13xzxz13 16.04.09, 20:12 MOŻE KTOŚ WIE CZEMU ZAMKNIĘTE JEST BOISKO NA OGÓLNIAKU JAKO PARKING JEST CZYNNE A PO GODZINACH ZAMKNIĘTE NAWET DZIECKA NIEMA GDZIE NAUCZYC JAZDY NA ROWERZE CZY DOSTĘP DO BOISK TO TAK WIELE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emeryt Re: boisko ogólniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 20:44 Boisko przy ILO w Ciechanowie budowali uczniowie tej szkoły z inicjatywy Śp.St.Hikerta i ówczesnego dyrektora Śp.K.Załuskiego.Budulec zbierano z pól p.Marcinkowskich i PGR Opinogóra.Uczniowie to obecny Prezydent Miasta Waldemar Wardziński,dr hab R.Marcinkowsi i jego brat oraz wielu innych obecnie znamienitych obywateli naszego miasta. Temat na forum pojawił się drugi raz.Za pierwszym razem odpowiedzi udzielane przez obecnych Dyrektorów ILO były żenujące.Informacje o zagrożeniu dla użytkowników to usprawiedliwienie swojej niekompetencji i lenistwa.Dziwne ,że na tych wertepach parkują luksusowe samochody,a młodzi mieszkający obok stanowią zagrożenie dla obiekty i swojego zdrowia i życia.Jestem przekonany ,że nauczyciel wf śp.J.Stawicki podziela mój pogląd w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: boisko ogólniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 21:14 W ciagu dnia boisko jest takze zamkniete (od dzisiaj) i samochody trzeba stawiac w innych miejscach - niestety samochodow uczniow jest tak duzo, ze nie ma gdzie ich pomiescic, a innego parkingu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: boisko ogólniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 21:55 Nie takie jest przeznaczenie boiska(PARKING) co na to Mistrz Olimpijski Uczeń ILO Majewski.Miejsca parkingowe są przed hotelem . A na boisku ćwiczyć i leczyć skoliozy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślący Re: boisko ogólniak IP: 94.254.202.* 16.04.09, 22:24 Ludzie, paranoja też ma swoje granice! Jeden z forumowiczów przywołuje jako poparcie dla swoich sądów domniemane opinie szanownych zmarłych, inny wyobraża sobie, że Majewski rzucał kulą na tym wybrakowanym od lat asfalcie... Powiem brutalnie: jeśli to boisko wygląda jak wygląda, to znaczy, że ten czyn społeczny był typowo polską prowizorką i działaniem akcyjnym. Nikt nie pomyślał o drzewach, których korzenie doszczętnie zniszczyły asfalt. Czy istniał jakiś projekt techniczny, oceniliście trwałość Waszego Wiekopomnego Dzieła? Pani Dyrektor pisała o kompleksowym planowanym remoncie, mam nadzieję, że nie odbędzie się on w trybie, którego pożałowania godne efekty oglądamy dziś. Starostwo powiatowe ma okazję się wykazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: boisko ogólniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 23:56 PRZYKRE ZE TAK "MYSLĄCY" ZARZĄDZAJĄ OBECNIE ILO W CIECHANOWIE i ukrywają sie za pseudo"MYSLĄCY" poprostu ubliżają temu terminowi. ps.Myslenie to jest trudna sztuka. boisko ma 37lat i to na tyle PANIE "MYŚLĄCY".Co do planów i projektów technicznych boiska zainteresowanych odsyłam do IPN tam są żródła.Zarządzający malkontenci z miłości do bliżniego przesyłam WAM gorące pozdrowienia i życzę zdrowia w imieniu byłych budowniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślący Re: boisko ogólniak IP: 94.254.188.* 17.04.09, 00:45 Dalibóg, nie wiem, o czym mowa??? Uporządkujmy zatem: Po pierwsze mam trochę więcej lat niż to boisko, więc wiem, jak było budowane, towarzyszu emerycie. Po drugie obecne Dyrektorstwo to szczawiki, więc pewnie ich na świecie nie było, albo raczkowali, kiedy towarzysze w czynie społecznym wznosili to wiekopomne dzieło. dzieło miało być wiekopomne, tylko wieki o tym nie wiedziały, więc zniszczyły. Brzydkie wieki! Po trzecie, nie rozumiem oburzenia. Boisko ma być remontowane, tak przynajmniej Dyrekcja nas o tym zapewniała. To dobrze czy źle, bo już się pogubiłem. Po piąte, zdumienie: ten IPN to na serio? Tak samo jak ci Umarli, co mają takie same zadnie jak szanowny emeryt? Po szóste ubliżaniem zdrowemu rozsądkowi jest przywoływanie zmarłych na świadków. Mogę zaryzykować stwierdzenie, że umarli podzielą każde zdanie, które włożymy im w usta. Nie mogą bronić się przed głupotą. Po siódme, ostatnie. Daleko mi do dzieci (wnuków już!) epoki internetu, ale wiem, że używanie dużych liter to po prostu wrzask. Wrzeszczący emeryt to zjawisko przede wszystkim śmieszne, co biorę także do siebie, żeby było sprawiedliwie, mój towarzyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emerty Re: boisko ogólniak IP: *.ibd.gtsenergis.pl 17.04.09, 09:39 A jednak masz ogromne problemy i to nie tylko z mysleniem. Jestem przekonany ,że część tego nieszczęsnego boiska spełnia warunki do amatorskiego uprawiania sportu przez dzieci z okolicznych domów i tyle.Te dzieciaki autentycznie wiedzą gdzie gra w piłkę nie zagraża ich życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: boisko ogólniak 17.04.09, 23:05 nie wierzę, że przy wsparciu miasta/powiatu i środków unijnych szkoły nie było by stać na stworzenie porządnej bazy sportowej. Wszyscy uczniowie Ciechaowskich szkół na stadionie się nie zmieszczą... ina parking też by starczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: boisko ogólniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 09:23 tak właśnie jest w ciechanowie...jaka przyszłośż,że nie ma gdzie dziecka nauczyć na rowerze jeżdzić czy w piłkę grać wię trzeba piłko sąsiadom po oknach kopać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: boisko ogólniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 09:55 A boisko z trawy to co? Przeciez ciagle jest dostepne. A boisko asfaltowe nie nadaje sie do niczego - mozna sie na nim jedynie zabic, sa takie nierownosci. Widze, ze MOHERY atakuja juz internet. Zrobili cos 40 lat temu i teraz placza, ze parkuja na tym samochody, albo ze boisko jest zamkniete (pewnie po to, zeby nie parkowaly tam samochody). A co do zamykania boiska na noc - dopoki nie bylo zamykane, to kazdej nocy na boisku lezaly porozbijane butelki, a wtedy w trakcie upadku o tragedie nie latwo (ciezko zauwazyc kawal szkla w trawie). Pozdrawiam myslacych i normalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: boisko ogólniak 18.04.09, 10:36 Boiska powinny być zamykane po zmroku, bo w innym wypadku są dewastowane. Pytania: - czy Ciechanowskie szkoły stać na poprawę infrastruktury sportowej? moim zdaniem tak. - czy infrastruktura jest urozmaicona, to znaczy, czy oprócz siłowni i boisk są np boiska do koszykówki,siatkówki, stoły do tenisa stołowego? nie samą piłką człowiek żyje... - jeśli są braki w unduszach na sport to jak je uzupełnić? dotacjami z UE.? wystarczy usiąść, pomyśleć, "wychodzić" swoje i nie będzie z tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
cerem Re: boisko ogólniak 18.04.09, 10:42 Np świetnym przykładem jest boisko przy SP7 i Gim4. Fajne, tartanowe - nie tylko do piłki nożnej. Są również kosze linie do innych dyscyplin itd. Co do Boiska przy Krasiniaku, to nawet to, że jest zamknięte nic nie zmienia za bardzo bo i tak jest pełno świeżego potłuczonego szkła i na boisku i na bieżni i w ogóle wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen Re: boisko ogólniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 12:11 to niech wyprowadzą uczniów z tych pseudo sal W-F i pozbierają te szkiełka to są ich obiekty .Wiosna czas na zajęcia na powietrzu .Ile to spraw można załatwić bez epitetów potrzeba tylko chcieć. A przy okazji dowiedziałem się ,że osoby ,które pomagały budować to boisko to juz pokolenie ojca Tadeusza.czas ucieka jak mówił .... Odpowiedz Link Zgłoś
cerem Re: boisko ogólniak 18.04.09, 12:20 Uczniu tak się robi, ale co z tego jak po weekendzie od nowa jest pełno szkła Odpowiedz Link Zgłoś
13xzxz13 Re: boisko ogólniak 18.04.09, 13:08 zamykanie na noc ok ale do tej 20 godziny to chyba powinno byc otwarte a te szkła to nawet zamykanie niepomoże Odpowiedz Link Zgłoś