Dodaj do ulubionych

Kulturalne Liberum Veto

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 09:27
Przeciwko działalności Kęsika i Bukowskiej
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 12:11
      jestem za. Ale najpierw należałoby zrobić sondaż na Gazeta.Forum.Pl pt ,, Czy
      jesteś za odwołaniem Stanislawa Kęsika z funkcji dyrektora CKiSz" i drugie
      pytanie: jeśli tak to uzasadnij dlaczego żeby nie bylo, że ktoś zagłosował bez
      uzasadnienia
      • Gość: gonzo22 Re: Liberum Veto przeciwko bucie Kęsika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 20:32
        Czytaliście jak widzę tekst Żagla w TC. To skandal, że Kęsik i
        Bukowska nie dali się wypowiedzieć Markowi Piotrowskiemu. Pilotuje
        ten projekt w muzeum, zaprosili go jako gościa na sesję i co? Usta
        zablokowali? To po co zapraszali. Bzdura jakaś.
        A stary Piotrowski (Andrzej)już chyba ze 30 lat walczy o zamek żeby
        się nie rozsypał, a Kęsik go poucza,że się może odzywać na sesji jak
        radnym zostanie. Panie radny!Mam nadzieję, że pan radnym następny
        raz nie zostanie skoro tak pan pogardza starszymi od siebie o
        pokolenie !!! WSTYD. I to ma być dyrektor od kultury.
        • Gość: Elka Re: Liberum Veto przeciwko bucie Kęsika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 22:59
          Czytałam ten tekst Żagla. Starzeje się, ale ciągle ma cięty jęzor. Z
          tą dietą na końcu to pojechał...
          Jeżeli to prawda, że tak było na sesji ,to obciach. Jak radny się
          wywyższa to zasługuje, żeby go nie wybrać.
          • Gość: frgq Re: Liberum Veto przeciwko bucie Kęsika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 07:07
            To szczera prawda gratuluję Panu Żaglowi bo tekst wspaniale napisany o specu od
            kultury.
    • Gość: eurypides Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 08:30
      I oto jak ludzie platformy (czytaj: Waldemara Wardzińskiego)
      wspólnie z zatwardziałym komunistycznym "dziennikarzem " Żaglem
      uruchamiają nową ścieżkę nagonki na niezależnego radnego.
      • Gość: asmo Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 08:57
        Eurypides, nie wykręcaj kota ogonem pan Żagiel tylko zrelacjonował
        wystąpienia Kęsika na sesji rady miasta. Nie szukaj winnych a to ,
        że Kęsik jest niezależny to odkycie warte Nobla.
        • Gość: 1954a4 Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 09:08
          Mądre słowa asmo i prawdziwe a coś ,a nawet dużo o tym wiem Po
          prostu Kęsik się zagubił i nie panuje nad tym co mówi a poza tym
          Przew.Stańczak powinien udzelić głosu Piotrowskiemu i popełnił błąd
          tylko czy swiadomie?
          • Gość: asmo Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 09:21
            To nie jest ważne czy Pan Stańczak to czy tamto. Ważne, że po
            chamsku potraktował kulturalny superfachowiec radny dwoje ludzi.
            • Gość: Bielik Oi! Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 17:18
              widać tutaj układy i układziki - Kęsik za duzo sobie pozwala. Kto go wybrał
              radnym ??? Jeśli ktoś ma do powiedzenia coś nt zamku należy go wysłuchać na
              radzie a nie poniżać tylko dlatego że nie jest radnym. Kęsik kolejny raz pokazał
              swoją twarz. Najgorsze jest to, że myśli,że jest nieusuwalny ze swojego
              stanowiska zarówno w radzie miasta jak i w CKiSz ;-(
              • Gość: pielegniarka Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 17:54
                Jak Kęsik taki specjalista od wszystkiego to proponuję obsadzić go na stanowisku
                Dyrektora Szpitala w Ciechanowie. Myślę, że z miejsca wszystko by kulturalnie
                zagrało i ludzie i pacjenci byli by zadowoleni. Mając przy boku panią Bukowską
                jako vice.
              • Gość: widz Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 17:55
                e czerepachy z wilkowyj (Pani EB) weźta się za budowy i remonty dróg, czystą
                wodę itp, a nie siedzita i klepieta we klawiature. Stasiek, trzymaj się, te
                czerepachy nas nie ogłupią.
                • Gość: Lodzia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 17:57
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • pierwszy.obywatel Re: Kulturalne Liberum Veto 16.05.09, 18:54
                    Czytam ja sobie blogera z Extra niejakiego A.W. jak on to interpretuje
                    wydarzenie banalne na ostatniej sesji.
                    Wrzucił chłopiec tytuł najgrubszymi literkami jakie miał w kompie i zatytułował
                    tekst Skandal na sesji?
                    Młodzi i zdolni są nasi miejscy blogerzy.
                    Proste głosowanie bez krzyków i przekleństw dwójki radnych nie spodobało się
                    miejskim elytom jak cholera.
                    Przecież prawda jest inna jak zawsze i prosta jak drut.
                    1/Końcową decyzję podjął Zenon Stańczak ,ale o nim nawet złego słowa potępienia
                    z braku profesjonalizmu w tej sprawie.Trudne sprawy przerastają naszego starego
                    wygę radnego z tego wniosek.
                    2/archeolog ważna miejska postać od 'zamku krzyżackiego' tyle napisał tekstów i
                    tyle napsuł krwi oponentom,że mógł monografię sobie przygotować i rozdawać jako
                    pamiątkę.Pamiętam jak archeolog uroczyście i publicznie zabrał głos,że nigdy
                    więcej nie zabierze głosu w tej sprawie. Szkoda również,że przewodniczący nie
                    zaprosił drugiego prelegenta o innym stanowisku w sprawie rewitalizacji.
                    3/zawsze radni w ramach swoich obowiązków nieodpłatnie mogą wysłuchać archeologa
                    po godzinach ;-)
                    4/biedny nasz radny Stawicki ciekawe czy udało mu się nawiązać kontakt ze
                    specjalistą od 'zamku krzyżackiego' po godzinach ;-)

Młodemu adeptowi sztuki dziennikarskiej radziłbym dać inny tytuł np.
                    Skandal radny Stańczak zamyka usta archeologowi ?
                    • Gość: h Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 21:02
                      Chłopie czy ty od czasu do czasu myślisz logicznie?
                      Liczy się wystąpienie chamskie Kęsika i nie ściemniaj.
                    • pierwszy.obywatel Re: Kulturalne Liberum Veto 16.05.09, 21:15
                      Uwielbiam ten wysoki poziom z jakiego poziomu są traktowani inni niż ci nie
                      pochodzący od ojca założyciela platformy Tuska i ojca założyciela miejskiej
                      platformy Wardzińskiego ;-)
                      Platforma tak wywindowała poziom kultury w debacie politycznej,że
                      słowa Kęsika 'Nie sądzę ,żeby MP przekonał mnie swoją argumentacją na temat
                      rewitalizacji'
                      są traktowane jak najgorsze chamstwo mogące spotkać drugą stronę
                      • Gość: h Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 22:35
                        Jak zwykle wykręcasz fidryki. Chodzi o sposób i ton reakcji Kęsika, który nazywa
                        się chamski. Kultura radnego wyjątkowa to przyznaj a o reszcie pogadamy później.
                        • magik1985 Re: Kulturalne Liberum Veto 16.05.09, 23:30
                          Czytam i nie wierzę własnym oczom. To jakaś rewolucja była w
                          Ciechanowie, że o tym, kto ma się wypowiedzieć na sesji decyduje
                          dwoje radnych? I to jest demokracja i wolność wypowiedzi
                          ?!
                          ja wysiadam.
                          pozdrowienia z Białorusi
                          • magik1985 Re: Kulturalne Liberum Veto 17.05.09, 00:12
                            i jeszcze w temacie.
                            Może ktoś się wysili i napisze, tylko konkretnie, kto z wojujących o
                            zamek zrobił więcej, kto ilem wyłożył pieniędzy, kto prowadzi
                            badania, tylko podpierając się konkretami, bez politycznego...
                            wiadomo czego.
                          • pierwszy.obywatel Re: Kulturalne Liberum Veto 17.05.09, 00:21
                            Mnie podobnie jak Magika dziwi siła rażenia Kęsika , bo nawet ta Druga radna nie
                            ma tej samej siły rażenia chociaż ma taki sam głos ;-)
                            Oczywiście zadyma radnych PO jest widoczna jak na dłoni i podobnych 'skandali'
                            idących na konto Kęsika będzie coraz wiecej.

Mam dziwne przekonanie graniczące z pewnością ,że niedługo wstający od stołu
                            radny Kęsik powodować będzie palpitacje serca wielu radnych co tym razem
                            wymyśli, by torpedować działania reszty,a odruchowe podniesienie ręki zostanie
                            mu doliczone do kolejnego glosowania ,a konto sypania piasku w tryby sprawnie
                            działającej maszynki do głosowania.

-
                            oto forum bez cenzury, a Twoje wpisy świadczą tylko o Tobie
                            forumciechanowa.fc.pl/viewforum.php?f=5
                            • Gość: genek Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 00:31
                              cóż kęsik i bukowska nie z mojej bajki,ale oni tu w niczym nie
                              zawinili.winny sytuacji która niektórych zbulwersowała jest
                              prowadzący obrady stańczak .poczytajcie regulamin obrad rady.
                              • dz1ad3k Re: Kulturalne Liberum Veto 17.05.09, 02:31
                                To coś robili z zamkiem? Bo poza bezużytecznymi projektami przerobienia go na
                                straszydło i regularnym rozkopywaniem w szczycie sezonu turystycznego żeby
                                pogdybać o następnych 100 latach wstecz nic nie zauważyłem. No fakt jeszcze paru
                                ludzi się pogryzło o "wizje" ale nie wiem czy to tez można zaliczyć do
                                konstruktywnych działań. Para idzie w gwizdek nie na tłoki i turbiny :D.
    • phk1 Re: Kulturalne Liberum Veto 17.05.09, 09:28
      Magika jako Magika z tamtych zamkowych bojów przeciwko kosmicznej wizji zapytam
      się czy pamięta watek mający przeszło 300-400 wpisów ?
      Był tam bardzo aktywny,sam prowadził akcje przeciw,a dziś dziwne pytanie zadaje
      już jako moderator.
      Jeśli masz możliwość podania linku podaj go jeśli znasz odpowiedź dlaczego watek
      został skasowany odpowiedź.
      Szyperski swoje forum też skasował , a tam o zamku było tysiące wejść i setki
      postów.

Czy można postawić tezę,że są potężne miejskie siły , które swoją wizję
      przeforsują pisząc,że spoleczeństwo tak chciało.
      • Gość: niedzielny Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.opera-mini.net 17.05.09, 10:08
        Jednostki chciałyby kształtować opinię publiczną,podobnie jak w sondażach wyborczych,a prawda jest zupełnie inna .
      • magik1985 Re: Kulturalne Liberum Veto 17.05.09, 17:17
        To że mój osobisty pogląd na temat rewitalizacji w takiej a nie
        innej formie był znany, to nie znaczy, że "organizowałem akcje
        przeciw rewitalizacji". Tylko świnie nie mają poglądów (takie
        zwierzątka, proszę nie brać do siebie).
        nie wiem gdzie jest wątek na temat rewitalizacji zamku, pewnie
        zarchiwizowany i nie był to jeden wątek, a kilka różnych z teggo co
        pamiętam.
        • magik1985 Re: Kulturalne Liberum Veto 17.05.09, 17:24
          "głos ludu" w tej sprawie w mojej ocenie był jasny, o czym
          świadczyły chociażby wpisy na tym forum, jak również na forum
          architektury ciechanowa (i nie mówię tu o postach ludzi w
          najmniejszym stopniu nie związanych z Ciechanowem). To, że miasto
          nie akceptowało takiego stanu rzeczy wynika z pychy, bo przecież "my
          wiemy lepiej i trzeba ciemnemu ludowi uświadomić, ze nie ma racji".
          te wrażenie nie opuściło mnie do dziś.
          p.s. niby byłem przeciw, ale pierwszą osobą z którą rozmawiałem na
          temat rewitalizacji była dyrektor Muzeum, Pani Nadratowska.
          przypomnij sobie i odpowiedz: dlaczego?
          dziękuję za uwagę, z mojej strony koniec tematu, który jest śliski
          jak... i o mocnym zabarwieniu politycznym.
          • Gość: marek Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 17:58
            ...hm, Panie Macku jak Pan tak chce być konsekwentny w kasowaniu to proszę
            zrobić tutaj trochę czyściej...
            • magik1985 Re: Kulturalne Liberum Veto 17.05.09, 19:05
              z jakiego powodu mam robić czyściej?
              linki i kopie tekstów naruszające czyjeś dobra proszę o przesłanie
              na maila.
              • Gość: Bielik Oi! Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 22:59
                Jeśli Kęsik był taki aktywny na obradach , że na temat zamku nie dał dojść do
                słowa specjaliście to ja się pytam CO ZROBIŁ KĘSIK DO TEJ PORY W SPRAWIE ZAMKU ?
                JAKIE PODJĄŁ DZIAŁANIA ?? Bo jak żadne to po co się wtrąca i zabiera głos
                innym?? PODAJCIE CHOĆ JEDNĄ RZECZ ALBO DZIAŁANIE KĘSIKA W SPRAWIE ZAMKU OPRÓCZ
                JEGO KRYTYKOWANIA I WTRĄCANIA SIĘ W SPRAWY DO KTÓRYCH SIĘ NIE NADAJE
                • pierwszy.obywatel Re: Kulturalne Liberum Veto 18.05.09, 23:04
                  Ty bielik skocz z okna to zobaczymy czy masz talent ;-)
                  • Gość: koko Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 07:56
                    Skorojesteście tak dobrze poinformowani to dlaczego piszecie że usta
                    zamknął Kęsik a Nie przewodniczacy Stańczak. Dlaczego też dowalacie
                    tylko Kęsikowi a nioc nie piszeci o BLND Radnej wywołujacej burdę w
                    samej Platformie. Mediów juz nie było. Ale Wy wszystko wiecie więc
                    czemu milczycie i jak myslicie kto steruje myślami tych praworadnych
                    z PO PSL I Wspólnoty Samorzadowej Forum Dialogu. Bez kogo Oni boja
                    się spuscić powietrze?.
                    • Gość: ada Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 08:14
                      No powietrze, to raczej bąka puścił kęsik na sesji i nie tylko.
    • Gość: pijar Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.09, 09:19
      jak zawsze inspiracja jak skomentować każde zdanie radnych opozycyjnych wychodzi od EB ? niemożliwe by inni manipulowali rzeczniczką PO jak ma interpretować ?
    • Gość: maria Re: Kulturalne Liberum Veto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 18:34
      33sesja odbyła się 30kw09, a w najnowszej gazecie samochwalnej po miesiącu znana
      miejska blogerka ewa b.pisze tekst
      Radni wspierają ... i spierają się o rewitalizację zamku

z tekstu wynika,że radni prawie zasypiali na tej sesji i dopiero kęsik obudził
      towarzystwo wzajemnej adoracji banalnym i ogólnie znanym zdaniem,że część
      mieszkańców nie godzi się na realizację projektu

rozumiem ,że linia ataku czyli przekaz miesiąca dalej obowiązuje jakoby kęsik
      zablokował wystąpienie piotrowskich w chamski i ordynarny sposób i do tego z
      mównicy,ale trudno się mówi.

nowością nie podawaną w mediach do tej pory było ściągnięcie dodatkowych
      posiłków w ramach walki o zamek i to nie byle kogo ,ale autorytet z innej bajki
      czyli człowieka roku bibianę mosakowską, która dała intelektualne wsparcie w
      postaci apelu do radnych

Jako honorowa obywatelka, urodzona w Ciechanowie, apeluję do państwa radnych,
      do pana prezydenta, żeby mieszkańców, którzy działają na szkodę tego miasta, na
      szkodę kultury, skrytykować i przyhamować to działanie.

Brawo pani profesor i niech młodzi i starzy zapiszą sobie w kajecik tą sentencję
      i parafrazują ją na różne sposoby w różnych odcieniach wszak mamy demokrację ,a
      tu każdy robi co chce.

pan prezydent apeluje o mówienie prawdy, gdyż oszuści i element dezinformacji
      czuwa na każdym kroku i każdym rogu zamku

Dlaczego się zmieniła opinia Komisji przy Głównym Konserwatorze Zabytków? Ci
      państwo opracowali swoją opinię i przedstawili ją ministrowi Mercie na podstawie
      nieprawdziwych informacji, które wpłynęły w skargach i zażaleniach. Członkowie
      Komisji, którzy byli w Ciechanowie, po zapoznaniu się z pełną dokumentacją
      techniczną wycofali się szybciutko z zarzutów. To trzeba mówić ludziom, prawdę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka