Dodaj do ulubionych

Nowa jakość w Światowidzie

IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.04.09, 11:35
Jak widać ludzie wolą oglądać kicz. Mało kogo interesuje ambitne i dające do myślenia kino, nawet jeśli puszczane jest na b. dobrym sprzęcie. Lekarstwem na bolączki Światowida może być np. "kochaj i tańcz" i lepsza promocja, tylko kto wtedy zajmie się kulturą?
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Re: Nowa jakość w Światowidzie IP: 78.8.25.* 04.04.09, 21:40
      Kino ,,Światowit"jest bardzo dobrym kinem poprzez swoją działalność promuję filmy
      ambitne i wartościowe.Multikino to chała nastawiona na biznes.
    • Gość: analityk Re: Nowa jakość w Światowidzie IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.04.09, 23:06
      Może i tak jest, ale Multikino takie właśnie ma być.
      • Gość: tatat Igi Re: Nowa jakość w Światowidzie IP: *.elblag.vectranet.pl 05.04.09, 08:54

dziecko mojej klasy jak idzie ze szkołą na film do multikina to bez względu na
        porę wszystko tam działa; w światowidzie jak idą na 8 rano to dzieci nic nie
        mogą kupić do picia lub zjedzenia bo barek zamknięty, toaleta raz była zamknięta
        i trzeba było do niej szukać klucza a zimą sala była niedogrzana i dzieci
        siedziały w kurtkach; to tak dla porównania z multikinem
        • Gość: Prch Re: Nowa jakość w Światowidzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 22:26
          To nie wiem ile stopni potrzeba, żeby nie marzło. Mimo przenikliwego zimna na dworze było mi ciepło na krótki rękaw zarówno na sali kinowej jak i na hali.
          Btw. Toalety były otwarte przy hali, gdyż toalety "kinowe" były w remoncie.
          Btw. Dzieci do kina idą jeść, czy oglądać film? Najeść to się można w domu.
          Ja wolę sprawdzony Światowid
    • Gość: gosc Re: Nowa jakość w Światowidzie IP: 78.8.27.* 05.04.09, 13:32
      chlopak ma racje, moje dziecko tez tam cwiczylo na wf i caly czas mowilo ze amja tam zilmno.
    • Gość: anna Re: Nowa jakość w Światowidzie IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.04.09, 15:53
      Szczerze powiedziawszy to wolę pomarznąć i obejrzeć dobry film (których w Światowidzie nie brakuje) niż iść na popcorn i reklamy do multikina. Jedyne dobre obrazy jakie puszcza multikino to bajki i raczej by się nie utrzymało, gdyby wyświetlało filmy, na jakie pozwala sobie Światowid.
    • Gość: ;] Re: Nowa jakość w Światowidzie IP: 78.8.27.* 05.04.09, 23:50
      nie porównujcie gó...anego światowidia do ITI ;]
      • Gość: P :-) Re: Nowa jakość w Światowidzie IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.04.09, 09:44
        Aj ti Aj - Sp...aj
    • Gość: Widz:-) Re: Nowa jakość w Światowidzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 13:34
      Dobre wychowanie nakazuję nakarnić i napoić dzieci w domu.
      Kino to nie kawiarnia ani bar.Potem wyrastają na takich co idąc do kina biorą ze sobą
      reklamówkę popkornu,ci...ów jedząc szeleszczą przeszkadzając innym w oglądaniu filmu.
      • Gość: daddy cool Re: Nowa jakość w Światowidzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 13:54

dobre wychowanie nakazuje również dać szansę każdemu
        rodzicowi mieć swoje standardy wychowawcze; nie ma
        przecież jednego dogmatu wychowawczego co do czynności
        towarzyszących oglądaniu filmu, prawda?

jedzenie popcornu w kinie nie jest złamaniem żadnego
        społecznego tabu, wykroczeniem obyczajowym, złamaniem
        przepisu prawa kanonicznego więc również nie jest
        grzechem złego wychowania, chyba?

może być co najwyżej nagięciem normy, która
        w jednej rodzinie jest a w innej już być nie
        musi, raczej?

pod dyskusję ewentualnie
    • Gość: z now nowy Re: Nowa jakość w Światowidzie IP: *.centertel.pl 07.04.09, 01:46
      dawaj dawaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka