Dodaj do ulubionych

tysiąclecia-hetmańska-3go Maja

08.02.06, 14:39
Konretniej strona bliżej Pl. Grunwaldzkiego:) czy już może coś wiadomo na
temat tego terenu? Co tam się szykuje? (spółdzielnia śródmieście z tego co mi
wiadomo ma teren w narozniku Tysiąclecia/Hetmańska)
Obserwuj wątek
    • Gość: wrh Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 15:39
      Problem jest ze stacją benzynową Orlen.
      • posejdon_el Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja 08.02.06, 19:12
        To też wiem, że właściciel nie chce sprzedać terenu.

Ale skupmy się bardziej na tym drugim narożniku:)
        Jak ktoś coś wie, słyszał, czekam na info.
    • Gość: alfik Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja IP: *.elb.vectranet.pl 08.02.06, 19:46
      Z tego co mi wiadomo,to w cześci 1000 lecia,Hetmańska,okolice stacji ORLEN,ma
      powstac wiezowiec,wyzszy od tego z zielonym dachem,bardzo ladnie
      zaprojektowany,widzialem juz nawt jego wirtualne zdjecie,jednak nie znam linku
      w necie.PS.na najwyzszych kondygnacjach ma się znajdować restauracja z tarasem
      widokowym,a stacja ORLENU ma byc przeniesiona w rejon Alei 1000 lecia -ulicy
      Rycerskiej,naprzeciwko NESTE,w sasiedztwie Zespolu Szkoł Informatycznych.
    • Gość: alfik Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja IP: *.elb.vectranet.pl 08.02.06, 20:07
      Obilo mi sie o uszy,ze planowano tam ,mam na mysli wlasnie blizej3 maja,budowe
      hotelu przez francuska siec ,takiego turystycznego,ale wladza nie wyrazila
      zgody.
      • Gość: GUTEK Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja IP: *.softel.elblag.pl 09.02.06, 23:39
        Cos ostatnio slyszalem ze firma Mytych chce odkupic dzialke miedzy 1-maja a
        Nitschmana przy PZU.Dobrze zeby wreszcie ja zabudowali.Wlasciciel chce za ta
        dzialke sporo kasiory, wiec pewnie zeby sie oplacala ta inwestycja.To musi tam
        powstac budynek conajmiej siedmio pietrowy.Przydal by sie jeszcze kupiec na
        dzialke kolo bylej Syreny, bo straszy centrum okropnie.
        • the_jazz Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja 09.02.06, 23:56
          To miejsce kolo Syreny tez jest chyba w prywatnych rekach, co? Wiecie cos?
          • Gość: GUTEK Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja IP: *.softel.elblag.pl 10.02.06, 00:27
            Jest w prywatnych rekach jak prawie kazdy wolny teren w centrum.Kupili kiedys
            za kilkadziesiat tysiecy a teraz chca sprzedac za milion z kawalkiem.To cena za
            teren o ktorym pisalem wczesniej.Teren kolo Syreny nalezal kiedys do pb
            Starowka a teraz niewiem. Ale cena tego terenu jest astronomiczna. Wiec nie
            szybko znajdzie sie kupiec.
            • the_jazz Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja 10.02.06, 02:03
              Szlag by to... Tacy ludzie tylko rzucaja klody pod nogi :/
              Ale fakt faktem, ze ktos musial im tą ziemie sprzedac. Za marne grosze jak sie
              teraz okazuje :(
              • Gość: alfik Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja IP: *.elb.vectranet.pl 10.02.06, 10:55
                Duzo w tym winy WLADZY,dlaczego tak tani sprzedala dzialke dla starowki?
                • the_jazz Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja 10.02.06, 23:30
                  O której działce mowisz?
                  • francuz_el Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja 11.02.06, 12:17
                    Ta koło Syreny. Żeby to jedna działka sprzedana za bezcen. Układy, układziki,
                    ale więcej nie będę pisał, bo to się zaraz pokłóci z liberalno-lewicowymi
                    poglądami generallo ;-)
                    • Gość: alfik Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja IP: *.elb.vectranet.pl 11.02.06, 13:29
                      Ja mam poglady elblaskie,na gruncie lokalnym powinno sie liczyc dobro malej
                      ojczyzny,a nie jakieś tam opcje polityczne z centralnych ukladów.Nie interesuje
                      mnie Warszawa,a sposob zarzadzania miastem panow z SLD wcale mi sie nie
                      podoba,czy naprawde nie mamy w naszym miescie ludzi
                      madrych,wykształconych,prawdziwych lokalnych patriotów,ktorym zalezy na dobru
                      lokalnego spoleczeństwa?Czas skończyc z PRL-em bis,z zaklamaniem,kolesiostwem i
                      sobiepaństwem,czas na nowe,musimy stereotypy perelowskie wsadzic do
                      lamusa,inaczej bedzie to co bedzie,wielka nicość...
                      • Gość: GUTEK Re: tysiąclecia-hetmańska-3go Maja IP: *.softel.elblag.pl 11.02.06, 20:41
                        Te dzialki byly sprzedawane na poczatku lat dziewiedziesiatych.Kazdy wie ile
                        teraz kazda dzialka kosztuje.Wszystko od tamtego czasu podrozalo
                        kilkakrotnie.Problemem jest to ze ci co kupili te dzialki, nie zamierzali nic
                        budowac tylko sprzedac w pozniejszym czasie .Wyjatkiem jest ta kolo Syreny , bo
                        tam zamierzano budowac.Ale inwestor zbankrutowal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka