Gość: sssss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 12:02 Ja oceniacie swoich sprzątaczy na osiedlu? Czy jesteście zadowoleni z ich pracy? Tam gdzie ja mieszkam sprzątacz kończy pracę najpózniej o 9 rano Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: !!!!! Re: osiedlowy sprzątacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 14:20 nasz jest beznadziejny niuc nie robi balagan na osiedlu i wciaz walczy o podwyzki !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też niezadowolny Re: osiedlowy sprzątacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 14:51 u nas na klatkach jest zawsze brudno, rzadko kiedy myje klatkę, a gdy to robi to tak uderza szczotką w poręcze, żeby go było słychać na całym pionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaa Re: osiedlowy sprzątacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 11:51 nasz pan gospodarczy to tragedia scinali nam drzewa powybieral sobie co lepsze reszte zostawil ludzim pod oknami i luz taki mmaja widok jak wyjza przez okno lekcewazy wszystko tyko wcia zmu malo i malo a chociaz nawet 1 zlotowki bym mu nie dala za ta prace co wykonuje a nasz drogi prezes patrzy na to i ma w nosie jak i zreszta wszystkich mieszkancow obraz nedzy i rozpaczy co sie tu wyprawia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: osiedlowy sprzątacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 17:08 współczuję, a które to osieddla w Ciechanowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: osiedlowy sprzątacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 07:58 a nasz pani w centrum, ul. 11 listopada jest super. Dałabym na pewno podwyzkę.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brudas [...] IP: 83.142.205.* 04.08.08, 20:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ><><><><><><><>< Re: osiedlowy sprzątacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 07:45 chyba piszesz o sobie i o swojej siostrze !!!! wyprowadz sie po cholere tu mieszkasz Pajacu!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: osiedlowy sprzątacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 15:54 też tak odebrałam jak <><><><><>, nikt kto dba o swoje otoczenie tak by nie napisał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: osiedlowy sprzątacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 16:43 Ja rozgraniczyłbym problem zachowania czystości przez mieszkańców, w tym dzieci, od pracy wykonywanej przez sprzątacza. Jesli klatki schodowe są myte raz na 2 - 3 miesiące, a po 3 godzianch sprzątacz kończy pracę (nie mówiąc o fakcie, że w ciągu w/w godzin pracy, stoi wsparty na mitole), to mówmy, że wina za brud leży tylko i wyłącznie po stronie lokatorów. Należy podkreślić, że na sprzątaniu polega praca sprzątacza. Czy można w Ciechanowie zatrudnić jakąś firmę sprzątającą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec bloku Re: osiedlowy sprzątacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 05:03 a to przepraszam czy taka osoba musi cały czas stać i czekać jak szanowny lokator zrobi bałagan?? dla mnie to takie osoby mogą sprzątać i godzinę tylko żeby było zrobione !! ale co poradzić na lokatorów którzy po zmyciu klatki schodowej wystawią worek ze śmieciami na klatkę z którego cieknie to jak ma być na klatce czysto i pachnąco ?! a osoby które wytrzepują swoją wycieraczkę na klatkę?? nie wspominając o osobach niosących z działeczki owoce w reklamówce z których cieknie sok i tak kropelka po kropelce do 4 piętra!! ludzie zastanówcie się na zdrowy rozum probujcie myć klatkę co 2 dni do 4 piętra zamiatać codziennie do 4 piętra ile tak można popracować ?? są przyjęte pewne standardy i osoby sprzątające trzymają się ich a czystość nie zależy tylko od tych osób CZYSTOSC ZALEZY OD NAS A ONI NAM W TYM POMAGAJA!!ale zawsze można wyjść z założenia że płacę to wymagam!! chore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: osiedlowy sprzątacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 07:47 Ja mieszkam od 30 lat w tym samym bloku i powiem szczerze, że nie zauważyłem, żeby ktoś z lokatorów trzepał wycieraczkę na korytarzu, wystawiał śmieci za drzwi (tak się skałda, że każdy wie od czego jest śmietnik), czy rozlewał sok z owoców. Za to widze, jak sprzątacz nie robi nic (siedzi na ławce, stoi wsparty na miotle) Podkreślam, że do obowiązaków sprzątacza należy dbanie o czystość przydzielonego mu terenu. Ciekaw jest jaki wymiar pracy ma każdy sprzątacz, że może sobie pozwolić pójść do domu (nasz akurat na piwo) po 3 godzinach pracy. Każdy inny pracownik musi przebywać w pracy okresloną ilość czasu, nie ma mowy, żeby kończył wcześniej. Czym więc zasłużył sobie sprzątacz, żeby kończyć pracę o 9 rano? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: osiedlowy sprzątacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 08:47 ja nie wiem, czy sprawiedliwy jest osą, że sprzatacz sprzata dwie godziny. Nasza pani z centrum , ma kilka bloków, znika wprawdzie z naszego okolo 9 ale spotkałam ja kilka razy w innych blokach. myslę ze nie wszyscy pracują po trzy godziny tylko my tego nie widzimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwatorka Re: osiedlowy sprzątacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 10:08 "Sprzątacz" z Warszawskiej kiedyś się starał. Było czysto a i mieszkańcy się starali. Teraz odwala robotę. A w klatce brud i smrud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: osiedlowy sprzątacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 12:11 To prawda, że jest wielu sprzątaczy, którzy starannie wykoują swoją pracę. Niestety, nie jest tak z każdym, nasz zamelinuje się w piwnicy, i raczej gazet tam nie czyta. Dlatego nie chcę mierzyć innych jego miarą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: osiedlowy sprzątacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 12:15 jakoś jest posprzątane, chociaż nie za dobrze, ale jakoś wywija miotłą na boki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebo Re: osiedlowy sprzątacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 16:42 nie wiem czy są firmy sprzątające w Ciechanowie Odpowiedz Link Zgłoś