Dodaj do ulubionych

WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzice

27.09.06, 08:53
Afera z Beger to pryszcz.

W szkołach ciechanowskich i nie tylko (cały kraj) zaczęła się akcja
zbierania funduszy na "Dzień Nauczyciela"

To jedna WIELKA KORUPCJA.

O jakich pieniądzach mówimy ...?
Średnio uczeń daje 5 zł
Ucznów w klasie 30
=150zł od klasy - razy ilość klas - razy ilość szkół = DUUUUUUUUUżO!!!!
Poza tym faktem będzie jeszcze jeden czyli tzw. "WOLNY DZIEń" - oczywiście
PEłNOPłATNY (nauczyciele dostaną gratyfikacje, nagrody...)

BęDZIE KTOś WAżNY PRZEMAWIAł, PRZYPINAł ORDERY, CZESTOWAł GORZAłKą.., a za
wszystko zapłaca RODZICE z FUNDUSZY tzw. KOMITETU RODZICIELSKIEGO.

Pozdrowienia dla wszystkich "sponsorów" owego święta,
oraz dla "biednych" NAUCZYCIELI.

Obserwuj wątek
    • addhoc Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 27.09.06, 11:00
      Jak się dajecie robić w balona to dalej płaćcie!
      • becia94 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 27.09.06, 14:36
        A rodzice znowu będą kombinować z opięką dla dzieci bo dzień wolny od szkoły.
        Niestety nie każdy ma babcię, albo może wziąć dzień wolny w pracy. Swoją drogą
        to należał by się i to płatny.
        • becia94 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 27.09.06, 14:38
          Całe szczęście,że wtym roku przypada w sobotę.
          • ktos731 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 28.09.06, 01:33
            Nie dawać i nie gadać!!!No właśnie przypada w sobotę, więc nie będzie płatnego
            dnia wolnego.Paskudny jest w ogóle ten wątek, ale piszcie, piszcie, to się może
            Wam ktoś dobierze do skóry, jak już raz się na tym forum zdarzyło, a dotyczyło
            właśnie takiego tematu.
            Koliber, Becia - Żal mi Was, plociuchy!!!
            • ktos731 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 28.09.06, 01:37
              Najlepiej by było jakby szkoła otwarta była też w święta, co? Problem z głowy,
              telewizorek,pilocik, wypadzik za miasto bez dzieci. Niektórym "biednym" rodzicom
              takie święta by się podobały!
              • rodzicc Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 28.09.06, 12:39
                Plotki?? To nasze życie. Ty chyba nie masz dzieci. A może jesteś nauczycielem?
                Jak tak to płacisz podatek od darowizny (szczególnie tej na zakończenie roku
                szkolnego) ??
                • ktos731 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 28.09.06, 18:55
                  Mam dzieci.Chodzą do szkoły, w której nie ma rodziców, którzy trzęsą przed
                  nauczycielem portkami, bo jak nie dadzą to się nauczyciel będzie wyżywał albo
                  się obrazi, że nic nie dostał! Masz ochotę-dawaj!!!
                  • koliber57 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 28.09.06, 19:55
                    KTOS ...po co straszysz ludzi na forum, że dobiorą się komuś do skóry - GDZIE TY
                    ZYJESZ? W państwie totalitarnym PiS?
                    Może jesteś od Gertycha?
                    Czego sie obawiasz?
                    Czy może jesteś z formacji "moherowych beretów"
                    Może nauczycielem lub katehetą?
                    Co ty chcesz od "biednych rodziców" i ich weekendów? Pewnie zazdrościsz bo
                    byłaś/eś najdalej na wczasach na KRUBINIE linią nr 5
                    NIe pie....rz głupot, że nie dawałeś/aś zrzuty nigdy na prezent dla Pani
                    wychowawczyni (o ile masz dzieci w wieku szkolnym?). W to nie uwierzę. :)))
                    Zajrzyj do słownika co znaczy wyraz PLOTKA.
                    Czy to że są składki w klasach na "dzień nauczyciela" to według ciebie plotka?
                    Czy na koniec roku nauczycielom, szczególnie klas ostatnich, "bagażniki sie
                    niedomykają" - to też PLOTKA?
                    A propos chętnie przeniosę swoje dzieci do szkoły w której rodzice "stają kantem
                    do nauczycieli" i panują tak zdrowe zasady jak piszesz.
                    KTóRA TO SZKOłA ????

• nauczyciel101 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 28.09.06, 21:15
                      Jestem nauczycielem. Zawsze kupowałam kwiaty dla nauczycieli. W domu uczono
                      mnie szacunku.Zawsze odbierałam to jako coś pozytywnwgo,ale świat się zmienia.
                      Dziś wszystkie ładne gesty mogą być odczytane dwuznacznie. Wszystko przelicza
                      się na pieniądze. Szczerze mówiąc to jest mi przykro.
    • phk1 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 28.09.06, 21:39
      [phk1] proszę nie mieszać PiSu i GERTYCHA w temacie kwiatka dla nauczyciela
      ,jest to zwyczaj jeszcze z ubiegłych dekad tamtego stulecia.może jak już mamy
      tak wolne społeczeństwo od wszelkich zobowiązań i norm społecznych pełen luz i
      szpan to może warto rozmawiać ,żeby nie było tego zwyczaju,ale spodziewam się,że
      gdyby obecna władza zaproponowała takie rozwiązanie to następne strajki i marsze
      gotowe dla podgrzania nastrojów przeciwko temu rządowi.też nie byłem
      zwolennikiem naręczy kwiatów,a wolne tego dnia to kto wprowadził ,żeby
      nauczycieli dowartościować?
    • phk1 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 28.09.06, 21:43
      [phk1] koliber masz rację begergate to ośmieszanie tego parlamentu szyte grubymi
      nićmi i dość żałosne w wydaniu opozycji.szkoda ,że nie spotkali się na dworcu
      centralnym i tam nie ustalali tych swoich tajemnic było by jeszcze śmieszniej i
      bardzo szpiegowsko.
      • flyguy71 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 29.09.06, 23:02
        a co takie tamaty omawia się w kuluarach hotelu "gołebiewski" czy na
        szklaneczce przy grillu popularnie zwanym w Polsce rusztem. Nagle populiści
        przestraszyli się że to zobaczyli ludki co to głosowac bedą oj ale sie narobiło
    • irekg1 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 28.09.06, 21:50
      Jestem nauczycielem. Szkoda, że internet służy do tego, aby każdy mógł pisać
      cokolwiek mu ślina na język przyniesie. W dzisiejszej Polsce wysiłek
      intelektualny jest tak mało trendy. Liczy się to aby ubrać dresik, wziąć kija
      bejsbolowego i naskoczyć np. na nauczycieli. KOLIBER57 jeśli jeszcze w tobie tli
      się iskierka rozumu, to wiedz, iż wszelkie imprezy z okazji Dnia Nauczyciela
      opłacane są z funduszu socjalnego. Zapytaj się mamy co to jest fundusz socjalny.
      I jeśli masz więcej przyzwoitości niż np. Jacek Kurski to nie pisz takich
      głupot. Pozdrowienia dla inteligentnych Ciechanowian.
      • wieremek Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 29.09.06, 09:37
        Wiecie, a mnie zawsze denerwowało to, ze nauczyciele zawsze chcą więcej..
        mam sporo znajomych wśród nauczycieli i im ciągle mało. Najlepiej, zeby dzieckoo weszło do klasy usiadło i ślepo wykonywało polecenia, a nauczyciel za minimum wysiłku dostawał duuze pieniądze i jeszcze prezenty przy byle okazjach.
        a czy innym pracującym się nie nalezą prezenty i szczególne względy? Np w sklepach - dzień sprzedawcy i wolne. Ale by była afera. Albo dzien kierowcy autobusu i znowu wolne. I znowu afera, bo czym dojechali by wszyscy do pracy. A i jeszcze wszyscy ktorzy jeżdza autobusami składka na prezent. Dla mnie święto nauczyciela niech sobie będzie -fajnie, ale sorka z jakiej racji wolne i prezenty?
      • phk1 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 29.09.06, 18:46
        [phk1] mogę być złośliwy na to co irekg1 bo nie jesteś nauczycielem zbyt
        inteligentnym w takim razie .1/internet służy i takiemu pisaniu i owszem ,ale
        tak właśnie jedni i drudzy postrzegają rzeczywistość na różne
        sposoby.2/huliganów znajdzie się wszędzie więc jest propozycja by traktować
        nauczycieli jako osoby statusie 'policji',taki rodzaj parasola ochronnego.3/
        piszmy o zbieraniu pieniedzy na prezenty a nie o waszym funduszu
        socjalnym,piszemy o wolnym dniu jako przywileju nielicznych tego kraju.4/jacek
        kurski ma brata jarosława kurskiego w Wybiórczej i też się bardzo różnią w
        poglądach tak jeden jak i drugi ma swoich zwolenników i sympatyków i
        przeciwników.5/ a nauczycele mają jakieś wady? czy tylko same zalety?

> Jestem nauczycielem. Szkoda, że internet służy do tego, aby każdy mógł pisać
        > cokolwiek mu ślina na język przyniesie. W dzisiejszej Polsce wysiłek
        > intelektualny jest tak mało trendy. Liczy się to aby ubrać dresik, wziąć kija
        > bejsbolowego i naskoczyć np. na nauczycieli. KOLIBER57 jeśli jeszcze w tobie
        tl i> się iskierka rozumu, to wiedz, iż wszelkie imprezy z okazji Dnia
        Nauczyciela> opłacane są z funduszu socjalnego. Zapytaj się mamy co to jest
        fundusz socjalny>> I jeśli masz więcej przyzwoitości niż np. Jacek Kurski to nie
        pisz takich> głupot. Pozdrowienia dla inteligentnych Ciechanowian.
        • irekg1 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 29.09.06, 19:08
          Witam
          Do phk1
          Nie wszyscy nauczyciele są idealni. Sam znam wielu nauczycieli, którzy
          kompletnie się do tego zawodu nie nadają i bardzo szkodzą dzieciom. Jednak znam
          też nauczycieli, którzy za swoją pracę powinni dostawać kilkakrotnie większą
          pensję niż dostają. Z nauczycielami jest jak ze wszystkim ludźmi i tyle. Co do
          prezentów - wierzę, że są tacy nauczyciele, którzy czyją się chorzy jeśli co
          jakiś czas nie dostaną czegoś tam. Ale wierz mi, albo nie, to jest mniejszość.
          Co do dnia wolnego, jest mi on obojętny. Jest, to korzystam, gdyby go nie było
          nawet bym o tym nie myślał.
          Ktoś porównał pracę nauczyciela do handlowca. ok. 5 lat temu pracowałem w
          handlu. Pracowałem przez 7 dni w tygodniu po 8-11 godzin, zmam więc co to jest
          praca w handlu. Nigdy jednak po takim dni nie byłem bardziej zmęczony niż po
          6-godzinnym dniu pracy w szkole. Dlaczego? Wydaje mi się, ze to proste. Chodzi o
          odpowiedzialność. Odpowiedzialność za pwoiedzmy kilkaset tysięcy złotych
          jakiegoś majątku jest niczym w porównaniu z odpowiedzialnością za grupę
          dzieciaków w wieku 7-12 lat. Tego nie da się porównać. Naprawdę wierzcie mi, że
          są tacy nauczyciele, którzy tę odpowiedzialność stawiają na PIERWSZYM miejscu.
          Z szacunkiem i pozdrowieniami
          • phk1 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 29.09.06, 21:58
            [phk1] iregk1 widzisz jak ładnie napisałeś jakbyś nie ty to pisał w poprzednim
            poscie.jak tyle dylematów macie nauczyciele to nie ma dobrego rozwiazania
            dac,brać,niebrać,obchodzić,nieobchodzić,..... takiego systemowego dla
            wszystkich.sam wiesz ,że na coraz wyższych latach nauki takie zwyczaje znikły
            • flyguy71 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 29.09.06, 23:18
              Przejdzie chłopcy na piva i tam obie miłe słowa ślijcie
      • flyguy71 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 29.09.06, 22:58
        Dlaczego twierdzisz, że: "internet służy do tego, aby każdy mógł pisać
        > cokolwiek mu ślina na język przyniesie". Mamy DEMOKRACJĘ - każdy może - tylko
        frajerze teraz za to płać, płać, płać...
    • meegace Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 29.09.06, 12:37
      Wiecie tak to już jest niedacie kasy dzieciakowi to on będzie miał kłopoty w szkole będą gadać niepłacisz to niedostaniesz tego lub tamtego tak jak często jest np. opłata na tzw fundusz klasowy żeby było na kwiaty i takie tam a tak naprawde to kasa potem zostaje.
      • rodzicc Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 29.09.06, 14:37
        Wieremek masz absolutną rację. A propo handlu. Pracują cały tydzień włącznie z
        sobotą, spożywka nawet w niedzielę. Do tego dochodzą niedziele handlowe i inne
        święta. O zwolnieniu z pracy na wywiadówkę do dziecka do szkoły nie ma mowy. A
        kiedy oni mają robić zakupy?? Praca zmianowa powinna być wszędzie. Dzień
        handlowca też mile widziany.
        • pop55 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 29.09.06, 23:24
          Mogli handlowcy zostać nauczycielami, co przeszkadzało? Mieliby wolne dni,
          prezenty i co tam jeszcze fajnego???? Jakoś nic nie przychodzi mi do głowy.
    • migliora Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 30.09.06, 00:18
      Trzeba było zostań nauczycielem i też byś otrzymywał takie 'profity'...
      Górnicy mają barbórkę, strażacy swojego Floriana, etc... A nauczyeiel mają
      dzień nauczyciela!
      Jak ktoś już wcześniej wspomniał - w tym roku przypada w sobotę, więc może ból
      zwolenników teorii kolibra będzie troszkę mniejszy :)
      • wieremek Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 30.09.06, 09:22
        hmmm
        W takim razie "dzień matki" też powinien być wolny. To chyba najcięższy zawód świata. i nie mów że trzeba było zostać nauczycielem, bo jak by tak kazdy pchał się na tą fuche to ciekawa jestem, kto sprzedał by ci chleb, żebyś miała co jeść.
        Cieszyć się tylko można, ze idzie wielkimi krokami niż demograficzny i troche tych leniwych belfrów ubędzie. Zobaczymy jak wtedy będą śpiewać hehe

migliora napisała:

> Trzeba było zostań nauczycielem i też byś otrzymywał takie 'profity'...
        > Górnicy mają barbórkę, strażacy swojego Floriana, etc... A nauczyeiel mają
        > dzień nauczyciela!
        > Jak ktoś już wcześniej wspomniał - w tym roku przypada w sobotę, więc może ból
        > zwolenników teorii kolibra będzie troszkę mniejszy :)
    • yayatoure Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 30.09.06, 06:21
      Ja tylko chciałem poinformować, że koliber57 i phk1 to ta sama podejrzliwa
      istota lubiąca polemizować ze sobą. Dotąd walił w lekarzy, Żydów i urzędników
      skarbowych (proponuję poczytać ten obłędny monolog o US na forum).
      Teraz wziął się za nauczycieli. Nie martwcie się, nauczyciele. Zbliża
      się "barbórka". Facet wkrótce weźmie się za górników. A potem może nawet
      za "Święte Mikołaje" :-DDD
      • phk1 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 04.10.06, 16:33
        [phk1] mam prośbę o ile mogę moderatora GUCIA jeszcze o coś prosić,żeby
        zareagował STANOWCZYM DEMENTI ,że koliber57 i PucHateK1 to dwaj odmieni
        forumowicze z IP,LOGINY,HASLA ,zeby nie robić wody z mózgu innym forumowiczom
        yayatoure napisał:

> Ja tylko chciałem poinformować, że koliber57 i phk1 to ta sama podejrzliwa
        > istota lubiąca polemizować ze sobą.
        • flyguy71 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 07.10.06, 19:34
          motaj sie motaj :D lamerku ... uczę się od ciebie że ip jest......? no co to
          jest wg ciebie? :-) aaaa nie ty jesteś za NATem ... logina masz - toż to szok
          i hasło oj boziu co za spryciasz. mamo a myślałem że to jest inaczej...
      • migliora Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 05.10.06, 18:35
        Dooobre, dobre :)
        I nie zdziwię się, jeśli faktycznie będzie czepiał się wszystkich po kolei...
        • flyguy71 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 07.10.06, 19:29
          Puchatku.....puchatku.... śledzę cię i znajdę ....wierz mi....nadchodzę to ja
          szara sieć....
          • ann81 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 08.10.06, 10:15
            zdaje się, że ten temat już był. Jeśli tak bardzo zazdrościcie nauczycielom, to
            trzeba było się uczyć gamonie! a za dzień nauczyciela płacę z własnej kieszeni!
            a kwiatek się nauczycielom należy, oprócz tego podwyżka, a kto niby zajmuje się
            Waszymi dziećmi przez 8 godzin dziennie, kwiatek za ogromny ciężar
            odpowiedzialności! idźcie pracować jako nauczyciel, poobserwujcie lekcje,
            każdemu rodzicowi wolno, wtedy skończycie obrzucać nauczycieli błotem! to
            nauczyciele wychowują Wasze dzieci, bo jak je obserwuję to mam wrażenie, że
            wychowali się w puszczy.
            • wieremek Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 09.10.06, 08:58
              Rany julek!!! Nauczyciele wychowują nasze dzieci?? I oni się niby przykładają?? To skąd tyle zdemoralizowanych gó..arzy?? No to teraz wiemy czemu oni tacy chamscy są i zdegenerowani.
              Gratuluję hahaha
              • becia94 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 09.10.06, 09:58
                Gratuluje tym, którzy zostawiają wychowanie swoich pociech nauczycielom. Szkoła
                jedynie przekazuje wiedze i uczy życia w społeczeństwie, ale nie wychowuje !!!
                • wieremek Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 09.10.06, 12:45
                  No widzisz jak to jest. Skutek wyniosłości niektórych:
                  "wtedy skończycie obrzucać nauczycieli błotem! to
                  nauczyciele wychowują Wasze dzieci,"/ ann81/
                  Ja na szczeście nie mam problemu z decyzją kto ma wychowywac moje dziecko - ale na pewno nie są to nauczyciele jak twierdzą niektórzy hahaha
                  • ktos731 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 09.10.06, 17:19
                    Dzieci przychodzą do szkoły jak mają 7 lat. Ktoś je do tej pory wychowywał,
                    prawda?Pewnie rodzice!!!Są tak wychowane, że nie potrafią się w szkole odnaleźć,
                    nie mówię, że wszystkie, ale wiele z tych "dobrze wychowanych"nie mówi dzień
                    dobry, nie umie zawiązać butów, odkręcić butelki z soczkiem, Mało tego, nie wie
                    które są jego ubrania, myli spodnie, bluzki, kurtki. Kto nad tym czuwał do
                    siódmego roku życia???Wydaje się, że to rola rodziców. Odchowane z pieluch w
                    pierwszych latach szkoły idą dalej. Dzięki komu???
                    • wieremek Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 10.10.06, 09:17
                      idźmy dalej takim tokiem rozumowania??
                      Kiedy rodzice maja znaleść czas na dokladne wychowywanie dzieci?? od rana do wieczora siedzą w pracy, zeby zapewnić dziecku byt i jakikolwiek start w życiu.
                      ja wybrałam wychowywanie dziecka, zamiastrobienie kariery - mogę sobie na to pozwolić. Ale jak pomyślę, ze kiedyś się to na mnie zemści, ze bede tyrać gdzieś do 80-tki na emeryturę, to się zastanawiam czy dobrze zrobiłam.
                      A co mają powiedziec ci co nie mają wyboru??
      • phk1 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 10.10.06, 21:59
        [phk1-38520] polecam więc moje wątki o
        lekarzach,nauczycielach,policjantach,urzednikach,us,niemcach,zydach.
        yayatoure napisał:

> Ja tylko chciałem poinformować, że koliber57 i phk1 to ta sama podejrzliwa
        > istota lubiąca polemizować ze sobą. Dotąd walił w lekarzy, Żydów i urzędników
        > skarbowych (proponuję poczytać ten obłędny monolog o US na forum).
        > Teraz wziął się za nauczycieli. Nie martwcie się, nauczyciele. Zbliża
        > się "barbórka". Facet wkrótce weźmie się za górników. A potem może nawet
        > za "Święte Mikołaje" :-DDD
    • phk1 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 13.10.06, 22:38
      phk1] no to ta łapówka to 60zł podzielone na bardzo wielu nauczycieli w postaci
      kwiatków,a jak u innych?
      • flyguy71 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 13.10.06, 22:52
        u innych ze zdrowiem psychicznym w normie :-) kwiatkami się nauczyciele nażrą i
        wspomogą budżet rodzinny, w domu będzie pachniało - nie trzeba Deo "cuśtam"
        zakupić i wolny dzień "majom" i balują i w ogóle mają najlepiej...Wiesz znam
        taką klinikę. Ordynatorem jest mój kolega z ogólniaka...da się coś
        zrobić...ale...chcę stanowisko :-)
    • matis78 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 14.10.06, 17:08
      No i co? Najczarniejsze scenariusz się sprawdziły!!! Wczoraj w przeddzień
      nauczyciela we wszystkich szkołach w Ciechanowie nauczyciele zrobili sobie
      święto! Lekcje albo odwołali albo skrócili a dzieci rozpuścili do domów. Nie
      chce się pracować. Co? A przeciez swięto dzisiaj nie wczoraj!
      • ktos731 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 14.10.06, 17:39
        No i niestety opowiadasz bzdury, nie we wszystkich szkołach, może w Twojej, albo
        w szkole Twojego dziecka (nie interesuje mnie kim jesteś!) Były szkoły, w
        których lekcje trwały do końca, dzieci skończyły lekcje po 15.00,nawet lekcje
        nie były skrócone. Nauczyciele pracowali,a panie w sklepikach, np. w kinie i na
        basenie zrobiły sobie wolne, bo...zrobiły sobie DZIEŃ NAUCZYCIELA!!!
        • matis78 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 14.10.06, 18:41
          Ciekawe jakie te szkoły tak ciężko pracowały w piątek? Mógłbyś je wymienić?
          wszyscy byli byśmy wdzięczni.
          • flyguy71 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 14.10.06, 20:59
            matis masz problem? za te pieniądze co nauczyciele zarabiają to nawet wstać
            rano by mi się nie chciało. Urzerać sie z czyimiś gó..arzami? A już z twoimi -
            nie dzięki.
        • Gość: phk1 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 13:34
          [phk1] rok temu watek nauczycielski rozkrecił się więc ciąg dalszy jak po roku,czy coś się zmieniło na plus czy minus.
          Znienawidzony przez WYKSZTAŁCIUCHÓW minister Roman Giertych odszedł,
          zrobił przeciag w polskiej oswiacie ,ale zamknieto okna i drzwi zbyt szybko ;-)
    • phk1 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 14.10.06, 22:34
      [phk1] reasumując należałoby zrobić prawdziwe i wiarygodne badanie ,jak to było
      z tymi luzami w szkołach? i kasą na kwiatki, kiedyś pisałem że dzieciaki mają za
      dużo luzu w szkołach,ale może takie czasy teraz chowania BEZSTRESOWEGO,CO DRUGI
      TO DYSLEKTYK,CO DZIESIATY ADHD,A CO DWUDZIESTY DO SZKOłY O ZAOSTRZONYM RYGORZE.ps
      FLYGUY
      podaj adres to tez ci kwiatka przyniose tylko podaj jego nazwe byś mógł go zjesc
      przy mnie
      • ktos731 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 15.10.06, 02:34
        ZGADUJ...DO JEDNEGO!!!
        Matis, taki jesteś wszechwiedzący, to zadaj sobie trochę trudu, zrób wywiad,
        albo przeprowadź śledztwo, która to szkoła pracowała jak należy!!!Nie
        zamierzam Cię wyręczać.
        • lauracroft69 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 14.10.07, 20:16
          Co to za bzdety ludzie,gdzie wy żyjecie?
          Łapówki,pomówienia,krzywdzące wypowiedzi.Jeżeli tak jest to bardzo
          proszę niech się tym zajmą odpowiedznie ograna jak jest w przypadku
          lekarzy,to że ktoś bierze to jest złe ale ten co daje to także nie
          jest w porzadku,tłumaczy się że musi g..wno prawda,nikt nic nie
          musi,mamy wolną wole i korzystamy z tego,a po co dajemy po to żeby
          iini brali i koło się zamyka.Ja tobie coś a ty mi.Ale nawiększym
          świństwem jest jak ktoś da a potem wypomi lub co gorzej opowie o tym
          innym,jak to się nazywa?Pamietajcie mamy wolna wolę.
          • Gość: phk1 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.07, 21:20
            [phk1] Lauro nie mamy wolnej woli tak naprawdę
            Istnieje też opinia,
            istnieje parcie srodowiska
            istnieje poprawnośc poliyczna
            istnieje presja
            istnieje niewyłamywania sie ze stada,grupy,srodowiska
            istnieje duzo innych elementów ;-)

ps.lauro istniejesz ? byłaś na zmywaku w Londynie?
            nie dali angole kompa do kontaktu ze światem ;-)?
            co robiłaś tyle czasu bez Miska internetowego ciechanowskiego ;-)
            • lauracroft69 Re: WIELKA łapówka dl nauczycieli - uwaga Rodzic 14.10.07, 21:34
              Wiele ciekawych rzeczy istnieje na świecie,ale to że istniejesz ty
              to jest pomyłka tego świata,to jest kpina życia.I tak naprawde
              przykro jest czytać to co piszą jednostki chore. Tyle tu usłyszałeś
              przykrości na swój temat,tyle wyzwisk,tyle impertynencji,czy nie
              masz honoru?Sle chwila przecież ty jako jednyny tu z nas nadajesz
              się na typowego polityka,który łże,opluwa,aby dojśc do
              własnych,egoistycznych przekonań o pieknie własnym i niby
              szlachetnych wartościach.Sam gonisz i sam uciekasz,jesteś ziwerzyna
              i ogarem,który poszedł w las.Pozdrawiam twój chory umysł.Laura

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka