bpkw 10.05.05, 20:55 Wydaje mi sie,ze ktos juz zakladal forum Braniewo,ale z uwagi na brak aktywnosci zostalo ono wyciete.Moze tym razem sie uda... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exia Re: Witam braniewian... :) 31.05.05, 18:42 Ja też witam Braniewian. Bardzo lubię do Was przyjeżdżać. bpkw napisał: > Wydaje mi sie,ze ktos juz zakladal forum Braniewo,ale z uwagi na brak > aktywnosci zostalo ono wyciete.Moze tym razem sie uda... > Może ludzie nie wiedzą, że mogą tu pisać :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Witam braniewian... :) 03.06.05, 16:49 exia napisała: Może ludzie nie wiedzą, że mogą tu pisać :) Pozdrawiam Do wszystkich,ktorych posiadam adresy e-mailowe,wyslalem informacje o tym forum.Wierze ze powoli dalaczy wieksza ilosc exlicealistow z naszej szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysia76 Re: Witam braniewian... :) 09.08.05, 20:07 witam,pierwszy raz tu trafiłam.... ale tu pusto; czy w Braniewie ludzie nie mają internetu? czy może nic do powiedzenia? na forach innych miast taki ruch...... a tu? Takie ładne miasteczko.Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Witam braniewian... :) 11.08.05, 14:49 Forum Braniewo postaram sie bardziej rozkrecic jesienia. Teraz mam okrojone mozliwosci w dostepie do netu. Od maja do konca wrzesnia mieszkam na wsi. A poki co proponuje odwiedziny wyjatkowo interesujacej strony o Braniewie www.braniewo.er.pl ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysia76 Re: Witam braniewian... :) 11.08.05, 23:19 Dzięki za nowy adres,bardzo ciekawie się zapowiada...nie przejrzałam jeszcze całości bo już poźnawo, ale napewno dooglądam i będę zaglądać także tu na forum. Życzę sukcesów pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Witam braniewian... :) 16.08.05, 15:28 Jeszcze nie byłam. Ale po obejrzeniu poleconej stronki widzę, że kiedyś trzeba się będzie zebrać. Tylko te wszechobecne gomułkowsko-gierkowskie bloki, wrrr..... Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Witam braniewian... :) 18.08.05, 13:47 andulka7 napisała: Jeszcze nie byłam. Ale po obejrzeniu poleconej stronki widzę, że kiedyś trzeba się będzie zebrać. Tylko te wszechobecne gomułkowsko-gierkowskie bloki, wrrr..... Witaj Andulko. Fajnie,ze wpadlas na forum mojego rodzinnego miasta.Jesli kiedys bedziesz chciala zwiedzic to miasto to sluze za Ci przewodnika. Mimo, ze nie mieszkam w Braniewie mase lat to jednak znam tu kazdy zakatek. No i mala ciekawostka. Braniewo jest duzo starsze od Twojej Warszaaaawy... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Witam braniewian... :) 18.08.05, 14:45 Już się tak nie chwal... Ode mnie też jest starsze ?? :-p Odpowiedz Link Zgłoś
fforumka Re: Witam braniewian... :) 18.08.05, 16:06 :) Wydaje mi się, że każde miasto ma swój klimat Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Witam braniewian... :) 19.08.05, 13:24 andulka7 napisała: > Już się tak nie chwal... Ode mnie też jest starsze ?? > :-p Oczywiscie, ze jest starsze. Troszeczke... :))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Witam braniewian... :) 26.10.05, 13:29 No, bpkw - teraz juz jesień jest... W kalendarzu co prawda, ale jest... Cóż, ja w tym roku nie wybiorę się do Braniewa, bo z noga w gipsie to trochę nie tego, ale moja Bratanica tam jutro jedzie, więc troche krakowskich fluidów zawiezie:) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Witam braniewian... :) 26.10.05, 18:56 Witaj Mika. Wspolczuje Twojej nodze. Nie ma jednak tego zlego co by na dobre nie wyszlo; gipsowy but spowodowal, ze wiecej Ciebie na forum.Nawet do Braniewa dotarlas... :) Tez sie wybieram do Braniewa na Swieto Zmarlych. Jak co roku.... Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Witam braniewian... :) 26.10.05, 22:49 No tak - w tym roku wirtualnie jestem w Braniewie. Mam nadzieję, że za rok o tej porze już na własnych nogach będę w stanie tam dotrzeć... A Ty, jak już wróciłeś do cywilizacji - wybierz się za ocean... Link poniżej:) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Witam braniewian... :) 26.10.05, 22:56 Juz drugi tydzien mieszkam w Olsztynie i powoli przyzwyczajam sie do miejskiego zgielku. Mika.Wizyta w NYC nie wchodzi w rachube / nawet wirtualna /. Wiem, ze Ty czulas sie tam, jak ryba w wodzie. Mnie to miasto przeraza... . Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Witam braniewian... :) 26.10.05, 23:14 Ach, wielka szkoda, bo to najcudowniejsze miasto na świecie;) Coś mi się zdaje, że trzeba sie tam będzie przeflansować, jak rządy w kraju będą wyglądały tak, jak sie zanosi na to... A jak w Olsztynie? Słyszałam, że korki straszne macie. Mnie chwilowo (mam nadzieje) to nie rusza, bo ja poruszam się na "wysokiej klasy" wózku inwalidzkim... Pamiętaj - zawsze się zastanów 100 razy zanim skoczysz...;) A poza tym - co w Gdańsku słychac? Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Witam braniewian... :) 27.10.05, 08:00 Zawsze mnie dziwilo, ze tak lubisz NYC. To pewnie sprawa charakteru.Osoboscie nigdy nie chcialem mieszkac w metropolii. Wole spokoj.Olsztyn jest rzeczywiscie zakorkowany,Gdybys jechala do LW to jedz przez Wojska Polskiego.Limanowskiego jest rozkopana na calej dlugosci a objazd Zientary_Malewskiej nie nalezy do najciekawszych. A w Gdansku teraz mieszka cala moja najblizsza rodzina /lacznie z wnukami/. My jednak zostajemy w Olsztynie... Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Witam braniewian... :) 01.11.05, 21:05 I jak było w Braniewie?? Pogoda wymarzona, więc zgaduje, że przyjemnie... Moja bratanica przywiozła z Braniewa uczulenie, więc tym razem wyjazd był średnio udany;)) P.S. A co do NYC, to ja go KOCHAM;) Cóż, miłość nie wybiera;) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Witam braniewian... :) 01.12.05, 23:46 mika_1 napisała: > I jak było w Braniewie?? Mika. Sorry za dlugie milczenie. Jestem jednak usprawiedliwiony, poniewaz powodem nieobecnosci bylo moje wrodzone lenistwo. A Braniewo sie zmienia. Na Paslece jest nowy most. Widzialem go jedynie przez chwilke, prowadzilem samochod, ale robi wrazenie... Odpowiedz Link Zgłoś
mroziaczek Re: Witam braniewian... :) 02.12.05, 09:39 bpkw napisał: > mika_1 napisała: > > > I jak było w Braniewie?? > > Mika. Sorry za dlugie milczenie. Jestem jednak usprawiedliwiony, poniewaz > powodem nieobecnosci bylo moje wrodzone lenistwo. A Braniewo sie zmienia. Na > Paslece jest nowy most. Widzialem go jedynie przez chwilke, prowadzilem > samochod, ale robi wrazenie... > ano most jest ładny fakt, a jak go jeszcze ustroja na święta lampeczkami to już w ogóle :) szkoda tylko że strach tam chodzić po zmroku... Odpowiedz Link Zgłoś
mroziaczek Re: Witam braniewian... :) 01.12.05, 17:47 mało tu was mało ... niestety nie mogę się włączyć w ogólny zachyt nad tym miasteczkiem, pewnie inaczej było by gdybym mieszkała gdześ - a mieszkam tu - od niedawna ale cóż już poznałam jego "uroki" czy na tym forum są osoby które mieszkają w braniewku? Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Witam braniewian... :) 01.12.05, 22:43 Nie jestem mieszkancem Braniewa od 34 lat. Jestem i bede jednak braniewiakiem, bo tu sie urodzilem i tu spedzilem swoja mlodosc "durną i chmurną"... Chyba masz racje Mroziaczku; zeby to miasto kochac, trzeba sie w nim urodzic.. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Mroziaczku... 06.12.05, 23:06 Zastanawiam sie, czy to Braniewo jest winne, czy tez Ty dokonalas kiepskiego wyboru osiedlajac sie tutaj... Odpowiedz Link Zgłoś
mroziaczek Re: Mroziaczku... 07.12.05, 15:42 wybór jak najbardziej słuszny bo oprócz niedogodności które zapewne można znaleźc wszędzie są też przyjemnostki i przede wszystkim wspaniali ludzie - znajomi, przyjaciele, miła pani w sklepie, na poczcie..... to są plusy mieszkania w mieście w którym wszyscy sie znają pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mroziaczek Re: Mroziaczku... 07.12.05, 15:43 a poza tym ja też się tu urodziłam tzn w tutejszym szpitalu :) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Mroziaczku... 10.12.05, 00:45 mroziaczek napisała: wybór jak najbardziej słuszny bo oprócz niedogodności które zapewne można znaleźc, wszędzie są też przyjemnostki ... Mroziaczku. Czyli nie jest w tym Braniewku do konca tak kiepsko...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-trojaczki Re: Witam braniewian... :) 10.01.06, 11:03 A ja tam wszystkim chwalę Braniewo!!! miasto śliczne, ludzie mili... Po przeprowadzeniu się do tego miasta zostałam potrójną mamą i jest extra. Życzę wszystkim tyle dobroci od mieszkańców innych miast ile ja tu otrzymuje. Pozdrawiam Was Bramiewianie Aneta z rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Witam braniewian... :) 10.01.06, 22:46 aneta-trojaczki napisała: A ja tam wszystkim chwalę Braniewo!!! Nareszcie wyjatkowo optymistyczny wpis. I to pierwszy w Nowym Roku. Kiedy przyjade do Braniewa bede sie uwazniej przypatrywac braniewskim mamom; zwlaszcza tym, ktorym towarzyszy trojeczka berbeci. Wszystkiego dobrego w 2006 r. Aneto...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysia76 Re: Witam braniewian... :) 25.01.06, 09:48 Jaka u Was dzisiaj pogoda? zima trochę zelżała? mam nadzieje że tak, bo za kilka dni wracam... i mam dość zimna brrrr pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
mroziaczek Re: Witam braniewian... :) 25.01.06, 19:47 obecnie 8 na minusie - da się żyć czekamy na opady śnieżne :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mroziaczek Re: Witam braniewian... :) 05.02.06, 08:31 I doczekaliśmy się na opady śnieżne aż w nadmiarze lecz nadmiar ten jest przepiekny (jak nie jeździ się samochodem :) czy tylko ja odwiedzam to forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Witam braniewian... :) 05.02.06, 19:50 Nie tylko Braniewo jest pod biala pierzynka; Olsztyn rowniez... . Ale najpiekniej jest poza miastem. Weekend spedzilem z przyjaciolmi na wspanialym, dwudniowym wypadzie za miasto. Kulig lasami Łajsa byl prawdziwa ozdoba tego wyjazdu.. Mroziaczku. Czy w okolicach Braniewa odbywaja sie kuligi?. Tegoroczna zima to przeciez prawdziwa okazja do sanny... Odpowiedz Link Zgłoś
mroziaczek Re: Witam braniewian... :) 05.02.06, 20:57 OJ odbywaja się ! Różne takie prawdziwe z końmi, dużymi saniami, pieskami, ogniskami itp. i takie trochę oszukane tzn sanki za traktorem - a dzisiaj widziałam za "maluchem" :) ale i tak dzieciaki miały frajdę a przecież to się liczy najbardziej żeby wyjść z Braniewa za miasto nie trzeba daleko chodzić więc też mogę powiedzieć że spędziłam weekend na łonie natury z szalejącym ze szczęścia szczeniakiem (nie wiem co on będzie robił jak zobaczy trawę :) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Witam braniewian... :) 09.02.06, 23:38 Masz racje Mroziaczku, ze kontakt z natura, w przypadku Braniewa, nie jest specjalnie utrudniony. To jest wlasnie wielki plus Braniewa. Gorzej jest chyba z tzw. kultura masowa. W Braniewie nie ma chyba kina???. Odpowiedz Link Zgłoś
mroziaczek Re: Witam braniewian... :) 10.02.06, 15:49 Oj nie ma :) choć jest jako budynek to wciąż czekamy na zakończenie prac :) narazie jest tam knajpa a nad nią olbrzymi napis Braniewskie Centrum Kultury :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Witam braniewian... :) 10.02.06, 21:48 Brak kina to jest jednak degradacja miasta, zwlaszcza tej wielkosci. Braniewo zawsze mialo kino a wlasciwie kina. Byl oczywiscie "DAR", ale bylo tez kino "Brama"... Mroziaczku. Bylas kiedykolwiek w tym kinie ?. Oczywiscie, ze nie. Nie ma go od lat... Poza tym byly tez projekcje filomowe w Domu Kultury przy ul.Przemyslowej... Odpowiedz Link Zgłoś
mroziaczek Re: Witam braniewian... :) 11.02.06, 15:16 bpkw napisał: > Brak kina to jest jednak degradacja miasta, zwlaszcza tej wielkosci. Braniewo > zawsze mialo kino a wlasciwie kina. Byl oczywiscie "DAR", ale bylo tez kino > "Brama"... Mroziaczku. Bylas kiedykolwiek w tym kinie ?. Oczywiscie, ze nie. > Nie ma go od lat... > Poza tym byly tez projekcje filomowe w Domu Kultury przy ul.Przemyslowej... Cóż jak byłam mała to nawet w mojej o połowę mniejszej mieścinie było kino i puszczali poranki dla dzieci :) Na Przemysłowej do niedawna były jeszcze projekcje ale teraz Dom Kultury przeniósł się koło Katedry i obecnie na tzw prześcieradle to jeszcze tylko w garnizoanie mozna cos zobaczyć ale baaaardzo rzadko. Oczywiście że kino było by bardzo potrzebne bo dzieciaki i młodzież oglądaja filmy teraz na komputerze ściągnięte w kiepskiej jakości z sieci a ci bardziej obrotni jeżdżą do multikina do Elbląga. Ale cóż w takim multi hałas popcorn i pół godziny reklam. okropność - chyba się starzeję :) A gdzie mieściło sie kino Brama ? Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Witam braniewian... :) 12.02.06, 20:46 Kino "Brama" miescilo sie / no bo chyba go juz dawno nie ma / w Klubie Garnizonowym przy ul. Sikorskiego. Jakies 100 m. za przejazdem kolejowym po lewej stronie jadac od Braniewa... Miejmy nadzieje, ze kino "Dar" wroci na swoje miejsce; knajp w Braniewie raczej nie brakuje. Z reszta ich nigdy nie brakowalo; do historii naleza tak "zasluzone" speluny, jak "Bagatelka","Stylowa" czy tez "Warmianka" lub "Warminska". Byla tez w miare czysta "Centralna" oraz Mekka mlodziezy lat 60-tych kawiarnia "Santos" przy Gdanskiej a pozniej "Kaskada" przy Kosciuszki. Krajobraz "kulturalny" uzupelnialy liczne pijalnie piwa... :( Odpowiedz Link Zgłoś
ciech01 Re: Witam braniewian... :) 11.03.06, 19:46 Cześć! Pozdrawiam Was z Ciechanowa. Braniewo bardzo mi się podobało i zachowałem o nim i jego mieszkańcach same dobre wspomnienia. Niestety ostatni raz byłem tam dość dawno (były jeszcze dwa kina i ruina katedry z położonym poniżej Zoo - ciekawe, czy jeszcze porykują tam letnimi wieczorami lwy?) Odpowiedz Link Zgłoś
mroziaczek Re: Witam braniewian... :) 13.04.06, 11:46 ciech01 napisał: (były jeszcze dwa kina i ruina katedry z położonym > poniżej Zoo - ciekawe, czy jeszcze porykują tam letnimi wieczorami lwy?) ruiny katedry to teraz katedra :)a raczej bazylika mniejsza kina nie ma - są ruiny :))) a zoo stało się przedmiotem sporów między "wójtem a plebanem" :) lwów nie ma porykują za to inne zwierzątka :( Odpowiedz Link Zgłoś
mroziaczek Re: Witam braniewian... :) 24.08.06, 21:24 i nareszcie będziemy mieli kino - mam nadzieję że będzie co tam oglądać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Witam braniewian... :) 30.08.06, 11:29 mroziaczek napisała: i nareszcie będziemy mieli kino - mam nadzieję że będzie co tam oglądać ;) Kino wraca do Braniewa ????. To pieknie;w ktorym miejscu bedzie zlokalizowane ?. Czy tam gdzie bylo kino "Dar" ?. Odpowiedz Link Zgłoś
mroziaczek Re: Witam braniewian... :) 13.09.06, 20:51 nie wiem gdzie było kino Dar wię odpowiadam że kino nowe jest w nowym moku czyli koło katedry tam gdzie obecnie znajduje się też biblioteka miejska :) i muszę stwierdzić że całkiem całkiem jest odpicowane :) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-trojaczki Re: Witam braniewian... :) 14.03.07, 14:49 niech sobie wszyscy myślą i mówią co chcą o Braniewie a ja wiem, ze to miasto nie jest w niczym gorsze od innych. Mieszkałam tu równo dwa lata i rzeczywiście jak dowiedziałam się, że mój mąż zostaje przeniesiony do tej miejscowości to nawet nie wiedziałam gdzie to jest. słyszałam złośliwe opinie o końcu świata i takie tak głupoty... Straszono mnie, że tam żadnej pracy nie ma, a mi sie udało:) Bez znajomości dostałam pracę na poczcie (pozdrawiam kolegów i koleżanki) Gdy zostałam potrójna mama -urodziłam trojaczki, wiele osób służyło mi pomocą. Poznałam nawet kilka młodszych dziewczyn, które zabierały mi dzieci na spacery abym mogła odpocząć, czasem prasowały ubranka dla maluchów, zabierały na zakupy i babskie plotki.Dobrych ludzi można spotkać wszędzie! Co do miasta, to wiadomo -gdy się tu mieszka wielu rzeczy sie nie dostrzega. Macie prześlicznie przystrojone miasto na zimę, i nie mam tu na myśli śniegu tylko lampeczki i te ozdoby przy lampach. Centrum też jest fajnie zorganizowane, parki, ławeczki, teraz kino!!! Sklepy jak wszędzie, nic w nich nie ma a jak jest to drogie. Chciałam zwrócić uwagę na służbę zdrowia. Jest szpital, kilka przychodni, lekarze specjaliści dojeżdżają, ale są. Obecnie mieszkam w dużym mieście i jest tu taki bałagan że aż mnie ponosi. Na głupie usg jamy brzusznej dziecka czekałam miesiąc czasu! Tłumaczyli się, że nie mają sprzętu...a Braniewo ma! Zupełnie zaskoczyli mnie, gdy musiałam zapłacić 40zł. Kosmos, szkoda słów i wyjaśnień. Park na drugim końcu miasta (tu trochę przesadziłam, ale daleko) i ta anonimowość nikt nikogo nie zna. Co z tego, że teatr mamy 10minut jazdy samochodem, jeżeli Braniewianin chce też może sie wybrać. A zapomniałabym macie prześliczny czysty rynek w centrum miasta, blisko kościół... szkoda, że to forum jest tak mało odwiedzane przez mieszkańców. Będziemy w kontakcie, pozdrawiam Aneta z rodziną Odpowiedz Link Zgłoś
mroziaczek Re: Witam braniewian... :) 19.04.07, 22:29 witam mamusię drugich w Braniewie trojaczków ;) mieszkam tu już parę lat a przyjechałam do Braniewa za ...pracą ;) jestem zadowolona choć czasem tęsknię za anonimowością ;))) mieszkałam w dużym mieście - nie chodziłam do teatru bo nie miałam siły i czasu a odkąd mamy bck kultura przyjechala do nas za przystępną cenę - w piątek wybieramy się na K Groniec 13 już nie ma są tam LUSTRA :) zoo nadal żyje swoim życiem browar nie urządza już imprez - choć może zacznie bo przecież mamy nowe braniewskie pifffko pozdrawiam miłośników małych miasteczek ( u nas mogłoby być trochę czyściej i bezpieczniej ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
pstosia Re: Witam braniewian... :) 07.09.06, 18:27 nawet nie wiedzialam, ze jest forum braniewo, nie za czesto bywam na forach regionalnych. mam nadzieje, ze z czasem pojawi sie tu wiecej braniewiakow :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mrozosia Pozdrawiam Braniwian 13.02.07, 21:43 Przepiekne miasto!!! Moja pierwsza w nim wizyta odbyla sie dzieki mojej bardzo dobrej kolezance ze studiow i jednego pokoju z akademika!! Ludzie z Braniwa sa super, bardzo przyjazni,a poznalam ponad 10 osob!! Pare lat temu bylam na koncercie Kazika w Spichrzu!! Na smiesznej imprezie organizowanej w muszli koncertowej przez browar , mialo grac demono i piasek , ale cos lub ktos im zasilanie odbieral ;-P No fakt , ze posiadacie Zoo mnie powalil, myslalam ,ze moi znajomi to jakies bujdy na resorach plota. Szkoda tylko ,ze to Zoo w takim fatalnym stanie. Slyszalam mostwo wesolych historii, m.in. jak to jaki wybraly sie w miasto ;-D A czy "13", taki lokal , to jeszcze istnieje, bo tez tam sie swietnie bawilam :-)) A przypomnialam sobie o Was , dzieki tej pioseneczce, prosze posluchac: profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=139921941 Odpowiedz Link Zgłoś
monstershark Re: Witam braniewian... :) 24.05.07, 08:32 Najleprzy serwis telefonów komorkowych w Mrągowie. Wszystko na miejscu, fachowa i solidna obsługa www.fixgsm.pl. Napiszcie cos więcej na temat serwisu. Ja bylem tam raz i jestem bardzo zadowolony. Jako jedyny w naszym wojewodztwie potrafi naprawic wszystkie rodzaje telefonow bez zadnych wyjatkow. Ostatnio zanioslem mu 5 modeli telefonow nokia bb5: 6630,6680,6681,n70 i n90. W niecale 30 min zdją simlocka z każdego !!!!!!!!!!!. Niskie ceny, fachowa pomoc. Zdjecie simlocka z tych telefonow kosztowalo mnie niecale 150 zł!!!!!. Ponadto posiada juz swoja strone internetowa z wlasnym forum i aktualnymi ofertami sprzedawanych telefonow.Na www.Fixgsm.pl mozecie zobaczyc aktualne promocje. Żaden serwis telefonów komorkowych w Mragowie nie zaoferuje wam tego co fixgsm. Wiem bo bylem w wielu serwisach , a tam nie robia telefonow na miejscu a na zdjecie simlocka czeka sie nawet tydzien!! Odpowiedz Link Zgłoś