Dodaj do ulubionych

Torowisko...

IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.01.06, 13:31
Wydawalo mi sie ze przetarg wylonil wykonawce trakcji tramwajowej na Ogólnej.
Najpierw odwolanie przetargu, potem radomski PEBEK i nasze PDiM, a teraz
okazuje sie ze to ma byc SKANSKA. Przecierz oni juz pokazali co potrafia... :(
Tak sie zastanawiam czy to juz koniec, czy to na pewno ostateczny wykonawca??
No i kiedy bedziemy sie mogli przejechac po nowym torowisku, nowym tramwajem...
Obserwuj wątek
    • francuz_el Re: Torowisko... 23.01.06, 14:08
      Już o tym pisałem na forum. Przetarg trwał tak długo, gdyż miał wygrać ten,
      kto... ostatecznie wygrał. Znaczy się proinwestycyjna polityka UM i Skanski trwa
      w najlepsze. Może szef Skanski na PrezydEla, skoro taki przedsiębiorczy jest i z
      każdym potrafi się dogadać ;-)
    • generallo Re: Torowisko... 23.01.06, 14:37
      No i dobrze :-)
      Skanska przerabiała Grunwaldzką,
      a teraz wygląda jak się patrzy ;-)
      więc teraz i Ogólna nabierze
      wyglądu ulicy z metropolii :-)
      • francuz_el Re: Torowisko... 23.01.06, 14:49
        Jak się patrzy?! Chyba o dwóch innych miastach mówimy. Uchybień przy przebudowie
        Al.Grunwaldzkiej było co nie miara. Pisałem o tym niedawno w wątku "Ocena
        prezydentury Pana Henryka Słoniny". Wypowiedź jest na samym początku, więc
        odnaleźć ją jest łatwo. Grunwaldzka metropolitarnego charakteru na pewno nie
        uzyskała przez tą przebudowę.
        • the_jazz Re: Torowisko... 23.01.06, 16:36
          Zgadza sie, Francuz ma racje. Pomijajac te rury, ktore nie zostaly zakopane pod
          ziemie na wysokosci leclerca, zwróć uwage na to, ze jak jedziesz trwamwajem na
          Grunwaldzkiej to rzuca calym tramwajem na lewo i prawo. Cala trakcja jest jakby
          koślawa :P ;) Płk. Dąbka jak dla mnie jest o niebo lepiej zrobiona.
          • Gość: pR0SiAczek Re: Torowisko... IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.01.06, 19:13
            no ale plany akceptowal UMel... wiec nie skanska ponosi odpowiedzialnosc za
            charakter (niemetropolitarny) ulicy ale za jakosc robot, ktora jest ledwie
            przecietna jak na warunki polskie...
            • the_jazz Re: Torowisko... 23.01.06, 21:39
              No, ale ja mowie wlasnie o tym, jak wykonana zostala robota, a nie o tym, ze w
              ogole plan zostal zatwierdzony. Metropolitarnego wymiaru to moze i ona nie ma,
              ale SKANSKA tez sie nie popisala :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka