Dodaj do ulubionych

informacja dla kierowców

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 16:37
Witam, chciałbym przytoczyć kilka aktów prawnych z kodeksu drogowego.

Art. 25.
[...]

4. Kierującemu pojazdem zabrania się:

1. wjeżdżania na skrzyżowanie, jeżeli na skrzyżowaniu lub za nim
nie ma miejsca do kontynuowania jazdy;
[...]

Art. 29.

[...]

2. Zabrania się:

1. nadużywania sygnału dźwiękowego lub świetlnego;
2. używania sygnału dźwiękowego na obszarze zabudowanym, chyba że
jest to konieczne w związku z bezpośrednim niebezpieczeństwem;
[...]

Art. 55.

1. Pojazd do nauki jazdy.......

[...]

3. Kierujący pojazdem, przejeżdżając obok pojazdu, o którym mowa w
ust. 1, lub jadąc za nim, jest obowiązany zachować szczególną
ostrożność.

Art. 2.
[...]
szczególna ostrożność - ostrożność polegającą na zwiększeniu uwagi i
dostosowaniu zachowania uczestnika ruchu do warunków i sytuacji
zmieniających się na drodze, w stopniu umożliwiającym odpowiednio
szybkie reagowanie
[...]

PRZYKŁADOWA SYTUACJA, pojazd nauki jazdy wjeżdza jako pierwszy na
skrzyżowanie na zielonym świetle i skręca w lewo (popularny
lewoskręt) przepuszcza sznur pojazdów jadących z naprzeciwka
(oczywiście sznur pojazdów przejeżdzający na zielonym,
zółty, "późnym zółtym", i w tragicznych przypadkach na czerwonym
świetle!!:/// sic!) i w tym czasie na drodze poprzecznej zapala sie
sygnał świetlny zielony i co sie dzieje? Ano to że "banda"
samochodów nie patrzy czy możliwe jest kontynuowanie jazdy na
skrzyżowaniu tylko gna prosto na pojazd nauki jazdy trąbiąc ile się
da (niektórzy to jeszcze włączają światła drogowe)... Takie
zachowanie jest nie kulturalne a co najważniejsze niezgodne z
przepisami.
Obserwuj wątek
    • Gość: rysiek Re: informacja dla kierowców IP: 79.191.145.* 18.01.09, 16:58
      A jak już się ustawią ze trzy "L"-ki pod rząd (patrz regularnie powtarzająca się sytuacja na skrzyżowaniu ulicy AK i Sikorskiego), to światła ze trzy razy się zmienią zanim "punciaki" opuszczą nieszczęsne miejsce.

Wniosek: jak na tak małe miasteczko "L" jest zdecydowanie za dużo i nikt tego nie kontroluje. Przecież w Ciechanowie połowa mazowieckiego się szkoli.
      • Gość: picek Re: informacja dla kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 17:12
        a ja juz nie powiem co sie dzieja na ulicy tysiaclecia...
        • Gość: bleh:( Re: informacja dla kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 17:24
          widać "rysiek" jak znasz przepisy ruchu drogowego, te skrzyżowanie
          jest nietypowe gdyż tam są dwa skrzyżowania!!! jedno obok drugiego,
          nie chce mi sie już tłumaczyć, jedz i sie przyjrzyj... na środku
          między jednym a drugim skrzyżowaniem masz wyznaczone pasy ruchu i
          obok znak A-7 "ustąp pierszeństwa"
        • Gość: venom Re: informacja dla kierowców IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.09, 17:33
          wszyscy chcą mieć prawo jazdy, wszyscy chcą jeździć w mieście w którym zdaje się
          egzamin. WORD jeden na okolicę, więc sami rozumiecie. Choćby był w Płońsku czy
          Mławie to problem byłby taki sam jak u nas, a może byłby większy nawet z racji
          wielkości w/w miast. W każdym mieście tej wielkości co nasze i mające ośrodek
          egzaminowania jest tak samo.Ale czy w "L" problem? Ile będziemy później u celu,
          2 min?
          Wszyscy z nas tak zaczynaliśmy.
      • Gość: Felek Re: informacja dla kierowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.09, 18:44
        A ja mam apel do kierowców by po zapaleniu się zielonego światła ruszali wszyscy
        jednocześnie, a nie jeden rusz, kolejny włącza bieg to już upłynie moment i tak
        czyni następny .Patrzeć raptem skrzyżowanie przejedzie 3 lub 4 pojazdy.
        • Gość: lkil Re: informacja dla kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 09:11
          Felek mnie tez to drażni. Po to jest światło żółte żeby sie przygotować do jazdy
          a nie dłubać w nosie. A na zielonym wszyscy powinni powoli ale sprawnie ruszać
          a nie szukać skrzyni biegów!!!
    • Gość: Gość Re: informacja dla kierowców IP: 79.191.162.* 18.01.09, 17:20
      Niektórych instruktorów należało by wysłać w kosmos. Zamiast najpierw gdzieś na
      uboczu czy na placu nauczyć kursanta płynnego i zdecydowanego ruszania rzucają
      tych biedaków na głęboką wodę. Te szkoły powinny się nazywać nie szkołami nauki
      jazdy tylko szkołami zdawania egzaminu. Rzadko który naprawdę uczy jazdy a już
      prawie żaden nie uczy zdecydowania.
      • Gość: venom Re: informacja dla kierowców IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.09, 17:35
        to tak jak z nauką wiersza na pamięć, w domku mówimy płynnie a jak przyjdzie
        wyrecytować przed publicznością to ni be ni me. Tak samo z nauką jazdy.
        • Gość: emeryt Re: informacja dla kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 18:19
          Nie wiem czy uwierzycie , ale ja wczoraj o około 14 widziałem koło „biedronki” cztery „E”lki.
          • Gość: bleh:( Re: informacja dla kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 18:28
            haha wow a co to są "E"lki??? widziałeś trzy osoby o imieniu
            Elżbieta?;];];] a może widziałeś trzy pojazdy nauki jazdy? a teraz
            nie czepiając się, - lepiej już jakbyś napisał "L"ka, zazwyczaj
            pojazd nauki jazdy ma na dachu emblemat "L" a nie "E". E jak
            EMERYT :) Pozdrawiam:))
            • Gość: emeryt Re: informacja dla kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 18:59
              Blehu „trzy pojazdy nauki jazdy” jak to napisałeś to ja w tamtej okolicy widziałem może ,i tu się mogę mylić, jakieś 4 lata temu ale na pewno nie wczoraj , WORD nie liczę. Ja pisałem Elki no dobra „E”lki. I nie trzy a cztery .
              • Gość: w Re: informacja dla kierowców IP: 83.220.122.* 18.01.09, 19:23
                To wyjątkowo mało widziałes tych L. Ja mieszkam przy tym skrzyzowaniu i zawsze jak wyjde przed blok to naliczę ich zawsze duzo duzo.
                • Gość: emeryt Re: informacja dla kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 19:32
                  Warto pisać o ciekawostkach. Ale o "trzech" to facet przesadził grubo
                  Trzy to chyba o 23 z minutami .
                  • Gość: Mieszk.Gwardii L. Re: informacja dla kierowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.09, 21:43
                    Ja kiedyś o 9-tej doliczyłem się 12-tu.
                    • Gość: bleh:( Re: informacja dla kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 22:47
                      eee to cienko a ja widziałem 55 i pół i co ? kto jest kozak:P?? ale
                      przypominam ze nie to jest temat wątku, co gdzie ile widział elek i
                      w jakim kolorze
                      • Gość: grzała Re: informacja dla kierowców IP: *.multimo.gtsenergis.pl 19.01.09, 08:23
                        Mam dużo wyrozumiałości do kursantów, ale do instruktorów już nie i sporej ich
                        części zabroniłbym wykonywania zawodu. To oni są odpowiedzialni za to jak
                        kursant jeździ. Sam byłem świadkiem gdzie na skrzyżowaniu z pierwszeństwem
                        łamanym, kursant mając pierwszeństwo zatrzymał się i stał, inny przykład: ul.
                        Witosa jadę za L nagle zapalają się światła stop i po chwili lewy kierunkowskaz
                        i L wjechało na parking. Jeszcze inny przykład: jadę za L bardzo wolno chcę
                        skręcać na parking pod blokiem a L zatrzymuje się centralnie we wjeździe
                        uniemożliwiając wjazd. Przykładów można by mnożyć. I tylko niech każdy taki
                        pseudoinstruktor ma w roku 50 kursantów którzy jakimś cudem zdadzą egzamin i
                        mamy ze trzy setki kierowców< którzy nie potrafią myśleć za kierownicą a to już
                        zgroza. Pozdrawiam dobrych instruktorów.
                        • Gość: do kursanta Re: informacja dla kierowców IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.09, 08:36
                          Patrz i sie ucz bo jeszcze gora rok po Twoim egzaminem i smialo bedzie mozna Ci
                          powiedziec... "Zapomnial wół jak cielęciem był"
                          I zamiast sie uczyc byle jak zacznij uczyc sie zycia w miejskiej dzungli, nikt
                          Ci nie bedzie padal do kolan abys tylko przejechal, kazdemu sie spieszy wiec
                          naucz sie ze tez masz ograniczona liczbe godzin na kursie... Wiedz jedzij
                          szybciej a zobaczysz wiecej...
                          Bo za te 30 km/h na prostej drodze to bym was na hulajnoge posadzil
                          • Gość: bleh:( Re: informacja dla kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 11:03
                            "patrz i się ucz..." czego? chyba jak inni kierowcy pokazują swoje
                            umiejetnosci rajdowe na lewym pasie po wyprzedzeniu "L"ki, a później
                            i tak sie spotkają na skrzyżowaniu na czerwonym świetle, ile to
                            takich sytacji bylo toooo uuuuuuuuuu i jeszcze raz uuuuuu...
                            Pozdrawiam doświadczonych kierowców... kierowców z wyobraźnią,
                            spokojny kierowców, i pamiętajny NERWOWY kierowca to ZŁY kierowca.
                        • Gość: bleh:( Re: informacja dla kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 11:11
                          "grzala" bardzo dobrze Cie rozumiem, ale czy to tylko "L"ki tak
                          jeżdzą? Popatrzmy na innych którzy już mają prawko? Przejeżdzanie na
                          czerwonym na porządku dziennym, ścinanie zakretów, przejezdzanie
                          przez wszystkie ciągłe linie ile sie da, wyprzedzanie
                          na "trzeciego", prędkosc powyzej 100km/h w miescie, tutaj też
                          przykładów można by mnożyć i mnożyć, wiec "L"ki w porównaniu z
                          innymi uczestnikami ruchu jezdza przepisowo ale nie zawsze
                          zdecydowanie, ale jak wymagac zdecydowania od osoby który za
                          kierownica spędziła tylko powtarzam tylko 30godzin
                          • Gość: do kursanta Re: informacja dla kierowców IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.09, 13:15
                            Zobaczymy czy bedziesz taki przepisowy jak lejce dadza i nie bedzie obok ani
                            instruktora ani tatusia....
                            Wtedy pomysl o swoim przestrzeganiu przepisow.
                            • Gość: gość Re: informacja dla kierowców IP: 213.199.253.* 19.01.09, 16:49
                              A może mi ktoś powiedzieć dlaczego "L-ki" jeżdżą 30 km/h ? ja cały czas jestem
                              przekonany że na mieście obowiązuje 50-tka ? Nie wiem czego taki kursant nauczy
                              się przy takiej prędkości ? Jak zablokować ruch w naszym małym miasteczku ?
                              • Gość: gość Re: informacja dla kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 18:42
                                gościu! 50-taka to obowiązuje do śledzika a po drodze należy się
                                poruszać z prędkością bezpieczną dostosowana do ........i tu mozna
                                wymieniać warunki
    • Gość: rhgyi Re: informacja dla kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 09:09
      Ano to że "banda"
      samochodów nie patrzy czy możliwe jest kontynuowanie jazdy na
      skrzyżowaniu tylko gna prosto na pojazd nauki jazdy trąbiąc ile się
      da (niektórzy to jeszcze włączają światła drogowe)... Takie
      zachowanie jest nie kulturalne a co najważniejsze niezgodne z
      przepisami.

POPIERAM. Ciechanowscy kierowcy nie umożliwiają zjazdu ze skrzyżowania tylko
      jada prosto na auto które nie zdążyło go opuścić na zielonym świetle. banda
      debili. Oni wszyscy powinni iść na kurs a nie krytykować L-ki
      • Gość: zxc Re: informacja dla kierowców IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.09, 10:19
        Dobra dobra, kazdy tylko narzeka ale jaka jest cala prawda?
        Fakt jak komus sie zapali zielone to nie patrzy czy skrzyzowanie jest wolne
        tylko jedzie.
        A to tez dlaczego???
        A dlatego ze jak Ci co skrecaja jezeli nie maja mozliwosci kontynuowania jazdy
        to nie powinni wjezdzac na skrzyzowanie!!!
        Do tego wszyscy wjezdzajacy pod sam koniec juz i na pomaranczowym i czerownym...
        Wiec czego sie dziwic? Jesli mam puscic tych co sie wepchneli na chama zeby
        zjechali ze skrzyzowania to nawet mi zielonego moze nie starczyc...
        Dlatego juz nie placzcie i przyzwyczajajcie sie bo kazdy przenosi na nasze drogi
        warszawskie nawyki w miare natezenia ruchu.
        Prosta zasada... jest nas wszystkich za duzo na drogach i bedzie wiecej.
        • Gość: gosc Re: informacja dla kierowców IP: 79.191.47.* 20.01.09, 12:12
          Kiedys za czasow romontu drogi nr 60 przez centrum miasta mialem
          taka akcje:
          Jade sobie Pultuska w strone "Orla", stanalem na czerwonym przy Hali
          Pultuskiej. Za skrzyzowaniem korek ze hej, wiec stoje dalej pomimo
          ze zapalilo sie juz zielone. Przeciez nie wjade na skrzyzowanie, bo
          to nie zgodne z przepisami i na pewno zdrowym rozsadkiem. Niech
          sobie skrecaja z naprzeciwka w Wojska Polskiego, ja stoje dalej.
          Nagle slysze za soba klakson i widze w lusterku "mila" pania w
          srednik wieku w swoim autku. Mysle sobie, pewnie niechcacy bo kto by
          trabil skoro widac ze naprawde niezly korek za skrzyzowaniem.
          Po chwili znowu klakoson i nastepny...
          Nie wytrzymalem. Wysiadlem i spytalem o co jej chodzi, czy nie widzi
          ze jest korek ? Ona mi na to ze przeprasza, myslala ze mi sie auto
          zepsulo.
          Brak wyobrazni, zeby nie mowic glupota ludzka, nie zna granic.
          • Gość: zenek Re: informacja dla kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 12:29
            Mi kiedys auto odmowilio posluszenstwa na srodku drogi. Oczywiscie nikt nie
            wysiadl, zeby pomoc wszyscy tylko krzyczeli i trabili. Na szczescie po 5
            minutach zaczal dzialac normalnie.
            • Gość: zxc Re: informacja dla kierowców IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.09, 12:53
              haahhah no wlasnie.... i nie mow ze czekales te 5 min na skrzyzowaniu?
              Jezeli zepsulo Ci sie auto powinienes je ze skrzyzowania zepchnac!!!!
              Skoro nie masz sily sam napewno pomogl by Ci ktos jezeli zobaczyl by ze starasz
              sie to zrobic a nie mozesz sobie poradzic!!!!
              Jezeli nie masz sily zepchnac a nie chce zapalic, mozesz zjechac ze skrzyzowania
              "na rozruszniku"
              Czekajac 5 min na skrzyzowaniu na cud i nie podejmujac rzadnej inicjatywy naleza
              Ci sie te wszystkei h*** w d*** ktore Ci inni poslali...
              • Gość: zenek Re: informacja dla kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 13:02
                Nie czekalo na skrzyzowaniu, tylko na srodku drogi na ktorej sa 2 pasy w jedna
                strone (17 stycznia)
                • Gość: zxc Re: informacja dla kierowców IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.09, 13:09
                  ehhh rozkladam rece...
                  Kola sie pourywaly ze sie nie mogles dotoczyc do najblizszego skretu??
                  • Gość: zenek Re: informacja dla kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 16:08
                    Raczej ciezko byloby mi skoro rozkraczyl sie zaraz za mostem. Wybacz, ale
                    Pudzianem nie jestem, zeby przepchac samochod wazacy 2000 kg taki kawal drogi.
                    Troche kultury nie zaszkodzi. Co to za problem zmienic pas na lewy i mnie ominac
                    przy malym ruchu?
                    • Gość: abc Re: informacja dla kierowców IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.09, 17:13
                      Omega kombi z silnikie 2,5 litra wazy 1700 kg... musisz miec spooore auto.
                      Nadal uwazam ze dla chcacego nic trudnego.
                      To typowe zachowanie swietej krowy... rozkraczyl sie to niech stoi, przeciez ja
                      go pchal nie bede, jezdzic to tak ale pchac??
                      W ten sposob tamujesz ruch... Wystawiles chociaz trojkat ostrzegawczy?
                      Oczywiscie napewno nie, i napewno nie w glowie bylo Ci go zepchanac no bo jak to
                      ja wielki Pan nie wysiadajacy z za kolka bede pchal samochod. Przeciez to hanba!.
                      Masz auto to licz sie z konsekwencjami jego uzytkowania, jesli nie to chodz pieszo.
                      • Gość: zxc Re: informacja dla kierowców IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.09, 17:17
                        i tak na marginesie jak nie pchac to od tego jest tez rozrusznik na ktorym mozna
                        te parenascie metrow dojechac.

Juz nie wspomne o jednej blond idiotce ktora siedziala w aucie na srodku drogi
                        ciechanow-plonsk, stojac przy srodku drogi i czkajac nie wiadomo na co...
                        No bo przeciez sie zepsulo to stoi...
                        Moze tego tez was trzeba nauczyc na kursie prawa jazdy.
                        • Gość: w Re: informacja dla kierowców IP: *.220.106.254.dsl.dynamic.eranet.pl 20.01.09, 18:01
                          Znaczy , idąć za twoja teorią, jak mi auto zgaśnie na srodku drogi, to zamiast z logiką próbowac od razu je zapalic ponownie, powinnam wysiąść i zepchnać je z drogi po to aby np za 3 przekręceniem kluczyka zapaliło, tak? Dłuzej zeszłoby mi się na zepchnięciu go, bo ciechanowscy kierowcy to hrabiowie nie udzielający pomocy sobie nawzajem, niż gdybym została na tej ulicy, włączyła na chwile awaryjne i spróbowała zapalić.
                          • Gość: zxc Re: informacja dla kierowców IP: *.centertel.pl 20.01.09, 18:45
                            droga Pani jezeli przeczytasz uwaznie to zauwazysz ze przedmowca napisal iz
                            czekal 5 minut

Pozdrawiam
                            • Gość: zenek Re: informacja dla kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 18:49
                              Zapomnialem dodac, ze mam chore serce i wszczepione bajpasy. Kazdy duzy wysilek
                              (a takim jest bez watpienia pchanie samochodu na czas przy dopingu klaksonow
                              moze sie dla mnie skonczyc smiercia).
                              Na zwloki i umierajacego czlowieka tez bedziesz trabil?
                              • Gość: zxc Re: informacja dla kierowców IP: *.centertel.pl 20.01.09, 19:31
                                Niestety nie sadze by na drodze ktos o tym wiedzial, i w pierwszej kolejnosci
                                pomyslal by o niedyspozycyjnosci do pchania auta...
                            • Gość: w Re: informacja dla kierowców IP: *.220.106.254.dsl.dynamic.eranet.pl 20.01.09, 20:22
                              "Na szczescie po 5minutach zaczal dzialac normalnie."
                              A nie bierze Pan pod uwagę, ze to mogłabyc przenośnia? Te nieszczęsne 5minut? no bo raczej trudno wymagać ,żeby pisano 3 razy kręciłem i nic. Poczekałem chwilę i znowu kręciłem 3 razy. W sumie stałem 2minuty i 23 sekundy. :DD Ja myśle ze to była przenośnia. Sama tak bym napisała, gdybym opisywała np gdy rok temu auto gasło mi przed skrzyzowaniami :DD
                        • Gość: z Re: informacja dla kierowców IP: 79.191.149.* 20.01.09, 19:51
                          no automatem, toraczej na rozruszniku nie pojedziesz, Panie kierowco
                          • Gość: w Re: informacja dla kierowców IP: *.220.106.254.dsl.dynamic.eranet.pl 20.01.09, 20:18
                            Ja moze laikiem jestem i przepraszam, ze nie wiem, ale "na rozruszniku" znaczy jak? Ktoś może mi to wyjasnić?
                            • Gość: zenek Re: informacja dla kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 21:36
                              Jazda na rozruszniku jest bardzo nie zdrowa. Mozna latwo spalic rozrusznik.
                            • Gość: zxc Re: informacja dla kierowców IP: *.centertel.pl 20.01.09, 21:40
                              No Panie "Z" oczywiscie ze nie jak ma automat i jak by zblokowalo kolo, albo
                              skrzynie itp itd... mozna wymieniac dalej tak czeste przypadki....

A co do jazdy na rozruszniku to normalnie, kiedy auto odpalic nie chce to
                              wrzucamy bieg, i na wlaczonym biegu krecimy rozrusznikiem. Jako ze naped jest
                              odrazu przenoszony na kola to auto jedzie slimaczym tempem ale jedzie.
                              Oczywiscie nalezy uwazac by nie przesadzac z tym kreceniem i nie spalic
                              rozrusznika, rownie dobrze mozna rozladowac slaby akumulator.
                              No ale to juz wersja dla tych co w ostatecznosci nie moga pchac...
    • Gość: bleh:( Re: informacja dla kierowców IP: 79.191.60.* 21.01.09, 16:44
      najbardziej agresywni są Panowie w wieku 40-60lat ktorzy przezywają
      kryzys wieku sredniego jeżdząc padliną za 3tys zł ... udając
      wielkich Panów nie znając elementarnych przepisów ruchu drogowego,
      co tu się dziwić, gdybym miał 50lat, jezdził golfem 2, pracował za
      900zł to też bym był zły na świat wyzywając sie na drodze na "L"kach.
    • Gość: bleh:( Re: informacja dla kierowców IP: 79.191.60.* 21.01.09, 16:49
      P.S. Polecam program "Jazda Polska" na TVN Turbo, tam super
      instruktor Kuba Bielak pokazuje jak to jest na naszych polskich
      drogach... Naprawde POLECAM, zwłaszcza dla kierowców typu "agresor"
      • Gość: instruktor Re: informacja dla kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 22:09
        Zgadza się. Najbardziej na nas trąbią Panowie którzy całe życie jeździli starym
        tarpanem albo żukiem a po otwarciu granic ściągnęli golfa DWÓJKĘ na alufelgach z
        łysymi oponami, spojler zrobiony z okapu kuchennego, Przód od golfa tył od
        kadeta...4 ślady zostawia... Ale nie pogada z nim bo Ón ma NIMNIECKI samochód!!!
        Obowiązkowo niebieskie żarówki od świateł pozycyjnych... Naklejka Pjońjer...
        Tłumik jak żeliwna rura kanalizacyjna...i te niewładne ręce... prawa leży na
        lewarku od biegów a lewa na sygnale dźwiękowym. I zdarza im się krzyknąć przez
        szybę ,,jadź k*** zielune masz!!! Strasznie smutni są tacy panowie... widocznie
        mieli trudne dzieciństwo... :D
        • Gość: Czarny Re: informacja dla kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 22:25
          Przy duzym ruchu na skrzyzowaniu przy Klasztorku i Farze eLka z drogi z
          pierwszenstwem jadaca od strony Ambry skrecala w lewo. Ja jechalem od strony
          Gimnazjum nr 1. eLka ustepowala pierwszenstwa samochodom, ktore byly bardzo
          daleko od niej, no ale nie bede trabil, kazdy sie uczyl... Pan w Kadecie na mnie
          trabil, ze czekalem na to, az Elka skreci w lewo mimo, ze miala pierwszenstwo,
          ale ja nie ruszalem bo w kazdej chwili Elka mogla ruszyc i wina bylaby moja.
          Elka skrecila, od razu ruszylem, a on zaczal mnie wyprzedzac z prawej strony,
          ale zajechalem pajacowi droge i dalem po hamulcach, ze pewnie musial prac swoja
          30 letnia tapicerke wytarta dupami 4000 Niemców. Nie lubie tego robic, ale
          bedzie mial nauczke, bo od tamtej pory woze ze soba baseballa na tylnym
          siedzeniu, wysiade z samochodu i grzecznie zapytam sie pana o co mu chodzi,
          ciekawe czy bedzie taki cwany, bo mam 195 cm wzrostu i jestem dobrze zbudowoany ;)
          Tutaj macie ta sytuacje na rysunku
          i44.tinypic.com/714o5c.jpg
          • Gość: moze.. Re: informacja dla kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 22:39
            moze klakson w kadecie był tak stary ze przyrdzewiał i nie odbijał:D dlatego
            trukał cały czas:D
            ale kadett... zachodni ... nie pogada...
          • Gość: bleh:( Re: informacja dla kierowców IP: 79.191.60.* 21.01.09, 22:55
            instruktorzy jezdza tam zeby pokazac jak prawidłowo ustawiac sie do
            skretu w lewo na tego typu "dziwnych" skrzyżowaniach, tutaj mamy
            przykład typowego "agresora" w kadecie:///
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka