Dodaj do ulubionych

AM w Elblągu??

IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.03.04, 09:58
Co sadzicie o pomysle otworzenia Akademii Muzycznej w Elblagu ? Na kresach
wschodnich jej nie ma chyba, wiec potencjalnie obslugiwalaby ona polnocno-
wschodnia czesc Polski (razem z AM w Danzig). Jest u Nas Szkola Muzyczna wiec
jej absolwenci mieliby dobre wyjscie ;P Jest podstawowka, srednia no i jakby
doszla wyzsza to byloby juz OK. Nie mowie juz o korzysciach jakie dla miasta
moglaby przyniesc kolejna wyzsza szkola. Moze ktos wpadanie na taki pomysl i
podejmie sie jego realizacji ? Zapewne musieliby poprzednic to
badaniami "rynkowymi" czy byliby chetni, ale moze warto byloby sie tym w
koncu zainteresowac wlazom, ktore chyba gleboko w dupie maja szkolnictwo
wyzsze w Elblągu :(
Obserwuj wątek
    • francuz_el Re: AM w Elblągu?? 21.03.04, 11:41
      A jak Akademie, to od razu Filharmonie i Opere Elblaska :)
      • Gość: rosa Re: AM w Elblągu?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.03.04, 09:51
        Z ta opera to dobry pomysl :)) Ale niestety zapewne nigdy nie powstanie w
        Elblagu ani Akademia Muzyczna, ani tym bardziej opera ;(
        • ol4 Re: AM w Elblągu?? 23.03.04, 10:36
          Rosa mialem o tobie lepsze zdanie:)
          AM w Elblagu? Wiesz jakich to wymaga nakladow? I Skad wezmiecie kadre?
          Poza tym moze nie slyszalas ale duza AM istnieje w Bialymstoku tak wiec
          wasze "obslugiwanie" polnocno-wschodniej Polski moze conajwyzej polegac na
          dostarczaniu uslug erotycznych:)
          A na zakonczenie dodam ze w Polsce jest nadprodukcja lekarzy tak wiec szanse na
          nowa AM sa zerowe:)
          • Gość: rosa Re: AM w Elblągu?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.03.04, 11:02
            ol4, chyba nie czytasz tego co ludzie pisza :(( Ja nie mowie o Akademii
            Medycznej lecz AKADEMII MUZYCZNEJ!!! A to jest juz roznica. Medyczna w Elblagu
            nie ma prawa bytu!! To bylaby porazka, tu sie z Toba zgadzam, lecz Muzyczna wg
            mnie mialaby szanse. A co do dostarczania "ulsug erotycznych" to bylaby to w
            takim razie najwiekszy legalny burdel ;]
            • ssowl Re: AM w Elblągu?? 23.03.04, 16:43
              Myśle że to dobry pomysł utworzenia Akademi Muzycznej. Jest przecież szkoła podstawowa, jest gimnazjum oraz szkoła średnia. Mamy sporą kadrę jeśli o to chodzi. Szkoła muzyczna prężnie działa w naszym mieście, co jakiś czas organizowane są koncerty. Zaplecze jest, tradycja jest, wieć dlaczego nie utworzyć szkoły wyższej ?? :)
          • Gość: posta Re: AM w Elblągu?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.03.04, 13:57
            OOOOOOO w Polsce jest nadprodukcja lekarzy??? A to ci nowość! Może ludzi z
            wyższym wykształceniem też jest zbyt wielu?
            • francuz_el Re: AM w Elblągu?? 31.03.04, 16:26
              Tu chodzi o Akademie Muzyczna a nie Medyczna. Zreszta juz niedlugo lekarzy
              bedzie za malo, bo w ciagu najblizszych paru lat duza ich czesc sobie wyjedzie
              za granice, zeby pracowac mniej a zarabiac wiecej...
              • Gość: rosa Re: AM w Elblągu?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 01.04.04, 09:26
                Francuz - teraz i nasi lekarze beda robic po tyle godzin co w UE. max 48 w tyg
                i basta!! W tym maja byc wliczone dyzury. Tak przynajmniej pare dni temu mowili
                w TV, ale tam polowa pieprzy bzdury i klamie :P
                • francuz_el Re: AM w Elblągu?? 02.04.04, 17:36
                  Wiesz ilu musieliby zatrudnic lekarzy? Mniej wiecej jeszcze raz tyle co jest
                  teraz, a nikogo na to nie stac :/ Znajac naszych juz ten przepis pewnie
                  omineli...
                  • Gość: rosa Re: AM w Elblągu?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.04.04, 13:33
                    Dlaczego mieli omijac ?? Po prostu pacjet bedzie mial utrudnione zycie. Aby
                    dostac sie do lekarza bedzie musial sie tydzien wczesniej rejestrowac, a nagle
                    przypadki beda ograniczone do max 3 na dyzur ;) Reszta bedzie odsylana od
                    szpitala do szpitala. "R" dostana kilometrowki w ilosci 10 na dyzur, a pacjet 3
                    wizyty w roku u specjalisty i raz na miesiac u lekarza domowego. Jak chce
                    wiecej to prywatnie ;)) O ZGROZO !! Oby tak sie nie stalo!
                    • Gość: posta Re: AM w Elblągu?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.04.04, 14:08
                      No no, ja w zasadzie nie chodzę do państwowego lekarza, ostatnio jak chciałam
                      się zarejestrować do specjalisty, to pani podała mi termin w czarwcu czy w
                      lipcu. A to, ze przyjmujesz stale leki akurat nikogo nie obchodzi. Tyle, że w
                      Gdańsku podałaby mi termin "w grudniu po popłudniu". Im większe miasto, tym
                      gorzej... za mało kasy, zła organizacja, bla bla bla. Dziwicie się , ze lekarze
                      uciekają z Polski? Ja chyba też to zrobię.
                      • Gość: rosa Re: AM w Elblągu?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.04.04, 14:15
                        No w sumie racja :(( Juz teraz jest bardzo trudno dostac sie do specjalisty.
                        Jednak czerwiec czy lipiec to jak sama zauwazylas nie jest taki straszny, bo
                        moglas uslyszec wlasnie pazdziernik a nawet i moze luty 2005 :/ Moja poprzednia
                        wypowiedz jak sie okazalo byla bardzo optymistyczna jesli chodzi o ta kwestie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka