych i rozwijających się krajów świata.Liberalizm zaczyna się kojarzyć ze swobodą erotyczną,opluwaniem innych,szczekaniem na innych,brakiem hamulców obyczjowych,religijnych....i to przemawia do konsumenta ,któremu takie tematy kojarzą się z postępem natomiast rynek UE,USA, jest dość regulowany,ale o tym mało kto już wie ale zwany JEST LIBERALNYM i ten zbitek słów ma kojarzyć gospodarkę z LIBERALIZMEM addhoc napisał: > ograniczony umysł + uwstecznienie + love for PIS= dziadostwo w kraju Odpowiedz Link Zgłoś
ciechanowiaczek Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 22.08.06, 18:56 No i się zaraz zacznie gadka-szmatka o tym jaki to liberalizm jest zły . Coś wam przypomnę : JESTEŚCIE 200 lat za Japonią ,100 lat za USA i 50 lat za Europą . Przestańcie mędrkowac tylko zacznijcie wreszcie rozwijac ten kraj !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mlody2001 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 22.08.06, 19:52 Łatwo powiedzieć, trudniej wykonać. Widzisz gdyby przyjąc kryterium, że jak włodarz się nie sprawdzi przez jedną kadencję to rezygnuje, wtedy byłoby troszkę łatwiej. Rozwijać kraj mogą tylko ludzie o otwartych umysłach, odważni i "mocni w szare komórki". Tego mieszkańcom naszego miasta życzę w nadchodzących wyborach. Nie partie tylko tegie głowy i charaktery, które będą potrafiły przeciwstawić się układom i układzikom. Odpowiedz Link Zgłoś
addhoc Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 23.08.06, 01:52 Widzisz młody tak sobie życzą już trzy pokolenia polaków i ja tez sobie życzę ale z tego życzenia-sobie nic nie wynika i nic nie wyniknie!Jak wymrze te pospólstwo polityczne być może coś z tego będzie ale ja już luxusów na tej ziemi to nie doczekam! Taka jest okrutna prawda a obecnie zamiast iść do przodu uwsteczniamy się prawie jak za PRL a wszystko dzięki tępocie umysłowej na wiejskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 23.08.06, 19:00 [phk1-37672] NO addhocu a kto tam taki tępy tam w sejmie? odpisz nam ile lat siedza tam?PAWLAK I FERAJNA ,TUSK,NIESIOłOWSKI,KOMOROWSKI,WALTZ I FERAJNA,PROFESOR IWINSKI I SLD Z SENESZYN Z FERAJNą? PRAWDA ZAWSZE JEST SUBIEKTYWNA ,NAWET W SąDZIE TOCZY SIE KILKA APELACJI W SPRAWIE BANALNEJ NIERAZ.NO I CZEKAM NA ODPOWIEDZ NA POSTY O POLICJI,więcej odwagi nasz pośle nowej ery z ciechanowa >,napisał ADHOC: >Taka jest okrutna prawda a obecnie zamiast iść do przodu uwsteczni >amy się prawie jak za PRL a wszystko dzięki tępocie umysłowej na wiejskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
guciu83 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 23.08.06, 19:09 Użytkownik phk1 proszony jest o poskromienie swoich skłonności do pisania WIELKIMI literami. w Internecie oznacza to, że krzyczysz. Nie nadużywaj także wykrzykników. Jeśli chcesz wyróżnić jakieś słowo lub zdanie, możesz użyć *gwiazdek* lub _podkreślenia_ Odpowiedz Link Zgłoś
mlody2001 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 23.08.06, 20:22 I po Twojej wypowiedzi nie pozostaje już nic innego jak tylko pochylić głowę i czynić tak jak chce władza. A ja uważam, że poza partie się na arenie krajowej się nie wyskoczy, ale partia może mieć kompetentnych ludzi. Medialny fałsz dotyczący np.PiS-u spowodował, że pokazywali się bracia Kaczyńscy a głosy dostali ludzie, którzy nie nadają się na posółow. Za to dzisiaj mamy to co mamy.Jako przykład podam ordynację wyborczą do samorządów, która w praktyce nie pozwoli wygrać wyborów lokalnemu komitetowi. Pomomo tego adchoc-użyczę i Tobie i sobie i wszystkim innym aby było normalnie i po ludzku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody2001 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 23.08.06, 21:22 Nie kieruję tych słów do Ciebie Guciu tylko do addhoc'a. Z innej beczki pozwolę sobie zadać Tobie Guciu jedno pytanie. Czytałem posty o ZSZ nr 1. Ja tam kończyłem Technikum Mechaniczne a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
guciu83 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 23.08.06, 21:34 No to mamy wspolną rzecz :). Ja LO Odpowiedz Link Zgłoś
yano75 prostactwo = nazi socjaliści (moherowa koalicja) 25.08.06, 17:36 Ja się nie zgadzam z twoim durnym twierdzeniem ponieważ jest ono nieprawdziwe i mogło paść z ust tylko kogoś kto głosował na konserwatywnych narodowych socjalistów (PiS/Samoobrona/LPR/NSDAP). Liberalizm = wolność gospodarcza + wolność obyczajowa i światopoglądowa Wolność = odpowiedzialność za swoje czyny i zaniechania + wyciąganie korzyści ze swoich czynów lub zaniechań bez przymusu dzielenia się tymi korzyściami z kimkolwiek a zwłaszcza z państwem. Zapraszam liberałów: www.forumliberalne.pl Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 26.08.06, 16:10 [puchatek1-37753] Proszę o nie stosowanie NEPOTYZMU wszystkich po szkole BEMA? GUCIO małe literki coraz częściej piszę .NAPISZ że to prawda i fakt ze sie staram. MLODY PODAJ recepte jak ty to widzisz ; mlody,trzezwy umysł, i inne takie tam duperele,pisałem o tych Z LPR i jaki maja PR? a na naszym podwórku w ciechanowie jak to ma wyglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 26.08.06, 16:17 phk1] a wszystkim polecam historię ginteragrasa jego fascynacje faszyzmem w takim wieku 18-30 lat,a potem wstyd za to po latach i przemilczanie tego epizodu,byl mlody,bezkompromisowy,postepowy,europejczyk,wyksztalcony,.....i inne takie tam duperele a na nasze podworko przekladajac takie fascynacje lewica,liberalizmem,wolny rynek,wolnosc za wszelka cene.MOZE WIECEJ UMIARU Odpowiedz Link Zgłoś
flyguy71 Re: Prostactwo + Egoizm = Liberalizm 29.08.06, 23:14 a ja tobie polecam: "fascynacje wiekiem 18-30 lat" - jeszcze w niej trochę posiedzisz. A konkluzja twojej wypowiedzi "wolność za wszelką cenę": coś mylisz - nie masz pojęcia jakie tematy podejmujesz. Liberalizm - lewica: w 6 klasie jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś