Dodaj do ulubionych

Matcom - Radiowy Internet

07.02.07, 09:21
W odpowiedzi na pytania wielu osób odnośnie internetu radiowego moge
powiedzieć że mam obecnie internet w firmie Matcom i jestem bardzo
zadowolony.Mam opcje do 512 kbs i świetnie śmiga przez cały czas. Spadki są
minimalne , poniżej 400 kbs nie spada.Wymieniono mi antenę i udostępniono
router.Technicy z firmy Matcom byli profesjonalni i znali się na rzeczy.Jeżeli
internet będzie tak działał nadal i obsługa będzie tak działać to polecam.
Obserwuj wątek
    • ktos731 Re: Matcom - Radiowy Internet 07.02.07, 10:02
      Ja też mam podpisać umowę z Matcomem i mam, niestety, wątpliwości. Tobie
      internet śmiga, mnie natomiast wciąż się wyłącza i antena została ta sama.
      • robert_pl2 Re: Matcom - Radiowy Internet 28.10.15, 20:33
        nikomu którzy chcą kopić internet z mat-komu nie doradzam zakupu internetu ponieważ bardzo jest zacofany nie można nic na nim robić jest do pumy lagi i nic więcej
    • rock_roll Re: Matcom - Radiowy Internet 07.02.07, 12:03
      • rock_roll Re: Matcom - Radiowy Internet 07.02.07, 12:06
        a czy jest jakakolwiek gwarantowana prędkość? Tylko sprytne "do 512kb/s"?
        • ciech333 Re: Matcom - Radiowy Internet 20.03.07, 20:28
          Ja uważam że matcom to lipa, mam to dziadostwo słaby transfer i czasmi w ogóle
          nie mam netu. Związany jestem umową na 2 lata płace drogą szczególnie w
          porównaniu z netia gdzie przy umówie na 2 lata płaciłbym tylko 44 złz za 512kb.
          Więec jeśli ktoś się zastanawia nad matcomem to odradzam. Zreszto dzięki netii
          telekomunikacja musi obniżyć cenny żeby być bardziej konkurecyjnym. A w
          przyszłym roku w Ciechanowie ma także być UPC net.
          • fiction2 Re: Matcom - Radiowy Internet 21.03.07, 12:43
            Witam.
            Szczerze, nie polecam Neti. 1,5 miesiąca od podpisania umowy (12 marca)
            uslyszalem ze od 10 marca mam juz sygnal. Nigdzie go nie bylo (mam na mysli
            lacze). Po kilkudziesieciu probach dodzwonienia sie do "Infoneti" (smiech na
            sali) uzyskalem informacje ze faktycznie nie mam sygnalu (to juz wiedzialem)
            calkowity bez mozg konsultant powiedzial ze do 15 marca to on juz daje sobie
            glowe uciac ze syganla bedzie. 16, 17, 18 marca nadal sygnalu nie bylo.
            Ponowne proby dodzwonienia sie do Neti (15 prob poloczenia sie z nr 0-801 802-
            803, jak juz sie polaczylem to 50 min czekalem na polaczenie z konsultantem) w
            poniedzialek 19 dowiedzialem sie iz TP stwierdzila iz nie ma mozliwosci
            technicznych na zestawienie lacza internetowego.
            Nawet jednego slowa przeprasza. NIC ZUPELNIE NIC.

Totalna amatorszczyzna, brak konsekwencji i jeszcze to podejscie do klienta na
            zasadzie: Spadaj na bambus.
            sklonilem sie do TP wczoraj wieczorem (22.00 godz), dzis juz mam informacje iz
            linia jest gotowa. Ja wiem ze to TP to tez nic szczegolnego ale jest
            przynajmniej reakcja w miare szybka i konkretna.
            To chyba tyle.
            Pozdrawiam wszystkich. Moze sie komus uda z Netia.
            • irekg1 Re: Matcom - Radiowy Internet 21.03.07, 13:53
              Jestem z Ciechanowa. Netię (1Mb) mam od 1 marca. W tym czasie net tylko raz na
              ok. 2 godziny był wyłączony. Wszystko działa bez zarzutu. Sporo słucham radia
              internetowego i tu wszystko działa idealnie. Inne aplikacje związane z netem
              również działają świetnie. Wrażenia są lepsze niż przy Neo. Przynajmniej do dzisiaj.
              Pozdrawiam
            • Gość: pio Re: Matcom - Radiowy Internet IP: *.waw.cdp.pl 13.10.08, 05:11
              TP jest swietne powiadasz :P
              Sprawa jest prosta Netia bierze lacza od TP i to w racji tp lezy jak szybko uruchomia linie klientowi Netia, a ze nie sa za bardzo do tego sklonni to dlatego tak dlugo to trwa.
              Sam pracuje w firmie telekomunikacyjnej i bierzemy DSL z GTS Energis ktora bierze linie od TP czas reakcji to minimum 3 tygodnie !!!

pozdrawiam
          • saruman774 Re: Matcom - Radiowy Internet 22.03.07, 19:45
            Witam jak możesz to wyślij mi na maila adres zamieszkania a następnego dnia
            będzie u Ciebie serwis Matcomu i sprawdzimy co jest nie tak. Pozdrawiam Grześ
          • saruman774 Re: Matcom - Radiowy Internet 22.03.07, 19:47
            mój adres glach@matcom.com.pl
        • Gość: LOLEk Re: Matcom - Radiowy Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 20:12
          JA tam zmieniłem na neostrade 1GB
          • kj2101 Re: Matcom - Radiowy Internet 21.03.09, 23:44
            Hahaha LOLEk fajna predkosc neta 1GB.nie wiedzialem ze w polsce sa takia lacza :D
    • tina205 Re: Matcom - Radiowy Internet 21.03.07, 13:26
      jak sie pójdzie na grodzką to chłopak załatwia neostrade w kilka godzin w
      pokoju 107

jak coś to mozna do niego zadzwonić 6742341 i tez nie odmawia pomocy :)
      • rock_roll Re: Matcom - Radiowy Internet 21.03.07, 17:39
        fakt Netia została zasypana zleceniami a że TP jej nie ułatwiała zadania więc
        jest jak jest. W porównaniu z matcomem wypada znacznie lepiej.
        • fazji1 Re: Matcom - Radiowy Internet 21.03.07, 23:43
          Do dupy z tym Matcomem ;/ czekam od sierpnia zeszlego roku na instalacje i do tej pory sie niedoczekalem.dzwonienie do nich juz mnie nudzi i wk... tylko bo lala odbierajaca telefony i tak nic nie wie ;/ Panienka ktora telefonicznie umawiala sie zemna na konkretny termin w celu podpisania umowy tez sobie sprawe olala ;/ Jezeli tak maja zdobywac klientow to zycze powodzenia ;/ tylko nerwy czloiek traci bo innej alternatywy niestety nie mam ;/ Pozdrowka dla matcomu ;/
          • meegace Re: Matcom - Radiowy Internet 02.04.07, 00:01
            Masz alternatywę a APCOM ja mam neta od nich i jest spoko żadnych zwiech czy innych problemów.
            • Gość: DYSTANS Re: Matcom - Radiowy Internet IP: *.centertel.pl 26.08.07, 22:59
              APCOM mnie np zlał ... nie złożyli mi żadnej oferty
              • Gość: mirek Re: Matcom - Radiowy Internet IP: 195.116.32.* 02.10.07, 18:12
                Internet radiowy z "matcomu" jest beznadziejny, ludzie zastanówcie się co
                robicie??? Miałem internet radiowy i wiem co mowie w gierkę on-line żeby zagrać
                to trzeba mieć farta, nawet Skype nie chce działać!!!
          • Gość: zadowolony klient Re: Matcom - Radiowy Internet IP: 213.199.253.* 27.05.08, 22:45
            twię ci to znam tych ludzi są ok
    • meegace Re: Matcom - Radiowy Internet 02.04.07, 00:08
      Ja polecam APCOM sam mam to wiem, co mówie miałem też neo ale jak wiecie te włączanie i wyłaczanieaplikacji dostępowej jakoś inaczej powinni to rozwiązać i pozaty mocno obciąża on komputer. A co do MATCOMU to juz dosłownie ich net to jak z YETI każdy mówi że jest ale nikt go niewidział a jak zauważyliście to ludzie odnich czytają te posty i piszą "wszystko szybko i sprawnie jutro będziemy i zrobimy" hhehe tylko sie śmiać oni hyba se nabijaja kabze na telefonie do nich bo dzwonienie do nich to też walka. Starałem sie u nich o neta w tamtym roku ale po 3 miechach prób zrezygnowałem i zgłosiełem sie do APCOMU i po chwili juz śmigałem po necie wszystko trwało tydzień bo antene musieli zamówic bo umnie długi kabel był potrzebny. Pozdrawiam.Miodzio
    • biedsla Re: Matcom - Radiowy Internet 02.04.07, 09:31
      A ja mam net w Matcomie (zostałem przez nich "przejęty" po firmie Master-Net) i
      jestem z jakości łącza zadowolony.
      Od listopada do dzisiaj były dwie przerwy w usłudze. Za każdym razem
      dodzwoniłem się do nich bez problemu. Jedyny mankament to że trzeba dzwonić na
      numer z innej strefy numeracyjnej - wyższy koszt rozmowy. Mając tylu klientów
      spoza strefy numeracyjnej, w której jest Szczytno, taka firma powinna jednak
      założyć jakąś infolinię (niekoniecznie bezpłatną, ale chociaż o obniżonej
      płatności).
      Po zgłoszeniu problemu Pani z Matcomu za jakiś czas (jak dotąd nie dłuższy niż
      ok. 1,5 godz.) oddzwaniała z pytaniem, czy internet już działa.
      Tak więc jakość łącza jest w porządku i kontakt telefoniczny również OK
      (odpukać w niemalowane :) ).
      • preset Re: Matcom - Radiowy Internet 02.04.07, 10:43
        Matcom przecież ma infolinię!
        numer 0 801 52 00 53

( www.matcom.com.pl/kontakt.html )
        • fazji1 Re: Matcom - Radiowy Internet 05.04.07, 20:24
          Mam juz net z Matcomu i jestem zadowolony barrrdzo :) Fajni monterzy z ktorymi mozna sie dogadac :) Pozdrowka :) instalacja fachowo zrobiona.Net smiga super.Warto bylo czekac :P na prawde polecam.
          • Gość: ali Re: Matcom - Radiowy Internet IP: 195.116.32.* 07.10.07, 22:43
            a ile będzie nerwów przez czas trwania umowy to tylko ja wiem.
            jestem zupełnie innego zdania niż ty, net częściej nie działa niż działa a do
            tego jaki jest drogi!!!
            • Gość: ada8305 Re: Matcom - Radiowy Internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 20:59
              nie jestem zadowolona.kozystam od pol roku.na poczatku bylo ok,a teraz nie moge
              sciagnac zadnego dobrego programu do sciagania muzy bo matcom je blokuje.to niby
              za co ja place ta kase co?
              • Gość: gość Re: Matcom - Radiowy Internet IP: 80.54.88.* 07.10.08, 00:52
                włączają "dobre programy do ściagania muzy" od ręki
                wystarczy zadzwonić
                ech
        • biedsla Re: Matcom - Radiowy Internet 05.04.07, 20:53
          Tam, ma infolinię, ale do zgłaszania awarii podany jest numer stacjonarny (z
          kierunkowym 089). Jest zastrzeżenie, że zgłoszenia awarii są przyjmowane tylko
          pod tym numerem stacjonarnym :(
    • Gość: były abonent Re: Matcom - Radiowy Internet IP: 195.116.32.* 07.10.07, 22:37
      Internet radiowy z "matcomu" to DNO DO KWADRATU wiem co pisze.
      pingi są kosmiczne, serwis beznadziejny a dziewczyny z biura obsługi musiały
      chyba przejść specjalne przeszkolenie bo kłamią na potęgę.
      nikomu nie polecam tego netu inni operatorzy są lepsi i tańsi, wystarczy się
      tylko rozejrzeć. wszystkim radze zrezygnować z tej firmy.
      • Gość: oponent Re: Matcom - Radiowy Internet IP: 213.199.253.* 07.10.07, 23:12
        Nie zgadzam sie z taką opinią. Jestem użytkownikiem internetu dostarczanego
        przez firmę Matcom i jestem bardzo zadowolony. Przede wszystkim nie zrywa się
        połączenie jak przy gó...ej Neostradzie, prędkość jest dobra a opłaty stałe i
        niewielkie. Polecam. :)
    • Gość: morder43 Re: Matcom - Radiowy Internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.08, 17:47
      Internet z matcomu jest spoko. U mnie - 512 - nie mam żadnych
      problemów. p2p ciagne bez problemów prawie na max.
      • Gość: aniolinek Re: Matcom - Radiowy Internet IP: 213.199.253.* 05.02.08, 22:16
        ja tez mam net z Matcomu 512 i jestem bardzo zadowolona. Kumpela chciała załozyc
        w Apcomie ale tam 2 miechy ja zwodzili i nic. A Matcom załozyl net w przeciagu 2
        dni:)))Polecam
        • Gość: addhoc Re: Matcom - Radiowy Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 08:05
          Z tą neostradą to lekkie przegięcie bo ja mam już trzy lata i jakoś mi nie
          zrywało i nie zrywa połączenia! Można nie lubić TP S.A ale trzymajmy się faktów!
          • Gość: grzyb_44 Re: Matcom - Radiowy Internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.08, 17:58
            Chyba też wybiorę matcom. mam znajomego w szczytnie, mówił, że u
            nich ładnie wszystko działa na 512 kb, obsłudze nic ponoć nie można
            zarzucić, reagują szybko na każde wezwanie, a do tpsy musiałbym
            założyć telefon, co podwaja praktycznie koszty.
            • Gość: azx Re: Matcom - Radiowy Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 10:50
              Matcom powinien uwazac. Jedna z osob , ktorej nie podobaly sie
              wypowiedzi na jej temat zagrozila sadem forumowiczom powolujac sie
              wlasnie na Matcom, ze ta udzielila jej informacji na temat danych
              osobowych. Jezeli to prawda to skandal.Chodzi o temat konkurs na
              dyr. Lo. autor Marzena.
              • Gość: addhoc Re: Matcom - Radiowy Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 18:02
                Straszyć to można...dzieci w lesie!
              • Gość: grzyb_44 Re: Matcom - Radiowy Internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.08, 16:34
                Brzmi tak nieprawdopodobnie, że się nóż w kieszeni otwiera. Bujda i
                tyle.
                • Gość: ja_123 Re: Matcom - Radiowy Internet IP: 213.199.253.* 05.05.08, 21:26
                  Nie polecam tego jak oni to nazywają "internetu" matcom. Neta prawie codziennie
                  nie ma. Jak już pojawi się "internet" to pingi z kosmosu. O klienta też raczej
                  nie dbają. Od pół roku regularnie dzwonie zgłaszam awarie i to, że "internet"
                  laguje i za każdym razem słyszę śpiewkę: "Łącze jest modernizowane". Cena przez
                  dwa lata tylko się zwiększyła. Przed nowym rokiem obiecywano skok jakościowy, a
                  jest tylko gorzej. Umowa jest podpisana na 2 lata (kiedy cena była wiele niższa
                  niż konkurencyjna) i po zerwaniu czeka spora kara pieniężna.
                  • Gość: klient Re: Matcom - Radiowy Internet IP: 213.199.253.* 06.05.08, 09:12
                    Ja już też czekam niech mi się skończy jak najszybciej umowa, blokują nawet
                    porty p2p:/
                    • Gość: tomek Re: Matcom - Radiowy Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 14:57
                      jak chcesz p2p to dzwonisz i Ci udostępniają otwarty port dla Ciebie. Ja mam od
                      ponad roku i nie narzekam. Gry on line chodzą ładnie, i nie mówie o rpgach typu
                      NWN czy WoW gdzie akcje jest w tempie zółwia(bez urazy rpgowcy sam grywam w
                      Wiedzmina i Obliviona) tylko wyścigach F1 przy liczbie graczy do 20 na torze.
                      Mam 512 i nawet podczas wiatrów 120km/h smigało, jedynie gęste mgły i ciężkie
                      śnieżyce mogą troche przeszkadzac, ale i tak net jest.
                      • Gość: klient Re: Matcom - Radiowy Internet IP: 213.199.253.* 06.05.08, 21:01
                        jak mówisz że da rade przez telefon udostępnić port, to jak możesz to podaj mi
                        ten telefon.
                        • Gość: inny klient Re: Matcom - Radiowy Internet IP: 213.199.253.* 27.05.08, 22:39
                          witam ja też korzystam i podzielam opinie zadowolonych z neta w MATCOMIE tel. na
                          infolinie
                          (089) 624 99 99 ale laski faktycznie czasem bredzą co nie odzwierciedla jakości
                          netu
                          pozdrawiam
                          • Gość: gość Re: Matcom - Radiowy Internet IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.08, 19:37

jakie są opłaty za internet??na ile trzeba podpisać umowę??nie mogę tego znaleźć na ich stronie...:/
                    • Gość: gość Re: Matcom - Radiowy Internet IP: 80.54.88.* 07.10.08, 00:41
                      tak to jest, jak przeciętny użytkownik netu, nie wie co to jest NAT, ech
                      zresztą teraz się nie blokuje po portach, bo w każdej aplikacji można te porty
                      sobie zmienić
                  • Gość: gość Re: Matcom - Radiowy Internet IP: 80.54.88.* 07.10.08, 00:39
                    z tego co kojarze, ceny nigdy w matcomie sie nie zmieniaja w trakcie umowy, moze
                    ci sie firmy pomerdały
          • Gość: gość Re: Matcom - Radiowy Internet IP: 80.54.88.* 07.10.08, 00:44
            jak się zakłada internet radiowy, to trzeba mieć na uwadze pewne niedoskonałości
            tego medium, nikt nigdy nie mówi w reklamach jak to jest na prawdę, a ten niby
            standard N, kiszka maksymalna, nawet 10% tego co reklamuja nie wyciągnąłem na
            odległości 1m, już wolę "zwykłe" 5GHz
            jak ktoś chce kabel, nikt mu nie broni aby szukał dostawcy takiego netu
    • Gość: magda G Re: Matcom - Radiowy Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 22:06
      a czy masz jakies namiary w ciechanowie do tego kogos kto zAklada
      taki internet?? moja szefowa by chciala zalozyc internet radiowy....
      prosze o kontaky na GG 5742347 z gory serdecznie dziekuje
      • Gość: wodnik Re: Matcom - Radiowy Internet IP: *.cnow.pl 30.07.08, 21:42
        internet z tej firmy polecam wczoraj zalozyli czekalem tydzien bo chłopaki maja duzo zlecen ale wszystko dziala wczesniej mialem telekompromitacje z ktora nie chce miec nic wspolnego
    • Gość: Paweł Re: Matcom - Radiowy Internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.08, 11:20
      Nie pakujcie się w żadne "matcomy" jak nie musicie !!
      Argumenty za radiówką: wynajęte mieszkanie, brak zasięgu z TP, hmmmm
      czy coś więcej?
      Neostrada, netia czy Orange Freedom śmiesznie tanie i bez porównania
      lepsze.
    • Gość: Klient Re: Matcom - Radiowy Internet IP: 213.199.253.* 25.10.08, 20:37
      Ze swojej strony odradzam.
      1. Fatalna obsługa techniczna - nie dzialal mi Internet, wiedzialem dlaczego, jednak wymagalo to interwencji u nich w oddziale. Z BOKu namawiali mnie na wizytę technika, za którą miałem zapłacić. Nie zgodziłem się. Po kilku telefonach dali słuchawkę technikowi. Ten kazał zaczekać. Po 2 minutach Interent zaczął działać, a ja zapłaciłem tylko za romzowy.
      2. Blokują porty. Chyba WSZYSTKIE porty są zablokowane odnosnie sieci torrent i emule. Działa tylko tunelowanie przez http.
      3. Transfer - > średnio 5kb/s, a płacę 64zł/mies za Internet 1 MB :) Owszem zdarza się 60kb/s, ale tylko przez 20% mojego czasu na sieci. A od 24 nie będę przecież siedział. Wkrótce wygasnie umowa! Zostały już tylko trzy miesiące!
      4. Umowa. Nie mogę jej zerwać, bo zapłaciłbym wysoką karę. (Ponad 700zł), ale już wkrótce koniec. I niech tylko spróbują wysłać do mnie swojego "handlowca", który BTW nie chciał zostawić umowy na jeden dzień, żebym mógł się z nią w spokoju zapoznać.

Podsumowanie: żałuję, że podpisałem i nigdy więcej. Inne firmy mają lepsze oferty i obsługę.

Pozdrawiam
      • Gość: do sądu z nimi :P Re: Matcom - Radiowy Internet IP: 213.199.253.* 30.11.08, 16:30
        Ja również miałem identyczne przygody z matcomem co autor poprzedniego postu ,
        częste awarie access pointu ,dzwonię zgłosić awarie bo gdybym nie zgłosił to
        jeszcze przez miesiac by nikt sie nie zorientował :D
        a obsługa abonenta w tej firmie po prostu leży (na niczym sie nie znają)
        "wyślemy do Pana ludzi " jak wiem że uu mnie jest wszystko ok i tmówie im co
        jest nie tak ale i tak mimo to wysłali 2 serwisantów do mnie do domu ehh :/ co
        dalej ;) awarie : pada śnieg - internet zwalnia do ZERA lub wogóle nie działa
        ,deszcze lub wysoka temperatura to samo więc tak naprawde aby dobrze działał to
        musi być idealna pogoda , w 2007 roku w styczniu awaria trwała 23 dni całe
        święta, sylwester do stycznia 2008 bo coś sie niby z antena stało a oni takiej
        duzej nie mieli i musieli zamawiac ,poza tym tragiczny ping (ciągle skacze) więc
        w nic sie pograc po prostu nie da bo 1 dzien ping będzie w miare a 10 dni do
        bani po za tym wysoki cennik , podpisałem uowe na 24 i za miesiac sie konczy :D
        /HURRRA!!!! i jeszcze cos w umowie na 24 miesiące powinienem dostac za darmo
        karte z antena mi oczywiście nie dali bo miałem swoją co za chamy ( poprzedni
        dostawca neta był spoko 12 miesięcy i karta z antena przechodzą na własnośc
        abonenta ) a tu oczywiście przy umowie na 2 lata zabieraja , niech przyjdą
        zabrac mi antene to zadzwonie na policję albo sprawe im zakładam bo już nie raz
        chciałem przez te 2 lata to uczynic :] a mogą wpasc na taki pomysł bo ten caly
        matcom kupil firme master-net i przeja niejako ich klientów.
        Sory za błędy i składnie ale jak pisze o tej firmie to szlak mnie trafia :/
        • Gość: ab Re: Matcom - Radiowy Internet IP: 213.199.253.* 30.11.08, 17:54
          Tylko nie zapomnij napisać podania o rozwiązanie umowy bo będziesz
          się musiał męczyć jeszcze miesiąc.
          • Gość: ljkljkl;l; Re: Matcom - Radiowy Internet IP: 195.117.122.* 30.11.08, 21:58
            kjkljkl
            • kj2101 Re: Matcom - Radiowy Internet 21.03.09, 18:36
              Co wy ludzie gadacie.Ja jestem na razie szcześliwym użytkowikiem matcomu i tylko
              jedna sprawa mnie martwi -blokada lub ograniczenie p2p i to wszystko.To jest
              smieszne ze ktos czekał na serwis 2 miesiace ,tydzien albo nawet kilka dni.Ja
              gdy miałem awari i traciłem pakiety zadzwoniłem o godz 16 a panowie z serwisu
              byli o 17 wiec to jest chyba wasza wina bo nie umiecie podac szczegółó co sie
              dzieje.Mam predkosc 512 i wiele od tego nie odbiega bo na speed test którego
              użyłem kilka razy wychodziło mi po 480,a prdkość pobierania to 70 kb/s a
              dochodzi do 90 kb/s.Widac ze panowie znaja sie na rzeczy bo usuneli usterke w 20
              minut i odtąd wszystko ok .Gry chodzą mi dobrze nigdy nie mam dużego pingu i nie
              mam żadnych rozłączeń ani przerw w sygnale.U mnie na osiedlu kilka osób posiada
              także internet z tej firmy i nie mają żadnych problemów :D
              • Gość: ASIA Re: Matcom - Radiowy Internet IP: *.gprs.plus.pl 23.03.09, 21:48
                A ja mam nadzieję, że przeczytaja to potencjalni przyszli klienci
                Matcomu. MATCOM TO ZŁODZIEJSKA FIRMA KTÓRA WYŁUDZA OPŁATY OD
                KLIENTÓW. Rok temu w czerwcu wysłałam im rezygnacje na adres e-
                mailowy podany na ich stronie www. Niestety nikt nie odpisał, że
                regulamin nakazuje wypowiedzenie umowy pisemnie i przesłanie pocztą.
                W związku z przeprowadzką zapomniałam o sprawie i sądziłam, że
                wszystko jest ok. Uregulowałam nalezne płatności i zamknełam temat.
                Matcom świadomie do sprawy powrócił w 2009 r w lutym. Podobno nie
                ponaglają jeśli chodzi o płatności i nie odłączaja internetu jak się
                nie płaci, bo w moim przypadku zajeło im to 8 MIESIĘCY, ŻEBY
                DOPATRZEĆ SIĘ ŻE IM NIE PŁACĘ. LUDZIE NIC, TYLKO NIE PŁACIĆ I
                KORZYSTAĆ-SUPER FIRMA. ZŁODZIEJE, NIEKOMPETETNI PRACOWNICY, OSZUŚCI,
                NACIĄGACZE, BEZWSTYDNI...Oczywiście muszę im zapłacić za cały ten
                okres, a oni faktycznie maja paragrafy w regulaminie. Mogę oiecać ze
                swojej strony, że z bezproblemowej klientki, zyskali rozczarowana
                była klientke, która sukcesywnie edzie wszystkim przypominać jaka to
                NIEUCZCIWA FIRMA (pomijam fakt jakości dostarczanych usług). Na
                szczęście maja już konkurencję, życzę tylko, żeby konkurencja była
                uczciwsza. ODRADZAM TĄ FIRMĘ, PRZYPOMNĘ NIEUCZCIWĄ I NIEKOMPETENTNĄ.
                żYCZĘ POWODZENIA, JEŚLI WSZYSCY CHCIECI BY SIE W TEN SPOSÓB DORABIAĆ
                • Gość: ZŁODZIEJSKA FIRMA Re: Matcom - Radiowy Internet IP: *.gprs.plus.pl 23.03.09, 21:59
                  W nawiązaniu do wypowiedzi wyżej, takie spostrzeżenia ma także dwoje
                  moich znajomych, którzy podonie jak ja zostali OSZUKANI, tylko w
                  innych okolicznościach. Pracownicy w BOA są dobrze poinformowani o
                  obowiązkach klientów i ewentualnych konsekwencjach z ich
                  niedopełnieniem. Dlaczego więc, nie mogą rzetelnie poinformować
                  klienta, że musi zrobić to, to i to, żey mniał to co chce. Zyskali
                  by wdzięczność i wiernych internautów, a w ich przypadku, działaja
                  zupełnie odwrotnie i uzyskują zupełnie odwrotny efekt. NIE POLECAM,
                  I PRZESTRZEGAM.
                  • Gość: poziom Re: Matcom - Radiowy Internet IP: 213.199.253.* 27.03.09, 00:07
                    miałem MATCOM na Powstańców Wlkp. BYŁO wręcz idealnie.
                    obecnie mam na Warszawskiej, także bez zastrzeżeń.

Co do BOK... uważam że obsługa jest na bardzo wysokim poziomie,
                    sprawę przeniasienia instalacji, zerwania jednej umowy i podpisania
                    drugiej załatwiliśmy telefonicznie ( dla czepiejących się słówek,
                    sam podpis w czasie gdy przyszedł monter - zresztą sympatyczny,
                    podał nr. prywatny na który jak powiedział "dzwon jak będzie
                    jakikolwiek problem"
                    Z jego usług nie musiałem korzystać :)

Jeśli ktoś narzeka... to znaczy że mało wie. Ja zanim przyjechałem
                    do Ciechanowa mieszkałem w kilku innych miastach, i też miałęm
                    internet radiowy, jak narazie MATCOM najlepiej się spisuje.

Transfer stabilny, bez przerw

SZCZERZE POLECAM
                    • Gość: gość Re: Matcom - Radiowy Internet IP: *.matcom.com.pl 07.05.14, 12:29
                      Również nie narzekam, wszystko załatwiane przy minimum formalności na telefon i nie muszę nigdzie chodzić. Działa spoko.
                • kj2101 Re: Matcom - Radiowy Internet 20.04.09, 21:53
                  Ale jak nie cie nie wiadomo to umowe sie czyta,a nie tylko przegląda-jakbyś
                  przeczytał umowe dokładnie to moze bys jej nie podpisał.Teraz gadasz głupoty ze
                  cie oszukuja.Takie maja prawa i tyle :P
                • Gość: ziomal101 Re: Matcom - Radiowy Internet IP: 80.54.88.* 21.04.09, 11:15
                  Bez jaj. E-mailem to można sobie wysłać rezygnację, jesli ma się
                  certyfikowany podpis elektroniczny, to akurat reguluje art. 78 KC -
                  tj. musi być własnoręczny podpis.
              • Gość: mietex Re: Matcom - Radiowy Internet IP: 80.54.88.* 21.04.09, 11:19
                Matcom nie blokuje portów. Z tego, co się dowiedziałem internet jest
                NATowany (czy jakoś tak) i można zastosować "przekierowanie" portów,
                jak komuś coś nie pasi z tym p2p.
                • Gość: marek umowa Matcom a KC ma sie niejak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 21:27
                  sluchajcie jeśli macie problem z dostawcą Matcom wystarczy wczytac sie w umowe
                  porownac ja z Kodeksem Cywilnym i zauważucie ze wasza umowa ma sie nie jak do
                  Prawa i mozecie ja sobie w D... wsadzić lub dostawcy... oni uwazaja ze ich prawo
                  polskie nie dotyczy ale jak sie ich dobrze postraszy nogi im miękną... pozdrawiam
                • Gość: klient Re: Matcom - Radiowy Internet IP: *.chello.pl 28.05.09, 21:47
                  Wypowiedzenie unmowy można przesłać do firmy faksem. Dla pewności lepiej zrobić to listem poleconym, za potwierdzeniem odbioru.
                  • Gość: ziomal101 Zasadniczo ważne, żeby mieć kwit IP: 80.54.88.* 05.06.09, 12:54
                    Jakim faksem ? Wypowiedzenie jest oświadczeniem woli, więc musi być
                    własnoręcny podpis (zgodnie z art. 78 KC), natomiast w myśl
                    postanowienia SA w Katowicach z grudnia 2006 fax jest kopią , a nie
                    własnoręcznym podpisem. Trzeba pismo słać i już.
    • kabel1111111111111111111111111 Re: Matcom - Radiowy Internet 15.03.17, 19:59
      Internet od Matcomu jest badziewny wielkie gó... na yt w 1080p nie można nic oglądać bo się tnie a z przesyłaniem filmów na yoytube to badziew przesłanie filmu trwa 6h albo i nawet 2 dni a nie mówiąc o live streamach nawet stream z yt nieda się robić.
      Moja ocena teko internetu to 1,2/10 internet telefoniczny od netii szybciej działa.
    • 01-ciech Re: Matcom - Radiowy Internet 02.04.17, 13:37
      Zgadzam się i potwierdzam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka