aleksandra19811 Re: Strój na korektywe 22.09.10, 13:53 czy krótkie spodenki i bluzeczka z krótkim, żeby jak się przebierze potem w "normalne" nie było jej zimno ? Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_k Re: Strój na korektywe 22.09.10, 13:59 aha moje dziecię co prawda zbyt małe ale mogę Ci z doświadczenia zawodowego odpowiedzieć: tak, krótkie spodenki i podkoszulek, poza tym dzieci nakorekcyjnej ćwiczą o zgrozo- boso poza tym prowadzący korekcyjną zapewne da wytyczne co do stroju Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Strój na korektywe 22.09.10, 14:17 może i gdzieś ćwiczą, ale moja córka chodziła dwa lata na gimnastykę korekcyjną do szkoły do grupy dla przedszkolaków i ćwiczyli w butach Też mnie to zdziwiło. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Strój na korektywe 22.09.10, 19:41 Moja córka miała białą koszulkę (t-shirt) i krótkie spodenki. W praktyce było tak, że dzieci zostawały w koszulkach w których chodziły po przedszkolu, tylko spodenki zakładały zamiast spodni/spódniczek itp. Moja córka i tak nosi w przedszkolu krótkie rękawki, więc nie było problemu, zresztą przedszkola są i tak bez przerwy przegrzewane. Dzieci ćwiczyły boso (na parkiecie w hallu przedszkola). Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Strój na korektywe 22.09.10, 23:17 W jednym przedszkolu ćwiczył w tym, w czym akurat był ubrany, tylko kapcie zdejmowali - to przedszkole akurat zdziwiło mnie nie raz W drugim przedszkolu miała być koszulka i spodenki krótkie, ćwiczyli boso. W szkole też koszulka (preferowana biała) i ciemne spodenki, też boso. Ale młody bardziej cwany i chyba bardziej leniwy i nie zawsze zmienia koszulkę Odpowiedz Link Zgłoś
wroblica_cwir_cwir Re: Strój na korektywe 25.09.10, 21:21 Mogę się podczepić? Dostałam informację, że ma być koszulka i krótkie spodenki, ale jak piszecie, że może być boso, albo nie, to zapytam, czy boso znaczy bez kapci w skarpetkach, czy całkiem goła stopa? Ja mam córeczkę, więc zazwyczaj jest w przedszkolu w sukience i rajstopach, nie wiem, czy dać jej skarpetki do tego worka ze strojem na gimnastykę. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Strój na korektywe 25.09.10, 22:02 Syn ćwiczy boso zupełnie, bez skarpetek. Często ćwiczą też stópki, paluszki (chwytają paluszkami coś. turlają, rolują). Poza tym, jeśli w sali jest podłoga bez dywanu/wykładziny to dzieciaki w skarpetkach by się ślizgały, bezpieczniej boso. Odpowiedz Link Zgłoś