IP: 94.254.241.* 31.10.10, 10:31
Uwaga. Portal www.info.elblag.pl cenzuruje komentarze pod artykułami. Napisałem wczoraj dwa mało pochlebne (ale nie obraźliwe) komentarze na temat Henryka Słoniny. Obydwa zostały usunięte - nawet bez podania przyczyny - tak, jakbym nigdy ich nie napisał. Redakcjo, wydawco - robicie nas czytelników w ch..ja? Nie po to czytam, angażuję się pisząc, żeby później ktoś uznał, że moja wypowiedź nie zasługuje na to, aby zostać umieszczona. To ja mam was też w takim razie w d...Przenoszę się do portelu. Tam nikt takich perfidnych numerów jak Wy nie robi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Alarm IP: *.elblag.vectranet.pl 31.10.10, 10:36
      wiemy wiemy i dlatego już nie korzystam z tej strony internetowej... ostatnie 10 artykułów to 8 o wyborach i 2 na temat jakiś tańców w elblągu... tylko EKO, Słonina, Nowaczyk i inne pierdoły...
    • Gość: gostek Re: Alarm IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.10, 10:43
      Bo żona wydawcy jest za Słoniną ( chyba kandyduje ). Teraz wiesz dlaczego ?
      • Gość: Gogh Re: Alarm IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.10, 14:21
        To jest prawda.

Poza tym dziwi mnie to , że najpierw biorą się na swoim portalu za politykę , a potem sami ją uprawiają.
    • Gość: joo Re: Alarm IP: *.centertel.pl 01.11.10, 19:14
      malo kto to g.wno czyta ostatnio
    • Gość: Zdziwiony Re: Alarm IP: 46.112.65.* 02.11.10, 18:58
      Też troche mnie to dziwi, dlatego napisze coś od siebie bo wiem, że czyta to Pani Monika Stando, o przepraszam Bożdyńska.
      Dziwi mnie fakt, że informacja ta pojawiła się z conajmniej 2 dniowym opóźnieniem.
      Dziwi mnie również fakt, że informacja na infoelbląg.pl jest znacząco innaczej sformułowana niż na portELu.
      Również dziwi różnica ilości komentarzy na tych dwóch "stronkach" - można ją tłumaczyć opóźnieniem w edycji informacji.
      Zdziwieniem jest również interpretacja komentujących na infoelbląg, którzy równie dziwnie widzą tylko winę po stronie strzelającego (który również dziwi, bo przecież to Ciupaga, który specjalnie przyjechał uspokoić naszego kozaka).
      Jestem stałym czytelnikiem naszych elbląskich mediów i for, jednak ostatnie poczynania infoelbląg, łącznie z kampanią są naprawde dziwne.
      Pani Moniko jeżeli Pani to czyta, bardzo proszę o uczciwość dziennikarską, ponieważ jesteście naprawde dużo lepsi niż portEL.
      I jeszcze jedno w soboty i niedziele czytelnicy także przeglądają Waszą stronę na której w te dni najczęściej jest sypialnia.
      Pozdrawiam
      Zdziwiony
      • Gość: guest Re: Alarm IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.11.10, 16:07
        Ja się zastanawiam , kto będzie bronił Marcina K. ? Który adwokat ? Pani Moniko ? Jak Pani sądzi ?

• Gość: Gladiator Re: Alarm - info.elblag stosuje cenzurę IP: 46.112.1.* 02.11.10, 22:44
      Mirosław Gajek - wydawca info.elblag. Elżbieta Gajek - kandydatka na radną z opcji Słoniny i żona wydawcy. Co to oznacza? Wszystkie komentarze negatywne dla Słoniny są już usuwane z info. Co więcej, osoby, które piszą przeciwko Słoninie mają zablokowaną możliwość zamieszczania komentarzy. Do Holdingu Swoich, czyli elbląskiego układu dołączył właśnie wydawca info.elblag.pl. Ciekawe jak to wytrzymują dziennikarze info? Nie wstyd wam, że wasz wydawca liże po dupie Słoninę ???
      • Gość: glonojad Re: Alarm - info.elblag stosuje cenzurę IP: 178.235.39.* 03.11.10, 19:50
        Na portelu inaczej? Ta sama śpiewka tylko że z PO. Dlaczego? ...bo Pani Derlukiewicz żona naczelnego ciśnie do sejmiku... z listy PO. Ot całe elblążkowo.
        • Gość: gosc Re: Alarm - info.elblag stosuje cenzurę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.10, 21:08
          Tyle tylko, ze na portElu pelno jest krytycznych głosów pod adresem Nowaczyka i PO. I na tym polega różnica między info i portelem
          • Gość: anim Re: Alarm - info.elblag stosuje cenzurę IP: 46.113.33.* 07.11.10, 09:41
            Potwierdzam - info.elblag.pl nie zamieszcza bądź usuwa komentarze nieprzychylne Słoninie. Kolejna sprawa - sonda - moi znajomi klikali na Nowaczyka, i nic się nie dzieje w sondzie - a jak raz kliknąłem na Słoninę, od razu zyskał jeden punkt procentowy - ta sonda to manipulacja.

No i teraz pytanie do Mirosława Gajka - wydawcy info - czy uważa Pan za etyczne, że Pana żona kandyduje do RM z listy prezydenckiego ugrupowania, a Pan kieruje gazetą internetową, która JAWNIE wspiera Słoninę i niszczy każdy przejaw innych poglądów?

Tylko dziennikarze u Pana w gazecie jeszcze widać się buntują i piszą o Słoninie i Elblagu jak jest, choć widzę, że jakieś drobne porządki już Pan zaprowadził - ilość ataków dziennikarskich na Słoninę w info spadła.

Mam tylko jeszcze do Pana Gajka jedno pytanie - jawnie wspiera Pan chory układ rządzący miastem. A co jeśli wygra Nowaczyk? Jak Pana firma się do tego ustosunkuje? Nie pomyślał Pan, że Słonina nie ma już żadnych szans na reelekcję? Wsiadł Pan do tonącego okrętu Panie Mirosławie - szkoda, że uległ Pan szantażowi Słoniny, który zmusił Pana żonę do kandydowania na radną.

Miałem kiedyś dobrą opinię o info - teraz już nie.
    • Gość: mi Re: Alarm IP: 46.112.12.* 10.11.10, 11:28
      również info usuneło negatywny komentarz dotyczący obecnego prezydenta dodam że nie był obraźliwy. Info zrobiło się syfem same pierdoły o kulturze itp nie ma co czytać tam, dyskutować też nie bo i tak usuną żenujący poziom
      • Gość: ss Re: Alarm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 12:03
        za facebook: Elbląg 2010 - wybory samorządowe
        emocje. informacja na gorąco z Redakcji portalu Info Elbląg - dziennikarze opuszczają ten portal po ostrym konflikcie z wydawcą/właścicielem, który wydał dwa rozkazy: od dziś ani słowa źle o Urzędzie i Słoninie - będziemy pisali teksty na zamówienie, które prześle Nam ktoś z UM oraz drugi rozkaz: od dziś tylko krytycznie o Nowaczyku albo wcale o kandydacie PO.
        • Gość: yt Re: Alarm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 13:45

ale kogo interesują układy i układziki w mediach?????
          przecież każda redakcja ma objawy lekkiego sku...wienia
        • Gość: b2b Re: Alarm IP: *.28.245.89.threembb.co.uk 10.11.10, 15:25
          Nie jest żadną tajemnicą, zwłaszcza gdy małżonka współwłaściciela serwisu startuje na radną z ramienia stowarzyszenia popierającego obecnego prezydenta. Do tego dochodzi sympatia dziennikarzy do przedstawicieli elbląskiej Platformy, co można odczuć czytając ich artykuły/rozmowy. Mogę się domyśleć, ze doszło do mocnej wymiany zdań pomiędzy red. naczelna a współwłaścicielem (M.) ale zapewne po wyborach wszystko będzie po staremu.

Z innej beczki ubolewam ze info nie ma chociażby czytnika RSS, nie wspominając o wersji mobilnej - zwłaszcza w dobie smartphonow.

Pzdr.
          • Gość: ramzes Re: Alarm IP: 46.112.47.* 10.11.10, 17:14
            Gwarantuje ci, że nie będzie ;-)
            • Gość: student Re: Alarm IP: *.chello.pl 15.11.10, 10:39
              Nieskazitelne info elblag pokazało jakie jest naprawdę. Nic tylko się cieszyć. Może warto przyjrzeć się tym co robiła pani Gajek w Urzędzie Miasta i jakie kontrakty załatwiała dla swojego mężusia. Otóż Pani Gajek pracowała (pracuje?) w ZBK, a Gabo, którego właścicielem jest Pan Gajek od lat wydaje książeczki opłat dla lokatorów ZBK za którą to makulaturę płaci ZBK i to bardzo duże pieniądze. Dodatkowo Gabo zamieszcza w tych książeczkach reklamy firm, które to właśnie Gabo płacą nie małe pieniądze. To jeden z wielu układów pomiędzy podlegającemu pod Urząd Miasta ZBK, w którym pracuje Pani Gajek a prywatną firmą Gabo, którą zarządza Pan Gajek, mąż tej Pani z urzędu :)))

Portal się skompromitował ale kandydatka do rady miasta też. Co do dziennikarzy info elblag - ja bym tak szybko jak Wy ich nie oceniał. Skoro odeszli, bo wydawca wprowadził cenzurę, to nie bardzo mi się chce wierzyć, że odeszli tylko dlatego, że chcieli publikować materiały tylko o jednej (innej od ulubionej wydawcy) opcji politycznej. Gratuluję odwagi i cieszę się z pełnej kompromitacji tego serwisu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka