Dodaj do ulubionych

nauka w PWSZ

IP: 87.204.168.* 09.07.09, 17:09
Przyszli Studenci PWSZ !!!
Jako student "zaoczny" z doświadczeniem zawodowym pragnę Was zapewnić,że teraz
przed inżynierami są naprawdę możliwości ciekawej pracy i dobrego zarobku
zarówno w kraju jak i za granicą.Wiem,że pewne kontrakty są wyłącznie dla
inżynierów dlatego warto mieć "otwartą drogę".Trzeba się pilnie uczyć
ciekawych spraw zawodowych i koniecznie...język angielski,bo na ..."interviev"
pytają ...po angielsku. Pozdrawiam i czekam na pytania.
Student Zaoczny
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: nauka w PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 17:26
      Ciekawe czy przypadkiem nie jesteś podszywającym się pod studenta pracownikiem PWSZ, która jak wiadomo jest w kryzysie potrzebuje kasy od zaoczniaków ;)
      • Gość: student zaoczny Re: nauka w PWSZ IP: 87.204.168.* 09.07.09, 20:15
        Wkrótce Kolego podam Ci swój Numer Albumu, więc będziesz mnie mógł
        zidentyfikować- "nie polewam".Po za tym po wielu latach "tułaczki" dzięki
        staraniom DECYDENTÓW/REKTOR,DZIEKAN,KANCLERZ/ i POLITYKÓW/POSŁÓW i PREZYDENTA
        WW/ nareszcie są cudowne warunki do studiowania.To już nie"PRZEDSZKOLE"na ulicy
        Sienkiewicza z automatem do napojów tylko piękny budynek z przytulnym
        barkiem-bufetem i zajęcia w pięknych przestronnych i dobrze wentylowanych aulach
        wykładowych,salach do ćwiczeń i coraz lepiej wyposażonych laboratoriach.Wpisy
        negatywne uważam,że są od osób,które musiały zrezygnować bo nie dały rady
        zaliczać nie tak łatwych wcale przedmiotów technicznych.
        Pozdrawiam i zapraszam na kawę do bufetu"AZYL"

• Gość: student;] Re: nauka w PWSZ IP: *.chello.pl 10.07.09, 14:57
          zapraszasz na kawe? chetnie skorzystam ale nie moge w weekendy (studiuje dziennie). w tygodniu pon - piatek niestety ten "przytulny barek-bufet" jest zamkniety. starania kanclerza juz przyniosly mu efekty, o dziekanie sie nie wypowiem ( kazdy z reprodukcji lub komuny ma o nim jedno - to samo zdanie;] ) przestronna klimatyzowana sala kiedys pozalewala cieknaca z sufitu woda ( ladne KILKASET litrow (jesli kosz na smieci na korytarzu ma 40l )) projekty studentow produkcji. co znaczy "CORAZ lepiej wyposazone laboratoria"? kurde bylem tam miech temu i mam inne odczucia :) - chyba ze chodzi o lawki i krzesla:). wystarczy przejsc sie po budynku aby dostrzec rzeczy przez ktore glupio powiedziec komus ze tam szkola inzynierow:):

wyjdz na palarnie ( znaczy za budynek ( dobra palarnia na zime;/ )) i spojrz na schody za oknami... pewnie nasuwa Ci sie mysl czemu nie ma plytek po boku ... no jak najpierw sie zaklada okna to pozniej ciezko w przestrzeni 5 cm plytki polozyc;]

fascynuje mnie tez rynna wylewajaca wode na schody glownego wejscia.. w zime przednie lodowisko

liczne pekniecia plyt w budynku oraz poobrywane sufity ( w budynku 2 letnim!! ) wskazuja na spore oszczednosci w budowie tego gmachu

uwazasz ze wpisy negatywne sa tylko od ludzi ktorzy musieli zrezygnowac? ja jestem dowodem ze nie - poprostu widze co sie dzieje...
          • Gość: Obserwator Re: nauka w PWSZ IP: *.acn.waw.pl 10.07.09, 16:10
            Z ta kawą to lekko przesadziłeś. Bufet dawno nie funkcjonuje i nawet w weekendy
            był problem!
            Co do budynku to szkoda gadać, bardziej wygląda jak jakiś urząd a nie uczelnia
            (schody, olbrzymie korytarze i bardzo mała ilość sal jak na tak wielka budowlę).
            Przy założeniu wzrostu studentów o 200% wykłady i ćwiczenia musiłby się odbywać
            na korytarzach i to jest fakt niezaprzeczalny!
            Z tego co wiem, to laboratoria są coraz lepsze, ale robione chałupniczo i na
            sprzętach z demobilu (komputery do PKM'u w sali 111). Oczywiście lepsze to niż nic!
            Co do dziekana "reprodukcji i komuny" to szkoda słów. Każdy wie co to za
            niekompetentny człowiek i co wyczynia z kadrą i studentami. Ale dziekanem jest,
            choć wybranym nie przez swoich pracowników.

Mimo wszystko fajnie było studiować patrząc z perspektywy i nie żałuje, że
            kawałek życia związany był z ta uczelnią.
          • Gość: Zibi Re: nauka w PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 00:21
            Gościu, co Ty za ściemę tu wypisujesz? Chyba tam w ogóle nie byłeś...Nie to
            żebym stawał tu po którejś stronie w tej dyskusji, ale chyba widzę to często (no
            teraz troche mniej często w wakacje) ale coś mi tu nie gra z tego co mówisz, bo
            zadnych sufitów peknietych tam chyba nie ma?... Coś kręcisz i się motasz. Nie
            siej polityki . pozdro dla wszystkich z pwsz tak w ogole, no bez sciemy....
            • Gość: student;] Re: nauka w PWSZ IP: *.chello.pl 20.07.09, 22:12
              jesli nie widziales peknietych sufitow to przejdz sie po lazienkach ;] no chyba
              ze w wakacje to poprawili.
              w ktorej linijce sie "motalem" ?:)

nie wiem czemu student zaoczyny tak bardzo zadowolony z uczelni juz sie nie
              odzywa;] przejrzal na oczy?;]
    • Gość: Kto wie Re: nauka w PWSZ IP: 75.125.210.* 10.07.09, 18:17
      Mnie ciekawi opinia byłego / aktualnego studenta zaocznego.
      Może się do was wybiorę ale powiedz jakie jest czesne na inzynierii
      za semestr i czy nie robia maniany z podnoszeniem. Chodzi mi o to
      czy zaczynając studia wiem jakie czesne będe płacił do końca studiów.
      ( w Olsztynie i w Warszawie potrafili znienacka podnieść)
      O której zaczynają się zajęcia w piatek. Ile jest zjazdów w
      semestrze i czy zaoczni muszą odrabiac praktyki wakacyjne.
      Jaki jest poziom języków obcych - to dość ważne dla mnie. Czytałem
      że wywalili wszystkich pracowników od języków. Interesuje mnie
      poziom zaawansowany a nie zaliczenie FCE juz mam a chcialbym sie
      jeszcze podszkolic skoro mam chodzic na lektorat
      Z góry dzieki za wiesci na ten temat.
      • Gość: student;] Re: nauka w PWSZ IP: *.chello.pl 10.07.09, 18:43
        jestem studentem dziennym ale moze pomoge troche
        semestr kosztuje kolo 1500 pln
        szkola boryka sie z klopotami wiec czy tego nie podniosa nie moge powiedziec
        plan raczej jeszcze nie ulozony ale w piatek zajec chyba nie ma ( soboty i niedziele tylko za to cale dni )
        zjazdy co tydzien
        praktyki wakacyjne obowiazkowe
        co do jezykow jednak nie moge sie wypowiedziec

wszystkiego dowiesz sie na uczelni, powinna byc otwarta w tygodniu pon- ptk
        • Gość: Kto wie Re: nauka w PWSZ IP: 75.125.210.* 10.07.09, 20:15
          Dzięki, ale chcialbym wiedziec czy nie robią numerów z podnoszeniem
          czesnego w trakcie studiowania. Chciałbym wiedziec ile kosztuje
          kazdy semestr i czy jest pewność ze ceny się nie zmienią. Jak jest z
          odpłatnością za powtarzanie roku - czy płaci sie za cały czy tylko
          za powtarzane przedmioty - z tym jest różnie.
          Troche zmroziłeś mnie praktykami, pracuję "w zawodzie" czy da się
          uzyskać na to zwolnienie z praktyk.
          ZJazdów też od groma, liczyłem na 10 no moze 12 na 1 roku.
          Ile grup jest na zaocznych i czy da się wybierać prowadzacego
          przenoszac z grupy do grupy albo wykorzystujac okienka. Próbowałem
          studiowac w Olsztynie i tam było to mozliwe, oczywiście trzeba było
          pogadać z prowadzącym.
          • Gość: v Re: nauka w PWSZ IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.07.09, 23:04
            Jeśli chodzi o zmiane wysokości opłat to nie mam pojecia. Poziom
            języków jest żałosny wiec nie licz na to, że podniesiesz swój
            poziom. Zjazdy niestety prawie co tydzien, zajecia od rana do
            wieczora i plan jest raczej malo ruchomy bo jest malo grup. Nie
            wiadomo czy warto zaczynac bo w kazdej chwili przeciez ta uczelnia
            moze upasc a wtedy bog jeden wie co ze studentami
            • Gość: absolwent Re: nauka w PWSZ IP: *.acn.waw.pl 10.07.09, 23:43
              Zjazdy są tylko w sobotę i niedzielę, ale niestety od rana do wieczora. Jest ich
              12 w semestrze.
              PKA dała na oba kierunki na Wydziale Inżynierii negatywną opinię. W jaki sposób
              poradzi sobie z tym dziekan z rektorem tego nikt nie wie. Zgodnie z prawem i
              opinią PKA, nie powinno być naboru na nowy rok akademicki.
              Jeden fakt jest zastanawiający. Zwalniają ludzi (wykładowców i to naprawdę
              dobrych), chcą łączyć wydziału, a otwierają nowy kierunek, na który trzeba
              będzie zatrudnić odpowiednich fachowców. I gdzie tu pakiet naprawczy i
              oszczędności?
              I o ile się orientuję to ilość studentów z roku na rok spada, więc jaki jest
              sens rozbijać potencjalnych abiturientów na jeszcze jeden kierunek?
              Czy ktoś kompetentny może wyjaśnić o co w tym wszystkim chodzi i jaka jest
              szansa na uratowanie całej uczelni i kierunków na Wydziale Inżynierii?
      • Gość: student-zaoczny Re: nauka w PWSZ IP: 87.204.168.* 13.07.09, 05:03
        Poziom języka angielskiego szczególnie u zaocznych jest tak niski,że nie można
        stworzyć grupy dla bardziej zaawansowanych,gdyż wybrać z roku można tylko z 5
        osób a to za mało na samodzielną grupę.
        Wykładowcy od języków są OK.
        Szkoda,że zajęcia odbywają się w takich małych salkach w ....obskurnym
        domku.Jedyne pomoce naukowe to....plansze na ścianach z czasami.
        Rektor powinien zainwestować w języki./też/
        • Gość: heh Re: nauka w PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 19:42
          Nie wiem, jak jest z językami na zaocznych, ale na dziennych poziom
          nie jest wcale niski. Wszystko oczywiście zależy od lektora.
          • Gość: krol Re: nauka w PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 22:56
            nie wiem czy wiecie ale inzynieria nie dostala akredytacji PAKI.wiec nie
            wiadomo jak bedzie z tymi inzynierami.
            • Gość: student Re: nauka w PWSZ IP: *.ibd.gtsenergis.pl 30.07.09, 13:11
              gdyby głupota miała skrzydła?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka