paukaaa 20.05.04, 23:44 Czy podczas kąpieli można zanużyc uszka dziecka pod wodą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokolores Re: jak kąpać? 21.05.04, 00:16 Tak mozna.Trzeba je tylko pozniej starannie wysuszyc i zalozyc dzidzi czapeczke,zeby go nie przewialo.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kazia76 Re: jak kąpać? 21.05.04, 23:10 no pewnie,przecież uszka też musza być czyste.. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: jak kąpać? 22.05.04, 10:21 Kuba ma teraz 2,5 roku i tylko przez pierwsze 3 mce zycianie moczylam mu uszek<wplyw mojej mamy>.Pozniej zaczelam i nic nigdy sie nie stalo.Kuba teraz jest kapany pod prysznicem i ani nie pisnie kiedy woda leje mu sie do uszu:- ).No i jak wiele razy juz pisano uszka nie choruja od tego,ze sie zmoczyly tylko od niewyleczonych infekcji.Ach no i czapeczek tez nie nosi caly czas na dworze. iza Odpowiedz Link Zgłoś
paukaaa Re: jak kąpać? 25.05.04, 18:16 byłam dzisiaj u lekarza, lekarz powiedział , zeby raczej nie moczyc , bo woskowina w uszkach moze sie "rozpusci" a to jest niebezpieczne dla bębenków. Odpowiedz Link Zgłoś
moniaa3 Re: jak kąpać? 25.05.04, 18:38 Mój synek ma 6 miesięcy i nie moczę mu uszu! Odpowiedz Link Zgłoś
magdainatka Re: jak kąpać? 25.05.04, 21:30 tak można tylko trzeba później wysuszyć np. gazikiem, a czapeczkę zakłada się tylko noworodkom lub, gdy w domu po kapieli są przeciągi. Skoro mozna juz z dwumiesięczna dzidzią chodzić na basen (bez czapki rzecz jasna)i nurkować, to podczas kąpieli też nic sie nie stanie. Jest to opinia naszego pediatry do której sie stosuję i moja córeczka jest zdrowa. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
szpiczak Re: jak kąpać? 26.05.04, 14:35 Mi nie raz sie zanurzyly przez przypadek i nic sie nie stalo,ale potem tzreba je osuszyc patyczkiem do uszek dla niemowlat i unikac przeciagow. Odpowiedz Link Zgłoś