Dodaj do ulubionych

Infekcja i spacery

14.04.12, 10:25
Co robicie w sytuacji kiedy dziecko ma infekcję - od tygodnia katar początkowo jak woda, teraz lekko żółtawy, kaszel mokry z rana, 2 dni temu przez dobę 37,4-38 stopni gorączki. Dostaje neosine, syrop witaminowy i flegaminę. Pogoda znośna 12 stopni bez wiatru. Mały ma 1,5 r i już wysiedzieć w domu nie może, na zewnątrz raczej spokojnie się bawi w piaskownicy, spacery itp. Wyjść czy jeszcze poczekać?
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: Infekcja i spacery 14.04.12, 10:31
      Katar i stan podgoraczkowy to infekcja uziemiajaca w domu? W takim wypadku to chyba malo ktore dziecko kiedykolwiek z domu by wychodzilo. Przy kaarze wyjscie na zewnatrz nawet w czasie mrozow to dobry pomysl, bo zwykle udraznia nos, chyba, ze katar jet rezultatem alergi na wlasnie pylace rosliny, wowczas wyjscia sa mozliwe tylko przy duzej wilgotnosci, w czasie deszczu i bardzo wczesnie rano, lub pod wieczor. Nie widze zadnego powodu, zeby twoj maluch nie mogl normalnie na zewnatrz sie bawic.
      • magda.tyl Re: Infekcja i spacery 14.04.12, 10:53
        Ja też jestem za tym, zeby dzieciak był na zewnątrz, ale trochę niepokoi mnie ten kaszel, dzisiaj rano tak mocno odkasływał że mało nie zwymiotował. Z drugiej strony kaszlał tylko po wstaniu, miał prawo do oczyszczenia dróg oddechowych.
        Tak pytam bo w domu mam raczej mocno przewrażliwioną rodzinkę ( np. zakrywanie uszu czapą bo wiatr wieje i ubieranie 2 długich rękawów plus krótki w domu gdzie jest 20 stopni itp...)
        • joshima Re: Infekcja i spacery 14.04.12, 11:33
          magda.tyl napisała:

> Tak pytam bo w domu mam raczej mocno przewrażliwioną rodzinkę
          Męża uświadomić resztę rodzinki poprosić stanowczo o niewtrącanie się.
    • ma_niusia Re: Infekcja i spacery 14.04.12, 11:25
      Wychodzimy, tylko nie w jakieś skupiska ludzi, raczej spacer po parku, zabawa w ogródku, jedyne czego pilnuję żeby go nie zawiało (uszy, szyja).
    • joshima Re: Infekcja i spacery 14.04.12, 11:31
      Jak ma gorączkę albo czuje się źle tak, że nie ma ochoty wychodzić to nie wychodzi. Jak nie ma gorączkę tylko katar i kaszel i ma ochotę się przewietrzyć to nie widzę problemu.
      • ewczak6 Re: Infekcja i spacery 15.04.12, 09:41
        Gorączka to rzeczywiście powód pozostania w domku natomiast katar i pokaszlywanie to myslę że nie ma problemu- spacer wskazanywink

- - - - - - - - - -

<< - Porady farmaceutki - >>

zapytaj-farmaceute.blogspot.com/

• necia27 Re: Infekcja i spacery 15.04.12, 10:52
          Oczywiście a nawet wskazane spacery przy katarze.Pokasłuje rano bo nazbierało się wydzieliny po nocy i musi to odkaszlnąć.
    • klubgogo Re: Infekcja i spacery 15.04.12, 10:53
      A z czym chcesz czekać? Żwieże powietrze jeszcze nikogo nie zabiło. Jeśli dziecko nie ma gorączki, a na dworze huraganu, wychodź, bo i jemu łatwiej się będzie oddychało.
      • klubgogo Re: Infekcja i spacery 15.04.12, 10:54
        Świeże tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka