Dodaj do ulubionych

Variustur--UWAGA

14.06.10, 20:37
Ostrzegam!!!!NIE KORZYSTAJ z usług tego biura podróży Variustur. Brak pilota,
kierowca zachowywał się jak rozkapryszona panna młoda.Przede wszystkim nie był
profesjonalny, błądził wielokrotnie, bojkotował uczestników wycieczki, aż
wreszcie powiedział że nie jedzie dalej. Nie było żadnego kontaktu z biurem
Variustur , nic nie obchodziło szefa biura co się dzieje.Brak profesjonalizmu
i odpowiedzialności za ludzi i ze strony biura podróży i przewoźnika przez te
biuro wynajętego.
Po powrocie szef Variustur nie chciał rozmawiać.
Obserwuj wątek
    • Gość: zgred Re: Variustur--UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 23:06
      Varius - to przecież sklep spożywczy przy ul.1 Maja.Chciałeś jechać
      na wakacje z biurem podróży podwieszonym pod sklepik i kwiaciarnię?A
      na dodatek masz pretensje?No nie bądź śmieszny!
      • Gość: klm Re: Variustur--UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.13, 21:18
        Byłem na paru imprezach z panem Bogdanem i muszę podkreślić pełen profesjonalizm biura Variustur. No i te klimaty wycieczek z panem Bogdanem..........
        • Gość: Rena Re: Variustur--UWAGA IP: *.183.248.180.dsl.dynamic.t-mobile.pl 10.05.13, 22:33
          W ubiegłym roku byłam z biurem Variustur na wycieczce we Włoszech. Za stosunkowo niewielkie pieniądze zrealizowałam swoje marzenia i zwiedziłam: Padwę, Wenecję, Asyż i oczywiście dwa dni organizator poświęcił na Rzym. Pilot okazał się profesjonalistą, o nic nie musieliśmy się martwić. Często wracamy wspomnieniami do chwil mile tam spędzonych i pewnie jeszcze nie jeden raz skorzystamy z usług tego biura, wybierając się na urlop. Serdecznie pozdrawiam właściciela biura.
    • Gość: 123 Re: Variustur--UWAGA IP: 89.174.178.* 15.06.10, 06:54
      A to jest faktyczny organizator, czy pośrednik?
      • jaca5a Re: Variustur--UWAGA 16.06.10, 21:54
        Mają swoje biuro w dawnej Cepelii a nie w sklepie spożywczym.
    • bub-a1 Re: Variustur--UWAGA 22.07.10, 16:58
      Chmurko.
      Zapomniałaś dopisać:
      a. że noclegi zamówione przez Variutur były w hotelach 5-
      gwiazdkowych ze SPA i Wellnes a posiłki w postaci szwedzkich
      bufetów były europejskie
      b. przewoźnikiem był Plus Ekspres i to był ich kierowca.
      c. to Plus Ekspres zobowiązał się do przewozu na określonej trasie i
      to kierowca nie miał kontaktu ze swoim szefem
      d. Variustur to profesjonalne biuro podróży a zawiódł przewoźnik.
      e. znam wiele osób korzystających od lat z tego biura podróży i to
      ludzi bardzo zadowolonych
      • Gość: malgosia Re: Variustur--UWAGA IP: *.152.141.120.dsl.dynamic.t-mobile.pl 13.05.13, 21:04
        Witam,
        z biurem podróży Variustur mam przyjemność podróżować co roku. Spotykamy się na nartach w kurortach w Polsce. Organizacja pierwsza klasa. Właściciel - Boguś - dusza człowiek, pełen profesjonalizm i serce wkładane w pracę. Byłam również na wycieczce w 3 stolicach: Wiedeń, Bratysława, Budapeszt i jestem bardzo zadowolona. A poza tym organizuje fajne wieczorki zapoznawcze :)
        Pozdrawiam i polecam
        Malgosia
    • ruda110 Re: Variustur--UWAGA 23.07.10, 14:17
      Ja również korzystam z usług tego biura i dotychczas byłam
      zadowolona.
    • Gość: wiedzący Re: Variustur--UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 10:19
      Niestety nie mogę zgodzić się z co niektórymi poniższymi opiniami, a już na
      pewno nie z tym, że miał miejsce jakikolwiek brak profesjonalizmu, czy
      odpowiedzialności za klientów. Od lat korzystam z usług biura Variustur i nigdy
      nie spotkały mnie żadne nieudogodnienia. Świetna organizacja,obsługa powyżej
      oczekiwań, kompetentni piloci- np. Pan Ireneusz ( Jeśli przypadkiem odczyta pan
      moja opinię, to pragnę serdecznie podziękować za dostarczenie tylu
      niezapomnianych wrażeń), wszystko na miejscu zgodne z opisem.
      Ogólnie mówiąc: Biuro Variustur potrafi bez wątpienia organizować niezapomniane
      wycieczki i życzę aby nadal działało tak jak do tej pory, a mogą być pewni,że
      zyskają wielu dodatkowych klientów oszukanych w innych biurach podróży.
      • Gość: Jadwiga Pilucik Re: Variustur--UWAGA IP: 87.204.174.* 09.08.13, 17:02
        Podpisuję się pod opinią przedmówcy. Właśnie wróciliśmy z wycieczki obsługiwanej przez Variustur. Pełen profesjonalizm, miła i rzeczowa obsługa, a poza tym te "wisienki" na torcie. Kto miał przyjemność jeździć z Panem Bogdanem, wie o czym mówię. Odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu, bo przecież każda firma to przede wszystkim ludzie. Jestem pod wrażeniem zarówno miejsc jakie odwiedziliśmy , jak i obsługi . Pozdrawiam serdecznie licząc na dalszą współpracę.
      • iwcia1976 Re: Variustur--UWAGA 09.05.14, 13:14
        Zdecydowanie polecam wyjazdy z Biurem Podróży VARIUSTUR. Weekend majowy Budapeszt-Zakopane zorganizowany dla pracowników Urzędu mogę podsumować jako super udany. Niezwykle starannie przygotowana wycieczka. Doskonały kontakt przed wyjazdem z Panem Bogdanem i Panem Irkiem, którzy umiejętnie dostosowali program wycieczki do oczekiwań grupy.Wszystkie nasze sugestie i życzenia zostały spełnione (w tym miejscu podziękowania za zamówienie kapeli góralskiej oraz „5 minut pod parlament” - kto był, wie o co chodzi :) ) Pomimo trudności związanych z zamówieniem przez nas tego wyjazdu „na ostatnią chwilę”, okazało się że dla Biura VARIUSTUR nie ma rzeczy niemożliwych. Wszystko dopięte na ostatni guzik, a realizacja programu na najwyższym poziomie. Wszyscy spisali się na medal: profesjonalni kierowcy, nasz pilot-Pan Bogdan, wspaniały przewodnik Ferenc-rodowity Węgier mówiący doskonale po polsku, co robiło na nas niezmiernie pozytywne i miłe wrażenie.
        W Budapeszcie dostaliśmy przepiekny, wysokiej klasy, położony w spokojnej okolicy hotel 4-gwiazdkowy z dodatkową atrakcją-darmowym SPA (basen, jakuzzi, sauny), w którym wszyscy czuli się świetnie, wypoczęci i zrelaksowani po zwiedzaniu. A śniadania-prawdziwy luksus -przepyszne i obfite. To samo w zakopiańskim pensjonacie Dawidek-super warunki, przepyszne posiłki, miła obsługa, do tego przygrywajaca podczas kolacji góralska kapela sprawiła że wszyscy poczuli magię mejsca w którym się znajdują i przeuroczy niepowtarzalny podhalański klimat.
        Podczas całego wyjazdu dostarczano nam moc atrakcji, w aukokarze słodka niespodzianka na powitanie, rejs statkiem po Dunaju przy suto zastawionym stole, a na zakończenie dnia „wisienka na torcie od Wujka Bogdana” - wieczorny wjazd na Górę Gellerta, z której mogliśmy podziwiać przepięknie oświetlony Budapeszt. To były niezapomniane chwile.
        W tym miejscu składam szczególne podziękowania dla wspaniałego człowieka, Pana Bogdana Uhryn- Właściciela Biura Podróży VARIUSTUR, za wyjątkową dbałość o uczestników wycieczki, dobry humor, doskonałe umiejętności organizacyjne i pełen profesjonalizm pod każdym względem.Tego się nie da opisać-to trzeba przeżyć!
        Była to już nasza piąta wyjazdowa majówka, korzystaliśmy z usług różnych przewoźników, ale ten wyjazd uważamy za zdecydowanie najlepszy. Organizator spisał się na „szóstkę”, jesteśmy zadowoleni na MAXA!!! Już planujemy kolejny kierunek i czekamy na następną wycieczkę z Panem Bogdanem!! Serdeczne pozdrowienia i do zobaczenia !!
      • Gość: Szczuczyn Re: Variustur--UWAGA IP: *.unipol.net.pl 12.05.14, 14:16
        Korzystamy z ofert tego bura podróży od wielu lat i nigdy nie mieliśmy niemiłych niespodzianek. Pełen profesjonalizm, sprawdzone hotele, dodatkowe atrakcje na wysokim poziomie.
        Polecam.
    • Gość: klient Re: Variustur--UWAGA IP: 78.8.27.* 19.08.10, 11:10
      Trzy razy korzystałam z usług biura Variustur i całokształt współpracy oceniam
      na bardzo dobry. Biuro jest bardzo solidne; nie słyszałam do tej pory żadnych
      negatywnych opinii.
    • Gość: :) Re: Variustur--UWAGA IP: 78.8.27.* 19.08.10, 11:27
      Czytając te wszystkie opinie doszedłem do wniosku, że niektóre negatywne opinie
      trzeba dzielić na cztery, ponieważ ludzie szukają dziury w całym, wszystko
      wyolbrzymiają i doszukują się problemów.

A ja osobiście korzystając z tego biura, wróciłem bardzo zadowolony i wiem, że
      biuro jest warte polecenia, więc- POLECAM :)
    • Gość: B.P. VARIUSTUR Re: Variustur--UWAGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.10, 15:14
      Witaj Chmurko !
      Dlaczego zamieszczona informacja zawiera tylko negatywne stwierdzenia ?
      Nie wspomniałaś o tym iż uczestnicy byli zakwaterowani w ekskluzywnych hotelach oraz Pani przewodnik realizowała dodatkowo z częścią grupy nocne zwiedzanie Wilna, gdzie nikt nie pomyślał o rekompensacie dla tej Pani, a była to praca dodatkowa poza programem wycieczki.
      Uwagi w stosunku do kierowcy zostały przekazane właścicielowi firmy transportowej.
      Dłuższa przerwa nie planowana w Mikołajkach ok. 3 godziny, wynikła z tego, iż grupa wyjechała z opóźnieniem z Wilna ( choroba jednej z uczestniczek). Planowana zmiana kierowców miała nastąpić w Olsztynie.
      Niestety brak komunikacji pomiędzy kierowcami ( zewnętrzny przewoźnik) spowodował nie planowaną przerwę w Mikołajkach, większość uczestników skorzystała z możliwości dodatkowego pobytu w Mikołajkach dobrze się bawiąc podczas przeglądu piosenki żeglarskiej tzw. Szanty.
      W poniedziałek jako właściciel biura poinformowałem o tej sprawie Panią Dyrektor.
      Nie prawdą jest, iż był utrudniony kontakt ze mną, osoby, które chciały się spotkać miały taką możliwość bezpośrednio w naszej siedzibie. Dla zainteresowanych mogę podać nazwisko 2 osób – małżeństwo, które było na takim spotkaniu.
      Grupa otrzymała niewspółmierną rekompensatę do tzw. utraconych korzyści. Na spotkaniu z gronem pedagogicznym podczas imprezy plenerowej i w tym z uczestnikami wycieczki wszyscy dobrze się bawili i humorystycznie podeszli do przebiegu wycieczki.
      Reasumując grupa otrzymała wysokie świadczenia podczas realizacji wycieczki, w ramach bardzo konkurencyjnej ceny.
      B.P. Variustur skalkulowało wycieczkę w promocyjnej cenie. Natomiast całość wycieczki składa się z kliku elementów, gdzie biuro zawiera umowy z podwykonawcami na świadczenie różnych usług ( noclegi, wyżywienie, transport, przewodnik itd. )
      Jedna z osób podsumowała całość zdarzenia w ten sposób cyt. " Ludzie płacąc za jedną imprezę otrzymali trzy ". Dopowiedzenie przez nas: wycieczka plus....plus… :)
      Pozatym w trakcie wycieczki grupa miała wspaniałą pogodę i szczęśliwie wróciła do Elbląga z ok 3 godzinnym opóźnieniem
      Po raz kolejny przepraszam za zaistniałą sytuację :)
      W przeciwieństwie do Ciebie Chmurko, mam odwagę brać odpowiedzialność za słowo pisane.
      Serdecznie pozdrawiam,
      Bogdan Uhryn,
      właściciel B.P. Variustur które działa od 1992 roku.
    • Gość: Siem Re: Variustur--UWAGA IP: *.152.134.87.dsl.dynamic.t-mobile.pl 11.05.13, 22:32
      Jestem zadowolony z usług biura.
    • Gość: uczestniczka Re: Variustur--UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.13, 22:23
      od kilku lat co roku korzystam z usług biura gdzie jestem bardzo zadowolona z organizacji i podejście do klienta profesjonalna obsługa, super kontakt z właścicielem biura biura godne polecenia
      • Gość: ewa Re: Variustur--UWAGA IP: *.olsztyn.mm.pl 18.05.13, 10:00
        ja byłam z tym biurem na krecie i w Turcji Wszystko w najlepszym porządku POLECAM
        • Gość: Teresa Re: Variustur--UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 22:29
          Jestem zaskoczona taką opinią.Korzystałam z usług tego biura jako kierownik dużej i wymagającej grupy wycieczkowej. Czas spędzony na Warmii to niezapomniane chwile, które często wspominamy jako uczestnicy wycieczki.Zobaczyliśmy więcej, niż przewidywał uzgodniony program.Zawsze polecam biuro Variustur moim znajomym jako godnego organizatora wymarzonych wakacji.
          Pani Chmurko, powinna Pani założyć własne biuro i spróbować tego szczęścia z takimi uczestnikami jak Pani..
          • Gość: Kazik Gość Re: Variustur--UWAGA IP: *.30.235.87.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.07.13, 12:44
            Ciężko jest wytłumaczyć co niektórym pewnych zasad. Nie obwiniam nigdy sklepikarza, że paprykarz który sprzedaje jest za zasłony, również nie mam pretensji do szklarza, że mam brzydki widok z okna bo okno wychodzi na śmietnisko.
            Biuro jest uczciwe a wycieczki są zorganizowane profesjonalnie.
            Korzystałem z rodziną i znajomymi z tego biura podróży i jesteśmy zadowoleni.
    • Gość: Jagoda Pilucik Re: Variustur--UWAGA IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.13, 18:59
      Wróciliśmy z objazdowej wycieczki z Biurem Variustur i jesteśmy pod wrażeniem. Zarówno szef biura pan Bogdan jak i kierowcy spisali się na medal. Bardzo profesjonalnie, a przy tym życzliwie i miło podchodzili do uczestników wycieczki. Nie było praktycznie żadnych zgrzytów, a atmosfery można jedynie pozazdrościć. Co prawda upały dały nam się we znaki, ale za to nie można winić nikogo. Pan Bogdan dbał o wszystkich razem i o każdego z osobna. Dał się poznać jako człowiek o wysokiej kulturze osobistej i wyjątkowej cierpliwości a przy tym "dusza towarzystwa".
      Jednym słowem bardzo udany wyjazd.
      Przy okazji dziękujemy naszym współtowarzyszom - nauczycielom z Dzierzgonia.
      Pozdrawiamy i do zobaczenia na kolejnej wycieczce.
    • Gość: Pielgrzym Re: Variustur--UWAGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.14, 09:17
      Niedawno wróciliśmy z wyjazdu na kanonizację organizowanego przez parafię. Wykonawcą usługi było biuro Variustur z Elbląga. Opiekunem grupy był własciciel biura, Pan Bogdan. Mimo zamieszania jakie panowało we wszystkich odwiedzanych miejscach byliśmy pod stałą opieką, grupa była kilkukrotnie liczona żeby nikt się nie zgubił, brano pod uwagę każda sugestię w miare możliwości. Hotele mieliśmy ładne, czyste, w pięknych miejscach. Postoje w trasie wystarczajaco często i odpowiednio długie. Przewodniczka w Rzymie "poezja" : ładna, miła i bardzo profesjonalna. Wyjazd udany, biuro podróży jak najbardziej kompetentne. Polecam i życzę udanych wyjazdów z Wariustur.
      • Gość: klient Re: Variustur--UWAGA IP: *.182.47.246.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.05.14, 08:00
        Nigdy więcej z Variusturem
    • Gość: baks79 Re: Variustur--UWAGA IP: *.183.231.16.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.06.14, 06:52
      Chyba o innym biurze mówisz. Właśnie wróciłem z kolejnej, piątej już chyba wycieczki z nimi. Rewelacja, super zorganizowane i za każdym razem zabawa na bogato. Program okazał się jeszcze bardziej obfity niż było to w planie. Polecam jak najbardziej, ja osobiście innego biura już nawet pod uwagę nie wezmę.
      • Gość: J.Pilucik Re: Variustur--UWAGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.14, 13:05
        Nie po raz pierwszy korzystam z usług Biura Variustur i po raz kolejny jestem zadowolona. To profesjonalny i dobry organizator. Polecam.
    • Gość: E Re: Variustur--UWAGA IP: *.183.255.20.dsl.dynamic.t-mobile.pl 28.10.14, 19:34
      Podzielam opinię. Właściciel firmy, który był jednocześnie pilotem na wycieczce nie słuchał uczestników. Na nasza sugestie co do miejsc, które chcemy zobaczyć zgadzał się i obiecywał, że tam będziemy. Potem niestety realizował swoje plany, nie reagował na nasze prośby i protesty. Nie polecam.
      • Gość: Sławek Re: Variustur--UWAGA IP: *.radom.vectranet.pl 02.07.15, 11:36
        Nie zgadzam się z negatywną opinią o biurze Variustur właśnie wróciłem z wycieczki zorganizowanej przez to biuro z opieką jako pilota wujka Bogdana i jestem pod dużym wrażeniem rzetelności i profesjonalizmu tegoż biura.Z kierowcą PTA z Pieniężna p. Jackiem też nie było żadnych problemów a wręcz przeciwnie. Pozdrawiam Pana Bogdana i Jacka oraz mam nadzieję że uda mi się w przyszłym roku znowu skorzystać z imprezy.Sławek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka