posejdon_el 08.02.06, 14:39 Konretniej strona bliżej Pl. Grunwaldzkiego:) czy już może coś wiadomo na temat tego terenu? Co tam się szykuje? (spółdzielnia śródmieście z tego co mi wiadomo ma teren w narozniku Tysiąclecia/Hetmańska) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wrh Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 15:39 Problem jest ze stacją benzynową Orlen. Odpowiedz Link Zgłoś
posejdon_el Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja 08.02.06, 19:12 To też wiem, że właściciel nie chce sprzedać terenu. Ale skupmy się bardziej na tym drugim narożniku:) Jak ktoś coś wie, słyszał, czekam na info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja IP: *.elb.vectranet.pl 08.02.06, 19:46 Z tego co mi wiadomo,to w cześci 1000 lecia,Hetmańska,okolice stacji ORLEN,ma powstac wiezowiec,wyzszy od tego z zielonym dachem,bardzo ladnie zaprojektowany,widzialem juz nawt jego wirtualne zdjecie,jednak nie znam linku w necie.PS.na najwyzszych kondygnacjach ma się znajdować restauracja z tarasem widokowym,a stacja ORLENU ma byc przeniesiona w rejon Alei 1000 lecia -ulicy Rycerskiej,naprzeciwko NESTE,w sasiedztwie Zespolu Szkoł Informatycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja IP: *.elb.vectranet.pl 08.02.06, 20:07 Obilo mi sie o uszy,ze planowano tam ,mam na mysli wlasnie blizej3 maja,budowe hotelu przez francuska siec ,takiego turystycznego,ale wladza nie wyrazila zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GUTEK Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja IP: *.softel.elblag.pl 09.02.06, 23:39 Cos ostatnio slyszalem ze firma Mytych chce odkupic dzialke miedzy 1-maja a Nitschmana przy PZU.Dobrze zeby wreszcie ja zabudowali.Wlasciciel chce za ta dzialke sporo kasiory, wiec pewnie zeby sie oplacala ta inwestycja.To musi tam powstac budynek conajmiej siedmio pietrowy.Przydal by sie jeszcze kupiec na dzialke kolo bylej Syreny, bo straszy centrum okropnie. Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja 09.02.06, 23:56 To miejsce kolo Syreny tez jest chyba w prywatnych rekach, co? Wiecie cos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GUTEK Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja IP: *.softel.elblag.pl 10.02.06, 00:27 Jest w prywatnych rekach jak prawie kazdy wolny teren w centrum.Kupili kiedys za kilkadziesiat tysiecy a teraz chca sprzedac za milion z kawalkiem.To cena za teren o ktorym pisalem wczesniej.Teren kolo Syreny nalezal kiedys do pb Starowka a teraz niewiem. Ale cena tego terenu jest astronomiczna. Wiec nie szybko znajdzie sie kupiec. Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja 10.02.06, 02:03 Szlag by to... Tacy ludzie tylko rzucaja klody pod nogi :/ Ale fakt faktem, ze ktos musial im tą ziemie sprzedac. Za marne grosze jak sie teraz okazuje :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja IP: *.elb.vectranet.pl 10.02.06, 10:55 Duzo w tym winy WLADZY,dlaczego tak tani sprzedala dzialke dla starowki? Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja 10.02.06, 23:30 O której działce mowisz? Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja 11.02.06, 12:17 Ta koło Syreny. Żeby to jedna działka sprzedana za bezcen. Układy, układziki, ale więcej nie będę pisał, bo to się zaraz pokłóci z liberalno-lewicowymi poglądami generallo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja IP: *.elb.vectranet.pl 11.02.06, 13:29 Ja mam poglady elblaskie,na gruncie lokalnym powinno sie liczyc dobro malej ojczyzny,a nie jakieś tam opcje polityczne z centralnych ukladów.Nie interesuje mnie Warszawa,a sposob zarzadzania miastem panow z SLD wcale mi sie nie podoba,czy naprawde nie mamy w naszym miescie ludzi madrych,wykształconych,prawdziwych lokalnych patriotów,ktorym zalezy na dobru lokalnego spoleczeństwa?Czas skończyc z PRL-em bis,z zaklamaniem,kolesiostwem i sobiepaństwem,czas na nowe,musimy stereotypy perelowskie wsadzic do lamusa,inaczej bedzie to co bedzie,wielka nicość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GUTEK Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja IP: *.softel.elblag.pl 11.02.06, 20:41 Te dzialki byly sprzedawane na poczatku lat dziewiedziesiatych.Kazdy wie ile teraz kazda dzialka kosztuje.Wszystko od tamtego czasu podrozalo kilkakrotnie.Problemem jest to ze ci co kupili te dzialki, nie zamierzali nic budowac tylko sprzedac w pozniejszym czasie .Wyjatkiem jest ta kolo Syreny , bo tam zamierzano budowac.Ale inwestor zbankrutowal. Odpowiedz Link Zgłoś