Gość: weto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 09:27 Przeciwko działalności Kęsika i Bukowskiej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 12:11 jestem za. Ale najpierw należałoby zrobić sondaż na Gazeta.Forum.Pl pt ,, Czy jesteś za odwołaniem Stanislawa Kęsika z funkcji dyrektora CKiSz" i drugie pytanie: jeśli tak to uzasadnij dlaczego żeby nie bylo, że ktoś zagłosował bez uzasadnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo22 Re: Liberum Veto przeciwko bucie Kęsika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 20:32 Czytaliście jak widzę tekst Żagla w TC. To skandal, że Kęsik i Bukowska nie dali się wypowiedzieć Markowi Piotrowskiemu. Pilotuje ten projekt w muzeum, zaprosili go jako gościa na sesję i co? Usta zablokowali? To po co zapraszali. Bzdura jakaś. A stary Piotrowski (Andrzej)już chyba ze 30 lat walczy o zamek żeby się nie rozsypał, a Kęsik go poucza,że się może odzywać na sesji jak radnym zostanie. Panie radny!Mam nadzieję, że pan radnym następny raz nie zostanie skoro tak pan pogardza starszymi od siebie o pokolenie !!! WSTYD. I to ma być dyrektor od kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: Liberum Veto przeciwko bucie Kęsika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 22:59 Czytałam ten tekst Żagla. Starzeje się, ale ciągle ma cięty jęzor. Z tą dietą na końcu to pojechał... Jeżeli to prawda, że tak było na sesji ,to obciach. Jak radny się wywyższa to zasługuje, żeby go nie wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frgq Re: Liberum Veto przeciwko bucie Kęsika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 07:07 To szczera prawda gratuluję Panu Żaglowi bo tekst wspaniale napisany o specu od kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurypides Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 08:30 I oto jak ludzie platformy (czytaj: Waldemara Wardzińskiego) wspólnie z zatwardziałym komunistycznym "dziennikarzem " Żaglem uruchamiają nową ścieżkę nagonki na niezależnego radnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asmo Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 08:57 Eurypides, nie wykręcaj kota ogonem pan Żagiel tylko zrelacjonował wystąpienia Kęsika na sesji rady miasta. Nie szukaj winnych a to , że Kęsik jest niezależny to odkycie warte Nobla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1954a4 Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 09:08 Mądre słowa asmo i prawdziwe a coś ,a nawet dużo o tym wiem Po prostu Kęsik się zagubił i nie panuje nad tym co mówi a poza tym Przew.Stańczak powinien udzelić głosu Piotrowskiemu i popełnił błąd tylko czy swiadomie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asmo Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 09:21 To nie jest ważne czy Pan Stańczak to czy tamto. Ważne, że po chamsku potraktował kulturalny superfachowiec radny dwoje ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielik Oi! Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 17:18 widać tutaj układy i układziki - Kęsik za duzo sobie pozwala. Kto go wybrał radnym ??? Jeśli ktoś ma do powiedzenia coś nt zamku należy go wysłuchać na radzie a nie poniżać tylko dlatego że nie jest radnym. Kęsik kolejny raz pokazał swoją twarz. Najgorsze jest to, że myśli,że jest nieusuwalny ze swojego stanowiska zarówno w radzie miasta jak i w CKiSz ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielegniarka Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 17:54 Jak Kęsik taki specjalista od wszystkiego to proponuję obsadzić go na stanowisku Dyrektora Szpitala w Ciechanowie. Myślę, że z miejsca wszystko by kulturalnie zagrało i ludzie i pacjenci byli by zadowoleni. Mając przy boku panią Bukowską jako vice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 17:55 e czerepachy z wilkowyj (Pani EB) weźta się za budowy i remonty dróg, czystą wodę itp, a nie siedzita i klepieta we klawiature. Stasiek, trzymaj się, te czerepachy nas nie ogłupią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodzia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 17:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy.obywatel Re: Kulturalne Liberum Veto 16.05.09, 18:54 Czytam ja sobie blogera z Extra niejakiego A.W. jak on to interpretuje wydarzenie banalne na ostatniej sesji. Wrzucił chłopiec tytuł najgrubszymi literkami jakie miał w kompie i zatytułował tekst Skandal na sesji? Młodzi i zdolni są nasi miejscy blogerzy. Proste głosowanie bez krzyków i przekleństw dwójki radnych nie spodobało się miejskim elytom jak cholera. Przecież prawda jest inna jak zawsze i prosta jak drut. 1/Końcową decyzję podjął Zenon Stańczak ,ale o nim nawet złego słowa potępienia z braku profesjonalizmu w tej sprawie.Trudne sprawy przerastają naszego starego wygę radnego z tego wniosek. 2/archeolog ważna miejska postać od 'zamku krzyżackiego' tyle napisał tekstów i tyle napsuł krwi oponentom,że mógł monografię sobie przygotować i rozdawać jako pamiątkę.Pamiętam jak archeolog uroczyście i publicznie zabrał głos,że nigdy więcej nie zabierze głosu w tej sprawie. Szkoda również,że przewodniczący nie zaprosił drugiego prelegenta o innym stanowisku w sprawie rewitalizacji. 3/zawsze radni w ramach swoich obowiązków nieodpłatnie mogą wysłuchać archeologa po godzinach ;-) 4/biedny nasz radny Stawicki ciekawe czy udało mu się nawiązać kontakt ze specjalistą od 'zamku krzyżackiego' po godzinach ;-) Młodemu adeptowi sztuki dziennikarskiej radziłbym dać inny tytuł np. Skandal radny Stańczak zamyka usta archeologowi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 21:02 Chłopie czy ty od czasu do czasu myślisz logicznie? Liczy się wystąpienie chamskie Kęsika i nie ściemniaj. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy.obywatel Re: Kulturalne Liberum Veto 16.05.09, 21:15 Uwielbiam ten wysoki poziom z jakiego poziomu są traktowani inni niż ci nie pochodzący od ojca założyciela platformy Tuska i ojca założyciela miejskiej platformy Wardzińskiego ;-) Platforma tak wywindowała poziom kultury w debacie politycznej,że słowa Kęsika 'Nie sądzę ,żeby MP przekonał mnie swoją argumentacją na temat rewitalizacji' są traktowane jak najgorsze chamstwo mogące spotkać drugą stronę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 22:35 Jak zwykle wykręcasz fidryki. Chodzi o sposób i ton reakcji Kęsika, który nazywa się chamski. Kultura radnego wyjątkowa to przyznaj a o reszcie pogadamy później. Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Kulturalne Liberum Veto 16.05.09, 23:30 Czytam i nie wierzę własnym oczom. To jakaś rewolucja była w Ciechanowie, że o tym, kto ma się wypowiedzieć na sesji decyduje dwoje radnych? I to jest demokracja i wolność wypowiedzi ?! ja wysiadam. pozdrowienia z Białorusi Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Kulturalne Liberum Veto 17.05.09, 00:12 i jeszcze w temacie. Może ktoś się wysili i napisze, tylko konkretnie, kto z wojujących o zamek zrobił więcej, kto ilem wyłożył pieniędzy, kto prowadzi badania, tylko podpierając się konkretami, bez politycznego... wiadomo czego. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy.obywatel Re: Kulturalne Liberum Veto 17.05.09, 00:21 Mnie podobnie jak Magika dziwi siła rażenia Kęsika , bo nawet ta Druga radna nie ma tej samej siły rażenia chociaż ma taki sam głos ;-) Oczywiście zadyma radnych PO jest widoczna jak na dłoni i podobnych 'skandali' idących na konto Kęsika będzie coraz wiecej. Mam dziwne przekonanie graniczące z pewnością ,że niedługo wstający od stołu radny Kęsik powodować będzie palpitacje serca wielu radnych co tym razem wymyśli, by torpedować działania reszty,a odruchowe podniesienie ręki zostanie mu doliczone do kolejnego glosowania ,a konto sypania piasku w tryby sprawnie działającej maszynki do głosowania. - oto forum bez cenzury, a Twoje wpisy świadczą tylko o Tobie forumciechanowa.fc.pl/viewforum.php?f=5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genek Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 00:31 cóż kęsik i bukowska nie z mojej bajki,ale oni tu w niczym nie zawinili.winny sytuacji która niektórych zbulwersowała jest prowadzący obrady stańczak .poczytajcie regulamin obrad rady. Odpowiedz Link Zgłoś
dz1ad3k Re: Kulturalne Liberum Veto 17.05.09, 02:31 To coś robili z zamkiem? Bo poza bezużytecznymi projektami przerobienia go na straszydło i regularnym rozkopywaniem w szczycie sezonu turystycznego żeby pogdybać o następnych 100 latach wstecz nic nie zauważyłem. No fakt jeszcze paru ludzi się pogryzło o "wizje" ale nie wiem czy to tez można zaliczyć do konstruktywnych działań. Para idzie w gwizdek nie na tłoki i turbiny :D. Odpowiedz Link Zgłoś
phk1 Re: Kulturalne Liberum Veto 17.05.09, 09:28 Magika jako Magika z tamtych zamkowych bojów przeciwko kosmicznej wizji zapytam się czy pamięta watek mający przeszło 300-400 wpisów ? Był tam bardzo aktywny,sam prowadził akcje przeciw,a dziś dziwne pytanie zadaje już jako moderator. Jeśli masz możliwość podania linku podaj go jeśli znasz odpowiedź dlaczego watek został skasowany odpowiedź. Szyperski swoje forum też skasował , a tam o zamku było tysiące wejść i setki postów. Czy można postawić tezę,że są potężne miejskie siły , które swoją wizję przeforsują pisząc,że spoleczeństwo tak chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedzielny Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.opera-mini.net 17.05.09, 10:08 Jednostki chciałyby kształtować opinię publiczną,podobnie jak w sondażach wyborczych,a prawda jest zupełnie inna . Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Kulturalne Liberum Veto 17.05.09, 17:17 To że mój osobisty pogląd na temat rewitalizacji w takiej a nie innej formie był znany, to nie znaczy, że "organizowałem akcje przeciw rewitalizacji". Tylko świnie nie mają poglądów (takie zwierzątka, proszę nie brać do siebie). nie wiem gdzie jest wątek na temat rewitalizacji zamku, pewnie zarchiwizowany i nie był to jeden wątek, a kilka różnych z teggo co pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Kulturalne Liberum Veto 17.05.09, 17:24 "głos ludu" w tej sprawie w mojej ocenie był jasny, o czym świadczyły chociażby wpisy na tym forum, jak również na forum architektury ciechanowa (i nie mówię tu o postach ludzi w najmniejszym stopniu nie związanych z Ciechanowem). To, że miasto nie akceptowało takiego stanu rzeczy wynika z pychy, bo przecież "my wiemy lepiej i trzeba ciemnemu ludowi uświadomić, ze nie ma racji". te wrażenie nie opuściło mnie do dziś. p.s. niby byłem przeciw, ale pierwszą osobą z którą rozmawiałem na temat rewitalizacji była dyrektor Muzeum, Pani Nadratowska. przypomnij sobie i odpowiedz: dlaczego? dziękuję za uwagę, z mojej strony koniec tematu, który jest śliski jak... i o mocnym zabarwieniu politycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 17:58 ...hm, Panie Macku jak Pan tak chce być konsekwentny w kasowaniu to proszę zrobić tutaj trochę czyściej... Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Kulturalne Liberum Veto 17.05.09, 19:05 z jakiego powodu mam robić czyściej? linki i kopie tekstów naruszające czyjeś dobra proszę o przesłanie na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielik Oi! Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 22:59 Jeśli Kęsik był taki aktywny na obradach , że na temat zamku nie dał dojść do słowa specjaliście to ja się pytam CO ZROBIŁ KĘSIK DO TEJ PORY W SPRAWIE ZAMKU ? JAKIE PODJĄŁ DZIAŁANIA ?? Bo jak żadne to po co się wtrąca i zabiera głos innym?? PODAJCIE CHOĆ JEDNĄ RZECZ ALBO DZIAŁANIE KĘSIKA W SPRAWIE ZAMKU OPRÓCZ JEGO KRYTYKOWANIA I WTRĄCANIA SIĘ W SPRAWY DO KTÓRYCH SIĘ NIE NADAJE Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy.obywatel Re: Kulturalne Liberum Veto 18.05.09, 23:04 Ty bielik skocz z okna to zobaczymy czy masz talent ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 07:56 Skorojesteście tak dobrze poinformowani to dlaczego piszecie że usta zamknął Kęsik a Nie przewodniczacy Stańczak. Dlaczego też dowalacie tylko Kęsikowi a nioc nie piszeci o BLND Radnej wywołujacej burdę w samej Platformie. Mediów juz nie było. Ale Wy wszystko wiecie więc czemu milczycie i jak myslicie kto steruje myślami tych praworadnych z PO PSL I Wspólnoty Samorzadowej Forum Dialogu. Bez kogo Oni boja się spuscić powietrze?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 08:14 No powietrze, to raczej bąka puścił kęsik na sesji i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijar Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.09, 09:19 jak zawsze inspiracja jak skomentować każde zdanie radnych opozycyjnych wychodzi od EB ? niemożliwe by inni manipulowali rzeczniczką PO jak ma interpretować ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 18:34 33sesja odbyła się 30kw09, a w najnowszej gazecie samochwalnej po miesiącu znana miejska blogerka ewa b.pisze tekst Radni wspierają ... i spierają się o rewitalizację zamku z tekstu wynika,że radni prawie zasypiali na tej sesji i dopiero kęsik obudził towarzystwo wzajemnej adoracji banalnym i ogólnie znanym zdaniem,że część mieszkańców nie godzi się na realizację projektu rozumiem ,że linia ataku czyli przekaz miesiąca dalej obowiązuje jakoby kęsik zablokował wystąpienie piotrowskich w chamski i ordynarny sposób i do tego z mównicy,ale trudno się mówi. nowością nie podawaną w mediach do tej pory było ściągnięcie dodatkowych posiłków w ramach walki o zamek i to nie byle kogo ,ale autorytet z innej bajki czyli człowieka roku bibianę mosakowską, która dała intelektualne wsparcie w postaci apelu do radnych Jako honorowa obywatelka, urodzona w Ciechanowie, apeluję do państwa radnych, do pana prezydenta, żeby mieszkańców, którzy działają na szkodę tego miasta, na szkodę kultury, skrytykować i przyhamować to działanie. Brawo pani profesor i niech młodzi i starzy zapiszą sobie w kajecik tą sentencję i parafrazują ją na różne sposoby w różnych odcieniach wszak mamy demokrację ,a tu każdy robi co chce. pan prezydent apeluje o mówienie prawdy, gdyż oszuści i element dezinformacji czuwa na każdym kroku i każdym rogu zamku Dlaczego się zmieniła opinia Komisji przy Głównym Konserwatorze Zabytków? Ci państwo opracowali swoją opinię i przedstawili ją ministrowi Mercie na podstawie nieprawdziwych informacji, które wpłynęły w skargach i zażaleniach. Członkowie Komisji, którzy byli w Ciechanowie, po zapoznaniu się z pełną dokumentacją techniczną wycofali się szybciutko z zarzutów. To trzeba mówić ludziom, prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś