Dodaj do ulubionych

Cała prawda o forum gazety

14.01.09, 23:30
i42.tinypic.com/eio0uh.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: dzieńdobry Re: Cała prawdziwa prawda o forum gazety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 08:38
      Gazeta Wyborcza ujawnia: pisząca na jej internetowym forum jola_z_dywit -
      aktywna uczestniczka gorących debat politycznych - to Jolanta Janiszewska,
      działaczka Samoobrony z okolic Olsztyna. Napisał o tym w dzisiejszym wydaniu GW
      Dominik Uhlig. Jego tekst jest czołówką drugiej strony.
      Uhlig przytacza mniej lub bardziej zabawne fakty z życia Jolanty Janiszewskiej.
      Nie podaje jednak, w jaki sposób ustalił jej tożsamość.
      Już w nocy na forum Gazety rozpętała się na ten temat gorąca dyskusja. Oliwy do
      ognia dolała redakcja portalu, która usunęła wpisy forumowiczów oburzonych
      "dziką lustracją" w wykonaniu mediów Agory. Równocześnie Tomasz Bienias z Agory,
      występujący na forum jako tebe, kategorycznie zaprzeczył, by informatycy Agory
      udostępnili dziennikarzowi dane Jolanty Janiszewskiej.

Dziś rano zadzwoniliśmy do Jolanty Janiszewskiej, czyli joli_z_dywit. Oto, co
      nam powiedziała:

Gazeta Wyborcza ujawniła pani dane. Stała się pani sławna...
      - Jestem patriotką i uważam, że powinnam wypowiadać się publicznie w kwestiach
      ważnych dla mojej ojczyzny. A w dzisiejszych czasach sposobem, który ułatwia
      takie wypowiedzenie się jest właśnie internet. Dlatego postanowiłam aktywnie
      uczestniczyć w dyskusjach na portalu Gazeta.pl. A dzisiejsza publikacja może
      mnie tylko cieszyć.

Czy to pani skontaktowała się z dziennikarzem Gazety, czy też on z panią?
      - Pan Dominik Uhlig po prostu do mnie zadzwonił. Musiał wcześniej ustalić kim
      jestem. Zapewne przy pomocy internetu.

Jaki z tego wszystkiego morał? Po pierwsze - internet to zaiste potężne medium.
      Dzięki niemu działaczka z egzotycznego koła Samoobrony w Dywitach niedaleko
      Olsztyna może stać się bohaterką ogólnopolskiej publikacji. Po drugie - taki los
      może spotkać każdego, kto zabiera głos w dyskusjach na popularnym forum Gazety
      Wyborczej. Kto wie, być może najlepszym forum polskiej sieci.
      Ale tekst Dominika Uhliga może także skutecznie odstraszyć wielu uczestników
      tego forum. Zwłaszcza tych, którzy wspierają obecną koalicję rządową. "Uważaj,
      co piszesz, bo i ciebie możemy publicznie zdemaskować" - zdaje się sugerować
      Wyborcza.
    • Gość: Dziadek Re: Rozmowa kontrolowana ! Rozmowa kontrolowana ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 13:37
      W necie jest pełno programów i wtyczek do FF pozwalających pisać z IP innego niż
      swoje :). Jeśli administratorzy zaczną ujawniać dane użytkowników forum szybko
      zacznie świecić pustkami. Fajna polityka - kopanie dołków pod samym sobą :). No
      ale po co innym zawracać głowę jak można samemu sobie szkodzić :).
      • Gość: ania Re: Rozmowa kontrolowana ! Rozmowa kontrolowana ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 15:44
        forum upadło przez takich opiekunów jak teraz
        • magik1985 Re: Rozmowa kontrolowana ! Rozmowa kontrolowana ! 18.01.09, 18:46
          niby czemu? ja zauważyłem więcej wpisów niż kiedykolwiek.
          liczę na konsktruktywne uwagi pod tym linkiem

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=557&w=87497040

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka