Dodaj do ulubionych

Sezon motorowerowy

IP: 213.199.253.* 11.04.09, 21:38
Drodzy forumowicze!
Pojawiły się tematy o sezonie rowerowym, a co powiecie żeby zebrać jakąś
grupkę motorowerzystów z Ciechanowa i okolic zamiast bezsensu jeździć po
mieście można by było planować i realizować jakieś wyjazdy dalsze i bliższe?
Chętni niech piszą ;)
A może zorganizować jakiś klub motorowerowo- skuterowy?:P
Obserwuj wątek
    • Gość: TOMEK Re: Sezon motorowerowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.09, 22:58
      DOBRA MYŚL
      • Gość: gosc Re: Sezon motorowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 07:56
        Zalozcie, zalozcie i niech ktorys madrzejszy nauczy reszte
        przepisow, bo wiekszosc jezdzi bez zadnego pojecia o nich.
        Wpieprzaja sie za reproszeniem, przed auta, motocykle i co najgorze,
        wyprzedzaja z prawej strony. Nie zdaja sobie sprawy ze najwieksza
        krzywde moga kiedys zrobic sobie jak ktos nagle skreci w prawo "po
        skuterze".
        • Gość: Piotr Re: Sezon motorowerowy IP: 213.199.253.* 13.04.09, 08:40
          No jak tak patrze na innych to rzeczywiście jakieś jazdy doszkalające by się
          przydały.Co do wyprzedzania z prawej to sam osobiście miałem nauczkę i jak
          najbardziej radzę jednak wszystkim nie stosować tych głupot w praktyce. Duzy
          motocykl ma i bardzo dobre hamulce i bardzo dobre przyspieszenie, a motorower
          ani tego ani tego...Jednak nie należy zapominać, że weszła ustawa która pozwala
          jednośladom poruszać się między pasami:,,Uczestnik ruchu może wyprzedzać prawą
          stroną jeśli porusza się w terenie zabudowanym drogą o dwóch pasach w jednym
          kierunku i poza miastem, jeśli jedzie drogą o trzech pasach w jednym kierunku".
          Ten przepis dotyczy wszystkich pojazdów. Oczywiście motocykliści powinni
          zachować szczególną ostrożność, przestrzegać znaków drogowych (zakaz
          wyprzedzania, linia ciągła itp.) i zachować bezpieczny odstęp, jednak nie jest
          on określony. Tymczasem kierowców aut przepisy zobowiązują do zachowania
          metrowego odstępu podczas wyprzedzania motocykla.Dlatego jeśli kierowca, który
          poruszając się w ramach jednego pasa ruchu, nagle zmieni kierunek (np. omijając
          dziurę w asfalcie) i zderzy się z wyprzedzającym go motocyklistą, ponosi winę za
          zdarzenie. Nawet jednak gdy motocyklista nie łamie przepisów, powinien pamiętać,
          że (szczególnie jadąc ze znaczną prędkością) może zostać niezauważony bądź
          dostrzeżony dopiero w ostatniej chwili przez kierowcę samochodu. Dlatego tak
          ważne są wzajemne zrozumienie i ostrożność wszystkich uczestników ruchu.

A więc jednak można przeciskać się między autami, pamiętając jednak o
          ograniczeniach prędkości!
          • Gość: wiem Re: Sezon motorowerowy IP: 94.254.217.* 13.04.09, 11:34
            motorower? = pierdzący skuter
            • Gość: Piotr Re: Sezon motorowerowy IP: 213.199.253.* 13.04.09, 19:48
              motorower to nie skuter, czyżby kolega samochodziarz? wyobraź sobie ze to dwa
              różne pojazdy;]
              • Gość: venom Re: Sezon motorowerowy IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.09, 19:54
                a co to jest skuter?
                • Gość: Piotr Re: Sezon motorowerowy IP: 213.199.253.* 13.04.09, 19:59
                  A karta jest motorowerowa czy skuterowa? Skuter to motorower, ale nie odwrotnie.
                  Zresztą nie zagłębiajmy się w szczegóły. Akrat w konstrukcji napędu to na prawdę
                  inne pojazdy.
            • Gość: Piotr Re: Sezon motorowerowy IP: 213.199.253.* 13.04.09, 19:53
              A wiesz czym się różni 2T od 4T? Że 4T nie pierdzi. Ale nie chcę teraz rozwlekać
              niepotrzebnych wątków. Utarło się, że motorower i skuter pierdzi, ale nie
              proszę, nie stawiajcie znaku równości między obydwoma tymi pojazdami. Poj.
              skuterów dochodzą nawet do 500 ccm ;]
              Pozdrawiam
          • Gość: gosc Re: Sezon motorowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 13:24
            Kolego, chyba nie zrozumiales. Chodzilo mi o wyprzedzanie z prawej
            na drodze z jednym pasem w jednym kierunku.Kazdy chyba wie ze mozna
            prawym na zabudowanym obszarze (teren to smiesnie brzmi)ale nie z
            prawej tym samym pasem na ktorym jedze inny pojazd.
            • Gość: Piotr Re: Sezon motorowerowy IP: 213.199.253.* 13.04.09, 19:51
              Oki, źle się zrozumieliśmy, ale wiemy o co chodzi ;) Wyprzedzania z prawej nie
              popieram, ale nie zapominajmy o lusterkach i bezpiecznych odstępach ;]
        • Gość: QubeQ Re: Sezon motorowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 12:33
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> Zalozcie, zalozcie i niech ktorys madrzejszy nauczy reszte
          > przepisow, bo wiekszosc jezdzi bez zadnego pojecia o nich.
          > Wpieprzaja sie za reproszeniem, przed auta, motocykle i co najgorze,
          > wyprzedzaja z prawej strony. Nie zdaja sobie sprawy ze najwieksza
          > krzywde moga kiedys zrobic sobie jak ktos nagle skreci w prawo "po
          > skuterze".

No tak Pan kierowca samochodu król szos :)
    • Gość: Piotr Re: Sezon motorowerowy IP: 213.199.253.* 13.04.09, 19:57
      Chętni do wycieczek motorowerowych i skuterowych pisać ;) Bo wątek ten przeradza
      się jak zwykle w zwalczanie jednośladów. A chcemy, aby i samochodziarze i
      motórzyści darzyli się wzajemnym zrozumieniem ;)
      • Gość: gosc Re: Sezon motorowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 22:48
        "No tak Pan kierowca samochodu król szos :) "

I tu sie kolego pomyliles, choc nie do konca.
        Jestem kierowca auta, ale jezdze tez motocyklem, z tym ze ja nie
        robie takich manewrow o jakich pisalem wyzej.
        • Gość: ola Re: Sezon motorowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 10:06
          jak zwykle jednoślady wszystkiemu winne!a koledze, ktory rozpoczal
          watek chodzilo o zorganizowanie grupki jezdzacej na jednosladach!ja
          bardzo chetnie sie na to pisze!rowerzystka!
          • Gość: gosc Re: Sezon motorowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 14:06
            Jednoslady nie sa winne, z reszta wieloslady tez. Winni sa tylko
            ludzie bez wyobrazni, ktorzy nimi kieruja.
            • Gość: gosc Re: Sezon motorowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 09:59
              czy sa chetna osoby do wspolnych przejazdzek?bo chyba o to chodzilo
              w tym watku?
              • Gość: Piotr Re: Sezon motorowerowy IP: 213.199.253.* 22.04.09, 12:41
                Ja jako założyciel jak najbardziej. Tylko rowery czy motorowery?
                • Gość: gosc Re: Sezon motorowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 13:19
                  rowery!
                  • Gość: gosc Re: Sezon motorowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 15:33
                    taki cisza, czy to znaczy, ze rowery nie sa brane przez was pod
                    uwage???
                    • Gość: Piotr Re: Sezon motorowerowy IP: 213.199.253.* 24.04.09, 17:00
                      Ja bardzo chetnie reflektuje i na rower ale nie wiem jak reszta towarzystwa.
                      • Gość: gosc Re: Sezon motorowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 08:42
                        reszta towarzystwa niebardzo zainteresowana!!ale ja chetnie
                        • Gość: Piotr Re: Sezon motorowerowy IP: 213.199.253.* 28.04.09, 06:17
                          A skąd w ogóle jesteś kolego i ile masz lat?
                          • Gość: gosc Re: Sezon motorowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 08:03
                            kolega to kolezanka 25 lat!
                            • Gość: Piotr Re: Sezon motorowerowy IP: 213.199.253.* 28.04.09, 23:17
                              A to sory koleżanko ;)
                              Nie zna koleżanka jeszcze kogoś do wspólnego pośmigania;>
                              • Gość: gosc Re: Sezon motorowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 08:07
                                kolega koleżanka jeszcze ze trzy osoby moze by zorganizowala!!
                                • Gość: Piotr Re: Sezon motorowerowy IP: 213.199.253.* 29.04.09, 22:28
                                  No to dobrze;)
                                  Tylko ja mam 18 latek nie przeszkadza bardzo ?
    • Gość: Kurczak Re: Sezon motorowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 17:13
      Skoro juz o motorowerach mowa, to poszukuje gratow do Jawy 20 (50) albo Mustang.
      Musze swojego klamota poskladac do kupy, bo jest w worku...
      • Gość: Piotr Re: Sezon motorowerowy IP: 213.199.253.* 28.04.09, 23:18
        A czego kolega kurczak konkretnie potrzebuje?
        • Gość: hejka Re: Sezon motorowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 13:15
          jak zwykle piszecie nie na temat!!!tu chodiło o coś innego!!!!heloo
          • Gość: Piotr Re: Sezon motorowerowy IP: 213.199.253.* 01.05.09, 23:00
            A kolega czy koleżanka hejka ma ochotę pojeździć? ;)
    • Gość: moto Re: Sezon motorowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 18:53
      przeciez już jest
      • Gość: Piotr Re: Sezon motorowerowy IP: 213.199.253.* 13.05.09, 19:03
        Jest klub motorowerowo-skuterowy w Ciechanowie? Pierwsze słyszę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka