Dodaj do ulubionych

Rolki dla 5-latka?

14.04.11, 12:15
Jak sie zapatrujecie na rolki dla 5-latka, wiem ze kazde dziecko jest inne tzn.jedno szybciej sie nauczy drugie wolniej ale czy poczekac jeszcze z zakupem???dziecko niby chce sie uczyc jezdzic na rolkach ale jak narazie to nawet dobrze nie stanie na nich..Jak u Was wygladały nauki dziecka na rolkach???
Obserwuj wątek
    • scarlett74 Re: Rolki dla 5-latka? 14.04.11, 18:03
      To zalezy od dziecka.Mój syn jest bardzo sportowy,ma dobra koordynacje ruchową, rolki dostał jako 4-latek i już w sklepie zaczął jeździć. Za to córa jest z tych leniwych sportowo( po m,niewink)i do sportow to się nie pali.
    • aleksandra1357 Re: Rolki dla 5-latka? 14.04.11, 18:06
      Wg. mnie rolki są od 4 roku życia mniej więcej.
    • mama_amelii Re: Rolki dla 5-latka? 14.04.11, 18:46
      Moja córka w wieku 3,5 lat jeździła na takich z dwoma kółkami z tyłu.Pierwsze dni były bardzo wolne,a później już śmigała.
    • bacha1979 Re: Rolki dla 5-latka? 14.04.11, 21:06
      Moja ma niecałe 3,5 roku. Niedawno wymyśliła sobie rolki, więc kupiliśmy zestaw z kaskiem, ochraniaczami itp. I pierwszego dnia nie bardzo jej szło utrzymanie równowagi, ale drugiego dnia zaczęła chodzić sama w rolkach a tearz powoli zaczyna jeździć, wiec jakoś nie widzę problemu w zakupie rolek dla pięciolatka.
    • iwonag25 Re: Rolki dla 5-latka? 18.04.11, 10:32
      Moja dostała na 4 urodziny i już w pierwszy dzień śmigała (łącznie z zakrętami).
    • analist73 Re: Rolki dla 5-latka? 18.04.11, 11:18
      Moja ma rolki-wrotki(dwa kółka z tyłu), wczoraj była pierwszy raz na nich i szło jej super. Na razie nie zamierzam jej uczyć na typowych rolkach. Największy problem był z rozmiarem.
    • mw144 Re: Rolki dla 5-latka? 18.04.11, 11:41
      Pierwszy raz założyło jak miało 4 lata i wiedziałam, że nic z tego nie będzie, więc sobie darowaliśmy. Następna próba - miało ok 4,7 roku, nauczyło się w 2 dni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka