Dodaj do ulubionych

Skate Park

IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 13:46
Czy powinien powstać w E-gu skate park. Jeżeli tak, to które miejsce (ulica,
plac sugerujecie ?
eM
Obserwuj wątek
    • francuz_el Re: Skate Park 23.07.04, 15:33
      Dla mnie to obojetne... jakas tam rampa jest przy Armii Krajowej, to nie
      wystarczy?? ;-)
      • Gość: eM Re: Skate Park IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 16:45
        Poczekam na inne opinie, jedna rampa to nie Skate Park
        eM
        • rosa_el Re: Skate Park 23.07.04, 23:38
          Hehe, to zostales pominiety w braniu pod uwage francuz :P

Czy powinien powstac ?? Mysle, ze powinno powstwac wszytsko co ma sens i jest
          potrzebne. To sprawia, ze ludzie maja co robic, maja gdzie wyjsc, maja jakies
          zajecie, a to moze z kolei procentowac w przyszlosci. NIe wiem jakie jest
          zapotrzebowanie w Elblagu na takie miejsce, ale mysle ze tak jak sa bloki dla
          blokersow tak moglby byc skate park dla skatow. A gdzie ?? Mysle, ze rampa
          bylaby dobrym miejscem, rozbudowac, odnowic i byloby OK wg. mnie. Ale to, ze
          znajdowalby sie w centrum zoobowiazywaloby "domownikow" do odpowiedniego
          zachowania, ktorego jesli by nie spelniali, to wyniesc to gdzies do Gronowa i
          tyle :PP
          • francuz_el Re: Skate Park 25.07.04, 22:31
            Jakos sie tym nie przejalem,dla mnie obojetne jest czy takie cos powstanie,czy
            nie :P
          • dziuunia Re: Skate Park 25.07.04, 22:52
            Rosa,małe sprostowanie:skate to nie skater:)Ten co jeżdzi na desce czy rolkach
            to skater,a ten co się ubiera tylko jak skaterzy to skate.
            A skateparki powinny być jak najbardziej budowane,akurat trochę w tym siedzę z
            racji wychowywania 13-letniego skatera;)Wiem że opinia stereotypowa jest
            taka,że to chuligani,niszczą,hałasują,narkotyzują się.Ale tak naprawdę to w
            każdej młodzieżowej grupie zainteresowań są tacy co faktycznie są be,ale są też
            tacy dla których ta zabawa staje się pasją,której poświęcają większość wolnego
            czasu.Ja już wolę żeby moje dziecko rozwalało sobie kolana na desce niż
            spędzało dnie i wieczory przed blokiem.No a do tego potrzebny jest skatepark,bo
            to źle niszczyć małą architekturę miejską;)No i skatepark to nie tylko rampa,to
            cały szereg różnych elementów:różne poręcze,rampy,wzniesienia i takie
            tam,płaskiego też trochę musi być.A co do miejsca to lepiej żeby to było gdzieś
            tam gdzie nie ma wielu domów mieszkalnych ze względu na nieunikniony
            hałas.Rozwiązaniem jest też otwieranie takiego skateparku w określonych
            godzinach,albo-to praktykowane jest w wielu miastach-wstęp płatny,oczywiście
            cena musiałaby być dostępna na tyle żeby dzieciaki mogły sobie na to pozwolić.W
            każdym bądź razie ja jestem za skateparkiem w Elblągu,wtedy moje dziecko
            jeżdziłoby częściej i chętniej do swojej babci;)))
            • francuz_el Re: Skate Park 26.07.04, 11:48
              Od razu jak zobaczylem ten "Trendy link", to pomyslalo mi sie: "A co o
              Skateparkach mowi Cosmo" ;P

Ale wracajac do tematu, to jak juz skatepark to nie w centrum, a gdzies tam Nad
              Jarem, czy Zawadzie. W koncu mieszka tam duzo ludzi i wielu potencjalnych
              klientow takiego przybytku...
              • rosa_el Re: Skate Park 26.07.04, 13:03
                No moim zdaniem dales zle lokalizacje. Nad Jarem raczej odpada, poniewaz jest
                to dzielnica dresu, a dres nie zawsze umie zyc w zgodzie ze sketerem. Na
                zawadzie to wciaz blisko... :P Proponowalbym np Witoszewo, Za Politechnika lub
                gdzies w "centrum" jak pisalem wczesniej
                • francuz_el Re: Skate Park 26.07.04, 23:08
                  A ja Tobie mowie,ze w centrum to odpada, Witoszewo tez - za blisko mnie ;P, ale
                  Za Politechnika to niech robia co chca :)
      • fx_el Re: Skate Park 25.07.04, 10:12
        kolejna rampa jest bodajże w SP 12 przy ul. Nowowiejskiej - no ale to tylko
        rampa a nie skate park ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka