Gość: gosc IP: *.elblag.vectranet.pl 11.06.09, 22:54 www.info.elblag.pl/5,14790,Centrum-Informatyki-ALSTOM-zatrudni-100-Informatykow-z-PWSZ.html no i brawo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jasiou Re: ALSTOM szuka 100 informatykow IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.09, 01:56 Problem tylko w tym, że absolwenci PWSZ nie palą się do pracy w Alstomie, głównie z powodu dosyć wysokich wymagań, jakie ta firma stawia rekrutom, szczególnie jeżeli chodzi o b. dobrą znajomość języka angielskiego- to jest duża przeszkoda niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
1lazio Re: ALSTOM szuka 100 informatykow 12.06.09, 05:29 a co to za wymaganie w dzisiejszych czasach angielski to podstawa jak chcą robic kariere to niech się uczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ALSTOM szuka 100 informatykow IP: *.elblag.vectranet.pl 12.06.09, 13:01 Duze wymagania? Jesli opowiedziec cos o sobie w j. angielskim to podczas rozmowy duze wymagania to, mi wstyd za takich absolwentow. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: ALSTOM szuka 100 informatykow 12.06.09, 15:46 Duże wymagania? Hahahahaha...dobre...nie badz smieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiou Re: ALSTOM szuka 100 informatykow IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.09, 17:48 Nie, no nie mówię, że poziom uczelni jest zły, tylko że absolwenci akurat nie palą się do Alstomu :) a to może być jednym z powodów, bo raczej nie warunki pracy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ALSTOM szuka 100 informatykow IP: *.elblag.vectranet.pl 12.06.09, 18:59 fakt absolwenci pala sie do roboty typu jabłka w holandii, czy truskawki w norwegii, taka praca kierunkowa, a alstom widocznie za niskie progi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pR0SiAczek Re: ALSTOM szuka 100 informatykow IP: *.gorzow.mm.pl 14.06.09, 02:37 zawsze mnie to zastanawialo - czy dobry specjalista bedzie zlym kandydatem nie znajac niezle (na dzien rekrutacji) jezyka? czy dobry lingwista bedzie dobrym kandytatem nie majac niezlej (na dzien rekrutacji) wiedzy specjalistycznej? alstom nie jest wyjatkiem... mam wrazenie, ze to efekt "przerzucenia" kosztu ksztalcenia profesjonalisty na samego pracownika lub panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś