pawloskarawlos1 10.08.09, 08:35 W sobotę 8. sierpnia odszedł Edward Lewandowski. Wielka strata dla ziemi ciechanowskiej. Pokój jego duszy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierwszy.obywatel Re: Zmarł Edward Lewandowski 10.08.09, 09:35 Zgadzam się z przedmówcą. Odpowiedz Link Zgłoś
szyperski.marek Re: Zmarł Edward Lewandowski 10.08.09, 14:32 Niech spoczywa w pokoju wiecznym. I kto teraz będzie tak barwnie opowiadał o wartowniku z Ciechanowa pilnującym Belwederu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horn`s up !!! Re: Zmarł Edward Lewandowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 15:47 Niech spoczywa w spokoju !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Zmarł Edward Lewandowski IP: *.cust.tele2.pl 10.08.09, 19:12 widziałem go jeszcze jakieś 3 tygodnie temu na ulicy normalnie wygladał ukłoniłem mu się, odpowiedział..., szkoda człowieka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechan Re: Zmarł Edward Lewandowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 19:24 od niedawna mieszkam w Ciechanowie (12 lat) jestem z innego krańca Polski... miałem przyjemność (jakieś 10 lat temu) poznać tego Pana osobiście jak chodził do piaskownicy ze swoim wnuczkiem (bo mieszkałem niedaleko niego) Nigdy nie zapomnę naszych rozmów!!! To dla mnie nie tylko historyk, to wspaniały człowiek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksi Re: Zmarł Edward Lewandowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 21:31 potwierdzam wypowiedzi poprzedników,Pan Edward był prawdziwym regionalistą, jego wiedza o naszym grodzie i ludziach to prawdziwa historia, wspaniały pasjonat,człowiek, szkoda,że juz go nie ma wsród nas.Ciechanów stracił jednego z najdroższych diamentów w hisorii miasta.spoczywaj w spokoju, zapewne pamięć o Panu będzie tkwiła wiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
ewaw33 Re: Zmarł Edward Lewandowski 22.08.09, 10:25 Wielki żal...Odszedł cichy, mrówczo pracowity, dobry Człowiek. Zwyczajnie porządny. Publikował dużo, ale ile wiedzy o ludziach, rodach, domach, kamieniach tej swojej ziemi zabrał z sobą? Teraz myszkuje pewnie po Niebieskich Zakamarkach i odkrywa zapomniane niebiańskie tajemnice. Niech czyni to w wiecznym pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś