agnieszka77_11 17.04.11, 15:06 Jakie zabawki cieszą się szczególnym uznaniem u Waszych 2 letnich chłopców? Zarówno jeśli chodzi o zwykłe zabawki, a także gry edukacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semi-dolce Re: Hity 2 latka - edukacja i zabawa 17.04.11, 15:27 Prawie 2 i pół roku: - lego duplo - nieodmiennie od ponad roku - ostatnio jest fanem puzzli, 12-elementowe układa sam - klocki drewniane - ciastolina - podobnie jak duplo od ponad roku jest hitem - naklejki, książeczki do kolorowania, flamastry, malowanki wodne Odpowiedz Link Zgłoś
lejla81 Re: Hity 2 latka - edukacja i zabawa 18.04.11, 15:28 Naklejki u nas też były hitem w tym czasie. Samochodziki - może to nie jest typowo edukacyjna zabawka, ale mój syn miał fazę, że układał je, segregował, ustawiał w różnych konfiguracjach, więc to jakiś rodzaj zabawy edukacyjnej. Ciastolina oczywiście też. Odpowiedz Link Zgłoś
ani-a9 Re: Hity 2 latka - edukacja i zabawa 17.04.11, 15:46 do powyższych u nas dochodzą: gra Granna Lotto-dom i Domino-kolory farbki do malowania palcami Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Hity 2 latka - edukacja i zabawa 17.04.11, 17:46 auta, samoloty puzle..jestesmy na etapie 40 elementow.. byle z autami bo inne sa nieciekawe farby, kredki, plastelina kolejka drewniana eichhorn Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Hity 2 latka - edukacja i zabawa 17.04.11, 21:06 2,5 roku. Puzzle, Moje pierwsze gry Granny, ciastolina, książeczki do malowania wodą, farbki, pisaki, cięcie nożyczkami, książki(ostatni hit to "Rzepka" i "Kaczka Dziwaczka") ostatnio dostał kasę FP i ją zamęcza, poza tym wózek dla lalek, lalki, samochody leżą odłogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tasia_tk Re: Hity 2 latka - edukacja i zabawa 17.04.11, 22:04 - piłka - w domu, na boisku, wszędzie... Odpowiedz Link Zgłoś
tasia_tk Re: Hity 2 latka - edukacja i zabawa 17.04.11, 22:07 ... poza tym pojazdy: koparki, traktory, pociągi, autobusy, pojazdy uprzywilejowane , puzzle - 15 elementów , bo inne za łatwe , malowanki ze zwierzętami, syn ma 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Hity 2 latka - edukacja i zabawa 17.04.11, 22:14 Rower, laufrad- na podwórku. Jeździk Bobby Car, konik Rody. W domu- samochody, ciężarówki wielkie, resoraki, traktory, autobusy itd. .... , plastelina/kreda/pastele, laptop edukacyjny- Zygzak, puzzle (najlepiej z cyferkami lub Carsami), kolejka drewniana, piłki, kręgle.. Książki w hurtowych ilościach. Jakoś nie bardzo idzie mu lego.. Odpowiedz Link Zgłoś
k_brzydula Re: Hity 2 latka - edukacja i zabawa 19.04.11, 08:24 Obecnie u mojego 2.5-latka na czasie są małe samochodziki, kolejka i autostrada Wader,a z gier edukacyjnych to loteryjka zwierzęta świata adamigo i memory ravensburger. Ok. pół roku temu nie odstępował od puzzli i cistoliny. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Hity 2 latka - edukacja i zabawa 19.04.11, 08:59 Wszelkie pociągi, ciuchcie, kolejki, także te elektryczne, wszystkie. Piłka. Naklejki (naklejane wszędzie gdzie się da, głównie na sobie hi hi hi). Zestaw plastikowy kuchenny (kubeczki, dzbanuszki, łyżeczki) - serwuje mi herbatki, obiadki Odpowiedz Link Zgłoś
judytka01 Re: Hity 2 latka - edukacja i zabawa 19.04.11, 22:42 - ciapryty - w dzieciństwie tak to nazywałyśmy, czyli woda, błotko, piasek, w domu woda z mąką, pozwalam mu przelewać do różnych zbiorniczków, - książeczki - śpiewamy piosenki - wycinanki i wyklejanie klejem kawałków papieru - masa solna, - biegamy po łące, zbieramy kamienie, kwiatki, - obserwujemy przyrode Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo narzedzia dziadka 20.04.11, 09:38 Od roku mieszkamy na placu budowy, bo rozbudowujemy dom. Wiele prac wykonczeniowych robi tesc. Syn (rok i 10 miesiecy) uwielbia lopate (rozmiar normalny, najbardziej lubi walic nia w samochod, zeby wlaczyc alarm), narzedzia budowalne tescia (najwiekszym hitem sa wiecznie kradzione przez niego srubokrety [tak, wiem, zabieramy mu] i metrowka - lata ciagle i mierzy caly dom. Nawet panie w klubiku malucha mowia, ze wszystkie dzieci sie bawia zabawkami, a Krzys zwedzi cos przypominajacego mlotek, chodzi i stuka w listwy przypodlogowe i wola, ze buduje dom. Kolejny hicior to odkurzacz i mop, odkad skonczyl rok zapalal miloscia do tych sprzetow, a od pol roku gania z nimi po domu i sprzata. Calkiem skutecznie nawet Na dziecku nie oszczedzam, zabawki ma wypasione (rozne - i FP, i drewniane), ale totalnie je olewa. Z rzeczy przenaczonych dla dzieci lubi tylko ksiazeczki. Poza tym lubi rysowac, tanczyc, spiewac i jezdzic na rowerze biegowym (od niedawna, wczesniej nie chcial nawet na niego patrzec). Odpowiedz Link Zgłoś
pagaa Re: Hity 2 latka - edukacja i zabawa 20.04.11, 10:46 umojego nieustannie malowanie-farby, tablica z ikei, kredki, flamastry, kreda książki na szybko heh, samochody, klocki, pudełko, w którym wozi kota, wielka książka, z której robimy domek, namiot jest super, garaż dla samochodów, szuflada z garami i pokrywkami, muszę mu kupić takie plastikowe albo drewniane warzywa i zestaw jakiś talerzyków, garnków, bo mi podbiera przekładanie książek z coraz wyższych półek zjeżdżalnia, ostatnio bardzo lubi puzzle- kto to co to? i 3,4,5,6,7 a, ma 21 miesięcy. coastoliny nigdy nie lubił, ale lubi mi pomagać w kuchni Odpowiedz Link Zgłoś
pagaa Re: Hity 2 latka - edukacja i zabawa 20.04.11, 10:47 a i książki z naklejkami ale na krótko i ciuchcia! Odpowiedz Link Zgłoś
kuksu22 Re: Hity 2 latka - edukacja i zabawa 20.04.11, 12:09 2 lata i 3 miesiące - farbki do malowania palcami - tor z samochodzikami Wadera - samochodziki głównie budowlane - jeździk - książeczki - piłka i duże balony Odpowiedz Link Zgłoś