Dodaj do ulubionych

Maluch na wakacjach - problem z miejscem do spania

07.08.11, 18:24
Mam 2 letnie dziecko , a wybieram się na urlop nad morze. Będziemy zakwaterowani w pensjonacie, a tam oczywiście nie ma pokoi dla rodziców z małymi dziećmi, w których byłoby łóżeczko. W czym spały wasze dzieci kiedy byliście razem z nimi na wakacjach? W wózku małej będzie niewygodnie przecież. Może kupić łóżeczko turystyczne? Jeśli tak to jakie? Znalazłam w jysku takie www.promoceny.pl/detail/jysk-lozeczko-turystyczne-samson-58558/ sprawdzi się? Nie rozleci za chwile? Prosze o opinie innych mam smile
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 07.08.11, 18:31
      Moje dzieci spały ze mną/z nami w dużym łóżku albo dwóch złączonych. Nigdy nie zabierałam ze sobą składanych łóżeczek.
    • hesmer Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 07.08.11, 18:49
      Ja dużo podróżuję z synem i zawsze bierzemy łóżeczko turystyczne.
      Syn nigdy z nami nie spał, więc podczas wyjazdów też nie spi.

Tomasz 21.02.2009
    • wiki.sz Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 07.08.11, 19:01
      my zabieramy ze sobą łóżeczka turystyczne, ewentualnie wybierając kwaterę pytamy czy są na wyposażeniu; a w tym pensjonacie nie mogą zrobić jakiejś dostawki dla dziecka?
      • emaciejka1 Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 07.08.11, 19:07
        w przyszłym tyg.wyjeżdzamy z trzylatkiem i zabieramy ze sobą łóżeczko tystyczne.Po co mamy sie gnieździć w jednym łóżku lub obawiać sie czy nie spadnie ze swojego smile
    • blue_romka Mamciunia_kamciunia- ortografunia się kłania! 07.08.11, 19:46
      "W luzeczkach się menczom"?!! Zlutuj się dziewczyno i sprawdzaj pisownię!

A na temat- u nas łóżeczko turystyczne sprawdzało się idealnie.
      • camel_3d Re: Mamciunia_kamciunia- ortografunia się kłania! 08.08.11, 08:54
        ja mysle, ze to trol...

> "W luzeczkach się menczom"?!! Zlutuj się dziewczyno i sprawdzaj pisownię!
        >
        > A na temat- u nas łóżeczko turystyczne sprawdzało się idealnie.
        • gupia_rzona Re: Mamciunia_kamciunia- Troll 08.08.11, 12:31
          Przecież to jasne jak słońce big_grin
          po pierwszym wpisie tego trolla da się zorientować. Aż dziwne, że niektóre z was łykają jak pelikany to co on lub ona pisze
    • gag-nes Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 07.08.11, 20:02
      My złączyliśmy 3 łóżka i każde z nas spało na swoim... Pokój 3-osobowy, ale za małego nie płaciliśmy...
    • leneczkaz Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 07.08.11, 20:06
      Turystyczne obowiązkowo, bo jak się seksu nie daj boże na wakacjach zachce to co? winktongue_out
      • joshima Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 07.08.11, 20:43
        leneczkaz napisała:

> Turystyczne obowiązkowo, bo jak się seksu nie daj boże na wakacjach zachce to c
        > o? winktongue_out
        Nic. Seks w łóżku jest oklepany.
        • futro.1 Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 07.08.11, 20:49
          seks na wakacjach w łóżku?? to po co jechać na wakacje? big_grin
        • leneczkaz Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 08.08.11, 12:45
          W moim stanie doceniam wygodne łóżko big_grin
    • jul-kaa Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 07.08.11, 20:34
      Przed wakacjami kupiłam turystyczne łóżeczko, wzięliśmy je ze sobą (jednak to spory grat) i nie przydało się w ogóle. W domu śpimy z dzieckiem, więc nagła eksmisja do łóżeczka byłaby co najmniej dziwna smile
    • joshima Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 07.08.11, 20:41
      brain.storm napisała:

> Mam 2 letnie dziecko , a wybieram się na urlop nad morze. Będziemy zakwaterowani w pensjonacie, a tam oczywiście nie ma pokoi dla rodziców z małymi dziećmi, w których byłoby łóżeczko. W czym spały wasze dzieci kiedy byliście razem z nimi na wakacjach?
      Ze mną, no chyba, że mieściliśmy się we trójkę. I tak by nie chciała spać gdzie indziej.
    • futro.1 Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 07.08.11, 20:52
      "W czym spały wasze dzieci kiedy byliście razem z nimi na wakacjach?"

razem nami. jak wakacje to wakacje
    • tijgertje Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 07.08.11, 21:13
      turystyczne lozeczk wzielismy tylko na kilka wyjazdow. Zwykle dzwonilam i pytalam, czy jest mozliwosc dostawki dla dziecka. w wielu hotelach i pensjonatach lozeczka dla dzieci maja, tylko trzeba wczesniej zarezerwowac. Teraz mamy apartament z sypialnia i 2-osobowym lozkiem, dzieci zazwyczaj spia na rozkladanej kanapie w salonie, ale nie wyobrazam sobie tego rpzy dzecku, ktore o 20.00 laduje w lozku i nie lubi miec towarzystwa. Troche krecili nosem, ale dostawili mu w sypialni lozko polowe. Mlody spi, a my balujemyn w saloniewink
    • katriel Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 07.08.11, 21:38
      > Będziemy zakwaterowani w pensjonacie, a tam oczywiście nie ma pokoi
      > dla rodziców z małymi dziećmi, w których byłoby łóżeczko.

Dlaczego oczywiście? Myśmy niedawno wrócili ze Szklarskiej Poręby i tam
      wstawili nam do pokoju łóżeczko turystyczne, nawet nie musieliśmy prosić,
      wystarczyło wspomnieć, że z dzieckiem przyjeżdżamy. Tani pensjonacik,
      żadne cuda na kiju; za dziecko nie płaciliśmy.
      Pytaliście w ogóle, czy jest taka mozliwość, czy z góry założyliście, że nie?

> W czym spały wasze dzieci kiedy byliście razem z nimi na wakacjach?

No w tej Szklarskiej to w łóżeczku własnie, ale tylko dlatego, że nam dali
      tapczanik szerokości 140 cm i w trójkę nam za ciasno było. Inaczej pewnie
      spałby z nami. Polecam to rozwiązanie, nawet jeśli nie chcecie na codzień
      spać z dzieckiem, to właśnie na wakacje. Niech to będzie taki specjalny czas,
      kiedy mama i tata nie chodzą do pracy, nie sterczą przy garach, wszyscy
      są wyluzowani i w dobrym humorze, zamiast obiadu można zjeść lody
      i podwójną porcję frytek, a w nocy można się przytulić do obojga rodziców.
      Jesli to wam nie pasuje, to ja bym mimo wszystko wahała się z kupnem
      łóżeczka turystycznego (chyba, że planujecie kolejne dziecko i dużo z nim
      jeździć). Przecież dwulatka za chwilę wyrośnie z łóżeczka, dla niej to zakup
      na jeden raz, w przyszłym roku będzie już spała we własnym dorosłym łóżku.
      Może materac jakiś?

• batutka Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 07.08.11, 22:04
        jak moje córki były malutkie, zabieraliśmy ze sobą dwa łóżeczka turystyczne - sprawdzały się świetnie
    • aniasa1 Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 08.08.11, 01:12
      nasze łóżeczko objechalo z nami pol europy i.... synek zawsze spal z nami. w nowym miejscu nie bylo mowy o wyeksmitowaniu go z naszego. O ile pamietam to jesli juz w nim spal to tylko w dzien jak komary atakowaly (ma moskitiere). Zazwyczaj łączylismy łóżka i bylo gites!
    • mruwa9 Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 08.08.11, 07:13
      dzieci spaly tak, jak zwykle- w lozku z nami. W domu nie bylo lozeczka, to tym bardziej na wakacje bez sensu byloby je kombinowac. W razie potrzeby zsuwalismy dwa lozka i bylo ok.
    • mw144 Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 08.08.11, 07:33
      Do 1 roku w kołysce lub łóżeczku turystycznym, które zawsze było w posiadaniu hotelu bądź pensjonatu. Pow. 1 roku sporadycznie z nami w "małżeńskim" łóżku lub braliśmy pokój na odpowiednią ilość osób, żeby dziecko mogło spać na swoim łóżku. Jakbym miała targać łóżko turstyczne ze sobą, to zmieniłabym zakwaterowanie na takie, gdzie mają łóżeczko na miejscu.
    • patr77 Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 08.08.11, 08:17
      My mamy turystyczne, ale podróżujemy dużo, fakt, że nasza mała bardzo się wierci i przemieszcza z jednego końca w drugi, gdy śpi na dużym łóżku. Poza tym, gdy jedziemy np. do znajomych, to przydaje się bardzo, bo wieczorem można sobie dłużej posiedzieć, mając komfort psychiczny, że dzieć nie spadnie z łóżka. Na co dzień łożeczko leży u moich rodziców, żeby młoda mogła sobie strzelić drzemkę, gdy u nich jesteśmy.
    • lilly811 Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 08.08.11, 08:40
      Synek spał z nami w łóżku
    • camel_3d 2 lata - normalne lozko 08.08.11, 08:53
      z wami ..albo w swoim...
      nie widze problemu...
    • memphis90 Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 08.08.11, 11:18
      Pompowany materac. Moja mała uwielbia spanie w wariancie "turystycznym", jest też gdzie wykopać męża, jeśli podpadnie wink
    • siejeczka Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 08.08.11, 11:30
      do 2 lat braliśmy turystyczne ale w tym roku spała z nami, a teraz na weekend w góry skaczemy to jest tapczanik osobny dla niej big_grin
    • gupia_rzona Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 08.08.11, 12:37
      łóżeczko turystyczne to dla mnie najlepszy zakup okołodzieciowy. Na codzień służy dziadkom, którzy opiekują się moim dzieckiem kiedy pracujemy. Kiedy wyjeżdżamy łóżeczko jedzie z nami. Właśnie wróciłam z wakacji, w których obskoczyłam 3 lokalizacje. Nie wyobrażam sobie tego bez łóżeczka. Składa się ono i rozkłada w 3 minuty, wrzucam go do bagażnika i nie ma problemu.
      Nad morzem dziecko sobie smacznie zasypiało w łóżeczku które doskonale zna, a ja siedziałam pod domem i wdychałam jod smile
      Wszystko jednak zależy od trybu życia. Moje dziecko nigdy ze mną nie sypiało, dlatego dla mnie opcja łóżeczka jest jedyna odpowiednia.
      Pozdrawiam
      • camel_3d Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 08.08.11, 13:58
        tez uwazam, ze lozeczko turystyczne jest super zakupem. Zreszta sam mam dwa, jedno bylo o siostry..a z drugim jezdzilem. Skonczylo sie kiedy zaczalismy jezdzic (lata) dalej, bez samochodu..juz mi si enie chcialo tego taszczyc, bo jednak takie lozeczko swoje wazy.
        • gupia_rzona Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 08.08.11, 15:41
          nie no samolotem czy pociąiem to porażka big_grin to jednak swoje gabaryty ma
          • gocha500 Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 08.08.11, 21:00
            moja odkad skonczyla 15 miesiecy spi w doroslym lozku w swoim pokoju!mloda jest duza rozumna i wie co jest granre!wlasnie wrocilismy jakis tydzien temu znad morza i mloda pala na wersalce!!
            nie ma sie co szczypac!!!

!
    • budzik11 Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 08.08.11, 21:14
      Jak były malutkie - z nami (lub ze mną, mąż na osobnym łóżku). Starsze (wg mnie dwulatek to już starsze dziecko, któremu należy się łóżko) spało na dostawce ew. na rozkładanej sofie. Ostatnio tak właśnie spaliśmy z dziećmi w hotelu - my na dużym łóżku, a oni razem na rozkładanej sofie.
    • magdalenca78 Re: Maluch na wakacjach - problem z miejscem do s 10.08.11, 22:31
      Turystyczne łózeczko + do niego mamy dokupiony najtanszy, piankowy materac (taki za 30 zł) - jest o wiele wygodniej, niz na tym sztywnym twardym dnie, co jest w zestawie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka