Dodaj do ulubionych

Czy Slonina jest dobrym prezydelem?

IP: *.elb.vectranet.pl 24.03.08, 18:56
Ja uwazam,ze jego czas juz sie skonczyl,jego i calej tej zgrai
komuchow z Nowakiem na czele,powinni odejść do muzeum historii,czas
na nowe,Elblag potrzebuje przyslowiowego wiatru w zagle-teraz stoi w
miejscu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Elbinger Re: Czy Slonina jest dobrym prezydelem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 19:32
      Dokładnie. Za jego kadencji w mieście sporo się zmieniło, ale chyba już czas na
      niego. O swoich sentymentach do dawnego ustroju pan prezydent daje znać co roku
      10 lutego twierdząc, że obchodzi dzień "wyzwolenia Elbląga". Mało tego, on i
      cała ta zgraja zkładają kwiaty pod pomnikiem z czerwoną gwiazdą na Agrykola -
      WSTYD i HAŃBA!!!
      Jednak największym jego i tej bandy minusem jest brak jakiejkolwiek inicjatywy w
      ważnych dla miasta sprawach (patrz brak jakiegokolwiek rozgłosu i determinacji w
      sprawie przekopu). Często wygląda to tak jakby wszystko co sie im udało było
      tylko szczęśliwym losem i zbiegiem okoliczności, ale pewnego dnia to szczęście
      sę skończy :(
      • Gość: a Re: Czy Slonina jest dobrym prezydelem? IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.03.08, 20:15
        Dokladnie, za jego kadencji duzo sie zmienilo na lepsze. Ale juz
        jego pomysly sie wyczerpaly , potrzebujemy agresywnego menadzera.
        • Gość: ewi Re: Czy Slonina jest dobrym prezydelem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 23:23
          Macie racje, miasto nie ma żadnej promocji, a jesli jest to jest kiepska. Są projekty o których ucichło - to przekop mierzeji, to modrzewina, to EPT. Na Modrzewinie miały być bloki, a podobno będą gó..ane TBS. Miał być przekop i uruchomienie portu w Elblągu, a na planach się skończyło.

POtrzebujemy menadżera... :) i to z prawdziwego zdarzenia
          • antypajac.1 Re: Czy Slonina jest dobrym prezydelem? 24.03.08, 23:46
            fakt ze ekipa rzadzaca miastem sprawia wrazenie zadowolonych z
            siebie.a przeciez nowe tramwaje to nie wszystko.bo kogo beda one
            niedlugo wozily?emerytow i bezrobotnych?miasto potrzebuje
            inwestycyjnego doplywu "swiezej krwi".prezydent twierdzi ze teraz po
            oddaniu berlinki,zmodernizowaniu siodemki,udostepnieniu modrzewiny
            na brak inwestorow nie bedziemy narzekac.oby.mysle ze pozostaly czas
            do wyborow samorzadowych jest wystarczajacy do zweryfikowania jego
            slow.albo sie potwierdza,albo... ,no coz,zasluzona emerytura.
            • mreck Re: Czy Slonina jest dobrym prezydelem? 25.03.08, 07:50
              no cóż, berlinka niebawem ruszy,
              siódemka jako tako, modrzewina się doczekała.

odejdzie słonina, przyjdzie menago i przypisze sobie zasługi.
              ale fakt. Henryk miłomsciwy chyba juz powinien pomyslec co dalej.

w sumie mógł byc gorszym prezydentem, więc nie oblewajcie pomyjami.
            • Gość: asss do ewi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 07:55
              Racji to ty nie masz

1. tbs nie sa gowniane, poniewaz beda na innych zasadach budowane

2. tereny dla deweloperow tez sa

3. Z EPT poczekaj chwile, niech skoncza droge budowac, przeciez
              niedawno powstal projekt pierwszego glownego budynku.

4. dla prywatnych ludzi tez sa tereny pod domki

5. wyluzuj wiec, jak nie znasz sie
              • dioskorides Re: do ewi 25.03.08, 08:00
                wiadomo ze przekop to tylko kiełbasa wyborcza i jest nierealny
                • Gość: PrzemekTM Re: do ewi IP: *.elblag.dialog.net.pl 25.03.08, 09:48
                  Oczywiście że nie można powiedzieć że Słonina jest najgorszy za jego kadancji
                  dużo się zrobiło w Elblągu, ale wiadomo najważniejsze są miejsca pracy a tego
                  zbytnio nie ma czy Modrzewina rozwikła ten problem - Zobaczymy. Wiadomo już że
                  napewno nie wystartuje w następnych wyborach przecież już w tych byly głosy że
                  nie chce startować (wiadomo kwestia wieku już mu się nie dziwie)
                  Moje pytanie jest raczej takie kto po Słoninie mógłby być prezydentem Elbląga????
                  • Gość: napisawszy Re: IP: 172.16.8.* 25.03.08, 10:39
                    dokładnie - kto na miejsce aktualnego prezydenta byłby tym kimś,
                    chcianym? Kogo nie traktowanoby z buta. No proszę, czekam na
                    propozycje.
                    • Gość: napisawszy Re: IP: 172.16.8.* 25.03.08, 17:19
                      miało być "traktowano by", ale się nieco przeinaczyło ;)
                      W każdym razie wracając do pytania, to kogo widzielibyści na
                      stanowisku prezydenta miasta Elbląga?
                      Kiedyś padła luźno wypowiedziana propozycja prezesa Elstar Oils,
                      tyle tylko, że pewnie on sam by raczej nie chciał biznesu zamieniać
                      na pracę urzędnika-menedżera. Tego nie wiem. Jest kilkoro elblążan,
                      którym udało się odnieść sukces w biznesie, ale niewiadomo jak
                      odnaleźliby się i czy w ogóle chcieliby zamienić intratne stanowiska
                      i wynagrodzenia na sterowanie 130-tysięcznym organizmem ludzkim za
                      mniejsze pieniądze...
                      • Gość: PrzemekTM Re: IP: *.elblag.dialog.net.pl 25.03.08, 18:48
                        Wydaje mi się że następce trzeba szukać wśród dzisiejszych radnych nie sądze że
                        kandydat byłby z poza rozdania partyjnego
                        1 Z PO wydaje mi się że po druzgoczącej porażce raczej Gellert już nie wystawią
                        może Naguszewski (chociaż nie chce mi się wierzyć żeby chciał rzucić Sejm) i
                        Wcisła jeden z bardziej znanych polityków z PO (czy byłby dobra tego nie wiem)
                        reszty z PO w elblągu nie bardzo znam ani o nich słyszałem.
                        2 PIS zapewne postawi znowu na Wilka
                        3 SLD wydaje mi się że postawi na Nowaka albo może wróci Gintowt
                        I zostają jeszcze wiceprezydenci np. Wróblewski (nie sądze brak poparcia
                        partyjnego) Zieliński (wydaje mi się że to najlepsza kandydatura ale również bez
                        poparcia partyjnego)
                        I ostatnia sugestia to tzw. Czarne konie ktoś o kim jeszcze nie wiemy ale
                        raczej mało prawdopodobne żeby ktoś taki się pojawił nie sądze żeby ktoś z
                        biznesu raptownie zainteresował się stanowiskiem prezydenta Elbląga, ale
                        oczywiście niczego nie można przesądzać. Może być tak że Słonina sam namaści
                        swojego następce i ten raczej będzie miał duże szanse wygrania.
                        Jeśli macie swoje sugestie co do tego tematu to piszcie
                        • Gość: Mk Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 21:33
                          Wydaje mi się, że największe szanse mogłabymieć PO z panem Jerzym Wcisła jako kandydatem na prezydenta. Myśle, że doświadczenie w samorządzie i kręgosłup zasad - robi z niego dobrego kandydata. Mam nadzieje, że rozważy taką ewentualność, gdy przyjdzie na to czas.

Lewica natomiast, jak widzę jest zbyt wewnętrznie skłócona by mogła poważnie myśleć o dalszej reelekcji. Co do PIS to niech to będzie milczeniem i odpłynie w niebyt. I tak mamy ich za wielu już w powiatach.
                    • antypajac.1 Re: 25.03.08, 18:19
                      a'la dutkiewicz na skale elblaga bylby niezly.
    • generallo Re: Czy Slonina jest dobrym prezydelem? 25.03.08, 16:27
      Merck - daj spokój mnie i mojej rodzinie!!!
      • mreck Re: Czy Slonina jest dobrym prezydelem? 26.03.08, 11:17
        ty generallo o co ci chodzi?
    • michal_el Re: Czy Slonina jest dobrym prezydelem? 25.03.08, 20:16
      Dobrym, ale mało dynamicznym. W skrócie pisząc;)
      • Gość: marek Re: Czy Slonina jest dobrym prezydelem? IP: *.elb.vectranet.pl 25.03.08, 20:36
        U nas tak sie utarlo,ze jak niekomuch,to sie nienadaje,czas z tym
        skończyć.Krzyczal o przekopie,nagle ucichl,wczesniej
        wrzeszczal:Elblag do Pomorza-i zamknęli mu gębę,nie jest czlowiekiem
        stanowczym ani medialnym,wkopano wiele szmalu w infrastrukture
        portową i co?Ano stoi pusty terminal odpraw pasazerskich ,a towarowy
        jest placem skladowym na wegiel,to wstyd.Wszelakie media lokalne
        potrafia mu tylko lizać tylek,zadnej krytyki,wszyscy naokolo boja
        sie wladzuchny,jakbysmy jej nie wybierali,a dana nam byla z gory.
        • Gość: AborygenMiejscowy A jakież to ma znaczenie? IP: *.elblag.pl 26.03.08, 07:39
          Taka gmina - i jedynie słuszne wybory. Kontynuacja skansenu i radosnej twórczości.
          • alfik45 Re: A jakież to ma znaczenie? 26.03.08, 15:55
            To nie kraj,to skraj,zadupie,proszę państwa ,nie oszukujmy się,nie
            jestesmy u siebie,tylko w obcym kulturowo regionie,ale przeciez to
            my zadecydowalismy o przyszlosci naszego grodu.Pan Slonina powinien
            ustapić i cala jego ekipa też,te obietnice bez
            pokrycia,Elmeat,port,przekop,ja wiem ze nikt nie jest idealny,ale
            rzeczowa krytyka jeszcze nikomu nie zaszkodziła,miasto jest typowym
            zasciankiem i nie widzę,ze w najblizszym czasie cos sie tutaj zmieni
            na lepsze.
            • Gość: napisawszy Re: A jakież to ma znaczenie? IP: 172.16.8.* 26.03.08, 16:10
              "Prezydent przypomniał o innych ważnych inwestycjach drogowych w
              mieście:
              - Najpóźniej na koniec marca zakończymy budowę połączenia drogowego
              na Modrzewinę wraz z mostem przez Babicę. Podpisaliśmy już list
              intencyjny z dziewięcioma inwestorami zainteresowanymi uruchomieniem
              działalności na tym obszarze. Niedługo rozpoczniemy sprzedaż działek
              pod budowę domów na nowym osiedlu." Dziennik Elbląski z sierpnia 2007

Ktoś zna nazwy, tych wspomnianych w tekście, inwestorów?
              • mreck łatwo krytykować 28.03.08, 10:57
                trudniej cos zrobić.
                ten który cos robi zawsze może spotkać sie z krytyką.
                popatrzcie na Gburzyńskiego.
                ktos go jeszcze pamięta?
                ja myslę, zeby krytykować kogoś, np słoninę to zawsze trzeba
                porównywać z komś innym.
                np: słoninę z Gintowtem,
                albo z Gburkiem,
                ale nie z jakimś fantastycznym młodym prezydentem, którego jeszcze
                nie ma.
                • Gość: marek Re: łatwo krytykować IP: *.elb.vectranet.pl 30.03.08, 17:22
                  Dlaczego nie?Prawdziwa cnota krytyk sie nie boi:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka