Dodaj do ulubionych

remont Ogólnej - bubel roku?

07.12.06, 09:13
po raz kolejny zauważyłem autobus zawracający na skrzyżowaniu Ogólnej z
Fromborską;
po pierwsze łamie on przepisy ruchu drogowego, po drugie rozjeżdża wysepkę
(długo rozjeżdżania przez autobusy nie wytrzyma;
ciekaw jestem,czy to sytuacja tymczasowa, czy tak ma już zostać na trwałe;
Obserwuj wątek
    • Gość: ghdhdfg Re: remont Ogólnej - bubel roku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 11:12
      oddadza im petle przy petli tramwajwoej to tam beda zawracac, poza tym nie wszyscy tam zawracaja na skrzyzowaniu, wiekszosc skreca we Fromborska i jedzie w kierunku Bielan.
    • Gość: a Bublem jest cos innego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 11:13
      Jeden pas do jazdy na wprost na kazdym skrzyzowaniu.
      • maszar Re: Bublem jest cos innego 07.12.06, 11:43
        to nie bubel, ale skarbonka dla drogówki;
        • francuz_el Re: Bublem jest cos innego 07.12.06, 14:39
          Ruch na Ogólnej nie jest jakiś strasznie olbrzymi, żeby na wszystkich
          skrzyżowaniach były po 2 pasy do jazdy na wprost. Projektantom zależało pewnie
          na zapobiegnięciu wypadkom w przyszłości. Ludzie nie są przyzwyczajeni do
          tramwajów w tym miejscu, a o wypadek nie trudno, czego najlepszym przykładem
          jest skrzyżowanie Browarna/Robotnicza/Teatralna. Przy okazji drogówka też sobie
          zarobi, a co im żałować ;-)
    • Gość: :-: Re: remont Ogólnej - bubel roku? IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.12.06, 12:51
      Dziś jechałem Ogólną ...na każdym pasie do skrętu w prawo goscie jadą
      prosto ...tragedia..jeżdzą na pamięć...
      • Gość: ;-: Re: remont Ogólnej - bubel roku? IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.12.06, 12:51
        tzn. do skrętu w lewo :)....
        • Gość: asasa Re: remont Ogólnej - bubel roku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 13:15
          czerwonego światła nie widzą na wprost? ale nic dziwnego, ja widizlaem takich co na wezle Elbląg-Wschód jechali pod prąd!

ZABRAĆ PRAWO JAZDY OSOBOM, KTÓRE NIE POTRAFIĄ JEŹDZIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Elbinger Re: remont Ogólnej - bubel roku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 19:25
            Dobrze, że postawili na każdym skrzyżowaniu światła. Teraz można się na dłużej
            zatrzymać i podziwiać piękne dzialnice (Nad Jarem, Fromborska), a nie jak kiedyś
            przejeżdżać przez całą Ogólna w 2 minuty :]
            • michal_el Re: remont Ogólnej - bubel roku? 07.12.06, 19:39
              Mi jedynie przeszkadza brak dwóch pasów do jazdy na wprost (wzorowo jest tylko
              zrobione skrzyżownie z Dąbka), a światła? Mi nie przeszkadzają, moim zdaniem
              dają nam bezpieczeństwo.
              • the_jazz Re: remont Ogólnej - bubel roku? 07.12.06, 22:33
                Właśnie wróciłem z Ogólnej i muszę przyznać, że zrobiła na mnie bardzo pozytywne
                wrażenie. Jest pięknie i rozwiązania wydają się być bardzo dobre. Droga z
                prawdziwego zdarzenia i nie ma co kręcić nosem.
                • Gość: Elbinger Re: remont Ogólnej - bubel roku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 22:59
                  Człowieku, popatrz w ile się teraz jedzie prze Ogólną przez te światła!!!
                  • the_jazz Re: remont Ogólnej - bubel roku? 07.12.06, 23:35
                    Dzisiaj poszło mi to wyjątkowo sprawnie, nie wiem jak będzie większy ruch.
                    I proszę Cię, przestań krzyczeć. Słuchać tego jazgotu nie idzie. ;]
                    • maszar Re: remont Ogólnej - bubel roku? 09.12.06, 20:27
                      kolejną ciekawostką jest poziome oznakowanie - na wjeździe z Legionów wymalowano
                      ciągłą linię dzielącą jezdnię na 2 pasy oraz linie przerywane z podziałem na 3
                      pasy; istna schizofrenia;
                  • generallo Re: remont Ogólnej - bubel roku? 09.12.06, 21:21
                    Ale się jedzie ;)
                    Jak chcesz się pościgać,
                    to polecam tor F-1,
                    Kubica już na ciebie czeka :)
    • Gość: gość Re: remont Ogólnej - bubel roku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 23:11
      www.portel.pl/artykul.php3?id_akt=21226&id_dz=1
      • edytka311 Re: remont Ogólnej - bubel roku? 17.12.06, 16:00
        jechałem Ogólną na całej długości drogi nie ma możliwości wykonania manewru
        zawracania poprzez zastosowanie sygnakizatorów kierunkowych. Straszny bubel
        światła tylko utrudniają ruch na tej drodze. Niestety najlepiej omijać tą drogę
        szerokim łukiem. Pozdrawiam
        • majca1 Re: remont Ogólnej - bubel roku? 18.12.06, 11:02
          haha, szerokim łukiem? Jak? Skoro nie można zawrócić?
    • Gość: ej Re: remont Ogólnej - bubel roku? IP: 217.153.60.* 18.12.06, 12:48
      Jakaś chore pomysły z robieniem z dwupasmówki - jednopasmówkę zaczęły się już
      na skrzyżowaniu Dąbka z Piłsudskiego. Teraz mamy tam "wąsklie gardło" w
      godzinach szczytu. W Trójmieście nie zauważyłem takich "ciekawych" rozwiązań.
      Skąd oni biorą te pomysły?
      • Gość: gosc Re: remont Ogólnej - bubel roku? IP: *.elb.vectranet.pl 18.12.06, 18:29
        Waskim gardlem jest grunwaldzka o godz. 16- korek, korek i jeszcze raz korek!
        P.S. Tak bylo miedzy innymi dzisiaj, a co dzieje sie w piatki!
        • Gość: jasiou Re: remont Ogólnej - bubel roku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 10:49
          Dodać jeszcze po jednym pasie! :)
          • ferdek.schichau Re: remont Ogólnej - bubel roku? 20.12.06, 21:18
            Trudna sprawa, a problem z kazdym rokiem rosnie, szczegolnie ze powstala nowa
            hala sportowa i ma powstac centrum handlowe obwodnica. Moze rowiazanie
            przynienie porzadna obwodnica wschodnia pozwalajaca dzielnica polnocnym dostac
            sie w kierunku W-wy. Ale jak na razie cisza o tym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka