26.01.12, 20:50
Witam, mam pytanie odnośnie materaca dla dziecka. Synek ma 4 latka, ostatnio kupiłam mu łóżko, sosnowe, 2 metrowe, wygodne, które ma posłużyć na długo. W komplecie był materac bonellowy. Kupując cieszyłam się że materac jest akurat bonellowy, bo twardszy, a nie piankowy. Jednak teraz wydaje mi się, że ten materac jest zbyt twardy dla tak małego dziecka. Powiem szczerze, że ja bym chyba nie chciała spać na czymś takim sad
Nie wiem czy mam słuszne obawy, właściwie to się nie znam, może mi się wydaje. Można zrobić krzywdę dziecku zbyt twardym materacem?
Bardzo proszę o odpowiedź , bo nie wiem czy dać sobie spokój, czy kombinować z wymianą?
Obserwuj wątek
    • basca_basca Re: materac 26.01.12, 21:36
      Ja kupiłam kiedyś wersalkę na zamówienie dla dziecka. Jak się na niej przespałam, to doszłam do wniosku, że za twarda. Dokupiłam ochraniacz lateksowy - mi się dużo wygodniej teraz śpi.
      www.artbi3.pl/prod.php?idg=16&id=100&s=&type=&kword=
      http://www.materacarnia.pl/index.php?k=produkt&w=&n=176&d=23&d1=&d2=&d3=&
      lg=&upust=&szukaj=&BI=0
      Z tego co wiem, to Zawitkowski poleca materace lateksowe na forum:
      forum.gazeta.pl/forum/f,1017,Opieka_i_pielegnacja_a_rozwoj_dziecka.html
      • asbi Re: materac 27.01.12, 17:04
        Ma ktoś jeszcze jakieś sugestie?
    • fredzia-33 Re: materac 27.01.12, 19:33
      Ja polecam piankowo-lateksowy lub piankę poiluretanową chyba(lateksu jest tam chyba 3 cm wklejony w piankę) do 60 kg chyba w materacarnii kupiony,posiada dwie strony letnią i zimową(góra dół)
      Naczytałam się mnóstwa informacji,wypowiedzi specjalistów bo musowo chciałam 3 letniemu dziecku kupić materac 7 stref(to dopiero sajgon)i po 2 miesiącach szukania zdecydowałam sie na w/w i to był strzał w 10.dziecko wyspane bo to przy jego ciężarze najlepszy wybór.Materac ugniata się pod ciężarem dziecka a niestety sprężyny są zdecydowanie za twarde(a cały czas byłam za sprężynowym)
      • asbi fredzia-33 27.01.12, 21:17
        A możesz mi napisać który dokładnie kupiłaś? Ile kosztował? Patrzyłam na ich stronce, ale jakoś takiego pianka - lateks nie widziałam.
        • asbi Re: fredzia-33 27.01.12, 21:37
          Teraz chyba widzę. Chodzi o ten Katrin Junior za 395 zł?
          Fajny, wezmę go pod uwagę.
          Trochę się boję że zmieniając materac kupię jeszcze gorszy niż mam smile
          • fredzia-33 Re: fredzia-33 28.01.12, 12:43
            Jeżeli dobrze pamiętam to był TORINO byłw cenie ok 300 zł.Jest super.Podobno nie można spać na materacu ,od którego odbija się piłka bo są niezdrowe dla kręgosłupa.
            • asbi Re: fredzia-33 29.01.12, 12:30
              Sorry, że tak męczę smile
              Znalazłam na Allegro taki materac TORINO. Nie wiem czy to chodzi o taki, czy to tylko zbieżność nazw. Możesz zerknąć?
              allegro.pl/materac-materace-torino-90-200-lateks-promocja-i2054136915.html
              Dzięki za odpowiedź smile
              • fredzia-33 Re: fredzia-33 29.01.12, 21:13
                Tak to ten .Widzę ,że tańszy jest teraz o 50 zł.Jestem z niego bardzo zadowolona ,ponieważ nie da sie na nim specjalnie skakać a moja ma łóżko podwyższone i z podnoszonym zagłówkiem.Jest elastyczny.A jak wysyłają to nie jest zapakowany jak w IKEI w rulon tylko złozony na pół ,żeby go nie zniszczyć .Byłam naprawdę sceptycznie nastawiona na piankowe ale zmieniłam zdanie ,szczególnie po obejrzeniu reportażu ,że najzdrowiej i najwygodniej śpi sie na materacu od ,którego nic się nie odbije gdy żucimy z góry.
                • asbi Re: fredzia-33 30.01.12, 19:18
                  Dzięki za odpowiedź. Muszę najpierw upłynnić ten materac bonellowy, a potem kupie ten, który mówiłaś... Mam nadzieję że dam radę go sprzedać, bo inaczej ciężko będzie mi się przebić z pomysłem kupna następnego materaca... smile
                  Dzięki jeszcze raz..smile
    • sussiq Re: materac 09.12.13, 11:37
      Ja kupowałam materac bonellowy do domu Comfortbe i jestem bardzo zadowolona.
      Był w bardzo korzystnej cenie, a do bardzo dobrej jakości. Pierwszy raz u nich kupowałam i trochę się martwiłam. Wszystko sie udało smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka