Dodaj do ulubionych

Internet-od kogo?

IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 23:59
Witam, wkrótce przeprowadzam się do Elbląga.
Może ktoś mi podpowie jakie firmy w Elblągu podłączają do sieci?
Konkretnie- ul. Łukasińskiego, ul. Smolna i ul.Metalowców.
Obserwuj wątek
    • francuz_el Re: Internet-od kogo? 09.06.06, 11:49
      Najlepiej skorzystaj z Dialogu, ceny nie są wygórowane, brak limitów transferu i
      żadnych problemów technicznych z internetem.
      • the_jazz Re: Internet-od kogo? 09.06.06, 11:52
        Ja też lubię DIALOG. Przez 3 lata nia mialem ani jednej awarii! Łącze niezawodne.
        • michal_el Re: Internet-od kogo? 09.06.06, 14:26
          Poza tym masz ogólonodstępna ofertę TP, radiówkę z Softela, oraz internet z
          kablówki. Ale też popieram, Dialog jest najlepszy.
          • Gość: TJ Re: Internet-od kogo? IP: *.chello.pl 09.06.06, 15:02
            Ja tez korzystam z Dialogu ale nie upieralbym sie nad tym czy jest najlepszy -
            znam lepszych. Ciekawa oferta wydaje mi sie radiowy dostep z firmy Softel,
            pokrywaja chyba caly Elblag ale co do dzialania to nie mam zdania, wiem ze mozna
            go wyprobowac przez kilka dni za darmo. Oczywiscie wszechobecna jest Noeostrada,
            ktorej dzialaniu nie mozna nic zarzucic.
            Teraz tylko pozostaje dowiedziec sie o promocjach jakie obecnie obowiazuja u
            poszczegolnych dostawcow, dopytac sie o dostepnosc (z Dialogiem w niektorych
            dzielnicach moze byc problem) i czas montazu.
            Pozdrawiam.
            • the_jazz Re: Internet-od kogo? 09.06.06, 16:25
              Przykro mi, ale musze Cie rozczarowac...
              Zasieg radiówki Softel'a jest bardzo ograniczony. Ostatnio sie nawet do nich
              przeszedlem i pytalem jakie warunki trzeba spelnic, zeby moc skorzystac z ich
              uslug. Powiedzieli mi, ze jeden zasadniczy, trzeba miec wizualny kontakt z
              jednym z ich nadajników. W centrum powiedzieli, ze maja nadajnik na maszcie
              radia EL i zeby miec internet od nich, powinienem widziec ze swojego okna ten
              masz - jesli tak jest, to moga mi zalozyc. LOL :P
              Nie wiem gdzie maja pozostale nadajniki (o ile w ogole)...
              • Gość: Michał Re: Internet-od kogo? IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.06.06, 18:18
                Moja kolezanka mieszka na Grunwaldzkiej miedzy Grottgera i Rawska i ma zasieg
                do Softela.
                • the_jazz Re: Internet-od kogo? 12.06.06, 13:51
                  Widocznie gdzieś w w pobliżu ma nadajnik. Nie zmienia to faktu, że dostępność
                  sygnału Softel'a jest bardzo ograniczona.
    • generallo Re: Internet-od kogo? 09.06.06, 16:18
      Proponuję abyś odwiedziła,
      firmy; Softel,Tv Vectra, Dialog
      i zorientowała się która oferuję najlepsze
      warunki umowy na dostarczanie sygnału.
      Ja mogę ci polecić wizytę na stronach
      internetowych podanych firm;

www.vectra.pl/
      www.dialog.pl/
      www.softel.pl/
    • Gość: prawie_elblążanka Dziękuję IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 13:50
      Dziękuję wszystkim za wskazówki. Mam jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji.
      Jeszcze raz: Dziękuję!
      • Gość: alfik Re: Dziękuję IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 10.06.06, 16:11
        Sygnal internetu z Verctry,w twoim przypadku jest niemozliwy,kablowka niestety
        nie dostarcza sygnalu do domkow jednorodzinnych,wiec pozostaja trzy opcje.
    • Gość: fs Re: Internet-N e o s t r a d a T&p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:56
      Reszta to strata kasy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka