Dodaj do ulubionych

pasta do zabkow

16.11.11, 21:13

W aptece zaoferowali mi pasty od 2 lat. Gdzie mozna kupic i jakich past do zebow uzywacie dla swoich maluchow ? Kiedy zaczeliscie myc zeby swoich pociech ?
Z gory dzieki za odp.
Obserwuj wątek
    • azomim Re: pasta do zabkow 16.11.11, 21:20
      Elmex dla dzieci. Jest przedział od 1 do 6 lat.
      • ronina1 Re: pasta do zabkow 16.11.11, 21:22
        dz
    • kropkaaga Re: pasta do zabkow 16.11.11, 21:31
      Nenedent bez fluoru.Myję odkąd synek ma ząbkismileNajpierw samą silikonowąś szczoteczką,potem jak ząbków było więcej już pastą.Do tej pory używamy Nenedent mimo,że już 3 latka ma.Nie wiem jakie są inne bez fluoru ale ta nam akurat pasujesmile
      • rulsanka Re: pasta do zabkow 17.11.11, 10:48
        Pasta powinna byc z fluorem. Twoje dziecko jeszcze nie potrafi wypluwac?
        • kropkaaga Re: pasta do zabkow 17.11.11, 16:28
          Co to znaczy-pasta powinna być z fluorem???Nie rozumiem tego stwierdzenia.Pasta powinna być taka jaką ja uważam za dobrą.Fluor nie jest zdrowym pierwiastkiem i my w domu nie używamy past z fluorem.Ani my,ani dziecko nasze.
          • gupia_rzona Re: pasta do zabkow 17.11.11, 16:39
            masz rację!!! fluor to ZUO!!!! big_grin
    • joshima Re: pasta do zabkow 16.11.11, 22:49
      Zęby dziecku myję od czasów niemowlęcych. Wcześniej używałam nenedent, teraz (córka ma 2,5 roku) na ogół elmex, ale i colgate się zdarza.
      • margo_kozak Re: pasta do zabkow 17.11.11, 08:31
        Adent polleny evy
        polecam

www.sklep.pollenaewa.com.pl/Produkty,show,products,application,177,id,256/ADENT_Pasta_dla_dzieci
    • dor.tom Re: pasta do zabkow 17.11.11, 10:14
      przed roczkiem myliśmy samą szczoteczką z wodą, po roku elmexem dla dzieci i do tej pory stosujemy. jest z fluorem, ale mikro ilości, spokojnie 2xdziennie można myć z założeniam, że ją zjada smile
      • monikanu Re: pasta do zabkow 17.11.11, 17:21
        my także na początku samą wodą i szczoteczką zakładaną na palec , zaczelismy od pasty nenedent a teraz elmex (1-6 ) teraz kupiłam elgydium dla dzieci od 2 rż ma mniej tych parabenów .
        Nasza pani dentystka powiedziała ,że dzieci i dorośli wcale nie muszą płukać zębów bo to co zostanie to lepiej chroni nasze szkliwo.
        moja nie umie jeszcze pluć zbty dobrze ale myje pastą z fluorem , stosujemy ją w małych ilościach .
        Mój starszy syn ma 6 lat i zęby zdrowe i mył i myje elmexem .
        • marla79 Re: pasta do zabkow 22.11.11, 14:12

mam prawie 3 latka i prawie 6latka,
          wiec elmex 1-6lat.
    • el_elefante Re: pasta do zabkow 22.11.11, 14:22
      Od roku używaliśmy elmexu, który ulegał konsumpcji w ilości mały groszek dwa razy dziennie. Teraz ma cztery lata i nadal żyje. Chociaż fakt, pastę od jakiegoś czasu wypluwa.
      • ella_nl Re: pasta do zabkow 22.11.11, 19:27
        Córka 3 lata. Używamy Colgate albo Aquafresh dla dzieci.
    • lykaena Re: pasta do zabkow 22.11.11, 20:09
      W aptece zaproponowali pastę od 2 lat, a Twoje dziecko ile ma?
      Ja myje mojemu zęby odkąd one u niego istnieją tak samo jak myję mu nogi, ręce i uszy odkąd je ma.
      • mysz1978 Re: pasta do zabkow 22.11.11, 20:11
        a ja gdzies slyszalam ze fluoru w pascie Elmex 1-6 jst za malo i juz dzieci 4 letnie powinny przejsc na ta Elmex dla starszych. Nie wiem czy na pewno tak jest, my uzywamy naprzemiennie tej "starej" Elmex i ostatnio Sensodyne dla dzieci (wprawdzie od 6 lat a moj ma 4,5)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka