Dodaj do ulubionych

w co się bawić z 17m. smykiem ?????????

16.09.09, 20:40
tak się zastanawiam jakie macie pomysły na zabawę a takimi szkrabami bo ja już
nie mam pomysłów. Mój synek nie lubi czytania książeczek zawsze przewraca
kartki i ucieka , zabawki interesują go na krótka chwilę, ogólnie ciężko go
czymś zainteresować bo on w głowie ma tylko psoty i bawienie się tym czego nie
wolno i już naprawdę brak mi pomysłów
Obserwuj wątek
    • beliska Re: w co się bawić z 17m. smykiem ????????? 16.09.09, 23:13
      www.fisher-price.com/fp.aspx?st=182052&e=activities&ctypecode=np&ccat=play_and_learn&cminAge=12&cmaxAge=18
      Odpowiednie farby, duże arkusze i malowanie rękami, stopami, pędzlami, tunel, noga lekką piłką, zabawa balonem, taniec, szukanie przedmiotów z nagrodą, w chowanego, wszelkie ruchowe wygłupy typu dziecko w kocu i jazda po podłodze, tor przeszkód z tego, co tam w domu pod ręką znajdzie się, przeciaganie szalika, ręcznika na miękkim podłozu do upadłego, robienie min, kręgle plastikowe, mnóstwo piłeczek, idźcie zbierac kasztany, żołędzie, potem zrob z nim stwory jakieś, targanie gazet na drobne kawałeczki i potem mamy konfetti, które zbieramy i od nowa rzucamy itd. Generalnie takie zabawy, które same z siebie wymuszają skupienie na nichsmile Mam mniejsze dziecko, ale dla ruchliwego 17msczniaka tez powinny byc dobre. No, ale nie odpoczniesz sobie, bo to nie czytanie ksiązektongue_out
    • mondovi Re: w co się bawić z 17m. smykiem ????????? 17.09.09, 07:30
      u nas w tym wieku rządziło gotowanie - syna najbardziej interesowały zabawy
      odtwarzające rzeczywistość. Oczywiście konieczne były prawdziwe garnki i łyżki.
    • zonkastonka Re: beliska 17.09.09, 10:23
      Beliska, a masz wypróbowane to z tym malowaniem farbami? Czy plakatówki zejdą w
      razie wu z ubranek? Czy dziecię ubierasz do zabawy w fartuch?
      • beliska Re: beliska 17.09.09, 11:59
        Polecam wodne farby do malowania palcami-dośc łatwo się czyszczą i są nieszkodliwe. Plakatówki tez przeciez wodne i o ile pamiętam tez łatwe do czyszczenia, sprania. Nie ubieram fartucha, ale ciuchy do domu i ogrodu.
        Jeszcze cistolina mi się przypomniała, ale jeszcze nie używałyśmy, bo młoda na razie mogłaby pożreć. Farby jej nie smakująwink
        • zonkastonka Re: beliska 17.09.09, 12:58
          dzięki za radę i za linka! Zainspirowało mnie. Idzie zima, skończy się bieganie po podwórku całymi dniami, trza ruszyć mózgownicę i 4 litery!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka