Gość: golum IP: 213.77.7.* 20.08.03, 22:32 Ciekawe jakie są opinie o imperium pani Żmijewskiej. Łapóweczki? Ochrona nauczycieli-nieudaczników? Dożywotnia posadka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ceśka Re: ciechanowska edukacja IP: 213.77.7.* 21.08.03, 22:13 Trzeba po prostu wiedzieć, w które drzwi zapukać. Ale tak na prawdę nie jest źle - można się przynajmniej dogadać. Nie słyszałam przynajmiej, zeby ktoś stąd uciekał. Miluto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: ciechanowska edukacja IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 14:42 Nie zgadzam się z wami!!!!!Ja rok temu skończyłam tą szkołę i wspominam ją bardzo dobrze.Ludzie fajnie się między sobą rozumieją i mogą każdy problem rozwiązać między sobą.Nie mamy bariery między sobą tak jak w innych szkołach.Nauczyciel nie góruje nad uczniem tylko traktuje się na równi. Ja nie narzekam.Słowo.Teraz na studiach jestem prawie najleprzą uczennicą i chciałabym wrócić do tych czasów.Nauczuciele też są spoko!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yahoo Re: ciechanowska edukacja IP: 213.199.253.* 29.03.04, 11:55 Do Małej. Szkoła może i fajna, ale ortografii cię nie nauczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketaszu Re: ciechanowska edukacja IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 14:09 Nie uciekał, bo ona ma na wszystkich kwity. I za mocne plecy. Legendy o nauczycielach czekających trzy godziny na audiencję na korytarzu są powszechnie znane, tak jak fakt, że ci, co podpadli mają albo złozyć samokrytykę i się ukorzyć, albo cicho zniknąć z horyzontu. Pewnie sobie za życia pomnik dyrektorki wystawi przed szkołą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń II lO Re: ciechanowska edukacja IP: 213.77.7.* 23.08.03, 22:49 Niestety, link z poprzedniej wiadomości nie działa. Do księgi można zajrzeć ze strony II Lo im. A. Mickiewicza. zeby nie było nieporozumń: zdązyłem polubić tę szkołe, ale nie sądzę,żeby wszystko było w niej w porządku. Zajrzjcie stąd: ciechanow.pl/zs2/polska/zs2index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwa Re: ciechanowska edukacja IP: 213.77.7.* 25.08.03, 23:45 jakieś konkrety? Bo obawiam się, że sprawa zniknie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basta Re: ciechanowska edukacja IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.03, 23:25 Może wreszcie ktoś dobierze się do tyłka "kombajnistce"?! Młóci ile się da i kogo się da! Mocna dama, niezniszczalny VIP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMIL Re: ciechanowska edukacja IP: 213.77.7.* 02.10.03, 22:38 Ta szkoła prawie w niczym nie różni się od Krasiniaka. Tu też jest nauczyciel chemii, który wszystko wie najlepiej nie tylko z chemii (to jest inny nauczyciel chemii niż ten w krasiniaku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx66 Re: ciechanowska edukacja IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 10:32 Najważniejsze dla szkoły to jest jej poziom nauczania. To czy był luz, czy czhodziłeś zestresowany nie będzie miało znaczenia za parę lat. Możesz nawet miło wspominać niektóre nieżyciowe wymogi, czy niesprawiedliwe oceny. Ale jeśli wyjdziesz ze szkoły bez wiedzy w głowie, to zostanie ci już to to końca życia. Nie dostaniesz się na żadną uczelnię, albo na jakąś płatną bez żadnego prestiżu. Później tylko pozostaje się zapisać do jakiejś partii i liczyć na pomoc Towarzyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMIL Re: ciechanowska edukacja IP: 213.77.7.* 03.10.03, 13:55 Tyle tylko że w tej szkole żaden nauczyciel nawet ten od chemi nie reprezętuje wysokiego poziomu. a już napewno nie ma go dyrektorka. Chodze do tej szkoły bo gdzieś musze chodzić. A tu sie przynajmiej nie przemeczam i zdam mature bez problemów jeszcze na starych zasadach. Współczuje tym co będą zdawać za rok po nowemu. Chociaż jak znam życie to wszystko tu da się załatwić nawet nową mature na 5. Odpowiedz Link Zgłoś
osa89 Re: ciechanowska edukacja 03.10.03, 14:34 Mam 14 lat i chodzę do II klasy gimnazjum. Już dziś myslę o wyborze liceum, ale z tego co tu czytam i co słyszę na mieście nie jest to łatwy wybór. Moja znajoma chodzi właśnie do II LO i mówi o tej szkole same najgorsze rzeczy: że rodzice niektórych uczniów dają straszne łapówki nauczycielom, że nauczyciele słabo uczą, ale przepuszczają z klasy do klasy tych, co ich starzy posmarują dyrektorce. Z dwojga złego chyba wybiorę krasiniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczennica 2LO Re: ciechanowska edukacja IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 14:27 Naprawde nie sugieruj sę opiniami innych.Tu kompletnie nie ma stresów.Kto ci takich kitów nawciskał?!Momyśl sobie logicznie. Każdy zazdrości że mamy super atmosferkęi spoko nauczycieli, a do naszej DYRCI można sie zwrócić w każdej chwili i nawet z najmniejszym problemem i o każdej porze.Ogólnie jest równa babka.Polecam Ci tą szkołe.Wiedz jedno:tutaj Cię przyjmiemy bardzo ciepło i napewno ći się spodoba!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
osa89 Re: ciechanowska edukacja 17.12.03, 19:27 Dzięki za rady, ale ja już zdecydowałam. Wybieram Krasiniak! Zbyt dobrze się uczę w gimnazjum i nie chcę zmarnowac swoich talentów... Z tego, co czytam na forum i co mówią inni wynika, że poziom jest jednak wyższy w Krasiniaku. A mnie zalezy, żeby piąć sie w górę! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zegar Re: ciechanowska edukacja IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 11:07 Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! Czy uczniowie LO nr 2 w Ciechanowie mogą mi powiedzieć dlaczego wszystkie ich komentarze pojawiły się wczoraj po godz. 14.00? Czyżby jakaś akcja (jak to zwykle w waszej szkole bywa)? Akcja równoczesnych wpisów pochwalnych? Czy może na informatyce uczyliście się jak wygląda forumw internecie? Nie róbcie sobie jaj, ludzie, nie róbcie!!! Jakoś nigdy wcześniej nikt z was tu nie zaglądał!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojony Re: ciechanowska edukacja IP: *.localdomain / 213.77.7.* 19.12.03, 11:24 Kto cenzuruje to forum? Parę dni temu było tu więcej postów, gdzie są, wyparowały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiadek Re: ciechanowska edukacja IP: *.grudusk.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 21:29 Faktycznie imperium wraz z imperatorką która potrafi w obecności uczniów w bardzo "rażacy" sposób pouczać nauczyciela, nie pozwalając dojść mu do głosu. Sama byłam świadkiem i bardziej nazwałambym takiego nauczyciela nieszcześnikiem niż nieudacznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
helion1 Re: ciechanowska edukacja 10.12.03, 21:48 Sadze ze nie nalezy wycigac wniosków po jednym incydencie zawsze kazdemu moga puscic nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia Re: ciechanowska edukacja IP: *.localdomain / 213.77.7.* 11.12.03, 09:18 Tylko że pani Ż. nerwy puszczają zawsze!!! Nie ma jej co bronić, wszyscy wiedzą co dzieje się w tej szkole. A może ktos mi odpowie dlaczego ze swoich stanowisk zrezygnowali dwaj wicedyrektorzy? Ja wiem! Wszyscy w szkole to wiedzą i nawet wiemy kto będzie kolejną ofiara naszej "wspaniałej" dyr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: ciechanowska edukacja IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.03, 23:22 kto będzie ofiarą? mam nadzieję, że nie Pan profesor Sławomir T, chemik. Czy ktoś wie o Nim coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia Re: ciechanowska edukacja IP: *.localdomain / 213.77.7.* 12.12.03, 10:57 Nieeeeeee!!!!!!!!! Pan Sławomir T. właśnie rezygnuje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znam to Re: ciechanowska edukacja IP: *.localdomain / 213.77.7.* 26.03.04, 10:05 To jest poprostu mobbing! Kto z tym wreszcie skończy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jortex Re: ciechanowska edukacja IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 20:13 Także wiele się nasłuchałem o LO2. Przypadki "zjeżdżania nauczycieli" przy uczniach przez p. Dyrę szczególnie mnie bulwersują. Odpowiedz Link Zgłoś
anyone_x Re: ciechanowska edukacja 13.12.03, 16:59 Zgadłeś: II LO to ochronka dla nauczycieli - nieudaczników!!! Tych udanych można by policzyć na palcach jednej ręki. Zresztą sami odchodzą kiedy zostaną zbesztani z błotem. Zastanawiam się co tam jeszcze robi najporządniejszy profesor Gumulak??? JUŻ DAWNO POWINIEN ODEJŚĆ!!! W INNYCH SZKOŁACH POTRZEBA DOBRYCH POLONISTÓW, A PAN SIĘ TAM MARNUJE PANIE PROFESORZE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumiś Re: ciechanowska edukacja IP: *.localdomain / 213.77.7.* 26.03.04, 10:44 Widac Gumulakowi tam dobrze, skoro nie odchodzi! On jest rzeczywiście cool i szkoda go dla głąbów!!! Ale może realizuje sie w pracy w trudnych warunkach... może lubi wyzwania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacperek Re: ciechanowska edukacja IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 14:17 Chyba troszeczkę się mylisz!Mam wrażenie że nigdy nie byłeś uczniem tej szkoły i nie wiesz jak tutaj naprawde jest.Ja jestem uczennicą 2 klasy i jestem bardzo zadowolona z mojego wyboru.Normalne, że trzeba się uczyć tak jak w każdej szkole, ale zadaj sobie podstawowe pytanie:Chcesz zdać maturę czy nie?Jeśli nadal sądzisz tak jak sądziłeś to chyba grubo się mylisz!!!!!!!!!!!!!!!Nie mamy o czym gadać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzak Re: ciechanowska edukacja IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 14:25 W tej szkole da się wytrzymać jestem wymagającym gostkiem i nie narzekam a to jest już coś!!! Wielu moich ziomków skończyło to szkołe i wspomina ją dobrze!!! Ja też nie mam nic do tej szkoły! Normalka że można nie lubieć jakiegoś nauczyciela ja też kilku nie lubie ale nie powiem przez to że nie lubie całej budy!!! A co do dyrektor Żmijewskiej ja osobiści nic do niej nie mam wydaje mi się że to wporządku babka!!!Więc kto kwasi na tą bude to dla mnie LAMUS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kokojambo Re: ciechanowska edukacja 17.12.03, 20:24 odczepcie się od dwójki i nie strzelajcie po nazwiskach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: famfaramfam Re: ciechanowska edukacja IP: 193.0.75.* 18.12.03, 13:27 Niestety, często bywa tak, że to,co się wydaje w porządku z punktu widzenia uczniów, nie jest okej gdy się patrzy na rozgrywki wśród rady pedagogicznej, które istnieją w każdej budzie. Zawsze ktoś pod kimś dołki kopie i nie ma co się oburzać, że tak nie jest.A w II LO dzieje się dużo i nie zawsze czysto, a wrzaski Imperatorki na nauczycieli, którzy się jej nie podlizywali zbyt gorliwie w obecności uczniów lub nie (i nie są to wyjątkowe przypadki) są tego dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia Re: ciechanowska edukacja IP: *.localdomain / 213.77.7.* 18.12.03, 15:08 konsekwencja tych układów w Radzie Pedagogicznej jest to że nauczyciele mało mysla o swojej pracy, a więcej o tym jakby tu przypodobać się pani dyrektor.I to nie jest z korzyścią dla uczniów!Właściwie to to nie jest z korzyścią dla nikogo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sen Re: ciechanowska edukacja IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 08.01.04, 10:19 a niby dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irga Re: ciechanowska edukacja IP: *.localdomain / 213.77.7.* 29.03.04, 20:34 Łatwo oczerniać, trudno bronić każdej szkoły. Nowa matura zweryfikuje poziom nauczania. A zeby rzucać nazwiskami trzeba samemu wiedzieć, o kim się pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: granit Re: ciechanowska edukacja IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 07.04.04, 10:28 rzeczywiście matura zweryfikuje poziom nauczania: zwłaszcza fizyki.... Mój syn płakał na sora Witkowskiego, a teraz na studiach go chwali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: ciechanowska edukacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 31.05.04, 18:37 Dlaczego nikt nic nie piszecie o jakości nauczania w ciechanowskich podstawówkach? Moja córka przyniosła dzis wyniki sprawdzianu. Ciekawa jestem jak ten sprawdzian wypadł w ciechanowskich szkołach? Czy ktoś ma jakieś dane? Czy wiadomo będzie która szkoła w mieście ma najlepsze wyniki?! Myslę że ludzi powinno to zainteresować! Odpowiedz Link Zgłoś
matis78 Re: ciechanowska edukacja 02.06.04, 13:05 słyszałem, że średnia z tego egzaminu dla naszego miasta wynosi coś około 27pkt! NA 40!!! To by znaczyło, że uczniowie w ciechanowskich podstwówkach są po prostu "trójkowi"... Marne szanse na przyszłość! Może to też znaczyć, że jeśli są szkoły "czwórkowe", to gdzieś jest "dwójokwa" - STATYSTYKA JEST OKRUTNA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deresz Re: ciechanowska edukacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 03.06.04, 21:51 z tego co wiem to w "trójce" mieli średnią coś około 28 pkt i są z tego bardzo dumni, bo to aż 70%... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogal Re: ciechanowska edukacja IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 04.06.04, 13:52 i mają się z czego cieszyć, bo żadna szkoła w Ciechanowie (oprócz społecznej) nie osiągnęła średniej większej niż 25 pkt. Z tego co wiem społeczna wypadła najlepiej - ponad 30, ale to było do przewidzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
anyone_x Re: ciechanowska edukacja 04.06.04, 19:36 Wczorajsze "Życie Warszawy" - artykuł "Oświata nie lubi konkursów": "Żaden ranking nie jest idealnym miernikiem, ale na pewno w jakimś stopniu oddaje rzeczywistość szkół. Porównanie ich wyników z ostatnich lat pokazuje nam, które szkoły walczą o utrzymanie i poprawienie swej pracy i podejmują reguły rynku oświatowego. W szkołach, które tego nie robią, wyniki zależą rzeczywiście od tego, jaki rocznik dzieci się trafia. Szkoły niepubliczne wygrywają na tym, że są z natury rzeczy skazane na ocenę ich pracy dokonywaną przez klientów – dzieci i rodziców. Szkoły publiczne boją się takiej oceny. Tak będzie się działo, dopóki nie doczekamy się jasnych i obiektywnych kryteriów oceny pracy pedagogów i dyrektorów szkół". To tak apropos (miernych) wyników egzaminów dla ciechanowskich podstawówek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: ciechanowska edukacja IP: 213.199.253.* 06.06.04, 17:48 ciechanowska lokalna prasa powinna opublikować wyniki tych egzaminów. dla mnie - matki dziecka w zerówce jest bardzo ważne jakie wyniki osiągają szkoły! chciałabym, żeby moje dziecko chodziło do dobrej szkoły. Nie ukrywam, że przy wyborze szkoły dla dziecka dobrze by było kierować się tymi wynikami. Mam nadzieję, że "Tygodnik" albo "Życie Ciechanowa" opublikują te wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: layla Re: ciechanowska edukacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 06.06.04, 21:35 Napewno nie opublikują, bo władze będą się wstydzić, że mają takie kiepskie szkoły. A przecież szkoły są we władaniu miasta! To by była kompromitacja, że system ciechanowskiej oświaty jest taki kiepski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: ciechanowska edukacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 07.06.04, 08:23 Nie uczniowie są winni lecz coraz gorsze warunki nauki. nadal powiększa się klasy,ciągle zmieniają się programy. Kto winien? rządzący , którzy nie widzą ucznia tylko swoje korzyści. Kilka osób w rządzie zna sie na wszystkim i tylko sie zmieniają. będzie jeszcze gorzej. Pewnie nie długo poznamy (lub nie poznamy) wyniki egzaminów w gimnazjum. ciekawe co to będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
blondi33 Re: ciechanowska edukacja 04.06.04, 17:47 W Trójce na pewno nie mieli średniej 28 pkt, tylko niecałe 25!!! Wiem, co mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lore Re: ciechanowska edukacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 07.06.04, 14:04 mieli 24,35 pkt na 40 możliwych do zdobycia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: ciechanowska edukacja IP: *.localdomain / 213.77.7.* 15.04.04, 19:00 Byłem na dniu otwartym w "dwójce". Wogóle nie panowali nad sytuacją. Było pełno ludzi i chyba nie byli an to przygotowani. Lekcje, które zobaczyłem bez rewelacji.. Moi koledzy też nie są zadowoleni! Nie ten poziom! Chociaż obiecywali dużO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: ciechanowska edukacja IP: 213.199.253.* 21.04.04, 19:23 Rzeczywiście, nie ten poziom, bo "w ogóle" piszę się rordzielnie, a co do lekcji, to co Ci nie odpowiadało? Nie nadążałeś?-aś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spostrzegawczy Re: ciechanowska edukacja IP: *.com.pl / 80.51.246.* 06.06.04, 23:07 Nie bądź taki złośliwy i nie wyciągaj aż tak daleko idących wniosków o niedostatkach wiedzy swoich rozmówców- może w niepoprawnej pisowni" w ogóle" pojawił się niezamierzony błąd, spowodowany np. zbyt szybkim pisaniem.A to się zdarza - nawet Tobie - patrz:literówka w słowie "rozdzielnie".Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
migliora Re: ciechanowska edukacja 23.04.04, 16:41 Pania Kotke znam tylko z dni otwartych w dwojce i to co mi sie rzucilo w oczy, a wlasciwie w uszy, to jej swietny glos prosto z dubbingu do SMERFÓW 1955. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s.j. Re: ciechanowska edukacja IP: *.localdomain / 213.77.7.* 23.04.04, 20:19 Popierdzieliło Ci się coś.To nie ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
kalasa Re: ciechanowska edukacja 23.04.04, 20:05 szkoła jest taka sobie nauczyciele też ale napewno koncząc ta szkołe nikt nie mówi że się niczego nie nauczył chyba że tak naprawde nie chciał a pani Ż ja z z ta osoba nie miałam dużego kontaktu i nic do niej nie mam bo tak naprawde to nie pamiętam jak ona wygląda. ogólnie jest najfajniejsza w Ciechanowie i polecam tylko ta jedna szkole inne sa tez takie sobie ale sa jeszcze gorsze od tej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UFO Re: ciechanowska edukacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 18.05.04, 08:54 Łudząco podobne: polityka.onet.pl/162,1162964,1,RA,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kołłontaj Re: ciechanowska edukacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 02.06.04, 21:13 Czy ciechanowska edukacja to tylko pomówienia ? W powiecie to około 700 osób i nikt nic nie mowi o zabranych premiach,funkuszu socjalnym,wypowiadanych umowach o pracę,nowych rewelacyjnych reformach zatrudnienia w szkołach średnich itp. co za cisza, wszyscy akceptują uprawianą samowolę wladzy oświatowej w powiecie.Bogaci nauczyciele i krezusi administracji szkolnej mogą robić prezenty finansowe władzy w powiecie .Stać ich na takie gesty ich rodziny to wytrzymają jak długo? Brawo radni członkowie komisji oświaty czynni nauczyciele! Jak mówił Zagłoba kończ Waść wstydu oszczędz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: ciechanowska edukacja IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.04, 10:07 Zagłoba???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tl3 Re: ciechanowska edukacja 08.06.04, 10:14 To Jędruś Kmicic chciał sobie wstydu oszczędzić. Bity był publicznie przez Pana Michała Wołodyjowskiego , niemiłosiernie. Odpowiedz Link Zgłoś
blondi33 Re: ciechanowska edukacja 08.06.04, 20:27 Zdaje się, że ciechanowska edukacja schodzi na psy... W wątku "Głosujcie na Samoobronę do PE" jakiś uczeń informuje, że prawybory do PE w jego szkole (gim. nr 3) wygrała właśnie samoobrona... Albo ci młodzi ludzie nie mają pojecia, co sie wokół nich dzieje, albo głosuja "dla jaj". I jedno i drugie jest po prostu tragiczne! Świadczy o absolutnym braku poczucia odpowiedzialności za los naszego kraju. WSPÓŁCZUJMY SOBIE JUŻ TERAZ - WSZYSCY! Gdyż "takie będą Rzeczypospolite jakie ich młodziezy chowanie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumba Re: ciechanowska edukacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 08.06.04, 21:11 czyżby nowa opcja polityczna pani dyr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: ciechanowska edukacja IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 10:04 Wygląda na to, że wszyscy powariowali: na stronie www.ceo.org.pl są wyniki prawyborów. Z Ciechanowa brały w nich udział 3 gimnazja (dwójka, trójka i STO) oraz LOnr2 (te szkoły są zalogowane). Prawie W S Z Ę D Z I E wygrała Samoobrona ZA WYJĄTKIEM GIMNAJZUM STO!!!! Tam wygrała PO! Czyżby tylko w tej szkole w Ciechanowie byli normalni ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
matis78 Re: ciechanowska edukacja 09.06.04, 13:08 to znaczy, że w tym gimnazjum sto są przede wszystkim normalni nauczyciele (nic nie ujmując uczniom), bo to przecież oni kształtują to poczucie odpowiedzialności za losy kraju, uczą szacunku i HISTORII. Czy uczniowie z ciechanowskich szkół nie słyszeli o populistycznych partiach, które niczego dobrego nigdy nie zrobiły? BRAWO DLA NAUCZYCIELE HISTORII Z GIMNAZJUM STO!!! Pozazdrościć takiego nauczyciela i takich uczniów! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazia Re: ciechanowska edukacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 09.06.04, 19:53 bo w ogóle jest jedna z nielicznych NORMALNYCH szkół! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: ciechanowska edukacja IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.04, 19:46 Przede wszystkim to RODZINA kształtuje młodego człowieka a nie nauczyciel historii czy WOS-u .Poza tym nauczyciele nie mogą i nie powinni ujawniać swoich sympatii politycznych.Głosowanie młodzieży odzwierciedla poglądy ich rodziców. Brawa dla rodziców czyli (w dużej mierze) uczestników tego forum. Wypowiadane tu opinie, ich treść i forma świadczą o tym, że większość akceptuje metody i formy działań Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka STO Re: ciechanowska edukacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 20.06.04, 19:33 Pani Asiu, gratuluję takich mądrych uczniów! Zawsze mówiłam, że pani jest najlpepsza nauczycielką jaka kiedykolwiek spotkałam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: ciechanowska edukacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 10.06.04, 07:19 sondaże wskazują że na samoobrone głosują przeważnie ludzie bez wyższego wykształcenia, z małych miast i wsi. Widac rodzice tych uczniów co głosowali na samoobronę zaliczają się do tej grupy. co nie powinno nas dziwić. takie są przeciez nasze polskie realia. wystarczy przejść się pod dwójką na orylskiej żeby zobaczyć kto tam chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: ciechanowska edukacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 08.06.04, 21:02 kołłontaj nie robi sprawdzianu z j.polskiego tylko z odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Re: ciechanowska edukacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 09.06.04, 03:46 Nie rozumiem tych bredni.Dwójka była i będzie szkołą średnią number 1 w powiecie ciechanowskim.Co do tego nie mam watpliwości.Sama skonczyłam tą szkołę i dzięki temu wiele się nauczylam.Chociażby mogę wymienic tu pana S.Trojanowskiego czy J.Czopika.Pozdrawiam szanownych pedagogów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: ciechanowska edukacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 09.06.04, 18:44 powiedzmy... noz cóż, każdy ma prawo do swojego zdania, ja tę szkołę wspominam bardzo źle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Re: ciechanowska edukacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 09.06.04, 03:49 ...a co do p.Żmijewskiej,owszem przez nią szkoła wiele traci,ale zawsze tacy się znajdą.Tak juz jest ułożony ten świat.Może wreszcie przyda się nowa Dyrektor??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczestnik ankiety Re: ciechanowska edukacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 10.06.04, 10:55 Wynik ankiety o preferencji partii odbywały się w klasach na części lekcji w atmosferze zabawy i ironii,nacisków i okrzyków głosuj na SAMOOBRONE.Nauczyciel historii zwracał uwagę ,że takie głosowanie jest sprzeczne z ordynacją,ale kto go słuchał. i dlatego te wyniki.Posługiwanie się tymi wynikami to super manipulacja wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorka Re: ciechanowska edukacja IP: 80.51.246.* 11.06.04, 17:44 Wybacz,ale takie tłumacznie wyników ankiety jest dość zabawne, bo z tego co piszesz, Twoim kolegom i koleżankom taka atmosfera wcale nie przeszkadzała. A to też o kimś i o czymś świadczy, dodam - wcale nie najlepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczestnik ankiety Re: ciechanowska edukacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 11.06.04, 22:01 Agato i Obserwatorko pragnę wam zwrócić uwagę że zachowanie nauczyciela było bardzo poprawne to on zwracał uwagę że głosowanie pod dyktando kolegów jest sprzeczne z ordynacją wyborczą i nie ma nic wspólnego z przestrzeganiem prawa i praworządnością .Dlatego wyniki osiągnięte w ten sposób i podane do wiadomości społeczeństwa to manipulacja (dorosłych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: ciechanowska edukacja IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.04, 01:06 Jeżeli nauczyciel zwracał uwagę,to była to jedyna rzecz jaką mógł zrobić. Głosowanie młodzieży odbyło się dla 'jaj'jak sądzę. Kształtowanie światopoglądu to długotrwały proces, dlatego prawa wyborcze mają ludzie po ukończeniu 18 lat, a więc tacy którzy potrafią wyciągnąć wnioski i z historii i z obserwacji rzeczywistości. Nie wydaje mi się,żeby opinie wyborców odzwierciedlały wpływ nauczycieli, z wyjatkiem może tych, którzy stają sie dla młodych ludzi autorytetami.(wracam do wątku wynik wyborów w szkole = beznadziejni nauczyciele) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: ciechanowska edukacja IP: 80.51.246.* 12.06.04, 23:53 Nie rozumiem,w jakim celu ta "ankieta" została zorganizowana:"dla jaj", czy też celem "kształtowania światopoglądu"?Moim zdaniem nie można osiągnąć tych dwóch celów jednocześnie.Idąc dalej tym tropem,jeśli uczniowie mieli głosować "dla jaj", to czy nie szkoda na to czasu?A jeśli miała to być lekcja "kształtowania światopoglądu" to czy nie powinny w jej trakcie obowiązywać reguły,chociaż zbliżone do tych,które rządzą "dorosłymi" wyborami?Oto pytania,które nasuwają się po lekturze postów Pani Agaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: ciechanowska edukacja IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.04, 00:04 Znając założenia tego typu przedsięwzięć, nie twierdzę,że ankieta była zorganizowana dla żartu. Myślę,że to uczniowie podeszli do niej w taki sposób. Sama ankieta nie może kształtować światopoglądu czy opinii, może tylko je wyrażać. Przeprowadzanie "wyborów" w szkole może mieć tylko jeden, dobry moim zdaniem cel: zapoznanie uczniów z procedurą wyborów. To wszystko. Jeżeli jednak uczeń nie przestrzega zasad głosowania, to jedyna rzecz jaką nauczyciel może zrobić to zwrócenie uwagi na niestosowne zachowanie. Nigdzie nie napisałam, że przeprowadzone głosowania były dla "jaj" i że mają kształtować światopogląd. Jeżeli jednak tak to zostało zrozumiane to widocznie wyraziłam się nieprecyzyjnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: ciechanowska edukacja IP: 80.51.246.* 20.06.04, 17:31 Gość portalu: Agata napisał(a): Nigdzie nie napisałam, że > przeprowadzone głosowania były dla "jaj" i że mają kształtować światopogląd. > Jeżeli jednak tak to zostało zrozumiane to widocznie wyraziłam się > nieprecyzyjnie :) Oto Pani wcześniejszy post, na podstawie, którego wysnułem przypuszczenie,myślę,że w pełni uzasadnione,że "wybory" przeprowadzone zostały dla "jaj": forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=557&w=7541717&a=13369460 Myślę,że Pani opinia jest symptomatyczna dla pewnego zjawiska: szkoła wycofuje się z wychowywania młodzieży, a skupia się wyłącznie na edukacji.Zgodnie z Pani wypowiedzią,dzieci w szkole mają poznać jedynie ramy ordynacji wyborczej,natomiast szkoła absolutnie "umywa ręce" od kształtowania ich światopoglądu. Nasuwa się pytanie,gdzie, kiedy i w jaki sposób dzieci nauczą się np.: tego jak odróżnić populizm od programów, które są realne do zrealizowania?A także wielu innych rzeczy, które wiedzieć należy, aby podejmować świadome decyzje w "dorosłych" głosowaniach.Ta wiedza jest ściśle związana z kształtowaniem światopoglądu,uważam za katastrofę,to, że Nauczycielka (którą z pewnością Pani jest,Pani Agato) odżegnuje się od wypełniania tej, przyznaję, niełatwej roli. Idąc dalej tym tropem, szkoła powinna jedynie uczyć definicji dobra, uczciwości, przyzwoitości, kultury itp., natomiast absolutnie nie powinna egzekwować od uczniów zachowania zgodnego z tymi pojęciami. To przecież również element kształtowania światopoglądu. Zresztą, efekty takiego podejścia są już doskonale zauważalne: rosnąca wśród młodzieży agresja, chamstwo,ordynarność. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: ciechanowska edukacja IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.04, 15:21 Jak sobie wyobrażasz, Drogi(a) BB , kształtowanie światopoglądu młodzieży przez osobę, która jest zwolennikiem Samoobrony? Nie wątpię, że w każdej grupie społecznej są jej zwolennicy, także wśród nauczycieli. To samo dotyczy wszystkich innych sympatii politycznych, lewicowych lub prawicowych. Załóżmy, że ja jestem zwolenniczką programu SLD, a Ty PiS. Każde z Nas jest w stanie przedstawić argumenty potwierdzające słuszność tych programów. Z Twojej wypowiedzi wynika ,że popierasz ujawnianie poglądów politycznych nauczycieli na lekcjach, co ja uważam za niedopuszczalne. A tak przy okazji, pojęcie dobra czy uczciwości jest uniwersalne i niezależne od opcji politycznej. O ile wstąpienie Polski do Unii Europejskiej może być dla niektórych dyskusyjne, to zabójstwo czy kradzież jest dla wszystkich, mam nadzieję, złem.I tego szkoła stara sie uczyć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: ciechanowska edukacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 19.06.04, 17:34 absolutnie sie nie zgadzam: wynik wyborow w szkole ma poważny związek ze stosunkiem młodych ludzi do historii i NAUCZYCIELI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankietowany Re: ciechanowska edukacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 12.06.04, 09:46 Agatko droga Agatko!!! sama piszesz ,że aby głosować trzeba skończyć 18lat, więc poco mieszasz w to nauczycieli ,czy mieli dokonać korekty tych wyników tak jak inni dokonują korekty egzaminów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: ciechanowska edukacja IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.04, 18:48 Drogi Ankietowany, mój post był odpowiedzią na "głos" w dyskusji Matisa'78.Ale nie stresuj się, mogłeś nie zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuno Re: ciechanowska edukacja IP: *.localdomain / 213.77.7.* 25.06.04, 08:15 NARESZCIE WAKACJE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZNP Re: ciechanowska edukacja IP: *.localdomain / 213.77.7.* 26.06.04, 11:16 Wakacje wakacjami ale gdzie są zabrane w 2003 roku pieniądze z FUNDUSZU SOCJALNEGO ,premie pracowników administracji szkolnej w Szkołach POWIATOWYCH.Wirtualna księgowość w Starostwie trwa , a co na to RADNI POwiatowi. Odpowiedz Link Zgłoś