Dodaj do ulubionych

Kiedy Elblag do pomorskiego?

IP: 91.104.69.* 13.03.09, 18:18
Ruszylo sie cos w tej sprawie? Tylko duzo gadania z waszej strony a
nic sie nie dzieje
Obserwuj wątek
    • tramcez Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? 13.03.09, 19:09
      Wiesz "światowy" w 1975 roku przeprowadzono reformę województw w
      Polsce. Powstało wówczas multum bo aż 49 województw. Do kolejnej
      reformy administracyjnej trzeba było czekać aż do 1999 roku, czyli
      24 pełne lata!!! Jakby nie licząc to prawie ćwierć wieku :P:P:P Od
      ostatniej reformy minęło 10 lat, myślę więc, że Elbląg poczeka
      jeszcze sobie conajmniej z 15 lat na ewentualne przyłączenie do
      Województwa Pomorskiego. Jestem Elblążaninem i gorącym zwolennikiem
      aby Elbląg należał do Pomorskiego :):):) No ale cóż prawdą jest to,
      że w Trójmieście obecnie rządzi prawica a w Elblągu lewica. Gdańsk
      nie chce mieć w swoich granicach wojewódzkich lewicowego miasta :/
      Poza tym Gdańskowi na Elblągu niestety nie zależy. Dzwiwi mnie
      jednak fakt, że Trójmiasto wybrało Słupsk zamiast Elbląga (???).
      Moim zdaniem Elbląg jest nie tylko bliżej Gdańska niż Słupsk ale
      również jest od Słupska bogatszy :D:D:D Przejeżdżałem przez Słupsk i
      powiem wam, że nic ciekawego tam nie ma. Nawet dworzec PKS jest w
      dużo gorszym stanie niż nasz elbląski :-) Nie zamierzam jednak
      krytykować Słupska. Po prostu stwierdzam fakty, że Elbląg wygląda
      bardziej bogato niż Słupsk. Szkoda, że Trójmiasto nie wzięło "Nas"
      pod swoje skrzydła władzy. Z Elbląga do Gdańska jest zdecydowanie
      dużo lepsze połączenie komunikacyjne niż do Olsztyna. Elbląg nigdy
      nie miał nic wspólnego ani z Warmią ani z Mazurami. Zawsze był
      związany ekonomicznie i historycznie z Pomorzem. Uważam, że Elbląg
      został upchany na chama do warmińsko-mazurskiego przez debilne
      ówczesne krajowe władze.
      • alfik45 Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? 13.03.09, 19:51
        Tramcez,masz racje w 90 procentach, Słupsk tez jest komuszym
        miastem,inna był potrzeba przyłaczenia naszego miasta do tego
        dziwnego tworu;to Olsztyn okazał się za słabym ekonomicznie i jego
        wojewódzkość była mocno zagrożona.Postanowiono w popłochu przyłączyć
        pierwsze lepsze miasto z brzegu,w celu wzmocnienia biednego
        ośrodka,początkowo myślano o Kwidzynie,ale oni sie nie dali,więc
        wcisnęli Elbląg,tutaj niestety nikt nie kiwnął palcem w obronie
        miasta,co się stało,kazdy wie i widzi.Ps.Jeszcze na dodatek komuch o
        nazwisku Witold Gintowt-Dziewiałtowski,bedąc prezydentem
        Elbląga,optował za Olsztynem,chodziło tu o zaspokojenie subiektywnej
        ambicji,jaką było kacykowanie SLD w tym województwie,ewntualnie
        stanowisko wojewody czy marszałka,jednak się przeliczył,a my
        zostaliśmy w tym syfie,nikomu niepotrzebni.
        • Gość: gosc Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? IP: *.elblag.vectranet.pl 13.03.09, 19:56
          Za to olsztyn byl od zawsze kojarzony ze skansene. Kto wie moze do
          dzisiaj sprzedaja tam mleko w szkalnej butelce z korkiem z pazlota
          (pamietacie?), wiem z dobrego zrodla iz jeszce pare lat temu w
          jednej z dzielnic chyba jaroty mozna bylo cos takiego kupic.
          • alfik45 Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? 13.03.09, 20:05
            Był,jest i będzie skansenem,niestety,my tez powoli zaczynamy
            nabierać cech całej reszty:(To żalosne,ale prawdziwe.
            • Gość: swiatowy Re: Slupsk v Elblag IP: 91.104.69.* 13.03.09, 20:53
              Elblag zostal wepchniety sila do naszego wojewodztwa przez gdanskie
              lobby ,ktore wcisnelo elblaska nedze slabszemu .W roku 98 kiedy
              Olsztyn przejmowal Elblag szalalo tam 30%bezrobocie po upadlym
              Zamechu dlatego Gdansk nie chcial tego balastu a wybral pomorski
              Slupsk bliski mu sercu.Slupsk w kategorii miast powiatowych 75-150
              tys stoi o wiele wyzej niz Elblag w Slusku jest Akademia
              Pomorska,filharmonia,Muzeum Pomorskie bogate w drogocenne zbiory a
              samo miasto jest o wiele piekniejsze ,natomiast co do dworcow to
              elblaska stacyjka przy slupskim dworcu to kurnik
              • Gość: pR0SiAczek Re: Bialystok v ols... IP: *.ppp.eranet.pl 14.03.09, 03:10
                moj ty idolu nierzetelnych wymyslow...dales wybitny popis ignorancji i zacietrzewienia. prosze skieruj sie na leczenie z kompleksow do bialegostoku. choc pewnie zaraz wymyslisz przynajmniej tuzin nie majacych nic wspolnego z rzeczywistoscia przykladow na wyimaginowana wyzszosc slepo wielbionego przez Ciebie miasteczka w stosunku do bialegostoku, a moze nawet bydgoszczy. bo o takim toruniu czy rzeszowie nie ma co wspominac oczywiscie. swoj wywod oprzyj na ulubionym argumencie tj. bezrobociu, lecz zacznij przytaczac rzeczywiste dane zamiast glosic brednie
            • elbinger1237 Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? 13.03.09, 20:55
              Alfik, czy nie widzisz, że te bęcwały z ratusza coraz bardziej wiążą nas z
              Warmią i Mazurami? Zupełnie jakby Elbląg był ich częścią. Perfidnie w naszym
              mieście promuje sie i mów o Mazurach. To zwykła propaganda.
              • Gość: Jasiou Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.09, 02:32
                Przecież ja cały czas o tym piszę! I nie tylko oni, ale też obiektywne niby
                środowisko mediów elbląskich... nie rozumiem dlaczego tak szybko w Elblągu
                wygasła ta świadomość, mnie to po prostu boli. Elbląg się bardzo zmienił przez
                te 10 lat nie tylko pod wzgl. ekonomicznym, ale i mentalnym...
    • Gość: wrocławianin subiektywny pogląd gościa z Południa IP: *.chello.pl 13.03.09, 22:04
      Dziwią mnie stwierdzenia, że Elbląg nie ma nic wspólnego z Warmią. Akurat mam
      rodzinę w Morągu, często tam przyjeżdżałem na wakacje, i od kiedy pamiętam,
      Elbląg zawsze był "swój". To nie było żadne Pomorze, tylko jedno z dwóch dużych
      miast w okolicy Morąga, gdzie się jeździło na zakupy, gdzie niektórzy morążanie
      chodzili do liceum itp. Nad jeziorem Narie było zawsze multum elblążan, którzy
      kupowali sobie tam działki i domki i nie odniosłem wrażenia, aby traktowali ten
      obszar jako obcy. To samo można powiedzieć o związkach Elbląga z Ostródą i Iławą
      poprzez kanał. Dla mnie Elbląg jeszcze do reformy administracyjnej był krańcowym
      miastem Warmii i Mazur, w którym już można było odczuć klimat sąsiedniego
      Pomorza - ale do morza to jeszcze trochę mu brakowało. To miasto na pograniczu,
      które jest fajne właśnie dlatego, że jest trochę mazurskie, a trochę pomorskie -
      mazurskie klimaty są w okolicach parku Dolinka, pomorskie - na starówce i za
      kanałem, tam gdzie już jest płasko. Pozdrawiam elblążan!
      • Gość: Jasiou Re: subiektywny pogląd gościa z Południa IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.09, 02:42
        To o czym piszesz w ogóle nie świadczy o tym że Elbląg miał silne związki z
        Warmią i Mazurami. To zupełnie normalne że ludzie z mniejszych miejscowości
        przyjeżdżają do najbliższych większych miast celem załatwienia wielu spraw i że
        np. elblążanie wykupują działki - w Krynicy Morskiej i innych nadmorskich
        miejscowościach byłego w. elbląskiego elblążanie często byli właścicielami ponad
        połowy wszystkich lokali. Ja urodziłem się i wychowałem w Elblągu. W momencie
        zmiany adm. byłem jeszcze dosyć młody ale mimo wszystko gdy dowiedziałem się że
        Elbląg ma znaleźć się w W-M byłem w szoku! W świadomości przeciętnego
        elblążanina warmia i mazury i olsztyn były odległymi ziemiami, o których
        niewiele się słyszało... aż do tamtej pory. A skutków tej katastrofy nie da się
        ukryć - poczytaj sobie choćby dane z GUS.
        • Gość: Jasiou Re: subiektywny pogląd gościa z Południa IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.09, 02:51
          Poza tym wyniki referendum w którym 98% elblążan opowiedziało się za pomorskim
          mówią z jakim regionem elblążanie się utożsamiają i nie można tego lekceważyć.
          • Gość: pR0SiAczek Re: subiektywny pogląd gościa z Południa IP: *.ppp.eranet.pl 14.03.09, 03:19
            jasiou nie przesadzaj z tym zrosnieciem z 3m. jak napisales - ludzie jezdza do wiekszych osrodkow i tlumy Elblazan oraz olsztyniakow rowniez dzis jezdza do 3m np na uczelnie. duzo mniej osob szuka dobrobytu u nieco wiekszego sasiada stad tez brak tak masowej skali wyjazdow na wschod. dysproporcje pomiedzy 3m a ols sa tak ogromne ze zawsze ze wzgledu na nie i odleglosc wiekszosc Elblazan wybierze 3m. ale w ich folwarku byloby tak samo zle, bo jedyna szansa Elblaga byl podzial wladzy w WM wzorem kujaw czy lubuskiego.
            • Gość: Jasiou Re: subiektywny pogląd gościa z Południa IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.09, 03:35
              Ja szczerze mówiąc nie jestem ekspertem od tego tematu, ale z tego co mi wiadomo
              2 rzeczy poza samym rozpadem województwa elbląskiego sprowadziły Elbląg i region
              na dno: 1. podział Żuław (jakoś po reformie nie tylko w powiecie elbląskim, ale
              w malborskim i nowodworskim bezrobocie drastycznie wzrosło) 2. rozbieżność
              interesów Elbląga i woj. W-M - tutaj nie będę nawet nic pisał. Nie mówiąc o tym
              że Elbląg nie leży na Warmii i Mazurach i sam fakt tego nazewnictwa jest
              krzywdzący dla Elbląga. Nie wiem co Twoim zdaniem da ten Sejmik. Poza tym jest
              takie powiedzenie- lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród
              najgorszych.
              • Gość: pR0SiAczek Re: subiektywny pogląd gościa z Południa IP: *.ppp.eranet.pl 14.03.09, 03:48
                pytanie co by dal dwupodzial wladzy a nie co da. bo nie da prawie nic. jest zwyczajnie o 10 lat za pozno. zgadzam sie co do kwestii rozbieznosci interesow i wlasnie dlatego za pozno. karty na najblizsze 10 lat zostaly juz rozdane a nas nie bylo przy stole
      • alfik45 alfik do wrocławianina 14.03.09, 13:35
        Elblag to z jednej strony płaskie Żuławy,z drugiej-Wysoczyzna
        Elbląska,miasto lezy na styku obydwu krain,jednak ani Zuławy ,ani
        Wysoczyzna nigdy nie były częścią składową ani Warmii,ani tym
        bardziej Mazur,ktore zaczynają się od Ostródy,a kończą w okolicach
        Ełku.Ps.Morąg tez nie jest miastem warmińskim,to przedwojenny
        Oberland-Górne Prusy i to ze duzo elblazan ma swoje domki na
        Mazurach,nie obliguje do wciskania naszego miasta do tej krainy
        (Warszawiacy tez maja swoje hacjendy i co?.....)
        • elbinger1237 Re: alfik do wrocławianina 14.03.09, 18:42
          Ba! Mało tego. W każdym przewodniku geograficznym jest wyraźnie napisane, które
          miasta są częścią Pomorza Gdańskiego. Ważna jest tu także historia, a przede
          wszystkim emocje mieszkańców (w końcu żyjemy w demokracji tak?).
    • Gość: Jasiou Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.09, 04:16
      miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35635,6351645,Ostatnia_mennonitka_na_Pomorzu.html
      Ciekawe dlaczego nie napisali "Ostatnia Mennonitka na Warmii i Mazurach?"
      • tramcez Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? 14.03.09, 14:23
        Wiecie co? A ja bym zrobił rozbiór warmińsko mazurskiego XD. Elbląg,
        Warmia i Pojezierze Iławskie do Pomorskiego, Olsztyn do Warszawy, a
        Ełk do Podlaskiego. W-M szlag by wtedy trafił!!! Co wy na to??? Nie
        byłoby wówczas kłopotliwego województwa warmińsko-mazurskiego, które
        jest w 100 procentach sztucznym tworem :P:P:P
        ELBLĄG DO POMORZA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: regres Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? IP: *.elblag.vectranet.pl 14.03.09, 16:54
          No tak,ale Olsztyn jest integralną częścią Warmii,więc tez do
          Pomorza:)To by było naprawdę madre i dalekowzroczne,tramcez:)
    • alfik45 Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? 14.03.09, 16:55
      Zastanawia mnie jedno,dlaczego the jazz nie wykasowuje tego watku?
      Pewnie dlatego,ze napisal go jego ziomek:)
      • tramcez Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? 14.03.09, 19:58
        Moim zdaniem w Polsce potrzebna jest nowa reforma administracyjna :)
        Przede wszystkim myślę, że w Naszym Kraju jest za dużo województw!!!.
        Obecnie mamy 16 województw. Ja bym zrobił tylko 9 :D.
        1.Pomorskie połączyć z Kujawsko-Pomorskim + Elbląg, Warmia i
        Pojezierze Iławskie. Stolica-Gdańsk.
        2.Zlikwidować Warmińsko-Mazurskie; resztę z Olsztynem przyłączyć do
        Podlaskiego. Stolica-Białystok.
        3.Zachodniopomorskie powiększyć nieco kosztem Wielkopolskiego.
        Stolica-Szczecin.
        4.Zlikwidować Lubuskie i połączyć je z Wielkopolskim. Stolica-Poznań.
        5. Zlikwidować Łódzkie i połączyć je z Mazowieckim. Uwaga!!! nazwę
        Mazowieckie zmienić na Województwo Centralne XD. Stolica-Warszawa.
        6.Dolnośląskie powiększyć nieco kosztem Lubuskiego.Stolica-Wrocław.
        7.Zlikwidować Opolskie i połączyć je ze Śląskim. Stolica-Katowice.
        8.Zlikwidować Świętokrzyskie oraz Podkarpackie i połączyć je z
        Małopolskim. Stolica-Kraków.
        9.Lubelskie powiększyć nieco kosztem Podkarpackiego. Stolica-Lublin.
        Posumowując ostatecznie powstałoby tylko 9 województw w Polsce.
        Mniejsze i słabsze ekonomicznie miasta zostałyby oddane pod opiekę
        dużych aglomeracji. Myślę, że byłoby to idealne rozwiązanie.
        Z Mapy Polski zniknęłoby aż 7 zbędnych województw.
        • Gość: kazik Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? IP: 96.18.162.* 14.03.09, 22:45
          brawo.a ile jeszcze by przy tym zaoszczedzono.to jest tak samo jak
          z za bardzo rozbudowanymi ligami pilkarskimi w Polsce.tutaj po
          wszystkich ligach wystarczyloby tylko 160 klubow.mysle,ze ktoregos
          dnia bedzie niszczycielskie trzesienie ziemi na Zatoce Gdanskiej i po
          tym wydarzeniu dopiero dokona sie nowego podzialu administracyjnego.
          • Gość: regres Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? IP: *.elblag.vectranet.pl 15.03.09, 14:33
            Faktem jest to,ze ten podzial administracyjny nikomu nie służy,no
            moze garstce oszołomów,typu profesor Kulesza,ktory jest obecnie
            jakims tam doradca przy MSWiA,spieprzyl robotę i teraz jest z tego
            zadowolony,facet ma klapki na oczach,albo udaje,że nic takiego się
            nie stało,powinien stanąć przed Trybunałem za swoje "wynalazki",a on
            siedzi na ciepłej posadce,żenada.
            • Gość: pR0SiAczek Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? IP: *.gorzow.mm.pl 16.03.09, 19:40
              kulesza nie byl taki zly - on mial sluszny zamysl stworzenia silnych subregionow
              czyli tworu dzis znanego tylko statystykom. to parlament w trakcie przepychanek
              partyjnych stworzyl karykature reformy administracyjnej dajac stolicom cala
              wladze w wojewodztwach. a najwiekszy szkodnik byly prezydent Elblaga czyli posel
              WGD jest dumny ze swoich osiagniec w tej materii. a to rowniez dzieki niemu
              podzial w tej czesci kraju wyglada wlasnie jak dzis, a Elblag ....* <=- tu sobie
              wstaw co chcesz
              • Gość: swiatowy Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? IP: 91.104.88.* 16.03.09, 23:57
                Powiat to i tak za duzo jak na Elblag 30 pod wzgledem liczby
                mieszkancow w kraju,brak wiekszych zakladow ,wyzszych uczelnii ,z
                namiastka kultury jednym teatrem zalozonym przez Olsztyn w roku
                1952.Male ,senne miasteczko i tyle.
                p.s warminsko-mazurskie uratowalo wam zycie tu drudzy tam w
                pomorskim o czwarte miejsce trzeba byloby rywalizowac z
                Slupskiem ,ktory w kraju stoi wyzej niz Elblag
                • Gość: kazik Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? IP: 96.18.162.* 17.03.09, 04:07
                  no i macie lidera w III bodajze lidze,jak on was wyprowadzi wyzej,
                  to bedziecie nie tylko w pomorskim.to na pocieszenie.
                • Gość: alk Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? IP: 89.174.178.* 17.03.09, 09:26
                  Swiatowy: To kiedy tramwaje w metropolii olsztynskiej??? Nawet w
                  Grudziądzu je mają. Podlaskie się kłania - gdzie tam będziecie? Za
                  Ełkiem......
                • Gość: analityk ignorujmy belkot, czas zbyt cenny jest IP: 193.108.194.* 17.03.09, 10:03
                  Czas ignorowac belkot, inaczej nie mozna nazwac tego co piszesz.
                  Skad Ty czerpiesz te wiedze, o wyzszosci Piotrkowa czy Slupska. Z
                  perspektywy przejazdu pociagiem przez te miasta? Trudno znalezc
                  racjonalne wytlumaczenie dla osmieszajacych Cie tez. Pisz sobie co
                  chcesz kolego "swiatowy" o ograniczonym procesie poznawczym,
                  kreslacy wizje, ktore nigdy nie mialy nic wspolnego z
                  rzeczywistoscia. Jednym slowem: belkot
                  • Gość: napisawszy Re: ignorujmy belkot, czas zbyt cenny jest IP: 172.16.8.* 17.03.09, 10:30
                    (O)swiatowy jest obłąkany, zostawmy go w spokoju. On specjalnie
                    tutaj podjudza i czerpie fun z tego, że mu się odpisuje. To taki
                    pasożyt, który żeruje na emocjach. Zostawmy go w tym jego
                    Olszczynie, tudzież brytyjskim zmywaku i niech widzi jedynie to, co
                    chce widzieć. Przecież mu tego nie zabronimy. :D
                    • Gość: pR0SiAczek Re: ignorujmy belkot, czas zbyt cenny jest IP: *.gorzow.mm.pl 17.03.09, 11:48
                      przyznaje, ze czasem poddaje sie emocjom chwili i z rozpedu odpisuje na jego
                      glupoty. macie racje, ze to strata czasu.
                      • Gość: oświatowy Re: ignorujmy belkot, czas zbyt cenny jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 15:52
                        Bo światowy jako jedyny na tym forum pisze prawde. Nie odpisujcie mu bo wtedy
                        jesteście zmuszeni do kłamania
                        • Gość: kazik Re: ignorujmy belkot, czas zbyt cenny jest IP: 96.18.162.* 17.03.09, 21:28
                          Elblag powinien sobie nawiazac kontakt z miastem,tzw.blizniaczym.
                          utrzymywac kontakt nawet wodny,a propozycja Helsinki.to bedzie cos
                          fajnego,inaczej tak jak L.Lukowska,wazni tego grodu go
                          opuszcza.jakies inne,orginalne propozycje? czekamy.
                          • Gość: wieszcz Re: ignorujmy belkot, czas zbyt cenny jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 21:40
                            Har-Us

• tramcez Re: ignorujmy belkot, czas zbyt cenny jest 18.03.09, 18:39
                              Ludzie trzymajmy się poprostu faktów a nie bujaniu w obłokach :)
                              Moim zdaniem kolejna reforma administracyjna w Polsce będzie za 15-
                              20 lat. Obecnie Nasz Kraj nie ma kasy na jakąś reformę województw
                              ponieważ boryka się z kryzysem. Elbląg może sobie chcieć krzyczeć o
                              przyłączenie do Pomorskiego, ale zapewniam was moi mili, że nikt
                              tego nie usłyszy niestety :P:P:P
                              • Gość: regres Do tramceza IP: *.elblag.vectranet.pl 19.03.09, 21:33
                                Kolego tramcez,zeby to był tylko Elbląg,to byłby mały
                                pikuś,niezadowolenie jest w Radomiu,Częstochowie,Koszalinie,Bielsku
                                Białej,Kaliszu,to tylko kilka przykładów,rzadzacy dobrze wiedza,ze
                                ten poidzial administracyjny to wielki niewypal,tylko nikt narazie
                                nie chce ruszyć tego domku z kart.
                                • Gość: kazik Re: Do tramceza IP: 96.18.162.* 20.03.09, 00:35
                                  ruszy baltyckie trzesienie ziemi.pamietajcie to.
                                • ol4 Re: Do tramceza 21.03.09, 14:47
                                  Gość portalu: regres napisał(a):

> Kolego tramcez,zeby to był tylko Elbląg,to byłby mały
                                  > pikuś,niezadowolenie jest w Radomiu,Częstochowie,Koszalinie,Bielsku
                                  > Białej,Kaliszu,to tylko kilka przykładów,rzadzacy dobrze wiedza,ze
                                  > ten poidzial administracyjny to wielki niewypal,tylko nikt narazie
                                  > nie chce ruszyć tego domku z kart.

BUHAHAHAHAAA :))
                                  • Gość: regres Re: Do tramceza IP: *.elblag.vectranet.pl 22.03.09, 12:50
                                    Ten sie smieje,kto sie smieje ostatni.
                              • Gość: marek Do tramceza IP: *.elblag.vectranet.pl 26.03.09, 15:58
                                Biedny kraj,a stać go na wurzucanie pieniedzy w błoto i finansowanie
                                chorych ambicji miasteczek pokroju
                                Olsztyna,Rzeszowa,Kielc,Opola,Zielonej Gory,Gorzowa,gdyby o tyle
                                bylo mniej wojewodztw,to z kasą chyba by sie nie pogorszyło,więc nie
                                chrzań tu,ze nas nie stać.
    • Gość: ee :) Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? IP: *.elblag.vectranet.pl 26.03.09, 09:30
      Nigdy!!! A jak Gwintowd Dziewałtowski zostanie prezydentem to przyłączy nas do
      Podlaskiego. Tam maja dobry serek zpodlaski :P
      • tramcez Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? 27.03.09, 15:48
        Obecne województwa to czysta paranoja w domu wariatów zwanym Polską.
        • Gość: regres Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? IP: *.elblag.vectranet.pl 27.03.09, 16:12
          Popieram
          • Gość: mieszkaniec Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? IP: *.elblag.vectranet.pl 09.06.09, 16:21
            W dzisiejszym wydaniu dziennika pokazano powiaty wojewodztwa Pomorskiego jak
            społeczność głosowała wyborach. Również pod szyldem wojewodztwa Pomorskiego
            podpieta powiat Elbląski
            • Gość: regres Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? IP: *.elblag.vectranet.pl 09.06.09, 18:19
              Moze jakiś link?
              • Gość: mieszkaniec Re: Kiedy Elblag do pomorskiego? IP: *.elblag.vectranet.pl 09.06.09, 19:03
                w kiosku widziałem ten artykuł
            • Gość: marek Do mieszkańca IP: *.elblag.vectranet.pl 11.06.09, 15:47
              I co z tego,fakt jest faktem-jestesmy w buraczanym regionie:(
              • alfik45 Re: Do mieszkańca 29.06.09, 21:27
                Elblag do Pomorza.
                • Gość: mieszkaniec Re: Do mieszkańca IP: *.elblag.vectranet.pl 29.06.09, 21:46
                  Powtorze to co pisalem w podobnym poscie. Czy my oprocz ciaglego pisania na
                  forum robimy cos wiecej w tej sprawie??
                  • Gość: kazik Re: Do mieszkańca IP: 96.18.162.* 01.07.09, 18:09
                    nic,bo i po co.obecny uklad dla wiekszosci satysfakcjonujacy.zadnej
                    zmiany nie trzeba.to tylko wydrwi grosze i udajacy Greka maja w
                    glowie nie po kolei.Elblag jest tam,gdzie jego miejsce i tak ma juz
                    pozostac.i ani muk przy moltychu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka