piok81 22.01.09, 20:39 Szukam osoby, u której grali na weselu. Jestem zainteresowany opinią o nich, podobno grali na sylwestra w Łysakowie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kolega Re: Zespół "RAMP" IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.09, 09:10 ja bylem u nich na weselu w opinogorze i nie powiem zeby grali jakos rewelacyjnie. ta solistka z tego co pamietam to nie ma ladnego glosu a i zespol zadna rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zespół "RAMP" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 13:32 Tak grali na sylwestra w Łysakowie, i było super.Nie należy się sugerować jedną tylko opinią.Zebrali pochlebne recenzje , ja polecam z czystym sumieniem tym bardziej,że grają na żywo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zespół "RAMP" IP: *.eranet.pl 01.02.09, 22:50 Ja osobiście byłam na sylwestrze w Łysakowie:)zespół był ok. Wybawiłam sie za wszystkie czasy. grają fajne skoczne utworki, i muzyka naprawde jest na żywo. Trzeba im tego pogratulowac, bo rzadko sie to zdarza wśród Ciechanowskich zespołów. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Zespół "RAMP" IP: *.cnow.pl 12.02.09, 22:44 macie może płytkę z tego sylwestra lub obojętnie może być z wesela z udziałem tego zespołu. Chciałabym obejrzeć przed wybraniem zespołu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zespół "RAMP" IP: 85.222.87.* 02.07.09, 10:50 zespółó gra okropnie.... Nie można nawet wybrac piosenek tylko muszą być takie jak oni umieją grac , piosenki sa podpasowane pod ich glosy i sa z 1995 r. Jak nauczą sie grac jednej nowosci to jest juzwiejkie ojej. Zabawy oczepinowe byly zupełnie inne niż wybralismy. Facet z ktorym rozmawialismy nawet ich nie prowadzil. Wzieli kase za nic . NIE POLECAM TEGO ZESPOŁU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Zespół "RAMP" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.09, 11:46 jeden woli córkę, inny teściową.z tego co wiem to gościom teżź ma się podobać bo oni też się bawią, a skoro nie było pary, która by siedziała tylko wszyscy tańczyli przez całe wesele to faktycznie grają do kitu.a pochlebne opinie w przerwach kierowane przez gości pod adresem zespołu to dziwne prawda??może powinni zagrać za darmo i przeprosić , ze za duzo więli?należy się głęboko zastanowić i rozważyć opinie co niektórych!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zespół "RAMP" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.09, 12:45 zastanawiające......kim jest ta osoba, która napisała taką opinię?matka młodej?czy zespól ma grać rocka?, hip hop? jazz? blues?rozumiem , że przy utworach z 90-tych lat nie da się tańczyć!!!to co powinny grać zespoły weselne??muzykę która jest grana na listach przebojów?? czy z festiwalu muzyki religijnej?przecież tak jak misiek odpowiedział na weselu są też inny goście i to dla nich organizuje sie potancówkę czyż nie? bo słyszałem o takich weselach w stylu country, gdzie tylko para młoda miała ubaw a inni nie wiedzieli o co chodzi , bo nie ważna jest zabawa tylko żeby wesele było z pompą i żeby inni mówili, ze u nich to to albo to......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu Re: Zespół "RAMP" IP: 94.254.132.* 02.07.09, 13:04 nie zgodzę się że grają okropnie ,ponieważ słyszałam ich na żywo i bawiłam się przy ich muzyce ,ja byłam bardzo zadowolona i znajomi moi również ,ale jak to się mówi :"jeszcze się taki nie urodził żeby wszystkim dogodził ".Jeżeli mieliście wygórowane wymagania to należało zamówić profesjonalistów takich jak np.Doda. Ja jak najbardziej POLECAM ZESPÓŁ RAMP:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zespół "RAMP" IP: *.cdma.centertel.pl 02.07.09, 19:13 No proszę!Następna(y) nawiedzona(y) uczestniczka (uczestnik) wesela:))od kąd ludzie pamiętają to utwory-piosenki były dobierane do głosów wokalistów a nie publiki:))) to co mieli śpiewać pod Twój wokal? słyszałem, że na weselach najlepiej idą przytupy:)) i discopolacze właśnie te z 95 roku a tu się paniusi bądź paniczowi nie podobają no proszę jaka indywidualność.Gratuluję!!!Szanowny Zespole (nie wiem skąd jesteście i mnie to nie obchodzi) ale strzeżcie się taki klientów.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krolluk Re: Zespół "RAMP" 29.07.09, 08:47 Witam wszystkich na forum. Ja również jestem zainteresowany informacją o tym zespole. Wczoraj byłem na ich próbie i muszę przyznać że zrobili na mnie pozytywne wrażenie, szczególnie wokalistka. Grają na żywo co jest niewątpliwą zaletą. Co do repertuaru, to nie ma zbyt dużo piosenek w j. angielskim, ale to co słyszelismy było b. ładnie zagrane i wyśpiewane. Jeżeli ktoś miałby nagranie z wesela, na którym grali to chętnie bym je obejrzał, proszę o kontakt gg 4881882. Pozdrawiam Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smile Re: Zespół "RAMP" IP: *.centertel.pl 29.07.09, 10:06 To oni powinni ci dać/pokazać jakieś nagranie z wesela (za zgodą filmowanej pary młodej). Nie podejmuj decyzji na podstawie wizyty na próbie :) To głupkowaty dawna metoda zespołów. Co da Ci że zobaczyłeś/usłyszałeś trzy piosenki na próbie (prezentacji raczej)?? Każdemu to same trzy grają! Zespoły grające co tydzień robią jedną/dwie próby w roku poza sezonem i nikogo na nie nie zapraszają bo to jest czas dla nich. To co trzeba nowego przećwiczyć to wystarczy czasu przy rozstawianiu sprzętu przed weselami/przyjazdem gości. Granie na żywo nie jest "oczywistą zaletą" jak napisałeś. Pod jakim niby względem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Smile'a Re: Zespół "RAMP" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 10:25 widzę , że mamy doczynienia z fachowcem w kwestii podkładów mp3.bo tak właśnie opracowują ONI utwory (na 15 minut przed weselem,podkład +tekst lecący z laptopa).tacy ludzie jak "Smile"(ktoś,kto nie potrafi grać na instrumencie) nie powinni zabierać głosu odnośnie grania na żywo.proszę się głęboko zastanowić nad opiniami ludzi pokroju Smile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smile Re: Zespół "RAMP" IP: *.centertel.pl 29.07.09, 12:16 Tekst lecący z laptopa ? Albo 21 wiek zawitał w pełni albo chodzi o jakiś konkurs karaoke :)) Odpowiedz Link Zgłoś
krolluk Re: Zespół "RAMP" 29.07.09, 13:59 Dziękuję za zainteresowanie tematem. Uważam, że granie na żywo wymaga większego wysiłku, niż granie z wykorzystaniem podkładu z urządzenia. P. Smile ma pan rację, ze próba to nie wszystko, ponieważ ważne jest jeszcze kwestia konferansjera (czy też wodzireja), który poprowadzi takie wesele (kaseta weslela na pewno by nie zaszkodziła). Co do ilości prób, to nie zgodzę się że wystarczy tylko przed przyjazdem gości, ale to moje zdanie. Najważniejszym zadaniem zespołu ma być rozbawienie gości i jeżeli okaże się że syntezator jest lepszy niż perkusja - to trudno. Nie wypowiedział się P. na temat utworów w języku angielskim. O piosenki to my prosiliśmy, nie było z góry przygotowanych utworów. Nie wszystkie jednak były możliwe do zagrania i stąd moje poruszenie tego tematu na Forum. Dziękuję za komentarze i proszę o wszelkie uwagi, szczególnie osób, które widziały ten zespół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smile Re: Zespół "RAMP" IP: *.centertel.pl 29.07.09, 14:27 Większy wysiłek - oczywiście. Efekt końcowy (ilość głów na parkiecie) - przeważnie słabszy i słabnący mocno wraz z upływem nocy. Wbrew obiegowym opiniom dobry zespół grający z podkładów ma o wiele bogatszy repertuar niż najlepszy żywy, a zagrać na klawiszach/akordeonie coś co nie jest wcześniej przygotowane też najczęściej potrafi. Piosenki w językach "obcych" - dobrze jeśli kilka takich się pojawi choćby symbolicznie, ale szału one najwiekszego na weselu nigdy nie robią. ps. grałem z podkładów, grałem na żywo, grałem jako dj Każdy swojego będzie bronił - najlepiej pogadaj z kimś znajomym kto zna temat bardziej "od zaplecza" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zespół "RAMP" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 10:07 polecam z całą stanowczością. mają mało angielskich to prawda ale ilość polskich i naprawdę fajnych piosenek wystarcza w zupełności do tego żeby się pobawić.wiem, bo bawiłam się na weselu gdzie grali i dlatego polecam.super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krolluk Re: Zespół "RAMP" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 07:48 W najbliższą sobotę, zespół gra wesele i mam zamiar pojawić się na tym weselu posłuchać ich na żywo. Dlatego więcej napiszę w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
menzrynsztoka Re: Zespół "RAMP" 30.07.09, 09:06 dziwię się błędom młodości jakie wszyscy popełniają,a przecież to błąd wielki młodości wybór kobiety,która nie potrafi zrozumieć i pokochać mężczyznę do końca życia takim jakim on jest. błędem młodości jest wiara mężczyzn ,że znajdzie kobietę taką jaką on chce. wielkim błędem jest szukanie sal weselnych, kucharek , zespołów muzycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: Zespół "RAMP" IP: 213.199.253.* 04.08.09, 12:34 Witam uwazam wogole na weselu powinien tylko grac zespol na zywo tylko sa pewne warunki Czy ludzie ktorzy graja w tym zespole maja pojecie o graniu , o zabawianiu gosci i jeszcze bardzo wazna sprawa jakim sprzetem dysponuja bo aby zespol dobrze brzmial to te jest bardzo wazne a z tego co wiem to takie zespoly maja calosc sprzetu wraz z instrumentami o wartosci kilku tysiecy i chca zarabiac pieniazki.Niestety aby zespol grajacy na zywo zabrzmial jest potrzebne naglosnienie co najmiej za kilkanascie tysiecy jednak ci muzycy nie przywiazuja wagi do tego a pozniej jak sie oglada plyte DVD z wesele to jest komentarz Operator zle nagral.Takze zastanuwcje sie przyszle mlode pary czy warto sluchac kapeli na zywo na naglosnieniu za pare tysiecy zlotych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 17:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: can Re: Zespół "RAMP" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 23:03 Jak już zamawiacie te zespoły grające na martwo (nie na żywo) to zaproście jeszcze kucharkę która udaje, że gotuje :D. Będzie niezły teatr udawaczy :P. To taka polska nowa tradycja żeby płacić grubą kasę, za to, że ktoś przywiezie sprzęt i porusza ustami w czasie zabawy :). Jeśli potrafią jeszcze zabawić troszkę gości to pól biedy jeśli nie kasa w błoto lepiej puścić płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zespół Re: Zespół "RAMP" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 22:27 Brawo Can, gratuluję zdrowego rozsądku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Zespół "RAMP" IP: *.centertel.pl 30.08.09, 23:19 > Brawo Can, gratuluję zdrowego rozsądku. Pozdrawiam. Brawo sobie pustaki przybijają :) hehe A ja widziałem zespoły które grały na żywo ale "udawały" że prowadzą wesele, "udawalły" że przyjechali grać a nie posiedzieć, a goście musieli "udawać" że się da przy tym tańczyć!! Lepsze dobre show z playbacku niż żałosne popisy wiejskich "wirtuozów"!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zespół "RAMP" IP: *.cdma.centertel.pl 31.08.09, 07:07 Brawo Proszę Państwa.Tak oto przedstawia się kultura ciechanowskich zespołów muzyczny. Reprezentujecie najwyższy poziom ......oczerniania.To co piszecie na tym jedynym w swoich rodzaju(nigdzie nie ma takiej zażartości)forum, świadczy o waszej determinacji w boju z konkurencją.Zenada.To chyba najłatwiejszy i najbardziej anonimowy sposób dopieczenia innym.Oczernić konkurencje.99% postwów to właśnie oczernianie.Brawo ciechanowskie kapele, jeszcze troche a będzie dochodziło do rekoczynów, bo pobijecie się o jedno wesel więcej.Tak właśnie przedstawia sie u nas rynek muzykantów.(nie mylić z muzykami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zespół "RAMP" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 09:37 nie zauważyłem żeby ktoś tu kogoś oczerniał?? Zwykłe odwieczne targi czy lepsza muza grana na żywca czy z playbacku. Moje zdanie?: jak naprawdę dobrze zagrane live to ok, ale o takich ludzi ciężko (wielu kit do końca wciska, do gardła by ci skoczyli a grają z midika i dogrywają tylko). Jeśli mabyć słabo to niech lepiej będzie oficjalnie z playbacku ale dobrze zaśpiewane/zagadane/poprowadzone/przygotowane/wyglądające!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ Re: Zespół "RAMP" IP: 213.77.12.* 31.08.09, 14:33 Zgadzam się z przedmówcą!! Ja już spotkałem się z takimi kapelami które mocno chwaliły się tym że grają na żywo-ale niestety chęci czasem nie idą w parze z umiejętnościami i talentem! Jeśli ktoś nie opanował wystarczająco umiejętności gry na instrumencie i do tego fauszuje wokalnie niech nie obnosi się z tym wszem i wobec że gra i śpiewa na żywo bo ludziom to się delikatnie mówiąc średnio podoba! Dlatego uważam że w takim przypadku lepszy jest zespół który np. ma dobrych wokalistów, dobry sprzęt, co prawda puszcza podkłady z playbacku ale przy tym ktoś potrafi coś na żywo dograć,np. na saxie, klarnecie, trąbce, akordeonie...wtedy będzie lepszy efekt, a jak jeszcze taka kapela potrafi zabawić gości to już sukces murowany! Oczywiście jeśli zespół puszcza całkowity playback, kawałki z ponagrywanym wokalem to już przegięcie i takich oszustów nie można nazywać kapelą!! No chyba że ktoś trafi na taki zespół który i gra na żywo w 100%, i ma super sprzęt i wokale i potrafi zabawić, ma fajne na poziomie zabawy...no ale za taki zespół to i zapłacić trzeba sporo!! A często się zdarza że pierwszym najważniejszym kryterium dla ludzi jest cena-szczególnie dla rodziców!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zespół Re: Zespół "RAMP" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 14:53 Drogi Pawełku, nie wiesz o czym mowa więc nie pisz i nie ubliżaj. Pozdrawiam Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: Zespół "RAMP" IP: 213.199.253.* 01.09.09, 18:03 A ja powiem tak w Ciechanowie mozna na palcu prawej reki policzyc vocalistow i vocalistki ktore naprawde spiewaja Odpowiedz Link Zgłoś