fx_el 15.11.04, 12:01 ponoć na dzisiaj zaplanowano otwarcie. czy ktoś już tam był? jakie wrażenia, jakie ceny towarów (taniej czy drożej niż w "chytrej-nowej") itp ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
francuz_el Re: Leclerc - kto juz tam był, jakie wrażenia ? 15.11.04, 12:25 Nie w Hypernovej, tylko w Tesco ;-) Ja jeszcze nie bylem i nie wiadomo, czy w ogole tam zajde... za daleko mam, chyba z domu, to moze 7 minut na piechote ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrh Re: Leclerc - kto juz tam był, jakie wrażenia ? IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 16:55 Czy juz było otwarcie????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automaniak Re: Leclerc - kto juz tam był, jakie wrażenia ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.11.04, 17:14 Nie bylo jeszcze zadnego otwarcia. Francuz nie Tesco, a Carrefour. Odpowiedz Link Zgłoś
fx_el Re: Leclerc - kto juz tam był, jakie wrażenia ? 19.11.04, 07:38 to kiedy do licha ma być otwarcie? na forum mówiono coś o 15 listopada, sam też słyszałem o takim terminie od kilku osób .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Leclerc - kto juz tam był, jakie wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 17:35 francuz_el napisał: > Nie w Hypernovej, tylko w Tesco ;-) A CZEMU W TESCO? Odpowiedz Link Zgłoś
posejdon_el Re: Leclerc - kto juz tam był, jakie wrażenia ? 18.11.04, 20:39 Francuz sie pomylił po prostu, zamiast w Tesco miał napisać w Carrefourze:) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Leclerc - kto juz tam był, jakie wrażenia ? 19.11.04, 00:42 Po prostu wtedy jeszcze mowilo sie bardziej o Tesco, jak o Carrefourze. Dopiero jak Ahold sie zdecydowal, to wszystko bylo juz wiadomo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
posejdon_el Re: Leclerc - kto juz tam był, jakie wrażenia ? 19.11.04, 00:56 Juz raczej nie, bo ja np juz od piatku wiedzialem ze bedzie C. :P Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Leclerc - kto juz tam był, jakie wrażenia ? 19.11.04, 12:59 Ja sie tym az tak bardzo nie interesowalem, zreszta jestem w pewnej odleglosci od Elblaga, wiec informacje ida dluzej, a warszawska Hypernova nadal bedzie Hypernova... Odpowiedz Link Zgłoś
posejdon_el Re: Leclerc - kto juz tam był, jakie wrażenia ? 20.11.04, 00:43 eh...Ty juz jakby obcy na tej ziemi:P Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Leclerc - kto juz tam był, jakie wrażenia ? 20.11.04, 10:53 Nie no, moze jeszcze nie obcy, bo mam staly kontakt z "Polnoca" ;-) ale bedac w domu raz na dwa-trzy tygodnie mozna sie troche odzwyczaic... przede wszystkim metra brakuje i te odleglosci dziwnie male ;P Odpowiedz Link Zgłoś
elbinger_strassenbahn_gmbh Re: Leclerc - kto juz tam był, jakie wrażenia ? 21.11.04, 16:16 Gość portalu: karola napisał(a): > > A CZEMU W TESCO? dlatego ze Kerfurek odkupił od Chytrej cała siec blaszaków w Polsce - dlatego ... Odpowiedz Link Zgłoś
posejdon_el Re: Leclerc - kto juz tam był, jakie wrażenia ? 22.11.04, 00:55 Nie cala lecz tylko wieksze Hypernovy w Polsce:P Kompaktowe Hypernovy zostaja nadal we wladaniu Aholda. Odpowiedz Link Zgłoś
posejdon_el Re: Leclerc - kto juz tam był, jakie wrażenia ? 20.11.04, 17:49 Przygotowania do otwarcia w srodku ida pelna para, nawet ozodoby swiateczne juz wisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Re: Leclerc - kto juz tam był, jakie wrażenia ? IP: *.ztpnet.pl 22.11.04, 21:48 Powiedzcie, ile w Elblągu i jakie są hipermarkety? W podobnej ludnościowo Zielonej Górze są dwa: Auchan, Tesco a 27 listopada otwierają Carrefour. 3 to chyba za dużo dla 120 000? Odpowiedz Link Zgłoś
posejdon_el Do Zielonogorzanina 23.11.04, 01:06 Elblag - 130.000 mieszkancow. 1. Centrum Handlowe "Ogrody" z hipermarketem Hypernova (od marca 2005 zmiana na Carrefoura) www.centrumogrody.pl 2. Hipermarket Leclerc (otwarcie 24 listopad, czyli juz jutro) 3. Centrum Handlowe "Zielone Tarasy" z hipermarketem Kaufland i multikinem Cinema City - otwarcie wiosna 2005 - www.budizol.com.pl/index.php? strona=94 W planach jest jeszcze budowa wielkiego centrum handlowego na obwodnicy miasta, lecz nie ma jeszcze nie oficjalnie (w gre wchodzi Auchan albo Geant) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Leclerc - kto juz tam był, jakie wrażenia ? 23.11.04, 01:36 A tam od razu za duzo... wszystkie sieci beda sie rozwijac w Polsce, poki beda widziec w tym zysk, chocby najmniejszy. Sklepy wielkopowierzchniowe otwieraja sie juz nawet w malych, paredziesieciotysiecznych miasteczkach. To samo dotyczy sie multipleksow - najpierw Warszawa, Krakow, Wroclaw, a teraz juz sa ich dziesiatki i trafiaja takze do miast wielkosci Elblaga, czy Wloclawka. Przechodzimy taka sama droge, jak panstwa zachodnie, tylko ze parenascie, czy paredziesiat lat pozniej. To samo pozniej bedzie dalej na wschod, w dawnym ZSRR i dalej... az dojdziemy do konca i bedzie... koniec swiata ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Do francuza_el IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 07:40 Chyba masz racje ,z tymi marketami-chyba się tego nie da uniknąć! A tak przy okazji ,czytałem forum tramwaje-podobało mi się nie wiem czy wiesz ,że w latach 80-tych były plany uruchomienia w Zielonej Górze trolejbusów podobnie jak w Jeleniej Górze i Koszalinie Udało się tylko w Słupsku -szkoda ! Nigdy nie byłem w Elblągu ,ale oglądałem twoje zdjęcia -super zwłaszcza te przedwojenne. pozdrawiam wszystkich elblążan! Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Do francuza_el 23.11.04, 11:51 Udalo sie tylko w Slupsku, ale jakos za dlugo nie wytrwaly tam te trolejbusy... Jak nie bylo Cie nigdy w Elblagu, to serdecznie zapraszam, szczegolnie latem. Dobre miejsce do wypadow na cale Pomorze: 3miasto, Malbork, Frombork, Mierzeja Wislana, Wysoczyzna Elblaska, pochylnie na Kanale Elblaskim, a takze atrakcje u nas: jedyna w swoim rodzaju Starowka z Brama Targowa, Kosciolem Dominikanskim (Galeria EL), Bazylika sw. Mikolaja, no i paredziesiat roznych lokali :] Poza tym przystan Zeglugi, gdzie moze poplynac statkiem na pochylnie, czy poleciec wodolotem do Krynicy Morskiej, lub Krolewca. A dla milosnikow latania oczywiscie aeroklub. A jak lubisz inwestycje infrastrukturalne, to jest to miejsce idealne dla Ciebie: nowe linie tramwajowe, drogi, mosty, wezly, obwodnice, hale sportowe... znajdziesz tu wszystko w budowie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
elbinger_strassenbahn_gmbh I co jeszcze... 27.11.04, 20:17 francuz_el napisał: > Udalo sie tylko w Slupsku, ale jakos za dlugo nie wytrwaly tam te trolejbusy... Czyżby na pewno TYLKO w SŁUPSKU !!! A Dębica - Straszęcin, Tychy, Warszawa - Piaseczno to co ... W Zielonej to ... trolejbusy były ale przez 5 minut na papierze !!! Nawet nie było pełnego studium ... ale co tam publice wmawiano że planują ...eh szkoda pisac Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: I co jeszcze... 27.11.04, 20:21 Zielonogorzanin wymienil tylko Zielona Góre, Jeleniej Góre, Slupsk i Koszalin. Z tej listy udalo sie tylko Slupskowi. Odpowiedz Link Zgłoś
elbinger_strassenbahn_gmbh Re: Leclerc - kto juz tam był, jakie wrażenia ? 27.11.04, 20:12 Jaki zysk - co Ty tutaj wypisujesz - to jest wygryzanie sie ... nie które blaszaki w PL w X miescie od samego początku jadą na minusie! Ale wielkie koncerny stac na taka walke zeby za kilka lat sobie to odbic Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Leclerc - kto juz tam był, jakie wrażenia ? 23.11.04, 12:06 www.wm.pl/Index.php?ct=elblag&sct=elblag&id=661067 I niech mi teraz tylko ktos powie, ze w Elblagu jest prawdziwe bezrobocie! Ludzie nie maja pracy, a nawet nie stawia sie na spotkanie w Urzedzie Pracy. Tak wiec mozliwosci sa dwie: 1.ludziom nie jest jeszcze tak zle,zeby musieli pracowac; 2.pracuja na czarno i maja wszystko gdzies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elblążanin Re: Leclerc - kto juz tam był, jakie wrażenia ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.11.04, 13:05 ludzie maja rodziny na wyzywieniu , a pracowac na 3/4 lub pol etatu to paranoja, nawet w tych 3 pierwszych miesiacach Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Leclerc - kto juz tam był, jakie wrażenia ? 23.11.04, 13:41 No tak, ale jak ktos nie ma pracy, to chyba chwyta sie kazdej mozliwej, bo niepracujac tych nawet pareset zlotych sie nie uzyska majac rodzine na wyzywieniu, prawda? Jak zatrudniaja hipermarkety kazdy wie, ale kazdy grosz dla chcacego sie liczy... Odpowiedz Link Zgłoś
posejdon_el Re: Leclerc - kto juz tam był, jakie wrażenia ? 24.11.04, 00:45 Niektorzy nie maja wyjscia i musza tak pracowac. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś