Gość: marek zalewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 11:33 ... hi, a może trochę inny Park ? ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: Kanały a może Europa-park ??? IP: 212.160.172.* 13.11.07, 15:43 Proponuję w miejsce skradzionych ostatnio roślinek wsadzić parę Pana rzeźb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski Re: Kanały a może Europa-park ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 16:30 hi...hi...ale śmieszne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.Brozdowski Re: Kanały a może Europa-park ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 18:12 Drogi Panie Marku! Nie wiem czy dobrze odczytałem Pana intencje. Ma Pan projekt swojego Parku Europa nad kanalami tylko nie wie Pan jak się do tego zabrać aby go urzeczywistnić. Chętnie służę pomocą, Teren błoni ciągnący sie od Zamku az do ulicy gostkowskiej jest myśle wystarczający. Ja ze swej strony widziałbym w tym parku Europa amfiteatr na którym mogłyby sie odbywać imperezy plenerowe , ale oczywiscie nie chcę sie narzucać autorowi tej wspaniałej koncepcji. Myśle ze nie bedzie miał Pan trudności z skontakowaniem się ze mną. Pozdrawiam A tak nawiasem zazdroszczę Panu tego czasu............ tez chciałbym tak pobudzać wyobraźnię mieszkańców naszego miasta. Pozdrawia rzemieślnik artystę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski Re: Kanały a może Europa-park ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 19:40 Dzięki za deklarację pomocy. Żeby jeszcze tak bez tego ,,jadu'' to by było luks. Parki w Ciechanowie istnieją i będą dalej żyły bez mojej pomocy , a intencje tylko w części Pan odczytał. Chodziło i chodzi mi zawsze o pewne inspirowanie do działania i naprawdę nie rozumiem czemu Pan ciągle ,,coś złego''widzi w moich wypowiedziach. Amfiteatr - tak, plac zabaw dla dzieci - tak, kawiarenka - tak... ale to wszystko i wiele innych wspaniałych pomysłów miało być na Kanałach. Europa-Park to nic innego jak park nie w tradycyjnym ,,stylu''- tylko Park inaczej zorganizowany . Proszę mi pomóc - nie mogę sobie przypomnieć czy był Pan przed laty z delegacją ciechanowskich radnych w Magdeburgu /przy okazji wizyty w Haldensleben/ na ,,BUGA'' /Bundesgartenschau/ . Dla niewtajemniczonych informuję , że jest to taka stała Wystawa-Ogród z pomysłem czyli Ogród widziany inaczej . Zorganizowany, skomponowany przez Architektów zieleni, Artystów plastyków ale na pewno przez wizjonerów z pomysłami na Ogród. I o to mi Panie G.Drozdowski chodziło i chodzi... Ogród współczesny to nie same rośliny , krzewy, drzewa - to również rzeźba terenu , mała architektura /dla każdego/ , i ... ,,coś jeszcze''. Coś co będzie zachęcało do przyjścia, coś atrakcyjnego bo sama trawa i żwir na alejkach to na pewno ,,za mało''. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
t_rex Re: Kanały a może Europa-park ??? 13.11.07, 22:07 jeśli już to Park Europejski, Europa -Park to nie za bardzo po polsku..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski Re: Kanały a może Europa-park ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 22:18 Tak , zgoda ale to chyba w tym momencie mało istotne - można też ogłosić konkurs na nazwę / chyba kiepski pomysł bo Kanały to Kanały i tyle/...dzięki za głos i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.Brozdowski Re: Kanały a może Europa-park ??? IP: *.krus.gov.pl 14.11.07, 07:59 Drogi Panie Marku ! Nie wiem czemu w moim tekście widzi Pan jad - czyżby to wynikało z niechęci.Mam nawet pewność , że nie przeczytał Pan dokładnie mojego tekstu tym bardziej ,że nawet nie zwrócił Pan uwagi że nazywam sie Brozdowski a nie Drozdowski.A wracając do tematu nie miałem tej przyjemności byc w Magdeburgu i oglądać tego Ogrodu. Ale jestem przekonany ,że jeśli tylko będziemy chcieli to uda nam sie przekonć do tego pomysłu władze Miasta, WFOŚGW i inne instytucje oraz wielu zapaleńców. A tak nawiasem aby ocenic jak wygląda Ogród Botaniczny trzeba poczekać ok. 5 lat od nasadzeń. Niestety jest to " dzieło natury " dla cierpliwych i wytrwałych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski Re: Kanały a może Europa-park ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 09:19 Za pomyłkę w nazwisku przepraszam. O...wreszcie jakaś ,,konstruktywna''wymiana zdań się szykuje , to cieszy. Ten ,,czas'' o którym Pan pisze działa chyba też na dyskurs o Parku. Co do Magdeburga to szkoda , wspaniały Park . Przypomnę , że było to przed 10 laty /chyba/. w lipcu przechadzałem się z ,,otwartymi ustami''po ogrodzie/Parku w Monachium /też BUGA'07/ . Tylko zazdrościć . Ponadczasowe rozwiązania przestrzeni parkowej , śmiałe estetycznie - jednym słowem COŚ co cieszy oko i ,,rzemiślnika i Artystę'' Panie Grzegorzu Brozdowski. /tu chyba był ten Pański jad którego Pan nie widzi/. Przypominam , że jestem do dyspozycji jak chce Pan mnie prosić do szerszej dyskusji o Kanałach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Kanały a może Europa-park ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 11:46 To była BUGA 1999 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski Re: Kanały a może Europa-park ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 12:10 O,tak ... dziekuje . Ale to oznacza , że ,,m'' był i widział ... a tak , to proszę o poparcie mojej ,,postawy'' w tym ...temacie. Przypomnę , że było co oglądać ... zachwycaliśmy się wtedy tym Parkiem , jego rzeźbą terenu, zagospodarowaniem małą architekturą , rzeźbami, roślinami, kwiatami i wszelkimi ciekawymi rozwiązaniami placów zabaw czy np.ścianką wspinaczkową, itd... tak chcę żyć w Europie a nie w ,,Zaścianku''/w tym złym znaczeniu/...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś