Dodaj do ulubionych

Aviomarin i diphergan

23.03.11, 23:08
Drogie Mamy!
1) Czy stosowalyscie u swoich pociech powyzsze specyfike w zwiazku z choroba lokomocyjna?
2) Czy zaobserwowalyscie jakies skutki uboczne w zwiazku z ich podaniem?

Moja corka ma 3 latka i zastanawiam sie nad podaniem jej ktoregos z tych lekow. Inne srodki na chorobe lokomocyjna, np. Lokomotiv nie skutkuja.

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • myszykiszkaa Re: Aviomarin i diphergan 24.03.11, 06:47
      Stosowaliśmy oba u 2 latki, ma paskudną chorobę lokomocyjną - nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych - no może duża senność po aviomarinie, ale poza tym ok.
    • jantarowo Re: Aviomarin i diphergan 24.03.11, 07:52
      u nas tez lokomotiv nie dziala, powiedzialabym ze wrecz nasilil wymioty. Ja daje diphergan, dziala, skutkow ubocznych brak. Aviomarinu jeszcze nie probowalam bo sama mam po nim zle doswiadczenia- po 1 tabletce bylam doslownie nieprzytomna.
    • 1nova2 Re: Aviomarin i diphergan 24.03.11, 09:16
      U nas lokomotiv tez nie dziala, chociaz ostatnio lekarka mowila ze trzeba dawac juz 3 dni przed podroza, pol tabletki ( 2 lata, 14,5 kg) Nie probowalismy Na aviomarin synek wg lekarza za maly, dipherganu nie podawalam Ale u nas rewelacyjnie dziala plaster na pepek i plasterki na raczkismile transway sie nazywaja Nie chcialam wierzyc ale naprawde dzialaja Ale bez nich to maly z 4-6 razy na godz wymiotuje...
      • nasenna Re: Aviomarin i diphergan 24.03.11, 10:39
        W akcie desperacji podawałam Diphergan, dziecku około 4 lata aviomarin. Oba zadziałały, po obu senność, no cóż, to są silne i nieobojętne leki...

Teraz sprowadzam z Cypru (!) Motilium - rewelacja. Stosowałam dorosłą wersję na sobie, choroby lokmocyjnej nie mam, ale podczas lądowania samolotu czuję się mocno nieciekawie. I Motilium działa cudownie. Ani dziecko w samochodzie, ani ja w samolocie, nie mamy już problemów.

Jeśli ktoś z Was akurat będzie na Cyprze - polecam wizytę w aptece. Ulotki są także po angielsku, można spokojnie sobie przeczytać i bezpiecznie stosować. Poza tym pytałam polskich lekarzy, ten lek kiedyś był w Pl pod inną nazwą (na jelita), został wycofany ze względu na interesy firm farmaceutycznych.
        • rybalon1 Re: Aviomarin i diphergan 24.03.11, 11:05
          u nas sprawdziły sie opaski na ręce działające na zasadzie akupresury ( są dostępne w aptekach koszt 30 zł ) - są wielorazowego użytku . Oprócz teggo wywaliłam z samochodu wszelkie zapachy i pachnidełka bo ewidentnie bardzo pogarszało sprawę . Jakoś w ciągu jednego roku sprawa nam sie rozwiązała i ta choroba lokomocyjna ustąpiła - była tylko na przełomie 4/5 roku życia teraz już praktycznie znikła.
          • 1nova2 Re: Aviomarin i diphergan 25.03.11, 08:54
            A moglabys podac nazwe tych plasterkow? Bo my za nasze jedorazowe placimy ok 6,5 zl Jezdzimy sporo wiec niezla sumka moze sie uzbierac...
            • 1nova2 Re: Aviomarin i diphergan 25.03.11, 09:00
              Tzn o nazwe tej opaski mi chodzilosmile
    • nasenna Re: Aviomarin i diphergan 25.03.11, 09:09
      Jeszcze jeden patent, efekt mnie zadziwił, sądziłam, że może być wręcz odwrotnie...Otóż kilka lat temu przed podróżą przez pół Europy kupiliśmy samochodowe dvd. Okazało się, że dziecko, patrząc w ekran, a nie przez okno na migające krajobrazy, nie wymiotuje wcale. Walory poznawcze żadne, ale doprawdy, koniec męczarni z haftowaniem jest tego wart. Słuchawki na uszy, stos płyt z bajkami i jaaazda smile
      • rybalon1 Re: Aviomarin i diphergan 25.03.11, 09:47
        tu sa te akupresurowe z ktorych korzystalismy
        www.female.pl/artykul/4970/Sea-Band-%E2%80%93-w-trosce-o-Twoje-dobre-samopoczucie.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka