Dodaj do ulubionych

Cenzura na elblag.24

IP: *.elblag.vectranet.pl 20.08.09, 07:40
Portal Elblag.24 uniemożliwia mi wejście na ich stronę. Wszystko
zaczęło się od tego, że umieściłem jeden negatywny komentarz pod
tekstem. Komentarz się pokazał, ale za jakiś czas został zdjęty.
Napisałem więc kolejny, z pytaniem dlaczego usuwają komentarze
negatywne? Nie ukazał się. Napisałem więc, że stosują cenzurę rodem
z głębokiego PRL. Dodam, że moje komentarze nie były obraźliwe ani
nie zawierały słów wulgarnych. Po prostu wyrażałem swoje krytyczne
zdanie. Efekt jest taki, że od wczoraj po południu nie mogę wejść na
stronę www.elblag24.pl. Oto przykład głębokiej cenzury i łamania
standardów demkoratycznej wolności słowa przez wydawców elblag.24
Obserwuj wątek
    • Gość: Ahmed Re: Cenzura na elblag.24 IP: *.elblag.vectranet.pl 20.08.09, 07:58
      Dodam jeszcze, że jako prawnik mam zamiar skierować tą sprawę do
      przebadania przez Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów oraz do
      Prokuratury Rejonowej w Elblągu - jeśli E24 nie umożliwi mi w ciągu
      dwóch dni (do piątku) ponowną mozliwość wchodzenia na ich stronę
      • Gość: Hahmed Re: Cenzura na elblag.24 IP: *.gazetaolsztynska.pl 20.08.09, 12:03
        Ojej, to naprawdę straszne... Ja Ty będziesz teraz żył bez elblag24??? :)))
        • Gość: Ahmed Re: Cenzura na elblag.24 IP: *.elblag.vectranet.pl 20.08.09, 12:18
          Normalnie, jest jeszcze info.elblag ;-) ;-) ale poważnie, to po
          prostu jest stalinowska cenzura pana SBK
          • Gość: liber77 Re: Cenzura na elblag.24 IP: *.elblag.vectranet.pl 27.08.09, 13:37
            No i wyszła cała prawda o Elblag24 ;-)
            www.info.elblag.pl/5,15575,Zwiekszyc-poczytnosc-za-wszelka-cene-konkurencja-w-elblaskich-portalach.html
    • Gość: Jan Re: Cenzura na elblag.24 IP: *.elblag.vectranet.pl 28.08.09, 10:46
      To jeszcze nie cała prawda o elbląg24,to jest dopiero czubeczek góry lodowej!
      • Gość: ; Re: Cenzura na elblag.24 IP: *.centertel.pl 11.09.09, 11:38
        skojarzylo mi sie jakby scigali ich terrorysci
    • Gość: as ahmed maly terrorysta!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.09, 11:15
      Budzi sie ze snu!
      • Gość: obcy Re: ahmed maly terrorysta!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.09, 21:48
        Skoro Ahmedzie jesteś prawnikiem to napisz proszę jakie zadanie ma w ty,
        przypadku prokuratura, którą chcesz zawiadomić. Jakież to przestępstwo
        popełniono w stosunku do Ciebie. Równie dobrze możesz zawiadomić Prokuraturę, że
        w pralni źle wyprano Ci majtki i wciąż masz żółte z przodu a brązowe z tyłu :)
        Pozdr.
        • Gość: Ahmed Re: ahmed maly terrorysta!!! IP: *.elblag.vectranet.pl 31.08.09, 07:40
          Internet jest dobrem ogólnym. Nie jest wlasnoscią pana SBK. Czy
          mozna komus zabronic wejscia do sklepu, tylko dlatego, że ktoś
          krytycznie wypowiadał się o jego towarze????
          • fx_el Re: ahmed maly terrorysta!!! 31.08.09, 14:20
            zeby było jasne, nie popieram tych działań sbk. nie jestem fanem tego portalu ...
            internet jest dobrem ogólnym, ale witryna juz raczej jest czyjąś własnoscią, nieprawdaż? w związku z tym wydaje mi sie ze admin tej strony ma prawo tak czynić, czego osobiście nie popieram. jakąś własnością chyba jest, skoro płaci za domene, redaguje treść itp. można postawić podobne pytanie do twojego: czy każdego wpuszczasz do swojego domu, czy też wstęp mają wybrani ? raczej to drugie, jak sądze ... :)
            sprawa raczej skazana na porażke, niestety. ale moge się mylić, nie jestem prawnikiem i nie znam wszystkich przepisów.
            • michal_el do ahmeda 31.08.09, 14:35
              Jeżeli wszedłbyś na moją stronę i wypisywał na forum coś nie zgodnego z
              netykietą to też zostałby Twój numer IP zablokowany.
              Jeżeli wszedłbyś do mojego sklepu to też Cię mogę z niego wyprosić i nic
              Ci nie sprzedać.
              Ty jesteś adwokatem? OLABOGA!
              • Gość: obcy Re: do ahmeda IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.08.09, 16:16
                Ahmedzie,
                Nie chodzi o to czy net jest dobrem ogólnym, czy też nie ale czy
                jest takie przestępstwo w kodeksie karnym: "kto blokuje dostęp do
                strony internetowej, której jest właścicielem podlega karze
                pozbawienia wolności do lat ...". W prawie karnym jest prosta
                zasada: "Nulla poena sine lege" - "nie ma kary bez ustawy". Skoro
                jesteś prawnikiem to zapewne o tym wiesz. Oszczędź więc
                prokuratorowi pracy.
                Pozdrawiam serdecznie
              • the_jazz Re: do ahmeda 03.09.09, 00:36
                Nie jestem pewien, ale to chyba nie do końca jest tak, że można kogoś wyprosić
                bez powodu albo po prostu nie sprzedać. Kiedyś e24 pisali nawet artykuł o tym,
                że na dworcu jakiemuś bezdomnemu nie chcieli sprzedać zupy, czy napoju (nie
                pamiętam). Wówczas napisano, że to jest łamanie prawa, bo każdy, kto wchodzi do
                sklepu i ma pieniądze (ten bezdomny miał), ma prawo kupić towary, które w danym
                sklepie są wystawiony na sprzedaż. Właściciel takiego sklepu ma wręcz
                obowiązek sprzedania towaru. Tak przynajmniej było w tamtym artykule.

Nie wiem jak sprawa ma się do internetu, ale myślę, że może być podobnie.

Pozdrawiam
                • michal_el Re: do ahmeda 03.09.09, 08:53
                  Ja tutaj mam na myśli sytuacje, w których klient obrażałby personel. Zachowywał się nie przyzwoicie, itp.
    • Gość: Darek Re: Cenzura na elblag.24 IP: *.olsztyn.mm.pl 07.09.09, 19:38
      Zgadzam się godzinę temu napisałem co nieco na temat UB-ecji i Polskiej "MAFII
      SĄDOWO-PROKURATORSKIEJ",no i czekam ale nic z tego UB-ecja i tam działa !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka