Gość: Sancho IP: *.centertel.pl 22.02.09, 18:46 Mamy już trzy gazety, czy jest potrzebny kolejny tytuł. Jak oceniacie to co sie ukazuje w Ciechanowie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: Czy potrzebna jest jeszcze jedna gazeta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 18:55 Jeśli liczyć dodatek do "Polski" to są cztery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Czy potrzebna jest jeszcze jedna gazeta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 19:09 obecne gazety to takie wydziały propagandy działające za pieniądze podatnika na zlecenie prezydenta istarosty.nowa gazeta i tak ją władza kupi za pieniądze ,które można przeznaczyć na inne cele. Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Czy potrzebna jest jeszcze jedna gazeta? 22.02.09, 20:48 Oczywiście,że jest potrzebna. Najlepiej by była taka pluralistyczna z różnymi punktami widzenia. Ciechanów ma szansę stworzyć taką pierwszą w Polsce tylko kto ma kasę, by taką tworzyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Czy potrzebna jest jeszcze jedna gazeta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 21:10 ja moge pracowac w takiej gazecie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Czy potrzebna jest jeszcze jedna gazeta? 24.02.09, 16:50 Inicjator wątku zapewne pracuje w gazecie POLSKA w jej dodatku na Małgorzackiej ? Znika dodatek piątkowy, w którym było dodatkowo trochę wiadomości z okolicznych powiatów. Ciekawe co dalej z innymi tytułami lokalnego rynku? Ponadto zamknięte zostaną tygodniki mazowieckie "Nasze Miasto". "Polska" Zarząd Polskapresse zapowiada, że likwidacja tytułów pociągnie za sobą redukcję zatrudnienia na Mazowszu, w Opolu, w Lubuskiem oraz w Warszawie. www.tvn24.pl/-1,1587862,0,1,polska-o-polowe-mniejsza,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: only me Re: Czy potrzebna jest jeszcze jedna gazeta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 10:05 Cóż taki life. Zostaną stare wyjadacze na rynku w gazetach których nie ma co czytać. Ale nie przyzwyczailiście się? Tak było jest i będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Czy potrzebna jest jeszcze jedna gazeta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 14:19 Poza Czasem i TC to raczej są gazetki nie gazety. Nowa gazeta może całkiem małym nakładem pieniędzy (i dużym nakładem zapału) powstać jako lokalny portal internetowy a z czasem kiedy zacznie zarabiać na reklamach zacząć się drukować. Gdyby ktoś mądry zaczął to robić mogę pomagać w starcie non profit. Jednak na niezależna (apolityczną) gazetę nie liczę bo nie ma ludzi którzy nie maja poglądów i nie ma takich którzy nie chcą promować swoich poglądów na siłę. Zresztą niezależna gazeta była by niesprzyjająca więc omijana z daleka przez samorządowców i tzw polityków. Miejsce jest zawsze. Trzeba znaleźć tylko jakiś dobry pomysł. Ja chętnie poczytał bym gazetę nastawioną (bardziej) na sprawy społeczne, traktującą poważnie (nie na zasadzie notka + fotka) wydarzenia kulturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Czy potrzebna jest jeszcze jedna gazeta? 25.02.09, 14:32 ależ niezależna oznaczać ma ,że i pan Prezydent napisze tekścik , a obok pan Tyszkiewicz , a nie tak jak dzisiaj ,że chór tekstów pod niebiosa chwalących dokonania pierwszego mamy i czytamy. Gazeta samorządowa na tej liście nie została uwzględniona. Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Czy potrzebna jest jeszcze jedna gazeta? 25.02.09, 20:21 słowa są zbędne w tej sytuacji [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Czy potrzebna jest jeszcze jedna gazeta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 20:24 To bardzo dobry pomysł. Debata Wardziński kontra Tyszkiewicz na łamach gazety, radia KRC. Każdy będzie mógł wyrobić swoje zdanie bez suflerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idealista Re: Budujemy lewą nogę, bez grosza IP: *.centertel.pl 03.03.09, 23:47 Żeby tak jeszcze komuchy do których wzdycha pieprzony magik - bo to te same gó...ane poglądy - mogły wydawać kawałek gniota to lewica bez wydawania złotówki mogłaby obdarzać nas dopiero co mądrościami. Jebał że ich pies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a2 Re: Budujemy lewą nogę, bez grosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 11:19 Gość portalu: idealista napisał(a): > Żeby tak jeszcze komuchy do których wzdycha pieprzony magik - bo to te same > gó...ane poglądy - mogły wydawać kawałek gniota to lewica bez wydawania złotówk > i > mogłaby obdarzać nas dopiero co mądrościami. Jebał że ich pies. Co za idealista! Jakie sympatyczne i humanistyczne ma ideały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zed Re: Czy potrzebna jest jeszcze jedna gazeta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 22:49 Wątpię,czy ktoś poważny chciałby wejść w dyskurs z Tyszkiewiczem.Dialog zakłada szacunek dla rozmówcy,a T. woli monologi.Czytam je na forum. Dziennikarzy obraża.Jeżeli nie podzielają jego zdania,to znaczy,że są nieuczciwi i kropka.Generalnie wszyscy poza T. są nieuczciwi. Latami pracował na opinię niezrównoważonego.Teraz trudno traktować go serio. Nie widzę tych dziennikarzy,którzy by mogli stworzyć nowe dobre lokalne pismo.Szkoda,że Czas Ciechanowa zmarnował szansę.Czasem jeszcze zaglądam,ale rozczarowanie coraz głębsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic wolności Re: Czy potrzebna jest jeszcze jedna gazeta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 23:12 Z niesmakiem przeczytałem słowa Zed. Tak tendencyjnie i napastliwie można napisać tylko jako zaangażowana strona jakiegoś konkretnego konfliktu. Czy Zed jest może w jakiejś ekipie, dla której działania radnego T. są niewygodne albo niebezpieczne? W ZSRR była moda, że jak ktoś był niewygodny dla władzy, np. był demokratą albo liberałem, to o nim mówiono, że jest niezrównoważony. Taka to była sztuczka propagandowa. Coś mi słownictwo bardzo podobne. No oczywiście dziennikarzy co mogliby stworzyć dobre pismo też tu nie ma. Co za poglądy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zed Re: Czy potrzebna jest jeszcze jedna gazeta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 23:33 Patrzę z boku i oceniam po swojemu.Mam prawo,bo interesuję się tym,co dzieje się w mieście.Wnioski wysnuwam po latach obserwacji.Twoje mogą być inne.Swoich nie formułuję agresywnie,więc skąd to nawiązanie do minionych czasów...Opinia o niezrównoważeniu jest powszechna,nie ja ją wymyśliłem,ale podzielam, nie-powielam,a to różnica.Nie muszę być zaangażowany po czyjejś stronie. Angażujesz się emocjonalnie po stronie Obamy albo McCaina?Pewnie nie,ale zdanie może na ich temat masz...Ja też mam dystans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Czy potrzebna jest jeszcze jedna gazeta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 07:31 Zedzie to już czytelnicy i słuchacze mogliby ocenić, dajcie kochane media nam to ocenić. Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Czy potrzebna jest jeszcze jedna gazeta? 26.02.09, 07:49 ZED wie ,że nie warto dyskutować, bo z facetem niezrównoważonym nie dyskutuje się. Platforma dyskusji została określona,że miejsce T. jest w Pruszkowie. Zapomniał przeczytać ostatnie zrównoważone wypowiedzi kilku wściekłych radnych na temat podwyżek diety i to do kogo? do najbardziej przychylnego dziennikarza tej miejskiej władzy z TC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Czy potrzebna jest jeszcze jedna gazeta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 09:34 Jedyna prawdziwa opozycja w Ciechanowie głośno mówiąca o przekrętach pana WW to niestety tylko radny ST. Niestety media nasze ciechanowskie są opłacane i będą cicho siedzieć w tym temacie. Chociaż coś drgnęło w mediach niezwiązanych z Ciechanowem i tam powoli wychodzą brudy WW i jego nieudolność. Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Czy potrzebna jest jeszcze jedna gazeta? 26.02.09, 15:07 Idzie zły czas dla wszystkich innych, którzy nie chcą rano czytać rozsyłanych smsów z bunkra Donalda Tuska co i jak mówić tego dnia. Nagonka jednego z cyngli z GW nawet na takiego dziennikarza jak Skowroński z radiowej Trójki skończyła się jego odwołaniem pomimo niezłych wyników słuchalności. Fala dosięgnie zapewne i Pospieszalskiego i Wildstaina i Ziemkiewicza z tych bardziej znanych. Mnie martwi brak Marka Szyperskiego na łamach CC chociaż może on już dawniej był w PO tylko ja nie wiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyperski.marek Re: Czy potrzebna jest jeszcze jedna gazeta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 15:35 Drogi PHK1 - nie jestem ani w PO, ani w PiS, ani w PSL, SLD, CBUW, P XXI, itp. itp....W sprawie partii (wszelkiej barwy) podzielam opinię ś.p. Marszałka... A w CC jestem jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POlityk Re: Czy potrzebna jest jeszcze jedna gazeta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 15:43 Witamy po długiej ciszy Pana redaktora. Brakowało nam Pana. To jak da się Pan namówić na debatę. Wardziński kontra Tyszkiewicz. Zapewniam, nakład i sprzedaż wzrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: CC 26.02.09, 16:15 Kurde M.Sz. cały i zdrowy w necie i to jak szybko odezwał się ;-) Wiem,że w stopce redakcyjnej figuruje Marek Szyperski tylko tekstów niet podpisanych msz ;-) Tak pisałem złośliwie o tej przynależności do PO, bo jakoś mało krytyki w CC,a nawet zapowiadany wywiad z EB nie ukazał się pomimo zapowiedzi. ps.a o jakim ś.p.Marszałku mowa, bo jeśli o Marszałku Stalinie mowa to faktycznie on sam był partią dla siebie samego;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyperski.marek Re: CC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 16:29 Oczywiście, że o Józefie Piłsudskim :) Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Portale 01.03.09, 12:25 Zapowiadało się nawet nieźle, kończy się żałośnie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=557&w=64519933&wv.x=1&v=2&s=0 Nasze Miasto w wersji drukowanej odchodzi w niebyt.Redakcja obecuje pozostawienie wersji internetowej. Miejska wersja internetowa początkowo wydawała się nawet rokująca na przyszlość jako ciekawy ogólnopolski projekt. Jednak porażka , bo kilka tekscików, bo nawet nie wszystkie, trudność w wyszukiwaniu starych tekstów.Za dużo treści z innych miast za dużo reklam.Totalna porażka. Nie ma Ciechanów szczęścia do portali internetowych. Moze są mało rozbudowane, może mało informacji jest podawanych, może to takie nijakie. Portale EXTRA,TC,CC to raczej porażki i warto byłoby się pokusić o coś innego sprawdzonego w innych gazetach. Jest kilka niby niezależnych portali. www.eciechanow.pl/component/option,com_frontpage/Itemid,1/ to tuba propagandowa UM i przepisanie ich informacji ze strony internetowej. www.ciechanowonline.pl/ Tu jest kilka ciekawostek z życia miasta. Dodawanie komentarzy dla zalogowanych co powoduje, że nikt nic nie pisze. www.ciechanow.emiasta.pl/index.php Tu ktoś chce coś zainicjować, ale nie wróżę powodzenia. Pieć lat temu obiecywano cacko i co to miało byc? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=557&w=15211061&a=15211061&v=2&wv.x=1 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=557&w=15888121&wv.x=1&v=2&s=0 Portal KRC to kolejna przyrodnicza ciekawostka. Chcesz wiedzieć wiecej to zamów newsletter, a jak chcesz popisać to napewno nie u nas. www.radiokrc.pl/ znalazlem forum krc ,ale to Klub Renault Clio ;-) Portal UM ? Tu nasi włodarze boja się, by było tam jakiekolwiek forum. Warto sprawdzic ile miast nawet wokól Ciechanowa ma takie fora z pytaniami do prezydenta, burmistrza. np.www.mlawa.um.gov.pl/index-120.html Kazdy sobie rzepkę skrobie jak ogladam te portale i nie ma tam idei polączenia tego w jedną całość. Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Gazeta Samorządowa 03.03.09, 22:01 Kosztuje 0,61gr. jak powiedział Prezydent, ale nie powiedział ile kosztuje wydanie jednego numeru. Radni nie zadali pytania o umożliwienie pisania tekstów dla opozycji. Radni nie zadali pytania o sejmową propozycję likwidacji tych partyjnych gazetek.Cel niby szlachetny informowanie lokalnej społeczności tylko, że język jaki tam jest jest językiem sukcesu. Warto przeczytać niektóre tytuły i śródtytuły czy to tytuły informujące czy manipulujące czytelnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś