Dodaj do ulubionych

Dodatki Do Zasiłków Rodzinnych

24.06.10, 12:05
Witam jestem mama 16 miesięcznych blizniaczek.Od września będę się starać pierwszy raz o przyznanie zasiłku rodzinnego,gdyż w roku ubiegłym dochody przekraczaly próg 504zł na osobę.Bede również starać się o dodatki. W związku z tym nasuwa mi się pytanie.Czy mogę starać się o DODATEK NA URODZINY 1000zł-jednorazowy dodatek z tytułu urodzenia się dziecka. To nie jest to samo co becikowe rządowe,które już otrzymałam zaraz po narodzinach córeczek.Z góry dziekuje za odp.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mama-008 kup dzisiejszą G.Wyborcza - jest wszystko o dopłat 24.06.10, 12:22
      dopłatach , dodatkach na dzieci ITP ITD
      polecam
      • meg.123 Re: kup dzisiejszą G.Wyborcza - jest wszystko o d 24.06.10, 12:32
        Wydaje mi się, że dodatek o którym piszesz (nie becikowe) powinno się załatwić
        najdalej do pierwszych urodzin dziecka/dzieci. Ale mam nadzieje, że się mylę i
        uda Ci się go odebrać.
    • ewewam Re: Dodatki Do Zasiłków Rodzinnych 24.06.10, 12:43
      dziekuje za informacje a wlasnie juz kupilam ta wyborcza nic tam na ten temat nie pisze dlatego napisalam na forum. Pozdrawiam
    • ewufi Re: Dodatki Do Zasiłków Rodzinnych 24.06.10, 14:05
      właśnie wczoraj byłam w urzędzie w sprawie zasiłku rodzinnego i tam
      dowiedziałam się, że ten dodatek z tytułu urodzenia dziecka przysługuje do
      12 miesięcy po porodzie...
      • ewewam Re: Dodatki Do Zasiłków Rodzinnych 24.06.10, 15:19
        Dziekuje slicznie Bardzo mi pomogłyscie smile
    • slonko1335 Re: Dodatki Do Zasiłków Rodzinnych 24.06.10, 14:10
      Dodatek z powodu narodzin dziecka należy się gdy wniosek zostaje złożony w ciągu
      12 m-cy od urodzenia a więc dziewczynki są juz "za stare" niestetysad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka