Dodaj do ulubionych

była kostka,cegły,a gdzie asfalt

21.07.09, 23:08
Dużo medialnego szumu i bardzo słusznego było najpierw o historycznej kostce
brukowej co z nią zrobić, bo pani viceprezydent zapewne na wysypisko, by je
najchętniej wyekspediowała.
Potem cichcem modląca się pani viceprezydent musiała zgodzić się na patrzenie
na stare czerwone cegły o historii dłuższej niż ona jest w stanie swoje drzewo
genealogiczne odtworzyć.
Mnie interesuje, gdzie asfalt i płyty chodnikowe z Warszawskiej są
wywożone, bo o tym bardzo cicho, a mam dziwne spotkanie z tym zbędnym towarem

ps.Cwaniacy-urzędnicy teraz zarządzili kopanie wąziutkiej niteczki, by żadne
łajzy i łaziki nie zobaczyli najmniejszego śladu dawnej historii Ciechanowa.
Obserwuj wątek
    • Gość: sosenka Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 09:16
      to gdzie to widziałeś łaziku ?
    • lazikamator Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt ? 22.07.09, 16:21
      niejakiemu X z innego wątku tu też mogę odpisać,że zdjęcie jakie mam jest
      porażające, że nikt z urzędników miejskich nie podbija wątku, bo może być smród
      urzędniczy na pierwsze strony gazet/no w tych jakie ja bym miał do dyspozycji ;-)))/
      urzędnicy i stronnicy urzędników wolą podbijać inne wartościowsze wątki o
      fryzjerze i weselu i obronie swojej partii.
      obraz na zdjęciu jest porażający i nie wiadomo mi oczywiście, kto jest winny i
      czyje to są te skarby w takim miejscu ?
      Zadam raz jeszcze pytanie, gdzie wywożony był asfalt i płytki chodnikowe ?
    • lazikamator Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt ? 22.07.09, 21:55
      takie piękne słoneczko zza chmur nad Rutkami Begny to widok jak z bajki

3.bp.blogspot.com/_U5oz57mPRKA/SmdsLSlYX1I/AAAAAAAAAiM/a7l2GcjE9EA/s1600-h/P1010817.JPG
    • Gość: zRutówi Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 10:24
      czy my leżymy na szlaku Nadwkrzańskiego Obszaru Chronionego Krajobrazu
      czy może poza nim?
    • Gość: zrutków Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 10:27
      znalazłem różne Rutki ,ale nie Begny na liście wojewody mazowieckiego
      • jezu_jak_sie_ciesze Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt 23.07.09, 12:22
        Jezu, jak się cieszę, że istnieje taki łazikamator, który chce skatalogować
        historyczny asfalt. Przed nim tyle asfaltu z Armii Krajowej, z Mostu 3 Maja...
        cieszę się, bo katalogowanie asfaltu potrwa dłużej niż katalogowanie bruku z
        zamku, i zablokujemy miasto na dwa lata, platfusy przerżną wybory, i do władzy
        dojdziemy my łazikamatory i spółka. ZOO. Oczywiście:)
        • lazikamator Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt 23.07.09, 13:09
          jezu_jak zmień nick , a teraz odpisz, gdzie wywożą ten towar , bo taki
          znalazłem w miejscu nie na ten cel przeznaczony.
          ktoś będzie miał nieprzyjemności lub ktoś komuś będzie musiał dać w łapę lub
          ktoś będzie to tuszował jak ty już tu na tym forum.
          • jezu_jak_sie_ciesze Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt 23.07.09, 13:18
            No fakt, nie zapłaciłem praw autorskich Lechowi Janerce, ale chyba się nie
            obrazi za ten nick:)
            Nick jak nick, ale i tak się cieszę, ze mamy takich stróżów prawa,
            sprawiedliwości, jedynie słusznych nicków i asfaltu. Dzięki WAM, dojdziemy do
            władzy i wtedy każdy asfalt będzie transparentny, nie CZARNY jak teraz.
            Przyszłość należy do obrońców zabytkowego asfaltu! Jestem z Wami, Wy ze mną!
          • lazikamator Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt 23.07.09, 13:22
            oczywiście strugasz głupka, ale może to i dobrze, bo skoro nie zrozumiałeś co
            napisałem to znaczy,że jesteś normalny.
            • jezu_jak_sie_ciesze Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt 23.07.09, 13:31
              OOO! Cóż za szczerość, utwierdzasz mnie tylko w przekonaniu, że warto na Was
              (NAS!) stawiać i ZWYCIĘŻYMY. Prawda ich wyzwoli, choćby to była najbrutalniejsza
              na świecie prawda o eksterminacji zabytkowego bruku, drzew, asfaltu,
              krawężników, starych rur (a te gdzie wywieźli, do jakiego miejsca zagłady?) -
              właściwe podkreślić?:).
              • Gość: babajagazpiwnicy Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 15:12
                ja bym chętnie też się dowiedziała, gdzie ten asfalt bo chyba nie Woli Pawłowskiej ?
                • lazikamator Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt ? 23.07.09, 20:21
                  Wola Pawłowska ma dwa oblicza.
                  Domy przy drodze i typowy wiejski smród nonstop nie do zniesienia przez miastowych.
                  Za wsią wjazd do SKŁADOWISKA,żadne tam wysypisko śmieci.
                  SKŁADOWISKO brzmi prawie jak odkrywka archeologiczna dla poszukiwaczy skarbów
                  już za kilkadziesiąt lat.
                  SKŁADOWISKO leży 1km jadąc w las asfaltową drogą i o dziwo żadnego smrodu
                  nie czuć.
                  Jadąc dalej leśną drogą niecałe 200-300m trafiamy na słynne projektowane
                  WYSYPISKO SMIECI w RUTKACH BEGNY
                  Powiem szczerze nie wiem o co chodzi w tym sporze,ale skoro ja nie wiem to
                  znaczy ,że chodzi o wielkie pieniądze, które jedni chcą zarobić ,ale nie drudzy.
                  Obok SKŁADOWISKA ładnie ogrodzonego i niech to będzie nawet te 12ha,są trzy
                  wielkie dziury w ziemii po żwirowni dziś zwanej odkrywka górnicza o kolejnej
                  powierzchni 20-30 ha

cdn
                  • Gość: rita Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 21:50
                    składowisko betonu,cegły,asfaltu
                    wysypisko resztek jedzenia,obierki,chlebka,mięska ;-)
                    • naokolo_wiezy_cisnien Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt ? 23.07.09, 22:10
                      Widać, że koleżanka nie z Ciechanowa. Tu się mówi "miąska". Jedynie poprawna
                      wymowa w grodzie nad Łydynią:) Co mnie osobiście jakoś dziwnie rozczula...
                      Jak to język może człeka zdradzić;);)
                      A swoją drogą, o co biega z tym asfaltem nieszczęsnym?
                      • lazikamator Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt ? 23.07.09, 23:53
                        Oto miejsce zwane przyszłym wysypiskiem śmieci tak urocze w Nadwkrzanskim Obszarze Chronionego Krajobrazu, gdzie asfalt i beton leżą sobie blisko oczka wodnego.
                        Nie dalej jak o dobre dwa rzuty oszczepem jest miejskie składowisko,które rozrośnie się dla innych miast i miasteczek też w Nadwkrzańskim Obszarze Chronionego Krajobrazu.
                        cdn ;-)
                        • lazikamator Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt ? 23.07.09, 23:56
                          fotka przepiękna
                          3.bp.blogspot.com/_U5oz57mPRKA/SmjZjjIuliI/AAAAAAAAAjU/OxonFrqMw9w/s1600-h/P1010760.JPG
                          • Gość: naokolo_wieży_PO Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.09, 09:39
                            a rybki tam są łaziku ?
                            • Gość: działa Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 13:35
                              asfalt juz leży na ul. Opinogórskiej.
                              • Gość: wodnik Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt ? IP: 217.98.12.* 24.07.09, 14:26
                                a gdzie ten stawek lezy
                                moze jakies namiary laziku
                                bo czuje ze mozna sie tam wybrac z rodzina
                                • lazikamator Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt ? 24.07.09, 23:08
                                  Tobie odpiszę indywidualnie jak napiszesz lazikamator@gazeta.pl
                                  Gość portalu: wodnik napisał(a):

> a gdzie ten stawek lezy
                                  > moze jakies namiary laziku
                                  > bo czuje ze mozna sie tam wybrac z rodzina
    • lazikamator Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt 24.07.09, 23:13
      oto słynny asfalt i płytka chodnikowa może z ul.Warszawskiej, bo widać było, że
      towar świeży;-) i to sporo , oj sporo tego towaru tam
      może być tak,że to nie z ul Warszawskiej, ale dla mnie to świeży towar leżący w
      kompleksie leśnym co woła o pomstę do nieba.
      mimo wszystko las nie do tego służy.
      2.bp.blogspot.com/_U5oz57mPRKA/SmdsL7kBP7I/AAAAAAAAAiU/cUEFXo7MWYE/s1600-h/P1010754.JPG
      • lazikamator Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt 24.07.09, 23:17
        miejsce w kompleksie leśnym usłane jest już od dawna zrzutem śmieci.
        oto górka, a za nią trzy pryzmy asfaltu i betonu świeżutkiego jak ciepłe bułeczki
        1.bp.blogspot.com/_U5oz57mPRKA/SmdtG7CcJTI/AAAAAAAAAis/rJVpz1bXS2c/s1600/P1010756.JPG
        • lazikamator Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt 24.07.09, 23:19
          gratis dorzucę piękne kamienne bryły na tym leśnym placu ;-)
          3.bp.blogspot.com/_U5oz57mPRKA/SmdsMuxL-wI/AAAAAAAAAik/W0WaB48X7ac/s1600-h/P1010755.JPG
          • Gość: doncorleone Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.09, 08:29
            chyba te kamienie nie są zabytkowe ;-)
            lazikamator napisała:

> gratis dorzucę piękne kamienne bryły na tym leśnym placu ;-)
            >
            3.bp.blogspot.com/_U5oz57mPRKA/SmdsMuxL-wI/AAAAAAAAAik/W0WaB48X7ac/s1600-h/P1010755.JPG
            • Gość: marian Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 12:14
              ktoś tam już był ?
              są rybki ?
              są grzybki ?
              śmierdzi w okolicy ?
    • lazikamator Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt ? 29.07.09, 23:54
      asfalt i płytki chodnikowe temat niewyjaśniony?
      mówi się trudno.
      Może brakuje miejsca, bo rośnie góra śmieci i za rok,dwa zobaczymy je w Ciechanowie z wyższych budynków .
      1.bp.blogspot.com/_U5oz57mPRKA/SnDDl-zrefI/AAAAAAAAAk0/r3EoEjkuPMQ/s1600-h/P1010177.JPG
    • Gość: australopithecus Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 07:36
      a śmieci też piękne,może łaziku lepszą fotkę wrzucisz , bo to chyba robił
      samolot szpiegowski ;-)
    • lazikamator Re: była kostka,cegły,a gdzie asfalt ? 04.08.09, 09:59
      trzeba pochwalić ekipę,że tak ładnie owinęła folijką tyle płytek chodnikowych i
      oby wykorzystano je powtórnie.
      2.bp.blogspot.com/_U5oz57mPRKA/Snfo25fxqqI/AAAAAAAAAmk/uWANtbSXiws/s1600/Obraz2%2B208.jpg
      ps.ciekawe czy te płytki to własność nasza miasta czy ich wykonawców ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka