Gość: uczeń IP: *.xdsl.centertel.pl 13.03.09, 20:44 Witam, mam pytanie czy ktoś może polecić mi jakąś dobrą szkołę językową??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ble Re: Szkoła językowa IP: 89.108.209.* 14.03.09, 00:54 Jest już taki temat. Poszukaj Odpowiedz Link Zgłoś
gabu79 Re: Szkoła językowa 23.03.09, 21:46 witam, mam za sobą kilka lat edukacji językowej więc mogę podzielić się doświadczeniem i służyć opinią. Avo- odgrzewany kotlet,sam budynek zalatuje komuną... british school - ogólnopolska fikcja :-( w tym roku odkryłam English School też na placu kościuszki , fantastyczna i profesjonalna obsluga, gdzie sekretariat nie kojarzy się tylko z miejscem opłat, przesympatyczne panie sekretarki mają wiedzę na temat kursów i nauki języka, fajny klimat i super lektorzy, ktorzy wiedzą jak nauczać żeby nauczyć. Ja uczę się w grupie 5 osób i większosć grup w englishu to 4-9 osób, jesli nie ma kogoś na zajeciach lektor sam proponuje dodatkowy termin spotkania. Na koniec kursu będę zdawać Toeic (na miejscu)z tego co wiem to przygotowują też do innych egzaminów.Naprawdę polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Szkoła językowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 22:28 ale "czuć" tu reklamą:) Jak zwykle English School się reklamuje,oczerniając inne szkoły:)Gratuluję sposobu promocji szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen Re: Szkoła językowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 15:42 oj tak nie ma jak oczerniac innych zeby siebie reklamowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń Re: Szkoła językowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 18:56 british school tam ogląda się jakieś bzdurne filmy zamiast uczyć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Szkoła językowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 22:25 to nie wiem do jakiej Ty grupy chodzisz , że oglądasz filmy. Ja jeszcze ani razu nie oglądałam i jestem zadowolona z zajęć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem co mowię Re: Szkoła językowa IP: *.xdsl.centertel.pl 28.03.09, 17:20 Jak zwykle walka Britischa z Englischem. Ale jeśli chodzi o przygotowanie do matury to i tak najlepiej w Prestige. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Szkoła językowa IP: 94.254.161.* 28.03.09, 20:47 Chyba nie wiesz jednak co mówisz, bo w Prestige nie ma kursów językowych, z tego co się orientuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Szkoła językowa IP: *.cnow.pl 30.03.09, 15:53 Czyli wychodzi na to, że najlepsze są korki. Płacisz i wymagasz, a jak jesteś niezadowolony, to zmieniasz nauczyciela:) Odpowiedz Link Zgłoś
odt_1 Re: Szkoła językowa 31.03.09, 21:47 No cóż. Od lat uczę języka angielskiego i niestety muszę przyznać, że nie ma takiej szkoły, i takiego nauczyciela, który zastąpi najważniejszą rzecz na świecie. MOTYWACJĘ. Jeżeli uczen jej nie ma, to najlepsza szkoła, najlepszy nauczyciel nie pomoże. Osoby,które naprawdę chcą się nauczyć, zrobią to. Jedynym warunkiem jest chęć, a zaraz za nią idzie dociekliwość, pracowitość i poświęcenie. Nauka języka to ciężka praca, i nie ma tu półśrodków. Chętnie pouczę pasjonatów, ale widzę niestety, że wbrew oczekiwaniom rodziców, jest ich wśród młodzieży coraz mniej. (Uczcie się w szkole, bo korków nie udzielam.) Pozdrawiam Wasz Nauczyciel. Odpowiedz Link Zgłoś
odt_1 Re: Szkoła językowa 31.03.09, 22:06 P.S. Uczę w jednej z naszych szkół językowych, ale nie mam zamiaru jej reklamować. Moja wypowiedź to tylko refleksja nad codziennością kogoś kto chce nauczyć i waszymi "problemami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: all Re: Szkoła językowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 23:45 zgadzam się w pełni z powyższą wypowiedzią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Szkoła językowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 00:02 To jest generalny problem. Obecnie zarówno rodzice jak i uczniowie podchodzą do tego w sposób bardzo skomercjalizowany: chcę zapłacić i się nauczyć (być nauczony),najlepiej bez zbędnego wysiłku. Tylko, że niestety tak się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Szkoła językowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.09, 08:17 żadne britishe, englishe czy prestige czy też inne badziewia... jesli chcesz sie nauczyc jezyka naprawde to tylkio i wylacznie kolegium jezykowe przy budowlance.dostajesz tam licencjata i zawod. tylko ze musisz juz troche umiec zeby sie tam dostac, bo to normalne studia sa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mola Re: Szkoła językowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 10:07 To tak jakby proponować ośmiolatkowi samochód jako prezent na komunię:)Kolegium językowe a szkoła językowa to dwie kompletnie różne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Szkoła językowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.09, 14:44 no sorry mola a gdzie tu jest napisane że to ma być szkoła dla początkujących? jeśli osoba po liceum chce dalej uczyć się języka to przy odrobinie chęci i wkładu własnego w naukę do egzaminu wstępnego da rade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent kolegium Re: Szkoła językowa IP: 94.254.215.* 10.04.09, 02:04 Jeśli chodzi o naukę języka to na początkowych poziomach bardzo trudno rozwinąć się bez nauczyciela. Na poziomie kolegium, większość wiedzy przyswaja się samemu a rola większości nauczycieli z kolegium sprowadza się do kserowania testów i sprawdzaniu odpowiedzi z klucza. Systematyczny uczeń poradzi sobie bez kolegium, ale nie jest łatwo zastąpić tak intensywny kurs językowy nauką w domu. Sam znam ludzi, którzy zaczynali naukę w w/w "uczelni wyższej" ćwicząc sprawności i kompletnie olewając metodykę i przedmioty pokrewne. Egzamin wstępny w kolegium? Moim zdaniem niedorzeczne z dwóch powodów. Po pierwsze nowa matura zastępuje egzamin wstępny. Po drugie i tak przyjmują prawie każdego. Za moich czasów było 120 osób chętnych na 32 miejsca a i tak dostało się sporo ludzi z przypadku. To co się tam dzieje teraz jak przyjmują prawie każdego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Szkoła językowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.09, 17:11 no może masz rację z tą nowa maturą... tyle że ja pisałam z punktu widzenia osoby dorosłej która maturę(starą) już dawno ma za sobą... a poza tym przez Twój post przebija pycha i coś jeszcze... czyżby to była frustracja? "Sam znam > ludzi, którzy zaczynali naukę w w/w "uczelni wyższej" ćwicząc sprawności i > kompletnie olewając metodykę i przedmioty pokrewne." no fajnie -tzn że kończyli naukę na pierwszym roku , a to chyba nie wszystkich satysfakcjonuje... bo nie wierzę ze bez nauki metodyki "i pokrewnych"zdawali na II rok. co do nauczycieli i sprawdzania odpowiedzi z klucza- może przy słuchaniu, czy też przy czytaniu klucz jest używany... ale daruj jakoś nie umiem sobie wyobrazić pani Sitkowskiej sprawdzającej nasze wypociny korzystając z jakiegokolwiek klucza... co do darowania sobie kolegium i możliwości samodzielnej nauki w domu jako alternatywy... jakkolwiek wtedy nasze uczucia do wykładowcy zwanego DJ Kropkiem były mieszane, każdy z nas teraz docenia jego wiedzę i umiejętności, to samo z Nauczycielem przez duże "N"-Piterem, który , pomimo że już skończyłam UW, nadal pozostał najlepszym nauczycielem jakiego kiedykolwiek miałam... no cóż może to ja jestem ciemna po prostu,gdyż ja w życiu nie osiągnęłabym takiego poziomu z gramatyki bez ich wkładu. choćbym ryła systematycznie, jak piszesz, dzień i noc.. a więc pozdrawiam byłego absolwenta... a tak przy okazji, w którym roku zaczynałeś I rok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hungry eyes? Re: Szkoła językowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.09, 17:25 sprawdzam tylko czy jest tu na forum ktoś z mojego rocznika... więc jeśli kojarzysz któreś z poniższych, odezwij się!!! hungry eyes rat soft place in DJ Dot's heart aparat i ryba osioł gawra a.. i niezapominajka jeszcze :) pozdrawiam moi drodzy Odpowiedz Link Zgłoś