Dodaj do ulubionych

Kubuś Puchatek - ilustracje

17.05.12, 11:29
Córka coraz bardziej lubi czytanie, powoli nudzą ją (i nas) dotychczasowe wiersze i bajki, przyszła pora na Kubusia Puchatka! Byłyśmy wczoraj w empiku ale nie było, nie bardzo mam czas biegać po księgarniach, więc kupimy na Allegro.

I tu pytanie do Was: podpowiedzcie które konkretnie wydanie Puchatka ma najfajniejsze ilustracje? Jest Nasza Księgarnia, Świat Książki, ja jako dziecko miałam wydanie Książka i Wiedza, pamiętam, że tam były czarno-białe ilustracje. Trochę tego na All jest, trudno się zorientować. Które wydania mają kolorowe ilustracje? Zależy mi na klasycznej kresce i kolorystyce...

Dzięki smile
Obserwuj wątek
    • cibora Re: Kubuś Puchatek - ilustracje 17.05.12, 11:51
      mood_indigo napisała:
      > I tu pytanie do Was: podpowiedzcie które konkretnie wydanie Puchatka ma najfajn
      > iejsze ilustracje? Jest Nasza Księgarnia, Świat Książki, ja jako dziecko miałam
      > wydanie Książka i Wiedza, pamiętam, że tam były czarno-białe ilustracje. Troch
      > ę tego na All jest, trudno się zorientować. Które wydania mają kolorowe ilustra
      > cje? Zależy mi na klasycznej kresce i kolorystyce...

Klasycznej-Disneyowskiej czy klasycznej Puchatkowej? Bo te oryginalne to wydaje mi się, że tylko czarno-białe były. Reszta to Disney.
      Agnieszka
      • mood_indigo Re: Kubuś Puchatek - ilustracje 17.05.12, 12:48
        cibora napisała:
        > Klasycznej-Disneyowskiej czy klasycznej Puchatkowej?

Puchatkowej, właśnie o to chodzi, żeby nie była disneyowska. Myślałam, ze może niektóre są kolorowe - pastelowe, ale może być tak jak mówisz.
        • gris_gris Re: Kubuś Puchatek - ilustracje 17.05.12, 15:50
          Klasyczne są czarno-białe, ale jest też wydanie z tymi samymi ilustracjami pokolorowanymi. Mamy takie wydanie (prezent), ale mnie mówiąc szczerze nie przekonuje, wolę oryginalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka