Dodaj do ulubionych

Modrzewina once more

15.01.06, 01:25
um-elblag.samorzady.pl/?a=2983
Za pierwszym razem się nie udało, więc UM próbuje jeszcze raz przetarg na
budowę drogi na Modrzewinę. Jestem ciakaw jak ew. zwycięzca przetargu upora
się z terminami, skoro termin składania ofert upływa 06.03.2006, czyli jeżeli
nie będzie żadnych protestów, to przetarg zostanie rozstrzygnięty w kwietniu,
a termin zakończenia pierwszego zadania upływa 30.06.2006 ;P
Obserwuj wątek
    • the_jazz Re: Modrzewina once more 15.01.06, 01:31
      Nie dołujcie mnie juz z tymi terminami :( Czlowiek ma nadzieje, ze juz niedlugo
      sie cos zacznie znow budowac a tu zonk :(
      • francuz_el Re: Modrzewina once more 15.01.06, 10:54
        Przecież to standard. Myślałem, że zdążyłeś się już przyzwyczaić. Hala przy
        Karowej niczego Cię nie nauczyła? ;P
        • francuz_el Re: Modrzewina once more 15.01.06, 10:57
          Na szczęście już niedługo będzie gotowy projekt nowej ustawy o zamówieniach
          publicznych. Jeżeli do tego dojdzie, po rozstrzygnięciu przetargu wygrana firma
          od razu przystępuje do prac, a ew. protesty są rozstrzygane w sądzie i jeżeli
          okaże się, że były zasadne, to poszkodowana firma dostaje odszkodowanie. Jednak
          dzieje się tak maksymalnie w jednej inwestycji na 100, więc stojąc przed widmem
          utraty pieniędzy z UE itp. opłaca się.
          • Gość: J.Diaczenko Re: Modrzewina once more IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.06, 11:26
            ...........Moi drodzy po co kłótnie wszak i tak zginiemy w zupie.Kogo obchodzi
            jakaś ulica Modrzewiana ?Kiedy moi dziadkowie przybyli do Elbląga z Westfalii
            to właśnie wyjeżdzali ostatni szabrownicy,a jedynym miejscowym był ksiądz
            Niemiec .Teraz to miasto jest piękne i martwe .Ludzie znów wyjechali na saxy a
            pracę mają tylko urzędnicy,handlarze i kombinatorzy.Kiedy to się zmieni to
            wyjdziemy z bunkrów i będziemy wieść życie godne człowieka.Kto wie dokąd
            prowadzą podziemia w stajniach Kazimierzowskich?W jedną stronę doszedłem już do
            kanału,kocioła a w drugą?
          • the_jazz Re: Modrzewina once more 15.01.06, 13:06
            Zgadza sie, to powinno dzialac na naszych dzialaczy jako straszak. Zreszta...
            oni i tak pewnie beda mieli gdzies fakt czy ta kasa przepadnie, czy nie. :( Ale
            wtedy beda niezbite dowody na ew. "udupienie" rzadzacych cwaniaczkow.
        • the_jazz Re: Modrzewina once more 15.01.06, 13:07
          Niestety, ta hala wyjątkowo wyraźnie naświetlila mi realia dotrzymywania
          terminów w naszym miescie. Dlatego wlasnie na wszystkie teraz patrze nieco
          bardziej krytycznym okiem, np. Brama Targowa. :(
        • Gość: pR0SiAczek :( IP: *.elblag.dialog.net.pl 15.01.06, 13:12
          najgorsze co mozesz zrobic to sie przyzwyczaic...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka