Dodaj do ulubionych

PWSZ na Wojska Polskiego

03.02.03, 16:20
Z budynku na Grunwaldzkiej nie tylko przeniesie się Instytu Informatyki
Stosowanej, ale również Instytut Politechniczny, jak i rektorat.
Na Grunwaldzkiej zostanie tylko Instytut Ekonomiczny.
Obserwuj wątek
    • francuz_el Re: PWSZ na Wojska Polskiego 04.02.03, 17:46
      Dobrze,ze w koncu budynek dawnego UW zostanie spozytkowany, nie popadnie
      przynajjmniej w ruine...
      • michal_el Re: PWSZ na Wojska Polskiego 04.02.03, 19:55
        Aczkolwiek szkoda, że nie cały budynek przechodzi pod PWSZ.

A slyszeliście już coś o planach zagospodarowania terenu za budynkiem?
        • anna1000 Re: PWSZ na Wojska Polskiego 05.02.03, 08:42
          mają zamiar zlikwidowac skwerek i wybudowac wspaniałą salę gimnastyczną dla
          PWSZ??????okropnosc!!
          • michal_el Re: PWSZ na Wojska Polskiego 05.02.03, 11:05
            Nie Aniu hala to będzie na Grunwaldzkiej, ale też nie tylko dla studentów;)
            • anna1000 Re: PWSZ na Wojska Polskiego 05.02.03, 12:08
              to dobrze
              a Ty coś słyszałeś o planach zagospodarowania tego skwerku? nowe miejsce na
              organizację corocznych juwenaliów? a propos, czy juwenalia wszystkich
              elbląskich uczelni organizowane są za politechniką?
              • michal_el Re: PWSZ na Wojska Polskiego 05.02.03, 12:41
                Ja słyszałem o wybudowaniu w tamtym miejscu budynków wchodzących w skład
                Centrum Informatycznego.

Juwenalia Aniu są organizowane tylko przez PWSZ, ale nie odbywają się na
                Grunwaldzkiej lecz w innych miejscach, oficjalnie nad Bulwarem, w Galerii czy
                Teatrze, a na koniec w Bażantarni. Oczywiście całość zaczyna się przemarszem z
                Gruwnaldzkiej przez centrum do Starego Miasta (po drodze dołącza Instytut
                Pedagogiczno-Językowy). Zdjęcia tu można zobaczyć:
                www.pwsz.elblag.pl/strona.php?id=6
                W ostanim roku to tak "bezczelnie" przeszliśmy przed budynkiem Wyższej Szkoły
                Zarządzania i Przedsiębiorczości, żeby im pokazać jak się bawi PWSZ:)
                • Gość: FX Re: PWSZ na Wojska Polskiego IP: 194.204.173.* 05.02.03, 12:55
                  ciekawe kiedy coś sie ruszy , na razie same gadanie....
                  • michal_el Re: PWSZ na Wojska Polskiego 05.02.03, 12:58
                    Praca na Wojska Polskiego wrze. Nowy rok akademicki już się tam zacznie.
                    • Gość: FX Re: PWSZ na Wojska Polskiego IP: 194.204.173.* 05.02.03, 13:01
                      w budunku po byłym urzedzie to tak , zgadza się. ale ja sie pytałem o centrum
                      które ma powsatć na tym skwerku ...
                      • michal_el Re: PWSZ na Wojska Polskiego 05.02.03, 13:24
                        Gość portalu: FX napisał(a):

> w budunku po byłym urzedzie to tak , zgadza się. ale ja sie pytałem o
                        centrum
                        > które ma powsatć na tym skwerku ...

Szybciej na pewno miasto wybuduje halę na Grunwaldzkiej czy pociągnie sieć
                        światłowodową niż wybuduje tam jakieś nowe budynki.
                        • francuz_el Re: PWSZ na Wojska Polskiego 06.02.03, 00:06
                          Niech sie ta nasza uczelnia rozbudowywuje... zycze im jak najlepiej :)
                          • michal_el Re: PWSZ na Wojska Polskiego 06.02.03, 00:09
                            Może zmienią nazwę na Politechnika Elbląska?
                            • francuz_el Re: PWSZ na Wojska Polskiego 06.02.03, 17:44
                              Na pewno nazwa bylaby wtedy bardziej priorytetowa, ale nie wszystkie kieruki sa
                              techniczne... i tu bylby problem
                              • michal_el Re: PWSZ na Wojska Polskiego 06.02.03, 18:20
                                Zauważ, że w tym roku będą już odłączone kierunki techniczne od innych, więc
                                na Wojska Polskiego mamy zaczątek politechniki, a na Grunwaldzkiej i
                                Czerniakowskiej uniwersytetu;)
                                Hm...może cos w tym jest?
                                Nie raz się tak gada i gada aż się wygada:)
                                • francuz_el Re: PWSZ na Wojska Polskiego 06.02.03, 19:06
                                  No tak... to rzeczywiscie moze byc poczatek Politechniki i Uniwerku :) Zawsze
                                  bedzie to lepiej brzmiec :) Czasem nawet zmiana nazwy moze duzo zdzialac.
                                  Oddzielnie uda sie im wiecej, ale z drugiej strony bardziej "faworyzowana"
                                  bedzie techniczna czesc uczelni ze wzgledu na najwieksze firmy Elblaga,biorace
                                  udzial w tym przedsiewzieciu.
                                  • michal_el Re: PWSZ na Wojska Polskiego 06.02.03, 19:46
                                    Ja sądzę, że najbardziej faworyzowany będzie (zreszta jest już teraz) Instytut
                                    Informatyki Stosowanej. On jest tu najważniejszy ze względu na sieć
                                    światłowodową.
                                    A co do Intytutu Politechnicznego coraz mniej ludzi chce na dwóch kierunakch
                                    tzn. inżynieria mechaniczna oraz elektrotechnika z informatyką techniczną chce
                                    studiować, zawsze zostają na nich miejsca i jest na nie dodatkowy nabór.
                • Gość: anna Re: PWSZ na Wojska Polskiego IP: *.umcs.lublin.pl 05.02.03, 13:16
                  niestety w "galerii zdjęć" nie ma zdjęć, albo mój komputer ich nie
                  widzi...niestety nie popatrzę sobie na zdjęcia
                  to teraz juwenalia (koncert finałowy) nie odbywają się za
                  politechniką...bawiłam się tam jeszcze...a może to ten czas tak szybko mija...
                  • michal_el Re: PWSZ na Wojska Polskiego 05.02.03, 13:29
                    Final jest w Bażantarni, albo też w dyskotece.
    • michal_el Już wszytsko wiadomo. 06.02.03, 15:22
      Między innymi co powstanie za budynkeim na Wojska Polskiego.

www.portel.pl/artykul.php3?id_akt=5793&id_dz=2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka