danz 22.11.09, 16:37 Czy ktoś ma doświadczenia z jazdą na łyżwach dwulatka? Widzę w necie dwupłozowe łyżwy i się zastanawiam czy nie kupić synkowi takich sobie normalnych i raz w tygodniu wyskoczyć na lodowisko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamusiamartusia Re: Łyżwy dla malucha 22.11.09, 21:49 Oglądałam program w tv, w którym ortopeda stwierdził, że narty jak najbardziej, łyżwy-nie bo dzieci mają za słabe stawy i nie warto ryzykować. Ze swoim czterolatkiem pójdę dopiero w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
kazet.1 Re: Łyżwy dla malucha 22.11.09, 22:50 moja córka zaczęła w wieku 2,5 lat właśnie na saneczkowych. ze stawami na takich łyżwach nic się nie dzieje, bo nie są to łyżwy usztywnione, tylko przyczepia się je do butów. bardzo lubiła na nich jeździć. a teraz dostała normalne łyżwy i świetnie sobie w nich radzi. może dlatego że oswoiła się z lodem i sposobem poruszania się na łyżwach.córka teraz ma 4 lata i zdaniem instruktora to najlepszy czas, aby zaczęła naukę na normalnych łyżwach. polecam takie spędzanie czasu z dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
hugollina Re: Łyżwy dla malucha 22.11.09, 23:18 a jakie kupilas łyżwy? nie wiem jakie wybrac. Odpowiedz Link Zgłoś
grace.4 Re: Łyżwy dla malucha 23.11.09, 06:01 moj 3,5 latek dzis pierwszy raz jezdzil na lyzwachjestem dumna z niego,znajac jego niechec do wielu rzeczy. bylo duzo na rekach,bo jest leniwy, nie umie jeszcze nic praktycznie,no ale pierwsza proba za nami i baaardzo sie ciesze.dla 2 latka wybralabym chyba sankowe,ale przymierz, moze bedzie wolal prawdziwe . poza tym kask ... chce dokupic "chodzik" do lyzwowaniakazde dziecko jest innego i bardziej gotowe od innych. moj nigdy nie nauczyl sie jeszcze pedalowac na rowerze,a jego najlepszy kumpel jezdzi juz na 2 kolkach.wszytsko zalezy od dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
danz Re: Łyżwy dla malucha 23.11.09, 13:00 Więc nie jest źle co prawda mój synek jest trochę młodszy niż Wasze dzieci, ale Wasze wpisy przekonały mnie i kupię mu łyżwy (sobie też). Nawet jak kilka razy wyjdziemy to zawsze lepiej niż siedzenie w domu. Teraz są sztuczne lodowiska to nawet na wczesną wiosnę można wyskoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś