Dodaj do ulubionych

Czy w elbląskim forum są tylko sympatycy tramwajów

13.05.03, 22:21
Czy nie można pisac na jakiś normalny temat? Czy faktycznie Elbląg umiera?
Obserwuj wątek
    • mika_1 Re: Czy w elbląskim forum są tylko sympatycy tram 13.05.03, 22:22
      możesz jeszcze wdać się w wątpliwej jakości polemikę ze Studentem...
      tak, Elbląg chyba chyli się ku upadkowi:(
      • francuz_el Re: Czy w elbląskim forum są tylko sympatycy tram 13.05.03, 22:43
        Przeciez mozesz dyskutowac o wszystkim... ja moge o wszystkim rozmawiac ;) Po
        prostu jakos tak wyszlo,ze jest duzo watkow o, ogolnie rzecz ujmujac,
        komunikacji... A ELblag nie upada, tylko czeka na lepsze czasy ;P
        • student_el Wrona 13.05.03, 23:50
          Zamiast gadac tyle to po prostu daj wątek w ktorym nic nie będzie o tramwajach.

• student_el Mika ty się chylisz ku upadkowi 13.05.03, 23:48
        Udowadniasz to z każdym wątkiem dot. mojej osoby.

Powiem raz.

ODPIEPRZ SIĘ ODE MNIE!!!!!

• Gość: anna Re: Mika ty się chylisz ku upadkowi IP: *.umcs.lublin.pl 14.05.03, 12:57
          panie viceprezydencie to nie wypada...chociaż przykład idzie z góry...naszemu
          premiarowi też nerwy puściły :))))) kiedyś na pewnym przesłuchaniu :))))
          • student_el Re: Mika ty się chylisz ku upadkowi 14.05.03, 13:24
            Oby tylko nie przekroczyc pewnej granicy.

<ostatni przykład zabójstwa z Olsztyna>
            • Gość: anna Re: Mika ty się chylisz ku upadkowi IP: *.umcs.lublin.pl 14.05.03, 13:31
              nie wiem czy to dobry przykład- ten człowiek prawdopodobnie miał manię
              prześladowczą- czyli jakby nie patrzeć był psychicznie chory :)))))) nie wiem
              jak to jest z Tobą :)))))
              • student_el Re: Mika ty się chylisz ku upadkowi 14.05.03, 15:28
                Sam nie wiem dlaczego tyle zniszczonych monitorów lezy na podłodze;P
          • francuz_el Re: Mika ty się chylisz ku upadkowi 14.05.03, 19:34
            Obecnemu prezydentowi 100licy tez sie wymcknelo raz ;)
      • Gość: koń Forum Olsztyn IP: *.elblag.dialog.net.pl 14.05.03, 07:56
        Jak Wam sie tutaj nie podoba to możecie prowadzić rozmowy na bardzo ciekawe
        tematy na bardzo rozwojowym forum Olsztyn
        • student_el Re: Forum Olsztyn 14.05.03, 10:11
          Ja raczej proponuję zapoczątkowanie nowego wątku przez Wronę.

Nie za bardzo lubię gdy ktos gada gdy sam nic nie zrobi.

• student_el Do Wrony 14.05.03, 10:32
            student_el napisał:

> Ja raczej proponuję zapoczątkowanie nowego wątku przez Wronę.
            >
            >
            > Nie za bardzo lubię gdy ktos gada gdy sam nic nie zrobi.
            >
            >
            >
            >

pragne jeszcze zauważyć, że na forum Elbląga znajduje się ogromna ilośc wątków
            w których nie ma nic o tramwajach.
            • Gość: anna Re: Do Wrony IP: *.umcs.lublin.pl 14.05.03, 12:55
              na przykałd mojego autorstwa lub autorstwa Alicji :))) (to wiem, bo z nią
              rozmawiam :)))
              ale też mnie już to denerwuje, już mam dość i powyżej uszu tych tramwajów...jak
              nie ma o czym rozmawiać, jak nikomu nie chce się wymyślać interesujących
              tematów, to zaraz jak grzyby po deszczu pojawiają się wątki o szynowcach...mam
              dość...kiedy bedziecie mieli podforum tramwaje- prawde mówiąc nie mogę się tego
              doczekać :)))
              • student_el Re: Do Wrony 14.05.03, 13:30
                Spodziewałem sie takiej reakcji później czy wcześniej dlatego wystąpiłem z tą
                inicjatywą do adminów. Czekajmy cierpliwie do lipca.

------------------------------
              • Gość: natan Re: Do Wrony IP: *.neonet.gliwice.pl 18.05.03, 19:37
                Gość portalu: anna napisał(a):

> na przykałd mojego autorstwa lub autorstwa Alicji :))) (to wiem, bo z nią
                > rozmawiam :)))
                > ale też mnie już to denerwuje, już mam dość i powyżej uszu tych
                tramwajów...jak
                >
                > nie ma o czym rozmawiać, jak nikomu nie chce się wymyślać interesujących
                > tematów, to zaraz jak grzyby po deszczu pojawiają się wątki o
                szynowcach...mam
                > dość...kiedy bedziecie mieli podforum tramwaje- prawde mówiąc nie mogę się
                tego
                >
                > doczekać :)))
                • natan Re: Do Wrony 18.05.03, 19:42
                  Gość portalu: natan napisał(a):

> Gość portalu: anna napisał(a):
                  >
                  > > na przykałd mojego autorstwa lub autorstwa Alicji :))) (to wiem, bo z nią
                  > > rozmawiam :)))
                  > > ale też mnie już to denerwuje, już mam dość i powyżej uszu tych
                  > tramwajów...jak
                  > >
                  > > nie ma o czym rozmawiać, jak nikomu nie chce się wymyślać interesujących
                  > > tematów, to zaraz jak grzyby po deszczu pojawiają się wątki o
                  > szynowcach...mam
                  > > dość...kiedy bedziecie mieli podforum tramwaje- prawde mówiąc nie mogę się
                  >
                  > tego
                  > >
                  > > doczekać :)))

Sorry za wcześniejszy post który mi wcięło...
                  Ale czy musicie tak narzekać? Co z tego, że tematem dyżurnym są u Was tramwaje.
                  Własnie dlatego tak często na to Wasze forum zaglądam. Trzeba się przyzwyczaić,
                  iż z racji poczynionych przez Wasze miasto inwestycji tramwajowych, jesteście
                  nieoficjalną stolicą komunikacji tramwajowej w Polsce. Pocieszę Was, bo stąd
                  gdzie klikam - a są to Gliwice - tematem dyżurnym są antagonizmy między
                  Hanysami a Gorolami (Ślązakami a przyjezdnymi). Tak więc nie narzekajcie!!!!
                  • student_el Re: Do Wrony 18.05.03, 20:57
                    Racja Natan;)
                    • francuz_el Re: Do Wrony 18.05.03, 22:21
                      To juz tramwaje rzeczywiscie sa ciekawsze :)

A tak swoja droga, Elblag stolica tramwajow, nawet niezle to brzmi :P
                      • student_el Re: Do Wrony 18.05.03, 23:03
                        A mi się marzy 25 linni tramwajowych w Elblągu.

Tyle sobie tras wymyśliłem;)
                        • francuz_el Re: Do Wrony 19.05.03, 16:50
                          Przy tylu liniach to bysmy mieli dopiero korki... tramwajowe oczywiscie ;)
                        • kuba203 Re: Do Wrony 28.05.03, 23:34
                          student_el napisał:

> A mi się marzy 25 linni tramwajowych w Elblągu.

Połącz każdą końcówkę z każdą, w każdym możliwym wariancie trasy, to chyba
                          wyjdzie sporo więcej, niż 25 :))
                          • student_el Re: Do Wrony 28.05.03, 23:40
                            Ja myślałem raczej o budowy torowisk - Krasny Las, Bielany, Zatorze, Zawodzie,
                            Sadyba, Dębica ...itd
                            • wrona52 Do studenta_el 30.05.03, 19:59
                              student_el napisał:

> Ja myślałem raczej o budowy torowisk - Krasny Las, Bielany, Zatorze,
                              Zawodzie,
                              > Sadyba, Dębica ...itd
                              Wyjechałem tylko na kilka dni, a forum ożywiło się dzięki prostemu
                              spostrzeżeniu. Nie żebym nie lubił tramwajów, ale mi przeszkadzają w codziennym
                              życiu. Szczególnie kiedy jedzie piewrszy tramwaj rano i w dodatku po mroźnej
                              lub
                              suchej nocy. Dlaczego? Poniewaz budzi mnie w środku nocy.
                              Dlaczego ich nie lubię, studecie z Elbląga? Bez komentarzy!
                              Jeżeli chodzi o wymyślanie wątków to po prostu, jestem zbyt zapracowany aby
                              zastanawiać się nad nowymi problemami. Mam po prostu swoje problemy i
                              kilkudziesięciu
                              ludzi w firmie na "utrzymaniu" od kilkudziesięciu lat. Wpadam więc na forum aby
                              się dowiedzieć co się buduje(banki, węzły, mosty, hale sportowe, drogi, szkoły,
                              uczelnie, firmy, zabytki, etc.), gdzie odbyło się spotkanie i na jaki temat,
                              kto dostał medal i za co, Kogo wylali albo dlaczego nie wylali z pracy,
                              dlaczego w elblągu są tylko licencjaci, jakich zawodów mamy za dużo w mieście a
                              jakich brak, czy kolejka nadmorska ruszy, czy wydział komunikacji rozpocznie
                              pracę w nowym bydynku na dworcu, dlaczego na stcjach diagnostycznych rejestrują
                              samochody niezgodnie z przpisami[szyby przyciemniane], czy naszym miescie mają
                              być tylko sklepy a nie będzie już żadnej produkcji, dlaczego zlikwidowano naszą
                              chlubę z zrobiono badziewiatą giełę, czy dr.Waluk kiedyś odpowie za
                              doprowadzenie do ruiny elbląskiego przemysłu, co robi dla Elbląga Olechnowicz,
                              Gryszka?Co się dzieje w gminie, czy malborzanie robią zakupy w Elblągu czy w
                              Gdańsku i dlaczego? Jakie są nowe lub rozważane projekty architektoniczne w
                              mieście i okolicach, co dzieje sie z góra chrobrego, węzłem drogowym wschód i
                              zachód, czy wicie gdzie jest rezerwat Żuławy?
                              Mało Ci wątków?
                              Jak chcesz na poczekaniu dopisze następne 50, ale ja po prostu czytam fora, bo
                              pracuję na kompie w pracy, a pracy do domu nie biore kiedy wracam po 10-12
                              godzinach do domu.
                              Bardzo dziwię się młodym ludziom krytykującym wszystko i wszystkich, samemu nie
                              mającym nic do zaoferowania(poza tramwajami).
                              Takie będą rzeczypospolite jakie ich ....studenci!
                              • umk__historia Do WRONY!!!!!!!!!!!!!!!! 30.05.03, 21:12
                                wrona52 napisał:

> Wyjechałem tylko na kilka dni, a forum ożywiło się dzięki prostemu
                                > spostrzeżeniu. Nie żebym nie lubił tramwajów, ale mi przeszkadzają w
                                codziennym
                                >
                                > życiu.

<ciach>

> Bardzo dziwię się młodym ludziom krytykującym wszystko i wszystkich, samemu
                                nie
                                >
                                > mającym nic do zaoferowania(poza tramwajami).
                                > Takie będą rzeczypospolite jakie ich ....studenci!

Reasumując Wrona52 CO TY WIESZ O TRAMWAJACH !!!!!!!!

Chyba nie masz żadnego pojecia o funkcjonowaniu miasta i całej infastruktury!
                                Komunikacja miejska jest kręgosłupem ośrodka miejskiego.
                                Pewnie jestes ciepłoposladkowcem który siedzi i grzeje sobie posadke w pewnej
                                firmie i sie boi że teraz może ją stracić.

W Pl jest jeszcze grupka młodych osób które prężnie działają i robią duzo spraw
                                które służa dla społeczeństwa. Popatrz na kolejke wąskotorową na Żuławach -
                                pewnie nie wiesz że w tym roku bedzie w ruchu turystycznym po 7 latach przerwy
                                i trzeba to zawdzieczać tylko młodym zapalonym miłosnikom kolejki którzy
                                poswiecali swoj czas i $ żeby ja uratowac.! No tak teraz starostwo i gminy beda
                                sie chwaliły że oni ...eh jak coś jeszcze bedziesz chciał napisac to najpierw
                                pomysl a potem cos wpisz.

Nie mam zamiaru wpisywac co ja jako młody ;-) zrobiłem dla ochrony wielu spraw
                                nie raz marnujac swój tak drogocenny prywatny czas nie wspominając że straciłem
                                juz przy tym "3 grosze" a w zamian nie usłyszałem nawet słowa dziekuję - byc
                                może nie zdają sobie sprawy że ...a wiem że kiedyś bedą dziękowac.

• student_el Wrona 30.05.03, 23:39
                                Uniosłeś się tak jakbys zazdrościł mi, że jestem studentem:P

Jak miałes tyle czasu, żeby tyle napisać to mogłes chociaz cos konkretnego
                                pisać tzn dać nowy ciekawy temat.
                                A Ty znowu krytykujesz choc na forum jesteś "kot".
                                • Gość: wrona licznik studenta-koguta IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 31.05.03, 08:50
                                  Studet jesteś tak zacietrzewiony w biciu piany(czytaj licznika), że nie
                                  rozumiesz prostego tekstu. Nie potrafisz przeczytać i zrozumiec co jest
                                  napisane. Żałosne są twoje wypociny z braku tematów. Oficjalne zezwalam ci
                                  zająć się propozycjami tematów, jakie wymieniłem w swym teksćie. Nie grzeję
                                  żadnej ciepłej posadki bo prowadzę wlasną firme i zatrudniam kilkudziesięciu
                                  pracowników. Srednia zatrudnienioa wynosi 15 lat. Ja cos juz zrobiłem dla
                                  miasta, nie zwalniając ani jednego pracownika a przyjmując w tym roku trzech
                                  nowych studetów ale takich co coś potyrafią mimo młodego wieku. I wiesz co
                                  jeszcze ci powiem: to Oni przyszli do mnie w sprawie pracy.
                                  Czyż nie ty w stopce pisałeś o "milczeniu", ja się odzywam na forum kiedy cos
                                  mnie zdenerwuje z powodu przekroczenia granicy dobtrego smaku.
                                  Forum jest publiczne, Elbląg to nie tylko tramwaje.
                                  Może jest ktos kto może pisac o wodociągach, sieci elektrycznej, lub o
                                  nowouzbrajanych terenach. To też kręgosłup może waznieszy od pustego tramwaju.
                                  • student_el Re: licznik studenta-koguta 31.05.03, 13:21
                                    odniosę sie do cytatu
                                    "Forum jest publiczne, Elbląg to nie tylko tramwaje"

I z jednym i z drugim zgadzam się.

Zachowujesz się tak jakby to było forum tylko Twoje, poza tym jest bardzo duzo
                                    tematów na forum (ogromna większośc), gdzie nie ma nic o tramwajach.

• student_el Re: licznik studenta-koguta 31.05.03, 13:29
                                      Bardzo dobrze, że zatrudniłes studentów, lecz czy maja choć połowę tego (na
                                      miesiąc) co ja mam za jeden projekt w tydzień. Wątpie w to. Także widzisz ja
                                      też "coś" umiem i rzetelnie wykonuję swoja pracę.
                                  • umk__historia Re: licznik studenta-koguta 02.06.03, 20:34
                                    Gość portalu: wrona napisał(a):

> Nie grzeję
                                    > żadnej ciepłej posadki bo prowadzę wlasną firme i zatrudniam kilkudziesięciu
                                    > pracowników. Srednia zatrudnienioa wynosi 15 lat. Ja cos juz zrobiłem dla
                                    > miasta, nie zwalniając ani jednego pracownika

:-))))))))))

Ale mnie tym tekstem rozbawiłes !!!!!!!!!!!!!!
                                    Twoje zasługi dla grodu bedą opisane w dziejach miasta :-)
                                    Jaki szlachetny jesteś, ojo joj ,

a przyjmując w tym roku trzech
                                    > nowych studetów ale takich co coś potyrafią mimo młodego wieku. I wiesz co
                                    > jeszcze ci powiem: to Oni przyszli do mnie w sprawie pracy.

Czy to dla Ciebie takie dziwne że ktos w sposób aktywny szuka zatrudnienia lub
                                    dorobienia sobie kilku złotych nie czekając na wezwanie przez Urząd Pracy !!!!!
                                    Takie osoby nie sa skłonne do biadolenia że jest źle że itd. tylko dalej
                                    podnoszą swoje kwalifikacje...

> Forum jest publiczne, Elbląg to nie tylko tramwaje.

Z tym się zgodzę że Forum jest ogólnotematyczne a ponieważ wątki nt tramwajów
                                    nie których przerażają dlatego od miesiąca prosimy Admina o Podforum w którym
                                    byłyby poruszane TYLKO tematy dotyczące komunikacji miejskiej.

> Może jest ktos kto może pisac o wodociągach, sieci elektrycznej, lub o
                                    > nowouzbrajanych terenach. To też kręgosłup może waznieszy od pustego tramwaju.

Reasumując widze że nie masz ŻADNEGO pojecia nt ubranizacji miast.

• francuz_el Re: licznik studenta-koguta 02.06.03, 22:02
                                      To dobrze Wrona,ze nikogo nie zwalniasz... a mozesz powiedziec co produkujesz??
                                      Moze jestes w jakiejs przyszlosciowej galezi gospodarki, co przyczyniloby sie
                                      do dalszego rozwoju twojej firmy??
                                  • Gość: anna Re: licznik studenta-koguta IP: *.umcs.lublin.pl 03.06.03, 11:16
                                    Gość portalu: wrona napisał(a):

> Studet jesteś tak zacietrzewiony w biciu piany(czytaj licznika), że nie
                                    > rozumiesz prostego tekstu. Nie potrafisz przeczytać i zrozumiec co jest
                                    > napisane. Żałosne są twoje wypociny z braku tematów. Oficjalne zezwalam ci
                                    > zająć się propozycjami tematów, jakie wymieniłem w swym teksćie.

> Czyż nie ty w stopce pisałeś o "milczeniu", ja się odzywam na forum kiedy cos
                                    > mnie zdenerwuje z powodu przekroczenia granicy dobtrego smaku.
                                    > Forum jest publiczne, Elbląg to nie tylko tramwaje.
                                    > Może jest ktos kto może pisac o wodociągach, sieci elektrycznej, lub o
                                    > nowouzbrajanych terenach. To też kręgosłup może waznieszy od pustego tramwaju.

nie jesteś sam w swych odczuciach :)))))))
                                    choć do tramwajów nic nie mam, po prostu tu nie zaglądam (jakoś wyjątkowo
                                    dziś :)))))
                                    • mankut400 tramwajowe tematy 05.06.03, 08:20
                                      Gość portalu: anna napisał(a):

> choć do tramwajów nic nie mam, po prostu tu nie zaglądam (

I to jest właśnie rozwiązanie. Tramwajowe tematy są dobrze opisane w tytułach
                                      wątków i kogo to nie interesuje - moze nie zaglądać.
                                      Tworzenie podforum, a potem podforumpodforum nie jest dobrym wyjściem.
                                      Ja owszem, zaglądam do Was ze względu na tematy szynowe, ale i jakieś inne
                                      ciekawsze (dla mnie) wątki też podejrzę.
                                      pozdrawiam
    • mankut400 Re: Czy w elbląskim forum są tylko sympatycy tram 14.05.03, 21:09
      Nie tylko tramwajów - trolejbusów też ;-)
      Ale ogólnie podziękuj dwóm moderatorom, któzy dbając o wysoką ilość odwiedzin
      zauważyli iż temat "tramwaje" przyciąga odwiedzających z kraju i ze świata
      (specjalne pozdrowienia dla p. Henryka!)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka